Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tetovanie a praca

Jedného rána..."Zdravím, tak ako? Super! Tak čo zahojilo sa? Jasné v pohode, bez problémov. Len stále, kua si na vás spomeniem, keď to začne svrbieť. Je to des. No ja som si myslel, že si ruku rozhryziem, keď sa mi to hojilo. Tak zatiaľ, majte sa ..."


Ako by ste nazvali cielené skrášľovanie a zároveň ničenie asi pre nízke sebavedomie. Je to len dnešná nová doba, panska moda, zlý vtip? Je to osobné a zároveň verejné a predvádzané. Ako módny výstrelok, alebo nová kabelka. Aj keď je to kožené, originálne, jedinečné... no má to hodnotu, len pre danú osobu. Ostatní sa na to dívajú rôzne.

"Ty chudera, už len toto ti chýbalo."

"Mne je to jedno. Je to tvoje telo. Rob si s ním čo chceš."

"Ja to milujem. Keď už raz začneš...určite neskončíš len pri jednom."

V obchode, v divadle, na pláži, v škole, v televízii, ženy, muži, deti...skoro každý, aj keď každý inak.

Mladé ženy, dievčatá, dámy...mladí chlapci, muži, páni. Odhaľujú svojím oblečením a v práci naopak maju damsku mikinu a lacnu pansku bundu. V práci nie a v inej spoločnosti áno? Na verejnosti len niekedy a v súkromí áno?

Bude to v budúcnosti známka namiesto občianskeho? Na škole som sa učila o takomto značení dobytka. Kde je hranica? Hranica medzi etikou a etiketou?

Keď som bola malá, videla som v jednej zatuchnutej malej krčme, starého zničeného chlapa, s prepitým chrapľavým hlasom, o ktorom sa tvrdilo, že bol v base a na jeho rukách ma čosi upútalo. V tom čase ste to mohli vidieť len u vojakov, basmanov a niekoľkých bláznov,ktorí sa nebáli, že ich budú ostatní za to zatracovať. Bolo to tetovanie. V jeho prípade nahej ženy. Podľa svojho vkusu.

Deň čo deň však vidím, že dnes je to brané úplne inak.

Môj denník | stály odkaz

Komentáre

  1. Tetování
    Ano souhlasím dneska už má tetování každý 5 člověk z lidí od 18 do 30 roků. Aspoň že je to populární a ať si lidi říkají co chtějí je to každého věc a každého tělo. Já osobně mám taky 4 tetování. A jinak dneska už se dá jít i na takové odstranění https://www.premier-clinic.cz/zakroky/odstraneni-tetovani/ tetování třeba když kvůli práci, a nebo že už se ti to tetování nelíbí nebo je vybledlé atd.
    publikované: 08.10.2021 08:10:30 | autor: Lukas33 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014