Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Protikladné cesty


Cesta s viacerými jazdnými pruhmi je zaujímavá. Povolená rýchlosť môže dvíhať adrenalín a zvedavosť z pohľadu na vedľajšie objekty, ktoré ju sprevádzajú. Dopravná zápcha je normálnym zjavom a nájdu sa tam vozidlá rôzneho druhu. Popri tom, že je tam veľa áut, každé je akoby pre seba. Každé ma svoj cieľ, pritom si nevšímajúc ciele toho druhého. Prehovorí z vodičov vysoká ambícia a charakter, keď mu cestu náhodou prekazí druhé vozidlo. Je tam rušno a predsa sú všetci odcudzení. Je tam veľa vozidiel a predsa je každé pre seba. Je to široká cesta, na ktorej sa ľudia môžu predbehovať. Je to široká cesta, ktorá má veľa možností. Je to široká cesta, ktorá je vozidlovým mólom, na ktorom sa predvedú mnohé značky. Tie slabšie značky majú vyrazený dych z tých drahých a im nedostupných. Sú tam kruhové objazdy a otočky, keďže sa niekedy môžeš stratiť.  Môžeš ísť sem a tam. Je to široká cesta a to sú jej lákavé príznaky.

Opakom toho je jednosmerová cestička. Povolená rýchlosť ja zväčša malá. Má svoje predpisy a znaky a tie sa musia dodržať. Ak sa ňou vyberieš, už by si sa nesmel vracať tou cestou spať. Nestretneš veľa vozidiel, ak aj áno, sú pred tebou alebo za tebou. Neuháňate a nesúťažíte, lebo poznáte predpísané pravidlo. Nie je tam taká možnosť. Predpokladom je, že idete k tomu istému cieľu, aj keď nemáte rovnaký výzor karosérie a motorových možností. Dokonca, aj chodcov tam môžeme stretnúť a bicyklistov tiež. Nájdeme ju aj na dedine, nie je príznačná iba pre mesto. Niekedy sa stane, že v protismere pôjde nejaké vozidlo, avšak všetci vieme, že je na to určená pokuta. Je to úzka cesta, ktorá neponúka kruhový objazd a otočky. Je to úzka cesta, na ktorej sa značky nemajú komu predvádzať, lebo vedľa nich nikto iný neuháňa a nesúťaží. Môžeš ísť v tom jednom smere a vieš kam dorazíš. Ak chceš prísť do toho cieľa, nemôžeš sa jej vyhnúť. Je to tá jediná možnosť. Ak sa budeš chcieť vrátiť, určitú pokutu zaplatíš...


Niečo viac | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014