Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Letne Majstrovstva Slovenska v skokoch na lyziach a severskej kombinacii

Majstrom Slovenska sa stali Tomas ZMORAY (skoky na lyziach) a Robert KARTIK (severska kombinacia).

 

Severska kombinacia:

1. Robert KARTIK

2. Denis SINDLER

3. Matus MISTRIK

4. Jakub CABAN

5. Vladimir ROSKO

 

Skoky na lyziach:

1. Tomas ZMORAY

2. Vladimir ROSKO

3. Denis SINDLER

4. Matus MISTRIK

5. Robert KARTIK

 

Medzinarodna sutaz:

1. Tajner Tomisław

2. Tomas ZMORAY (1989).................87 m; 99,5 m

3. Mateusz Rutkowski

5. Vladimir ROSKO (1974).................73,5 m; 87 m

6. Denis SINDLER (1992)....................74 m; 84 m

8. Matus MISTRIK (1991)......................74,5 m; 81,5 m

9. Robert KARTIK (1989)......................76 m; 79 m

11. Tomas KAROLY (1987).....................72,5 m; 72,5 m

12. Patrik LICHY (1992)...........................68,5 m; 77 m

16. Jakub CABAN (1990).........................60 m; 66,5 m

20. Jan ZILA (1993)........................52 m; 56 m

21. Michal PENZIVIATER (1993)................43 m; 45 m

 

KL. LYŽOVANIE: MM-SR vyhrali v skokoch Tajner a v kombinácii Kartík

ŠTRBSKÉ PLESO 11. októbra (SITA) - Poliak Tomislaw Tajner sa stal víťazom medzinárodných majstrovstiev Slovenska v skokoch na lyžiach na zrekonštruovanom mostíku s umelou stopou HS 100 na Štrbskom Plese. Vo dvoch súťažných kolách mu namerali 91 a 96 m, za čo od štýlových rozhodcov dostal 245 bodov. Na druhom mieste skončil najlepší Slovák Tomáš Zmoray zo ŠK Kartík Banská Bystrica. V letnom šampionáte v severskej kombinácii, ktorá pozostávala zo skokov na mostíku HS 100 a behu na 5 km, sa presadil Róbert Kartík zo ŠK Kartík Banská Bystrica.

Výsledky:

Skoky na lyžiach (mostík HS 100): 1. Tomislaw Tajner (Poľ.) 245,0 (91 m/96 m), 2. Tomáš Zmoray (ŠK Kartík Banská Bystrica) 221,5 (87/89,5), 3. Mateusz Rutkowski (Poľ.) 209,0 (83,5/89),... 5. Vladimír Roško (Klub priateľov skoku na lyžiach Banská Bystrica) 181,5 (73,5/87), 6. Denis Šindler (ŠK Kartík Banská Bystrica) 173,5 (74/84).

Severská kombinácia (skoky na mostíku HS 100/beh na 5 km): 1. Róbert Kartík 19:51 min, 2. Denis Šindler 21:02, 3. Matúš Mistrík (všetci ŠK Kartík Banská Bystrica) 24:44.


zdroj:
www.slz.sk


Skoky na lyziach na Slovensku...sutaze | stály odkaz

Komentáre

  1. Vysledky
    Nie vie niekdo kde su presne vysledky? Ako je mozne ze den po Majstrovstvach nie su ani na strane slz? Ci organizatori si myslia ze tie vysledky nikoho na svete nezaujmaju? Ako chcete ziskavat novych fanusikov ci sponzorov ked nerobitre nic aby ich k tomuto sportu pritahnut?
    publikované: 12.10.2008 08:36:31 | autor: zuzka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. x
    http://www.slz.sk/discipliny/skoky-na-lyziach/vysledky-skoky

