Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Mládež a týranie zvierat

Sú aj také deti, čo zvieratká netýrajú

Poznáte to - tam sa z novín valí správa, že mládežníci umučili psíka, hen uverejnené video chlapcov, čo súťažia v hode mačkou... Každopádne, nič pozitívne. Srdí ma to, lebo sa potom každý pohoršuje s povzdychom "Tá dnešná mládež!".

Len tak, medzi nami, tento povzdych je fak už za stáročia otrepaný!

Deti sú papagáje (a dospeláci opakovací somári), opakujú to, čo vidia. Zo začiatku doma, potom od kamarátov, z médií a snažia sa videné zdokonaliť. Ak vídavajú nepekné zaobchádzanie so psíkom či mačičkou doma, ťažko ich presvedčíme, že tak sa to nemá. Ako na našej ulici, psík malý biely chlpatý, večne "vyhodený" na ulici, pánko doňho kopne, aby mu nezavadzal so slovami: "To je taký sprostý pes!" Toto asi nebude práve ukážka výchovy k zodpovednosti a láske.

Ale chcem napísať o tých iných deťoch, tých, čo k nám chodia a ktorých mám rada. Pred rokom deti z Rendezu ratovali psíka, ktorého na ceste zrazili tri po sebe idúce autá. Psík prežil, bol zranený, len mládežníci nevedeli, ako ďalej a dospeláci im nepomohli, len robotníci zo stavby mali snahu. Tak Martin R. volal našej Zuzke a tá hneď zorganizovala záchrannú akciu, psíka sme s Mikinom zabalili do deky, naložili do auta a odviezli veterinárovi na Koľajnú, kde nás už čakali, psíkovi sa dostalo prvej pomoci a potom sme ho odviezli do útulku, kde už tiež vedeli, že prídeme, lebo psík nemal ani známky na staručkom obojku a už vôbec nie čipovanie. Dostal meno Rendez, na prednú labku dlahu a veľmi chcel ísť s nami domov. Len to nešlo, mám ich už troch, to fakt stačí. To boli teda deti z Rendeza, ktorým osud psíka nebol ľahostajný.

A pred pár dňami v Rači, pred billou pri stavbe bytovky. Motkalo sa po ceste mačiatko, takmer ho zrazilo auto, Miki a partia "tej nevychovanej mládeže" mačiatko zratovali, čakali s ním, či ho niekto bude hľadať, nakŕmilo ho šunkou, ale po hodine to vzdali, keď videli, že mačiatko je samučičké ako prst. Tak mi ho syn dovliekol domov. Malé, chutné a veľmi hladné. Osud mačiatka chytil za srdiečko aj Našubabičku, ktorá ho má teraz v perníkovej chalúpke a stará sa oň. Mačiatko dostalo od mládežníkov meno Pirátka Billičková. Už len dúfam, že osud mojim deťom nepripletie už nič stratené, opustené, lebo už toho máme doma  viac, než dosť.

Len toľko som chcela, že tá naša Račianská omladina vôbec, ale vôbec nie je zlá!

Pozdrav od Pirátky Billičkovej vám prináša Mata Hari


Račisdorf | stály odkaz

Komentáre

  1. Milená
    čierna korunka na bielej zlatíčke
    bude ti vďačná

    ja som minulý rok dala do záhrady domček pre hmyz a teraz mi prišlo k oknu na verandu poďakovať cca 100 lienok :) budú asi chcieť zazimiť :)
    publikované: 17.10.2013 10:35:57 | autor: lorelei (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. heh, lorelei
    pošli lienočky ku mne, ja tu mám hádam najväčších pavúkov v republike a majú hlad...:D
    publikované: 17.10.2013 10:48:51 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Farebnosť
    lienky si nedám ! Sú v najrôznejších variantách: červené, oranžové, čierne, s mnohými bodkami, s dvomi bodkami, aj bez bodiek. Chýba len žltá
    Minulý rok u mňa prezimovalo cca 30, tento rok to bude viac, sa mi zdá

    Z akého dôvodu chováš pavúkov
    Zdajú sa ti milení?
    publikované: 17.10.2013 13:52:21 | autor: lorelei (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. krasne
    aka mama, take deti...aky priklad deti vidia, tak sa chovaju aj ony same...je uzasne, ako pomahate zvieratkam, taketo clanky mi robia obrovsku radost, dakujem:)
    publikované: 17.10.2013 17:35:57 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. :)
    Tiež mám jednu takú OTREPANÚ :) frázu. Kto nemá rád zvieratá, nemá rád ľudí. ..........teda skôr......nemá dobré srdce.....tak by som to povedala ja. A našťastie......vy to dobré srdce mate..

    a inak........prekrásna je ta malá pirátka :)
    publikované: 18.10.2013 13:05:38 | autor: danulaSK (e-mail, web, autorizovaný)
  6. lorelei
    pavúky ešte trochu podkŕmim a budú na rezne...:D.. ale nie, tu bola pôvodne taká záhradná džungľa a my sme si postavili "mataharanč", no a oni sa tu vytrvalo držia nechcú pochopiť, že tu už je civilizácia...:D
    publikované: 18.10.2013 13:13:13 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Hanka
    rada ti robím radosť...:D
    publikované: 18.10.2013 13:13:40 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  8. danulaSK
    díky, Pirátka ťa pozdravuje..:-)
    publikované: 18.10.2013 13:14:24 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014