Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Čaro nechceného ministra Chmela

V "Sobotných dialógoch" Slovenského rozhlasu 14.4.2005 sa zúčastnení zaoberali dostavbou a prevádzkou Národného divadla. V diskusii bola národu odovzdaná správa že dnes už nikto nepochybuje o dostavbe a prevádzke Národného divadla, teda že si väčšina národa zaplatí to, čo nepotrebuje.
Ako som už ukázal v eseji Mystifikácia kultúrnymi elitami I., nebol nakoniec pre politické a kultúrne elity problém nájsť takú dohodu, z ktorej by všetci okrem národa odišli spokojní. A tak si zaplatíme divadlo, ktoré minimálne 80% národa nepotrebuje.

V diskusii zaznel z úst ministra kultúry čarovný názor, ktorým nechcene potvrdil, že divadlo sa stavia pre potreby elity a nie väčšiny národa. Keď opisoval situáciu v kultúre, tak napísal, že v súčasnej vláde nie je dostatočná vôľa podporovať kultúru ale ani v spoločnosti pretože citujem:

"táto spoločnosť, čo si budeme hovoriť, je konzumná, gýčová, nastavená na iné parametre ako na vyššiu kultúru".

Kto potom potrebuje Národné divadlo? Táto spoločnosť? Nie, iba jej elity. Spoločnosť je dobrá na to aby platila kultúru elít a počúvala arogantné urážanie svojej kultúrnej úrovne a to ešte z úst ministra (v preklade služobníka) plateného z jej daní. Hľa čaro nechceného.

Ak sa vám chce, vyjadrite svoj postoj hlasovaním.

 


Spoločnosť | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014