Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bibliotéka

Forbes: "V Číně, jak asi víš, je císař Číňan. Ale nejvlivnější jest slavík."

 V priestoroch výstaviska Incheba, pripomínajúceho veľkosklad po migrácii nadnárodnej spoločnosti za lacnejšou pracovnou silou, zavládla výročná kultúra. Konkrétne knižná. Jej názov prilákal biblické vydavateľské domy, ktoré zahustili výstavné priestory a ponúkli aj nám, ateistom, duchovnú potravu.

Medzi vydavateľmi náboženskej literatúry nechýbala ani sekta esperantistov, ale tí nemali nič, z čoho by sa dalo najesť.

Účastné bolo aj vydavateľstvo Magnet Press a z edície Tajné dějiny světa malo na predaj ďalšie dielo spisovateľa, ktorý sa živí nacizmom - Nicholasa Goodricka-Clarka. Názov knihy je Černé slunce - árijské kulty, esoterický nacizmus a politika identity a anotácia na zadnej strane ju učinila neodolateľnou: "Nicholas Goodrick-Clarke sa v tejto priekopníckej knihe zaoberá ideologickými fantáziami povojnového a súčasného neonacizmu. Ukazuje, ako sa rôzne nátlakové skupiny a konšpiračné kulty pokúšajú získať vplyv." - Načo ti to bude?, úzkostlivo sa spýtal spolunávštevník Bibliotéky. - Treba poznať svojho nepriateľa, povedala som. Kamarát zopárkrát zamlgal. - Ako to myslíš?

Kniha je už pri zbežnom prelistovaní fascinujúca. Goodrick-Clarke po celý čas straší tajnými spolkami, aby nás v poslednej kapitole varoval pred konšpiračnými teóriami, podľa ktorých vraj jestvujú tajné spolky. V obrazovej časti ma zaujala fotografia vyfintených amerických náckov, ktorí majú za sebou povešané veľké klasické kresťanské kríže. Autentická americká tradícia Ku-Klux-Klanu. Je neseriózne, že sa autor snažil napchať do nejakej ezoteriky aj ľudí ako Ernst Zündel, ale túto tému obídeme, aby sme neboli podozrievaní, že sme členmi tajného spolku racionality.

 Medzi jednotlivými knižnými stánkami sa okrem pirôžkarne, hrncov Zepter, poľských krowiek a zázračných školských tabúľ nachádzal aj skutočný poklad. Antikvariát. Kniha s Andersenovymi rozprávkami polihovala medzi hodnotnejšími dielami a veru ani ja by som ju neťahala domov...

 ... lenže som ju otvorila na začiatku, kde bolo napísané:

 Predstavila som si Mašulku a Přemka, ako vybaľujú na Štedrý večer knihu so zlatokrídlym anjelom, aby sa naučili to, čo sa im po roku 1948 iste zišlo: Soudruh, čest.

 

Pravým dôvodom na kúpu knihy však nebolo dojatie z Mašurky a Priemka, ale skutočnosť, že v nej účinkuje Šunkes. O mačkách sa hovorí, že majú 9 životov a toto bude zrejme niektorý z tých jeho predošlých, keď býval v lepšej rodine, možno aj u Andersenov.

 

Andersenove rozprávky ilustroval profesor Hans Tegner a z dánštiny ich preložil Jaroslav Vrchlický.  Kniha sa začína zostra. Čínskym cisárom, porušujúcim práva slávika. Süžet  je prostý. "V Číně, jak víš, je císař Číňan", uvádza nás Andersen do problematiky. Cisár číta knižky o svojom kráľovstve, v ktorých sa zjavuje akýsi slávik, ktorý je údajne to najlepšie, čo cisár vo svojom kráľovstve má. Je viac ako cisár, aj keď o tom nepísali vo Forbese. I dá si ho cisár pozvať na dvor, aby spieval. Slávik zapeje, cisár zaslzí, ale slávik nechce byť v klietke, majúc obmedzenú slobodu a demokraciu, a ufrnkne späť do hôr. Cisár zostane fejčchang xinku. Odrazu príde záhadná zásielka, v ktorej je slávik robotický s cedulou na hrdle: "Slavík cisáře japonského jest chudý proti slavíku císaře čínskeho." Buď Andersen predpokladal, že v tejto časti príbehu už deti zaspali a nebudú klásť hlúpe otázky, čo tam robí císař japonský, alebo Vrchlický vynechal časť textu, ktorému nerozumel. Každopádne sa císař japonský v príbehu viac nezjavuje. Zato robotický slávik v deji zostáva a peje, kým sa nepokazí. Cisár sa z toho rozchorie a pred smrťou ho zachráni slávik živý, ktorý robota alternuje. Cisár sa preberie a chce zničiť robotického slávika, v čom mu slávik živý zabráni, aby čitateľom poskytol morálne ponaučenie: neničte to, čo si svoju rolu poctivo splnilo, kým sa zaseklo. O recyklácii sa vtedy veľa nevedelo. Cisár poslúchne, vďaka čomu môže rozprávka šťastne skončiť. Cisár sa nedostane na pranier Stredoeurópskeho fóra (financovaného lokálnou ropnou korporáciou, Sorosom cez jeho OSF, Rockefellerom, German Marshall Fund...) a konkrétne IV. panelu, v ktorom sa Schwarzenberg, Michnik a im podobní pýtajú, že čo zostane zo sily ľudských práv, demokracie a právneho štátu vo svete, v ktorom ich ekonomický rast - ako v Číne - už prestal potrebovať. My vieme, že ľudské práva, demokracia a právny štát sú už na príťaž práve Schwarzenbergovi, Michnikovi a im podobným a radi by svoju vlastnú fašizáciu našili Číne.