    wyniki są od wczoraj na stronie slz , sam się zdziwiłem że tak szybko
    publikované: 12.10.2008 09:18:59 | autor: egl (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Internetova strana slz
    No jasne na hlavnej strane slz je vela hluposti a aktuality a vysledky su skryte na podstrankach. Kedy konecne niekdo usporiada tamtu stranu, aby sluzila fanusikom?
    publikované: 12.10.2008 14:51:38 | autor: zuzka (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. patent
    Nezabúdaj, že hlavná stránka slúži 7 úsekom a keď hľadám výsledky, je jasné, že musím vedieť, z akej sekcie- v tomto prípade skoky a všetko nájdem!
    publikované: 13.10.2008 01:53:22 | autor: michaela (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. @michaela
    Samozrejma ze je tam vela usekov, ale to by stacili dat podstanku oznamy (a tam davat aktuality a nie pol metra aktualit na hlavnej strane) a takisto podstanky pre useky. Hlavna strana by mala byt pre fanusikov a tak usporiadana aby sa tu lahko orientoval aj novacik.
    Kedysi aj Poliaci(PZN) mali otrasnu stranu ale nastastie to zmenili. Dufam ze aj strana slz sa onedlho zmeni na lepsie.

    Ja len lutujem ze tento blog sa neda nijak usporiadat a tu tiez je jeden velky neporiadok.
    publikované: 14.10.2008 15:28:14 | autor: zuzka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. a co cakate?
    stranka slz je zla. Cele slz je zle. Vedenie vobec nema zaujem zachranovat skokansky sport. To ze sa na plese po rokoch skace je zasluhou ludi ktori to so skokmi myslia vazne ci je leto ci je zima. Aj ked bude skokanov milion aj ked budu len dvaja. Nemyslim ze sa situacia vyrazne zmeni po vzniku novej asociacie. Aj tak tam zase bude zvolene to iste vedenie. Silni prevalcuju slabsich. Ide len o peniaze. Tento blog je fajn, da sa na tom stavat. Od zakladov. Len treba chciet.
    publikované: 14.10.2008 16:50:08 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. súvislosti
    Tak Martin, ty si absolútne nezorientovaný! To, že stránka je zlá - vymysli lepšiu- ale dať do súvislosti zlú stránku, zlé SLZ - a nezáujem o skoky zo strany vedenia, tak prepáč, ale asi nevieš, že skokani ešte lepšie podmienky vytvorené nemali!!! Myslíš, že FIS Cup na Št.Plese prišiel sám? Neboli potrebné rokovania na úrovni SLZ - FIS? Tak ak máš skreslené informácie, ani sa ti nečudujem, že píšeš bez súvislostí, ale myslím, že na úrovni SLZ sa pre skokanský šport snažím robiť maximum - som totiž jedna z tímu SLZ a podporujem všetko dobré, čo súvisí so skokmi. Preto nerozumiem, kto má koho valcovať a že ide o peniaze si pochopil správne- preto sa ich snažím (a zdá sa že úspešne) do skokov prinášať. Ale to nie je debata cez blog!
    Skôr si myslím, že sa vždy nájde aj niekto kto píše len preto, aby písal! Drž sa!
    publikované: 14.10.2008 22:12:56 | autor: michaela (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. @michaela
    Skoda, ze diskusia na temu nasich skokov sa neda viest na strane SLZ. Je vela otazok a vela veci, ktore i skokanov i fanusikov velmi zaujmaju a chceli by na otazky najst odpoved, ale nikdo nechce s nami hovorit.
    Je dobre ze su este ludia ktori sa snazia nieco robit, organizuju sutaze, hladaju peniaze, atd...ale chcelo by to aj nejaku informovanost. Ked sa vsetko robi v "konspiracii" tak to vyzera ako keby sa nic nerobilo...
    Nerozumiem tiez preco na strane slz nemozu byt zakladne informacie o nasich skokanoch a ich treneroch? O dalsich planoch? O tom co sa robi pre najmladsich a ako sa usek snazi pritahnut do skokov deti? Ci sa planuje stavbu alebo opravu starych mostikov pre deti? A kedy nasi najmladi dostanu sancu startovat v sutaziach aspon v Polsku a Cechach?
    My-fanusikovia budeme vdacni ked sa konecne budeme moct co to dozvediet.
