Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

The girl next door

Skoro ráno sa prebudím , vypnem budík , a pohľad z okna mi poskytne upršaný pohľad na Luton . Obloha je sivomodrá , veštiaca neutíchajúci dážd . Moje kroky vedú po vydláždenej ulici , popod stromy .Dážď rytmicky bubnuje na chodník , jeho zvuk sa mieša s tempom krokov mojich nôh. Cez zamračené oblaky napriek nepriazniu presvitá slnko a vrhá tiene predo mnou .V túto rannú skorú hodinu niet takmer nikoho na ulici . Premýšlam  , uvažujem nad ľuďmi vôkol mňa ... Toľko rozličných národností a predsa dokážu zotrvať v harmonií ?

Cesta ubehne rýchlo a napokon sa pomaly dostávam pred školu .Ľudí v centre pribúda , moje oči blúdia po tvárach ostatných . Napriek tomu že prší , nevidieť na nich zlú náladu . Moju pozornosť vzbudí krásna neznáma predo mnou , zdanlivo bojujúca s dažďom . Kráča smelo dopredu , ale počasie hrá proti nej a proti jej vlasom . Pridám do kroku a zakrátko ju dobehnem . Preložím si dáždnik do pravej ruky a zabránim dažďu vnikať do jej blonďavých vlasov . Na tvári sa jej rozžiari malý úsmev ale i napriek tomu obaja kráčame mlčky a hladíme pred seba . Akoby sa nachvíľu zastavil čas ... Náladu mi zdvihne tento zvláštny moment a prajem si , aby bol nesmrteľný .Na okraji chodníka pri prechode si kontroluje doklady ... Hľadím jej nenápadne cez plecia a v rukách jej odhalím preukaz totožnosti .... Je to litovka ... Zrazu kýchnem ... Duchaplne vytasí balíček vreckoviek a ponúkne ma jedným exemplárom . Vezmem opatrne jeden . Mlčanie o chvíľu preruší roundabout ,kde sa naše cesty rozdelia .  Dáždnik , ktorý doposiaľ skrýval pred nepriazňou počasia dve mladé študentské  duše , sa vracia svojmu majiteľovi ...

Konečne dorazím do nákupného centra , zložím si dáždnik do tašky a vkročím dnu ... Nakúpim veci , na ktoré si ešte pamätám :-) , a vraciam sa späť domov . Otváram železnú bránku a vchádzam dnu zadným vchodom do dvora . Počujem tiché kroky ,ale nevšímam si ich ... V hlave mi víri neznáme dievča z rána. Opäť si kýchnem ... Siaham do vrecka po papierovú vreckovku ,ale osoba predo mnou je rýchlejšia ,a mne uz známim spôsobom z dnešného rána opetovne vytiahne vreckovku ....

Zistil som že svet je malý a svojím spôsobom nádherný... býva v dome hneď  vedľa mňa ...

Číre šialenstvo | stály odkaz

Komentáre

  1. :)
    Krasne napisane...Velmi sa mi to pacilo. :) Svet je naozaj maly.
    publikované: 16.08.2007 13:23:07 | autor: domcek (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ?
    Len ma tak napadlo... nebude to vadit Tvojej zienke na Slovensku? Ved ona, predpokladam, cita Tvoje blogy....
    publikované: 16.08.2007 13:24:56 | autor: domcek (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. AD : "nebude to vadit Tvojej zienke na Slovensku?"
    Jeho blogy citam a som rada, ze ich vedie, pretoze jeho ocami casto vidi pravdu , ktora je skryta mnohym ludom.
    S Romanom sme si vyjasnili zopar veci ohladom nas. Myslim si, ze ho poznam natolko, aby som vedela, cim je. Nech su jeho konania akekolvek , stojim za nim , pretoze viem , ze je to predovsetkym kus spravneho chlapa s anjelom vovnutri. Som si vedoma, ze ho uz uvidim malo a nie tak casto, akoby som chcela, ale som rada za obdobie ktore sme stravili spolu. Vdaka nemu som spoznala, ze dobry chlapi nevymreli, len sa skryvaju na miestach, kde to najmenej cakame.
    publikované: 16.08.2007 21:00:22 | autor: Petrisko (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Re: AD
    Dakujem za uprimnu odpoved a plne s Tebou suhlasim, co sa tyka Romanovej povahy.. Taktiez obdivujem Tvoj postoj k tejto situacii a hlavne tu toleranciu.. Super...:)
    publikované: 17.08.2007 00:41:58 | autor: domcek (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Re: Roman
    Ale no , zas s tou mojou povahou to zas nie je take ruzove ako sa vam zda . Mam dost vela blbych a zlych vlastnosti za ktore sa hanbim .
    Diky Petra za pekne vyznanie a prejavenu doveru, velmi ma potesilo a zohrialo na dusi ...
    A dakujem Petre a Domceku , ze pridavaju komentare k tomuto blogu a vyjadruju sa k jednotlivym clankom ...
    publikované: 17.08.2007 22:03:15 | autor: Roman (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014