Miestni politruci využili prítomnosť top ideológov a oblažili čitateľov smetiarne Michnikovym textíkom, ktorého titulok stručne vystihuje účastníkov Stredoeurópskeho fóra. Z celého zábavného Michnikovho názoru je najsrandovnejšia časť, kde sa Michnik chváli, ako "ukradol Vladimírovi Putinovi šou." Problém je v tom, že Putin žiadnu šou nerobí. Rusko nie je americká hollywoodska šaškáreň, kde je agitka politikov postavená na jednu úroveň s reklamnou kampaňou na nový typ hamburgera - a to je niečo, čo Západ Rusku nikdy neodpustí.  

No a konečne sa dozviem, ako to s tými mačkami naozaj je.


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. Načo fotografovať na výstave, keď
    to urobia iní:
    http://www.incheba.sk/vystavy/Biblioteka_knizny_veltrh_2010/galeria/3098
    Aj kandidátka na primátorku Magduša tam je na zábere, so šarmantne otvorenou hubinkou.

    Najkrajšie knihy mal stánok s nápisom Výbor pre telekomunikácie a masmédiá mesta Moskvy. Napríklad výpravná publikácia o Kamčatke so zábermi od ruských fotografov je takô dačo, o čom sa National Geographicu môže len snívať.
    publikované: 07.11.2010 06:18:53 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. velmi pekne ema
    but I'm afraid to be the Cat who walks by himself, and want to have all places alike to him and there is Binkie ;)
    publikované: 07.11.2010 20:29:43 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. if I'm the Cat
    then I'm really from wild woods, like Binkie, with many old "friends" who liked to stay first. But I still like Noam and others like some very known members of my family :)
    publikované: 08.11.2010 06:26:10 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. za misku duchovnej potravy
    publikované: 08.11.2010 12:35:42 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. avast
    mi hlasi, ze trojsky kon. zatial vsak nerozumiem stale cine
    publikované: 09.11.2010 07:47:53 | autor: sunkes (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Tak nam zabili Valka, pani domaci.
    Byt mafianom je najnebezpecnejsie povolanie.

    Boze, a tie od strachu vrestuce potkany: "... ako je to mozne, ved to zajtra aj mna mozu zabit ..."

    Veru, veru, zidoamericka kultura posobi inac na obrazovke a inac v osobnej realite.
    publikované: 09.11.2010 14:27:46 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. ema mrzia ma neprijemnosti,
    ale musim ti povedat, ze som netusil az ake vplyvne kurvy katolici mozu byt
    publikované: 10.11.2010 14:43:49 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Pre všeludské univerzálne zblíženie a pochopenie
    sem dávam video autora, ktorý (na začiatku druhej časti) explicitne vyjadruje svoj pôvod, a ktoré ukazuje, že aj židia majú šancu sa dostať z tatálnej (ideologickej) pasce rozmerov lavíny, ktorú pre nich chtiac či aj nechtiac vybudovali sionisti.

    Upozorňujem, že môj link je len prejavom sympatie k danému židovi, samozrejme, obsah daného videa nekomentujem (zakazuje mi to zákon).

    http://www.youtube.com/watch?v=iXKHw0EZrqM&feature=related
    publikované: 11.11.2010 07:15:22 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. srandisti sú fšade
    publikované: 11.11.2010 10:43:04 | autor: 14/88 (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Súdruhovia modrí boľševici, ktorí sa zatiaľ
    nevyjadrili k Ernestovi Valkovi, nech sa dostavia do ústredia bodkatýždňa.
    Záujemcovia o zrkadlenie smrti zmrda, kliknite tam na Viac videí.