    publikované: 14.10.2008 23:47:54 | autor: zuzka (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. RE: suvislosti
    mila michaela, stranka je zla. Za tym si stojim a urcite nie som sam. A mozes mi tu tvrdit kolko chces ze to tak nie je. Je neprehladna a nieje tam nic podstatne. Vysledky vyda aj tlacova agentura a clovek sa ich docita kdekolvek. A snad to tu teraz neobhajis tym ze na slz stranke je archiv sita. Ludom chybaju uplne ine informacie. Napriklad sposob financovania, struktura, dlhodobe ciele, metodika a hlavne aktuality z domacej kuchyne. Osobne si myslim ze chyba osobnejsi pristup k hnutiu a jeho clenom. A tvrdenie ze skoky na tom nikdy neboli lepsie ako su teraz si snad nemyslela vazne. A casy z pred rokov minulych ked mala skokanska obec skoro 200 aktivnych clenov? Ked tu fungovalo viacero klubov so sirokou zakladnou mladeze? Ked skoky patrili do dukly? Vonkoncom to nie su pozostatky byvaleho rezimu. Ja teda niesom jeden zo slz a som rad ze niesom. Ale niesom ani nechapavy fanusik ktory len fandi skokom. S tym sportom som vyrastol stretavam sa s ludmi a informacie mam. Takze viem ze momentalne sa skokom mozno dari na zaklade projektu fis kde sa daju dokopy zlte piesky. Mozno je tvoj manzel uz aj platenym trenerom zvazu (ze by to bol dovod preco skokom tak velmi pomahas? :)) Ale nie. Len zartujem ale nemozno to vylucit. Viem ze si momentalne nadsenou hybnou silou severskeho useku ale nie si predseda useku. Nerozhodujes o deleni penazi. Len ich zhanas. Preto sa pytam co so skokmi bude po tejto sezone? Budu mat kde trenovat. Skvele. Maju plateneho trenera. Skvele. Maju aj peniaze na systematicku cinnost aspon na poloprofesionalnej baze? 2 % z rozpoctu jmalo. Osobne neverim ze najvyssia slz vrchnost ma na skokoch nejaky zaujem.Asi aj preto je to v takom stave. Nejdem tu tarat o tom ako je lahke dnes zohnat peniaze ked obaja vieme ze je to nadludsky vykon. Nejdem ani debatovat o situacii zvazu. Tak isto nejdem ani riesit ze preco zo skokov odisli ludia ktori za nieco stali. Proste zacarovany kruh cakajuci na zazrak. Teoreticky by tym zazrakom mohol byt jeden jediny talent ktory by dokazal nieco pozoruhodne aj v tychto podmienkach ako pred rokmi Mato Uram. Aspon by potiahol ostatnych a dotiahlo by to novych ludi. Alebo moznost 2. Zazrak po novom roku kedy by sla zacala s inou koncepciou rozvoja a zachrany skokov. Necham na teba ked uz si clenkou top teamu slz. Stale som nezorientovany? Stale pisem bez suvislosti? Pozri ja ti usilie neberiem. Kiez by boli aj najvyssi v slz takto orientovani. Bolo by to davno uplne inde. Drz sa aj ty a nemaj mi za zle ak sa tu budem objavovat pravidelnejsie. Mame demokraciu a ja mam svoj nazor. A hlavne neber moje slova osobne. Nechcem nikoho urazat. Maj sa
    publikované: 15.10.2008 09:17:06 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. pre michaelu
    RYBA SMRDI OD HLAVY!!! TREBA SA ZAMYSLIET PRECO U NAS SKOKY SU TAKE AKO SU??? PRECO NEMAME VYHOVUJUCE KOMBINEZY A DSQ NAS??? NO NAPOVIEM TI NEBUDE TO PRETO ZE VY POMAHATE SKOKOM!!! PRECO SME DAVNEJSIE NECHODILI DALEJ AKO DO POLSKA RAKUSKA ATD.?? SERETE SI TAM VSETCI DO HUBY!!!
    publikované: 15.10.2008 12:00:56 | autor: anton (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Martin, Anton
    Chlapci, vy ste boli alebo ste nejako hmotne zainteresovany do slovenskeho skokanskeho lyzovania? Alebo ste len klasická slovenská pesimisticka vzorka, ktorá vidi vsetko cierne, resp. pod rúškom internetovej anonymity dokaze vsetko negovat aj s patricnou davkou vulgarizmu. Ja sa plne stotoznujem s tvrdenim p.Michaely ze slov. skoky taketo moznosti velmi davno nemali a zdôraznujem, ze je to jednoznacne zasluhou tvrdej prace jej, trenera p. Filipka a tej hrstky ludi co slov. skoku chcu konstruktivne pomoct. Dovolim si to tvrdit preto, lebo s Tomášom sa pri skokoch pohybujem od jeho 10-tych rokov. Ludia, ktori sa pokusaju tento atraktivny sport zachovat su tu a pomohla by im urcite viac priazen, podpora a fandovstvo a nie osocovanie. Chlapci - skokani su mladi perspektivny a ak dokazu odovzdat zo seba 100% verte ze sa dostavi aj ten zazrak v podobe dobreho vysledku a slov. skok pôjde napr."Polskou cestou". Ja osobne tymto ludom verim a fandim im, inak by som im vlastneho syna do ruk urcite nezveril.
