Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Čo je vlastne zdravý životný štýl?

Žijeme zdravo? Stravujeme sa zdravo? Máme dostatok pohybu? Tieto otázky si určite pokladá každý z nás. Zdravý životný štýl je vykonávanie činností dlhodobo, ktoré sú prospešné pre nás život a zdravie. Ku zdravému životnému štýlu patrí hlavne NEFAJČENIE. Ďalej zdravá výživa, dostatok pohybu, dostatok spánku, skvelá nálada a limitovaná konzumácia alkoholu. Tak ako sa stravujeme a žijeme sa prejavuje aj na našom zdraví. Hlavné je aby sme sa cítili fyzicky i psychicky dobre. Ku zdravému štýlu nepatrí: - Fajčenie - Pitie nadmerného množstva alkoholu - Nedostatok spánku - Nezdravá strava - Nedostatok tekutín - Stres - Veľký príjem liekov - Konzumácia nezdravých jedál - Nedostatok pohybu Ak chceme viesť zdravý životný štýl je potrebné aby sme sa začali zdravo stravovať.Zdravá strava by mala obsahovať vyvážené množstvo sacharidov, tukov a bielkovín. Mali by sme menej používať soľ a koreniny,sladké sýtené nápoje, jesť čerstvé potraviny ( ovocie, zeleninu) a obilniny, jesť jedlo bohaté na bielkoviny a obmedziť konzumáciu sladkostí, potravín upravených konzervačnými látkami, ochucovadlami a farbivami. V dennom jedálničku by malo prevládať ovocie a zelenina. Vykonávanie cvičení a dostatok pohybu posilňuje naše srdce a zvyšuje našu kondíciu. Zdravé stravovanie a jedálniček by si mal každý človek prispôsobiť dennému programu, úlohám a koníčkom, ktorým sa bude venovať.

Zdravý životný štýl | stály odkaz

Komentáre

  1. Zdravie a fajcenie
    V podstate sa nedá žiť zdravo lebo aj keď nefajčí človek sám tak okolo neho je veľa ľudí čo fajčí a nedá sa tomu vyhnúť. Čim ďalej tým viac je fajčiarov a tým je viac aj toho dymu vo vzduchu aj keď si to neuvedomujeme.
    publikované: 09.11.2015 12:13:56 | autor: zdravastrava (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Zdravie
    Je to pravda, fajčenie a alkohol sú najhoršie veci, ktoré nás ovplyvňujú
    publikované: 09.11.2015 12:14:08 | autor: Kristína 2.C (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. zdravie
    No tak celkom súhlasim a hlavne čo sa týka toho fajčenia a konzumáciou alkoholu :)!!!
    publikované: 09.11.2015 12:15:31 | autor: topzdravie (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Alkohol a fajčenie
    Súhlasím alkohol a fajčenie ku zdravému zdravotnému štýlu nepatria.
    publikované: 12.11.2015 13:06:12 | autor: Natália (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. zdravie
    Súhlasím s uvedeným vyššie, že bez zdravej stravy sa ďaleko nepohneme v cvičení no dnes je to buď som frajer cvičím, alebo som frajer chľastám. Samozrejme nehádžem všetkých to jedného vreca! XD
    publikované: 12.11.2015 13:07:20 | autor: Barboreta (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Super :)
    Super rady. Určite sa niektorých budem držať :D A s článkom súhlasím :)
    publikované: 12.11.2015 13:08:49 | autor: Júlia (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. zdravie
    S tým fajčením a pitím úplne súhlasím, ale myslím si že človek by si mal raz za čas dopriať aj tých sladkostí.
    publikované: 12.11.2015 13:12:25 | autor: Magdaléna (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Zdravě žít
    Zdravím díky za článek, no souhlasím že člověk by měl mít za den dost pohybu, dostatek vody a zdravé jídlo. A myslím že i dát si 2 piva o víkendu není taky nic hrozného, nebo i sklenici vína. A docela poslední dobou narazim na takovéhle zdravé jídlo https://fitkitchen.cz/ je to krabičková strava a vypadá to moc dobře. Ale ještě jsem to nikdy nezkoušel, myslím že to bude dost vyvážené a zdravé jídlo.
    publikované: 28.07.2021 10:24:07 | autor: Petr (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014