    Martin, katolíci sú už za zenitom svojej kurevskej vplyvnosti. Keby ich na zvyšovanie svojho vplyvu nepotrebovali židovské kurvy, dávno po nich ľahne zem.
    publikované: 12.11.2010 17:03:33 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. A odložme si sem do pitvora
    majsterštyk.
    http://www.sme.sk/c/5634156/nicholson-v-den-smrti-valko-vtipkoval.html
    Smetiarski cenzori v šokovom stave prehliadli, že ich slaboduchý kamarátik sa rozkrákoril, vďaka čomu sa ľud dozvedel, že kurvič právneho prostredia trénoval mafiánov karate. A všeličo ďalšie, o čom do pondelka nemal zdania.
    publikované: 12.11.2010 17:39:08 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Kultúrna vložka
    Celý uvedomelý svet trpko smúti za ústavným Ernöom
    http://www.blisty.cz/img/26475.jpg?id=26475&size=600&mc=f3f3f3&mg=0&tc=8c84a5

    Aj dnešné pravidelné šábesko centrály sa uskutočnilo v pijetnom duchu, dokonca verejne, i keď ho tupé ksichty odflákli ako obvykle. Tak doprajme aspoň my, ľudia dobrej vôle, gaunerovi na ceste do pekla poctivé plačky.
    http://rutube.ru/tracks/3122212.html?v=d14a6092b0130e6c68767d360b62876b
    http://rutube.ru/tracks/3018747.html?v=d204436e333df769fe14f9c286fad9c0
    publikované: 13.11.2010 02:44:04 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Bábušky sú živšie ako táto naša
    reprezentantka zombie systému, trímajúca helovínsku tekvicu pod pažou
    http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-zahranicni-celebrity/144928/slovenska-premierka-radicova-jako-od-draculy.html

    Typické zombie hodnoty reprezentuje onen časopis: fashion + sex (ostatné propagované sú len ich mutácie)
    http://www.glamour.com/women-of-the-year

    Voľakedy sa na počesť výnimočných žien napríklad vyšľachtil nový kultivar ruže. Dnes systém vygeneruje tuctovú chemikáliu na pazúry, akože limited edition.
    Na túto chemikáliu bolo zneužité meno pani Hawy Abdy (mimochodom lekárky, vyštudovanej v Kyjeve)
    http://www.condenaststore.com/invt/136045/?utm_medium=referral&utm_source=glamour.com&utm_campaign=widget
    ktorá ani netuší, že padla do nalakovaných pazúrov zombies.
    Ktovie, či sa dozvieme, keď ju spolu s deťmi, ktoré kŕmi, vybombardujú u nej doma v Somálsku Američania. Lebo Somálsko majú Američania spolu s Jemenom ako ďalšie na kill liste.
    publikované: 13.11.2010 06:12:40 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Zombie z tejtokrajiny však mala na svojom
    helovínskom tripe niečo dôležitejšie na práci, než prevzatie plechovej glamour tekvice:
    http://ekonomika.sme.sk/c/5632335/radicova-rokovala-s-americkymi-podnikatelmi-a-investormi.html
    Korporácie: - A jesto tam u vás dosť otrokov?
    Zombie Vlastizradičová: - Áno. Je to tátokrajina atraktívna pre zahraničné investície. Pokračujeme však v dôležitých reformách, aby ich bolo ešte viac a boli ešte nenáročnejší. Pripravujeme preto pružnejší trh práce a reformu vzdelávacieho systému.
    Korporácie: - Chroch, chroch. Ďakujeme za presvedčivú prezentáciu vládnych opatrení.
    publikované: 13.11.2010 06:38:06 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. mozno mas
    ciastocne s tym vplyvom recht, Ema, ja nevidim na vrchol pyramidy ale jedno viem isto, mna sa dotyka(lo) toto "kulturne" prostredie

    http://www.tyzden.sk/rozhovory-dna/gabriela-smolikove-o-ernestovi-valkovi.html

    a ono ak nieco novatorsky uzitocne s laskou vyprodukuje (a teraz nemyslim gypsove sosky, rozcitenu neznasanlivu poeziu plnu nezmyslov, volkswageny ani V2 a devalvaciu vysokoskolskych titulov) tak je to nie vdaka ale napriek dominantnej "kulture". Nepodcenuj blahoslavenych (certovu kulturu), su ucenlivi, presibani, zakerni, skryvaju svoju identitu a je ich ako safranu (samozrejme cest vynimkam :D). Noam je za triestenie akejkolvek organizovanej klientelisticky-jezuitskej moci, ktoru nazyva tyraniou. On je velky demokrat i ked ja som uz trochu na pochybach lebo "daj blahoslavenemu certovi hlasovacie pravo a spravi ti vo firme 'revoluciu' bez realneho dovodu"...
    ---
    Arton, prosim ta, to koho chces oslovit na vylet Davida Coleho do Auschwitzu? Nejaku Marisku Novakovu od Milosrdnych sestier? Osobne si myslim, ze toto je cesta v zblizovani sa s kulturou Irmy Grese i ked tu viac zaujimali frcky na uniforme.