    publikované: 21.10.2008 19:21:50 | autor: zmoray st. (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. 4 odrazky
    - p. Zmoray za prve patricnu davku vulgarizmov v mojich prispevkoch hladam ale nenachadzam. Adresujte presne.
    - Za druhe ludi neosocujem ale fandim im tak isto ako vy. Ludi okolo skoku som vyzdvihol v prispevkoch vyssie. Vazim si ich pracu. Osocoval som jednoznacne zvaz. Treba citat pozorne. Michaela si tu hlasku o slz time mala radsej nechat pre seba. Ten tim stoji za prd. Ide o individualistov. Nemozu ist timovo ked kazdy kope za iny usek. Tu je spolocna len znacka. Ale zase chapem vazby a vztahy. Zlte piesky sa daju dokopy len vdaka fis projektu. To boli iste peniaze na ktore ma kazdy rok narok iny usek. Beriem ze fis neuhradi vsetko a treba zohnat rozdielove peniaze. Jasne ze niekto musel obehat institucie a spolocnosti aby sa zvysne peniaze zohnali. Viem aj kto sa nadrel najviac a viem kto neurobil nic a bude sa hrdit ze to bol prave on.
    - Za tretie ked uz maju skoky take podmienky ake nikdy nemali tak sa pytam preco skoncil moravcik. Len preto ze nie je z bystrice?
    - za stvrte poprosil by som vas o nacrtnutie vasho pohladu na "polsku cestu". Rad by som totiz vedel ako sa tu bude postupovat kedze sa jedna o slovenske podmienky kde nie je ani zakladna a hlavne tu nie je koncepcia prace. Dalsie veci radsej ani nejdem rozpisovat.
    ---dakujem
    publikované: 22.10.2008 14:17:32 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Re: 4 odrazky
    p.martin na verejnu diskusiu o tom kto slov. skokom pomaha a kto skodi nepovazujem tento anonymny priestor za vhodny. Mam vo zvyku o veciach na ktorych mi zalezi hovorit s ludmi ktorym sa mozem pozerat do oci a tak si vymienat nazory. Povazujem to za uprimnejsie. Ak mate zaujem rad si s vami na tuto temu pohovorim na ktorychkolvek skok. pretekoch na slovensku, cechach, ci polsku, kde startuju nasi skokani.
    publikované: 23.10.2008 17:28:34 | autor: zmoray st. (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. SLZ
    A ja sa pytam, preco o tychto dolezitych pre slovenske skoky otazkach sa neda viest dialog na internetovej strane slz? Preco su tam prispevky blokovane? Kto sa boji otazok?

    Mna by teraz zaujmalo co sa vlastne robi s mensimi mostikmi a ci niekdo hlada medzi detmi novych skokanov?
    publikované: 23.10.2008 18:04:41 | autor: zuzka (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Re:
    - p. Zmoray, v poriadku. Beriem. Mate rad face to face.
    - Zuzka stranka slz je momentalne nefunkcna. Teda bezi len sa na nej nic nerobi. Nerozumiem preco nepribudaju uz ani zapisy zo zasadani dokonca dodnes tam nie je ani zapis z konferencie ktora bola v juny. Clenska zakladna vobec nema prehlad o podstatnych veciach na ktorych sa uznasa vedenie a tak isto delegati za jednotlive useky. Takze sa potom niet comu cudovat ze diskutovat volne sa uz vobec nemoze. A tvoja otazka o tom kto sa boji otazok je spravna. O skokoch nie je v hlavnom panely nikdy nic. Preco asi?
    publikované: 24.10.2008 09:14:08 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. doplnenie
    zuzka zle som sa vyjadril nie ze sa boja skor len nemaju zaujem riesit nejake malicke skoky z ktorych nie je nic. To je presnejsie ;]
    publikované: 24.10.2008 09:46:15 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014