Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prečo Fico bráni grázla ?

...grázel je zlý, naničhodný človek, narúšajúci verejný poriadok alebo páchajúci trestnú činnosť, darebák, naničhodník, ničomník ..

Dnes 5.11.2019 pred niekoľkými hodinami, mal na TA 3 pán Fico tlačovku. Dovolím si z nej vybrať slová, ktoré sú aspoň pre mňa zo strany pána Fica vo vzťahu k jeho priateľovi Glváčovi úplne nové a  nečakane úprimné. Citujem : ... To, čo sa voči nemu deje, nie je spravodlivé, je selektívne, lebo máme v opozícii aj väčších grázlov. Budem rešpektovať každé rozhodnutie, ktoré Martin Glváč urobí. Každé jedno"...

Obidvaja páni sú právnici. Preto verím, že ak si v pokoji prečítali tieto vyššie citované vety, mohli by dôjsť  k podobnému názoru k akému som došiel nielen ja. Pán Fico, totiž svojim vyjadrením .... lebo máme v opozícii aj väčších grázlov ... verejne, hoci nepriamo, uznal svojho priateľa za grázla. Síce za grázla nie väčšieho, ale predsa grázla. Naviac sa priznal, že za grázlom si aj stojí.  

A tu už veru nemôže nikto, kto aspoň trocha ctí morálku, dobré mravy a česť, aby prešiel nad takýmto vyjadrením poslanca NR SR a predsedu strany, bez povšimnutia. V slovenskom slovníku sa totiž dočítame, že grázel je zlý, naničhodný človek, narúšajúci verejný poriadok alebo páchajúci trestnú  činnosť, darebák, naničhodník, ničomník  (podľa lúpežného vraha J. J. Grasela, ktorý bol na začiatku 19. stor. postrachom juž. Moravy)

http://slovnik.juls.savba.sk/?w=gr%C3%A1zel&s=exact&c=c91e&cs=&d=kssj4&d=psp&d=sssj&d=orter&d=scs&d=sss&d=peciar&d=hssjV&d=bernolak&d=noundb&d=locutio&d=obce&d=priezviska&d=un&d=pskcs&d=psken#

Viete, keby tu išlo iba o týchto dvoch pánov poslancov, ktorí sa vyťahujú tým, že majú radi grázlov, tak mi to môže byť ukradnuté, ale oni verejne v televízii presvedčujú slovenský pospolitý ľud, že byť grázlom, alebo aspoň byť jeho priateľom, je úplne normálne. A to je veľmi, veľmi zlé, úbohé a nemorálne. Ako mám napr. vysvetliť môjmu vnukovi, že títo páni sú zlí a nesmie si z nich brať žiadny príklad, lebo sami odmietajú rešpektovať právo a dobré mravy aj napriek tomu, že sú stále v TV ? Sám si s tým asi neporadím. Ale členovia Smeru SD a jeho voliči by nám mohli pomôcť. To by ale museli v sebe nájsť odvahu, a čím skôr sa dištancovať od ich verchušky.

V opačnom prípade sa fakticky dostavajú na tú istú úroveň ako spomínaní dvaja páni. A to sa mi nechce veriť, že všetci voliči Smeru SD a straníci nemajú sebareflexiu a odvahu verejne sa od grázla a jeho priateľa dištancovať. Prepáčte, ale ja som si výraz grázel nevymyslel, povedal ho sám váš vodca a definíciu podali slovenskí jazykovedci. A prečo pán Fico bráni grázla ? Máme také príslovie. Vrana k vrane sadá, rovný rovného si hľadá. Chladnú hlavu a triezve myšlienky praje doko.


 

 


 

 


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. A čo tak, ospravedlniť sa slovenskému ľudu za grázla,
    ak to grázel nedokázal urobiť sám ? !
    publikované: 08.11.2019 12:45:35 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Tak, už sú traja: Fico, Glváč, Danko -páni spomeňte si na svoj bezpečnostná dotazník
    Osobný a bezpečnostný dotazník fyzickej osoby
    14.Ste alebo boli ste zainteresovaný na akejkoľvek forme sexuálneho konania, ktoré vedie k vydieraniu alebo k nátlaku?
    15.Preukázali ste svojím konaním alebo vyjadrením nečestnosť, nedôveryhodnosť vo vzťahu k ochrane utajovaných skutočností?
    17.Trpíte alebo trpeli ste akoukoľvek chorobou alebo mentálnym alebo emočným stavom, ktorý môže spôsobiť výrazné poruchy vo Vašom úsudku a správaní?
    18.Ste pod preukázateľným nátlakom príbuzných alebo blízkych priateľov, ktorí sú zneužiteľní cudzou spravodajskou a informačnou službou, teroristickou skupinou, nelegálnou organizáciou, rizikovou skupinou alebo obdobným jednotlivcom?
    19.Prijímate neoprávnené platby, dary alebo iné výhody alebo zneužívate postavenie a funkciu na získavanie neoprávnených požitkov?
    20. Disponujete s majetkom, ktorého hodnota je neprimeraná priznaným príjmom a ktorého legálnosť pôvodu nie ste schopný alebo ochotný preukázať?
    28.1 Čestné vyhlásenie o pravdivosti uvedených údajov
    Vyhlasujem, že som osobný a bezpečnostný dotazník vyplnil(a) osobne, v súlade so svojimi vedomosťami a som si vedomý(á), že každý nepravdivý údaj predstavuje prekážku bezpečnostnej spoľahlivosti podľa § 14 zákona a bude dostatočným dôvodom na ukončenie bezpečnostnej previerky.
    A tu je link pre nedôverčivých.
    https://www.nbu.gov.sk/wp-content/uploads/bezpecnostne-previerky/osobny-a-bezpecnostny-dotaznik.pdf
    publikované: 29.01.2020 17:57:47 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Páni poslanci, hanbíte sa !
    Teraz ste nám ukázali, ako veľmi by ste chceli byť všemocní. No policajti, prokuratúra a súdy sú tu pre všetkých občanov. Raz dôjde aj na vás !
    publikované: 04.05.2022 18:01:09 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014