    http://s3.amazonaws.com/readers/2009/06/26/irma-grese_1.jpg

    Az ked Cole bude mat trosku sirsi prehlad (nielen o dierach v stenach plynovych komor), tj. bude zohladnovat norimbersky proces, svedectva vojnovych kriminalnikov a ich obeti, zoznamy deportovanych a zazracne "stratenych" ludi a pripadne si precita novu encyklopediu

    http://www.ushmm.org/research/center/encyclopedia/

    tak potom sa nad tym svojim serialom mozno aj zasmeje. Inak, samozrejme, s nim vsak ludsky sucitim ak je obetou prenasledovania zo strany fanatickych nabozenskych radikalov lebo je to kvoli jeho hluposti. Aj Noam sa ponosuje na roztrzky z detstva nielen s radikalmi z jidis komunity ale aj s katolikmi (tusim irskymi).
    ---
    14/88
    sekularni americania si neustrazili prirastok obyvatelstva a podobne ako v starom svete nechali rozmnozovaniu volny priebeh tj. vsakovakym mormonskym certom, z ktorych ti uspesnejsi nadobudli vzdelanie. teraz je to opat mafiansky zapas o dobytie vrcholu pyramidy (Castellammarese War) nielen v politike, v top manazmente korporacii ale uz aj na financnych trhoch, podobne ako na starom kontinente.
    publikované: 13.11.2010 10:53:22 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Martinko, chcem oslovit Emu,
    ale aj celkom inych, hlavne vás, židofilnych, aby ste neboli taki rasistii a uvideli, ze zidia nie su taki jednostranni obmedzeni, ako si to predstavujete.

    Co sa tyka prehladu, Martin, ty dobre vies, ze ktorykolvek z nas ma ovela lepsi prehlad, ako desat z radov vas, uctievacov zlateho telata holokaustu. To, ze este mate odvahu prist do slusnej spolocnosti a azda tam otvorit hubu a vypustit tieto vase nazory bez toho, aby ste neboli okamzite vyneseni na vlne vysmechu je dane jedine sucasnou totalitou, ktora debatu o tejto teme ZAKAZUJE pod trestom mnohorocnych trestov.
    (mimochodom, za take zakony ba ste sa mali hanbit)

    Clovece, uprimne ti zelam, aby si sa dozil casov, ked toto primitivne tabu, horsie ako akekolvek katolicke dogma, padne, aby si si to uzil. A predpokladam, ze si v dobrej kondicii a tak ak par rokov vydrzis ...

    Mimochodom, ja uz sa davno nesnazim tu nikoho nejako cielene ovplyvnovat - to by to vyzeralo sakra inac. Proste jednoducho exhibicne a radostne ukazujem svoje nazory a svoju osobnost - aby ste sa vy, vyschnuti a nevzdelani smoliari, zozierali. Vy sa zozierate uz len z toho, ze existuju ludia ako ja, ktori su moralne a hlavne svojimi idealmi neporovnatelne nad vami.
    Ja, a ludia ako ja, mozu napriklad takou sebrankou, ako je Gal, Zajaci, Valko, Miklos, Hrib, Sebej a este ti dalsi nemenovani z Posametovej mafie, teda vami, len POHRDAT a OPVRHOVAT.
    Ziaden iny vztah nema vyznam.

    Ale ti, co ma citaju na internete, to uz vedia najmenej 10 - 12 rokov :)

    A co sa tyka tych, ktori este nevedia - tym odporucam, vybrat si to uslachtilejsie a vyssie. Ludia na to zvacsa maju a najcastejsie len sami si stavaju vezenia, v ktorych sami zbytocne trpia.

    Nik to robit nemusi - a to je ta dobra sprava.
    publikované: 13.11.2010 18:13:06 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. Pre toto zombies v západnej zabijackej politike
    tak nenávidia Putina. Nie je zombie ako oni, ani zombie ako kreatúry typu Chodorkovského http://www.rian.ru/world/20101113/295978547.html

    (Rusko a Bulharsko podpísali významnú dohodu o plynovode. Projekt Nabucco je stále zmrznutý, pretože si vyžaduje vyvraždenie tisícov Iráncov a rozvrat ich krajiny. Prosto typický energetický projekt Západu)

    Kto by zabudol, prípadne ani nikdy nevedel, čo za mafiánsku beštiu je Chodor, rada pripomeniem
    http://ema.blog.sk/detail-tma-na-usvite.html?a=5e40dcfc606084ca6d6e279b5f877bd1

    Martin, nikoho nepodceňujem. A odporúčam to aj tebe.
    publikované: 13.11.2010 19:52:24 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Ak niekto povie, že Amerike vládnu židia,
    tak nech sa pozrie pod posteľ, všakáno.

    Under the framework of the incentives package, the U.S. would commit to: curbing discussions or actions by the United Nations on the Goldstone report; blocking anti-Israel resolutions concerning the Gaza flotilla raid; foiling international resolutions to supervise Israeli nuclear facilities; and strengthening pressure on Iran and Syria in regards to their attempts to develop nuclear weapons. (13.11.2010)

    Komentár je zbytočný.
    publikované: 13.11.2010 20:22:48 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Čo nato sionácek Wilders?
    Židovská aktivistka Anetta Kahane chce zničiť Európu ne-Európskou imigráciou
    http://www.youtube.com/watch?v=QuYKtwnzG7M
    publikované: 16.11.2010 13:27:32 | autor: sxg (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Ema teraz je na rane Yemen
    U.S. preparing for military operation against Al-Qaida in Yemen
    Somalia potom
    publikované: 16.11.2010 17:04:44 | autor: bandy (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Tak mame vyrocie revolucie.
    Boze, to uz je 21 rokov.

    Akosi to nik uz nenafukuje, este dobre, ze je den volna :)
    (nie pre mna, lebo ja som slobodny clovek .. ale ostatni to aspon zaeviduju)

    Ale inac je nuda, vsetci zalezeni ... nejako ich ta vrazda ich insiderskeho pravnika naozaj vystrasila."Ked toho ani ta jeho slizota nezachranila, co sa moze stat nam ... ?"

    Na beo.sk je anketa, ako bojovat proti starym strukturam. Napodiv, vedie tam sposob tajnej konspiracie a nenapadneho prelezenia systemu - co je optimisticke - ludia ocividne nie su naivni. Konieckoncov, nie su to ziadni fasisti - lebo to prave fasisti chceli pochodovat a riesit veci otvorene, priamo, na namestiach a uliciach.
    A teda tak aj dopadli. Karma.)
    Moderni tolerantni ludia riesia veci inac:)

    Tento rezim je tu uz 21 rokov - chcelo by to dalsiu zmenu.)
    publikované: 17.11.2010 18:28:25 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. Ta3
    vysiela naživo zjazd židokominterny, dohodnite sa súdružkovia na prokurátorovi, chudák Ernest, k tomu stalinské potlesky.
    modroboľševický hnus.
    publikované: 17.11.2010 18:40:07 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. idar už načrtol výslednicu
    súhrnu celoživotných počinov superhypernadValka. Áno, je dole, a tá následná nechutná bezbožná maškaráda, i keď netuším nič ako prebiehala, má znamenať toľko, ako modrým švábom strašne chýba jeden z nich, a keďže bol modrý, tak ako ultramodrý je nenahraditeľný na rozdiel od povraždených nenarodených detí alebo narodených detí v Gaze. Nemôže pokračovať v zločinoch, muž mafie odišiel, a keďže modráci neveria na peklo tak sa jeho ozajstným neodvratným koncom nezaťažujú, že ich len časovo predstihol.
    Kult mŕtvych je hrôza, malosť uplakancov, čo sa naduto tvária, že budú škodiť večne.
    niektorí z advokátov sa znepokojovali, že vývoj sa vrátil o 12 rokov späť, lebo jeden z nich padol, toľká opovážlivosť zabiť právnika, to sa predsa nesmie, ich prestrašenie je čisto sebecké.
    publikované: 17.11.2010 21:26:32 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. Ja som pre dnes zaškrtol kultúrny odboj
    a zajtra zakliknem konšpiračný. Kludne som to mohol urobiť aj naopak, pretože tie dva sú za daného stavu vecí ekvivalentné.
    Ale aj tak sa obávam, že tento malígny režim nakoniec padne ozbrojenou cestou. So socializmom to bol iné, to bol systém benígny, pretože ľudskému rodu cudzí, a teda neadaptovaný.
    Len boľševický prepytujem básnici ako Feldek si môžu myslieť niečo iné. Nebyť tých zlodejov, mali by sme sa dnes krásne. Iste, keby o tom býval Vožď vedel, všetko by bolo inak, lepšie. Vyprahnutý mozog, špongia dobovej propagandy.
    publikované: 17.11.2010 22:11:37 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. David Cole
    kult holohoaxu sa udržiava len s podopretím surového násilia, kriku, kariérizmu a vymývania makovice od útleho veku. Malým deťom zločinci nanucujú špinavú lož, prevychovávajú ich na debilov bez vôle, otrokov štátu.
    zoznamy deportovaných boli súpisom pridŕžiavajúcich sa satanovej synagógy, alebo ich potomkov, k čomu ich nikto nenútil, ani k tomu aby sa kvôli náboženstvu prihlásili k nejakému židovskému „národu“, čo je ich dvojnásobná vina. Nechceš súdružko odporúčať, že zlodeja čo ukradol bicykel by si strčil do basy, banky okrádajúce, alebo predražené výrobky si nevšímaš, a k bohorúhačstvu, napomáhaniu židoboľševického podzemia máme mlčať. Cestovať vláčikom znamená vraždiť? Nedostatok jedla znamená vraždu? Holopovodníci ste duševní invalidi o to viac že iné vraždy oslavujete.
    Pravdu nemôžete prekryť, tak hučíte propagandu, ironizujete a posmievate sa jej, pravda preráža pochybné „svedectvá“ „obetí“.
    Vaše „svedectvá“ sú zakerné kvôli najvyššej miere skazenosti ich šíriteľov, klamú aby dosiahli výhody, aby stúpla ich váženosť.
    Rovnakí ako paraziti čo dnes hlupákov oblbujú novým budovateľským nadšením, že boli pri tvorbe novej doby, ale už o svojej boľševickej análistike čušia a vyliezli až keď sa zavŕšili dohody informovaných boľševikov z vedenia spolu s bývalými boľševikmi a západnými bábkami predajnej kultúrnej lúzy. O tom písal Dolejší už v roku 1990, ale ak ľudia získali možnosti porovnať lži a pravdu o rovnakej udalosti vybrali si lži, pretože sú blbí a zlí.
    Klamú lebo sú špiny. Pravda nepotrebuje ochranu, tá vám smradom vypáli oči, rozhlasuje sa k tým, čo ešte chcú počúvať. Lži sú nudné a trápne, neznesiteľne tupé a protivedecké, telenovely sú intelektuálnymi gigantami oproti vašim táraninám. Pravda žije aj keď jej nikto neuverí, pre lož je publikum prameňom, ktorý nutne potrebuje, ináč sa úplne vysuší.
    Ak bol niekto vojnový zločinec, dajme tomu odhalený po mučení na norimberskom lžisúde, to má vyjadrovať silu dôkazov o holoholo? Vo vašom svete jeden zločin predchádza a prejudikuje ďalšie? Ak bol vinný z jedného, tak aj z neuskutočneného?
    Nevnucuj sa falošným súcitom, že ho zločinci prenasledujú a ty ho ľutuješ.
    Pravda o holoholo je nadradená otázke súdu a utrpenia, prehlasuje pravdu, aj keď ho zabijete, pravdu vnímal viac ako život. Veríš v lož a odmietaš prenasledovanie nositeľa pravdy? To je Vytaktizovanosť vášho poddruhu, čo by chceli ignorovať pravdu, aj tým že sa vyhnú súdom, ktorých priebeh by mohol uškodiť vlastnému kultu.
    Ľútostíš sa aj nad Horákovou? V čom presne?
    Poloboľševičku a kolaborantku s boľševikmi popravili a šíriteľa pravdy väznia, v tom je zásadný rozdiel.
    Chránil majetok po 48 a išiel do basy, ty sa takých ctíš?
    Trpieť za pravdu pre popieračov lží je viac ako sloboda, pre iných, ak vôbec išli do basy, vlastná pýcha, vlastný majetok, neporozumenie si s vyššími úderkami, alebo vnútrostranícke osobné rozpory, čisto egoistické viedli k miernemu odsunu zo sfér, ktoré by si sám želal. Z vlastnej neschopnosti obvinil židoboľševikov, alebo už ich nepotreboval, od nich už nič nemohol vymôcť a zrazu aký disident.
    Súdili niekoho už aj po 45 za to, že vyžadoval niečo dobré pre samotné dobro, alebo to bol sebecký piskľúň, čo podporil zlo a nemá právo sa sťažovať, že ho bijú, ale on rád kričí podľa vzoru obetí holoholo.
    Zmení sa doba a nastanú čistky, sionisti budú kopať napríklad lipšica ale nebudú politickými ale trestancami.
    publikované: 17.11.2010 22:34:11 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. Papierové hlavy.
    Vcera bezal pri prilozitosti Prevratu tento dokument, Papierove hlavy. Myslim, ze take nieco uz nik nepozera, iba ja, takpovediac ako prevenciu nepozerat este vacsie blbosti... ako analyzu sucasnej spolocenskej masmedialnej paradigmy - neviem, preco. Zo zvyku.
    Ale k teme: ten filmik, pojednava o (komunistickej) "totalite" a aj o zbabelosti polulacie (70.te, 80 te roky). Ten film som uz samozrejme videl, ale kedysi riadne davno, ale teraz je az neuveritelne, ako sa tieto veci podobaju so sucasnostou. Samozrejme, nejde o nejaky prinos podobnych ciste propagandistickych dielok, len mi to pripomenulo veci, ktore som zazil osobne.
    Ani dnes nik nevystupi otovrene s naozaj opozicnym nazorom a AK ANO, tak to trpko OLUTUJE, respektive minimalne odsere.
    Opozicne nazory sa prezentuju - PRESNE, AKO VTEDY - bud anonymne, alebo sa prezentuju ZAHMLENE, naznakovo.

    A potom je tu ta "mlciaca vacsina", ktora sa -v podstate racionalne a pochopitelne - neprejavuje vobec, ale VIE SVOJE.
    Len sa neda zistit zmerat, co si naozaj mysli. Naozaj to nejde, ziadnymi prieskumami, ani ziadnymi tajnymi ci sliedenim po webe.

    Tuto analogiu som tu uz naznacoval viackrat. Potom sa zrazu stane, ze mlciaca vacsina nemlci, ale zrazu su oficialne mocenske struktury nahe, ako kol v plote.

    Myslite, ze take nieco sa uz nestane, ze to bolo vynimocne, lebo samet bol riadeny zhora, z Moskvy, a este aj provokaciu s mrtvym studentom (ano, TATO (falosna) SPRAVA vtedy naozaj zdvihla dekel vacsiny populacie, aj mne, dobre si to pamatam) teda aj tu provokaciu im musela zabezpecit Stb.
    Ale na tom, kto zapali rozbusku, az tak nezalezi, podstatne je, ci zmiesanina plynov uz je, alebo este nie je, vybusna.

    Tento REZIM PADNE, bezpochyby, padne presne tak, ako padli uz rezimy pred nim.

    Rezim padne.
    V tych Papierovych hlavach sa hned na zaciatku spominaju masakre, ktorych sa dopustali v Ceskoslovensku hlavne Cesi na bezbrannych nemeckych civiloch.
    Mali by tie zabery premiet DENNE vsetkym tym Radicovým, Galom, Miklosom, Simeckom, Šebejom a ostatnej tej nemenovanej zgerbe - aby videli, ze napriklad nejaky pripad Valko je uplny nepodstatny suvix proti tejto ... minulo-buducnosti.

    Lebo len potom nebudu vladat dostatocne ronit slzy, obludy spinave buzerantske.
    publikované: 18.11.2010 14:01:50 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Tentoraz Jetotak zachytil čosi zaujimave :)
    Zabery z oslavy výtahovej skupinky 17.11. na namesti SNP.

    Nasiel sa tam clovek, ktory im povedal do ksichtu, co si o nich ludia vseobecne myslia.
    http://www.youtube.com/TVjetotak#p/a/u/1/wvKWyk_hNYo
    (link som nasiel priamo na titulke jetotak, asi ako mnohi z vas)

    Ako Gal, tak aj Šebej zbabelo ušli pred dialogom.
    Namiesto seba poslali, presne ako za socialismu, stádo starých malomestkých škatúl.

    Sloboda slova.)

    Ako za sociku, ved to poznate ...na verejnej schodzi kladol pravidelne jeden clovek neprijemne otazky. Vzdy sa prihlasil so svojim :"Jmenuji se Jan Kotas a mam dotaz".
    Na nasledujucej shodzi sa uz prihlasil niekto iný a mal iba jeden dotaz: Kde je Jan Kotas?"
    :-)

    PS. Je príznačne, ako sa ten bastard Šebej drzo a vzhrazne dozadoval identity toho, kto si dovolil pripomenut okrem ineho aj zakladne ludske prava....
    publikované: 18.11.2010 16:29:17 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. Spojené štáty posielajú do Afganistanu
    po prvý raz od začiatku deväťročného konfliktu skupinu bojových tankov M1 Abrams. Informovali o tom dnes noviny Washington Post.
    Tank americkej armády M1 A1 Abrams na operácii v Iraku.

    Šestnásť tankov, ktoré vážia 68 ton, bude používať americká námorná pechota na juhozápade Afganistanu, kde výrazne zvýšia palebnú silu a dosah v boji proti vzbúrencom, uviedli pre denník armádne zdroje.

    Nasadenie hlavných bojových tankov USA je vnímané ako súčasť celkového zintenzívnenia bojových operácií proti vzbúrencom Talibanu v uplynulých mesiacoch.

    Washington Post tiež informoval, že lietadlá a vrtuľníky USA a NATO použili v októbri v Afganistane celkovo 1000 bômb a rakiet, čo je najviac od začiatku vojny koncom roku 2001.


    publikované: 19.11.2010 09:25:20 | autor: sme (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. "obludy spinave buzerantske"
    ako rozprávkar, tretí hlas v pozadí:
    ..z eminej bibliotéky prešli okolo ernesta po nežnú...
    a to modelové systémy prognózy počasia hovorili o tuhej zime,
    Peter Staněk, keď prižmúri oči, treba načúvať, babka hovorili..
    http://www.ta3.com/sk/relacie/5_tema-dna/10470_pomahat-bankam-ci-nie-platy-nasich-poslancov
    publikované: 19.11.2010 10:39:02 | autor: 14/88 (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. To myslíš túto starú
    závistlivú primitívnu boľševičku. Starí červení boľševici odchovali, ak vôbec ako sebci nejaké deti splodili, modrých sebeckých boľševikov.
    Modrí boľševici sa zrodili z červených boľševikov, sú dedičstvo židoboľševickej čisto materiálnej, bezbožnej revolúcie.

    Poslanci !!!!
    19.11.2010, 09:11:29 Anonym - Odpoved
    To, čo chystá Mihál s valorizáciou dôchodkov, tak to je sila ! Ožobračovať, ten spuchnutý trpazlík, to vie, ale ,a aby si ODTRHLA od huby VLÁDA, tak, to nie, to im nevonia !!! FUJ! FUJ FUJ ! MIHÁL !!!! Odstúpte !!!
    Hlavne, že mladým sa pridáva, ešte nič neodpracovali, ale už by brali od štátu !!!
    Hlavne, mladí rodiny, že nemajú peniaze, a z čoho tie drahé kočíky,ovešané a nahodené naše chuderky mamičky !!! Radičová, to je čo za politiku ! Kňazovi kedy znížite PLAT ! Za, čo to berie ?!!!!
    publikované: 19.11.2010 19:20:49 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. Aky treti hlas v pozadi?
    "..z eminej bibliotéky prešli okolo ernesta po nežnú... "

    Nie je mi jasne, o com je rec? To si niekoho citoval?
    publikované: 20.11.2010 08:41:22 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Co sa tyka Petra Staneka
    odporucam pozret napriklad aj tento clanocek:

    http://www.chelemendik.sk/ShowDoc.php?d=668&c=Peter_Stanek_Po_krize_moze_nasledovat_vojensky_konflikt

    Hlavne tuto vetu:

    "Kríza ( z roku 1929) neskončila zavedením New dealu (ekonomická transformácia bohatstva v USA pozn. red.) v roku 1933, ale až zbrojnými objednávkami v roku 1938," upozorňuje Staněk.

    I ked historia sa neopakuje vzdy rovnako, inac, ako nejakym VELKYM SKRTOM sa sucasna prazdna pyramida neda vyriesit.

    A ak aj nahodou nedojde velky skrt zhora , ludia si vytvoria svoje mensie skrty.
    publikované: 20.11.2010 08:46:34 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. huramadari registrujte sa !
    Toto je uz ina parodia fasizmu :-)

    http://www.sme.sk/diskusie/1760006/1/Semjen-Na-buduci-rok-zacneme-tvorit-register-Madarov.html

    Orban nedavno vyhlasil ze pre zlepsenie vztahov povedal Radicovej nech sa do decembra k nicomu nevyjadruje nebude ani on.
    Tak si zoberme kroky ktore sa odvtedy urobili:
    Madarsko: Najvyssi vladny cinitelia vyjadruju podporu autonomie.
    Radicova nekomentuje.
    Slovensko Rokuje o novele JZ a obmedzuje dvojjazycnost v prospech madarciny.
    Orban sa nevyjadruje.
    Madarsko: priprava volebneho prava (aktivne resp. pasivne) pre madarskych obcanov z inych statov.
    Radicova nekomentuje.
    Slovensko: Semjen( nas minister) vymeni skuseneho diplomata za 33 rocnu uradnicku lebo pri vstupe do eu vyrokoval vaciu rozlohu vinohradnickeho uzemia v prospech Slovenska.
    Orban nekomentuje.
    Madarsko: databaza lojalnych mobilizaciu chtivych madarov.
    Radicova nekomentuje.
    Slovensko: chystana zmena na 10 percentnu hranicu pouzivania jazyka mensin. Oznackovanie vacsieho uzemia kde ziju madari.
    Slovensko: Chystana neucinna novela o obcianstve.
    Orban nekomentuje. Orban sa smeje a zapisuje Radicovu na zoznam lojalnych madarov do prvej desiatky....
    publikované: 20.11.2010 11:56:58 | autor: rehot (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. Ahojte
    Priniesla som vám darčeky.
    Toto:
    http://www.worldwidetelescope.org/Home.aspx

    a ešte toto:
    http://www.youtube.com/watch?v=q0_RDxXZqKQ

    Keď budete v púšti čo i len jednu noc, pozerajte-pozerajte v tom tichu na oblohu.

    Ostatné neskôr.
    publikované: 20.11.2010 14:41:37 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. Ahojky
    http://www.soof.sk/soofshop/eshop/1-1-BICYKLE-podla-znaciek/1-2-TREK

    Tak toto je top, len pis dalej, dobre sa to cita
    publikované: 24.05.2013 20:28:23 | autor: Ahoj (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014