Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Svetová hanba – na Slovensku hrozí núdzový stav !

...týmto činom sa Slovensko dostane na úroveň rozvojových krajín ....

Slovenskí politici v týchto dňoch žnú  po takmer 19 rokoch samostatnosti SR  hroznú úrodu. Politickú nestabilitu štátu, vzrastajúcu mieru chudoby, korupciu na každom kroku, nedodržovanie zákonov, nerešpektovanie autorít, atď, atď. 

Všetko toto sa ale začalo  už v roku 1992. Vtedy politickí ignoranti  na čele s Mečiarom,  s podporou terajšieho prezidenta pána Gašparoviča a Klausom,  flagrantne  porušili platnú ústavu,  keď  bez vyhlásenia referenda,   vytvorili z  vtedajšieho Československa dva samostatné štáty.  Čiže nezákonným spôsobom  vytvorili štátne útvary. A tento právny aj politicky hriech sa tiahne  nepretržite až do dnešných dní. A potom sa niekto čuduje, ako môže byť Slovensko štátom kde sa nerešpektuje právo? Veď aby nie, keď vzniklo protiprávne!

Čo má priviedlo k tomuto výlevu zlosti?  Nie tak odpočúvanie VOS, ktoré nemá nič spoločné s úlohami ozbrojených síl, ale  stav,  ktorý hrozí  nám občanom  zo strany štátu. Ten, keďže si  nijako nevie poradiť  so štrajkujúcimi lekármi, chce prostredníctvom prezidenta vyhlásiť  na Slovensku núdzový stav. Áno prezident  má nato podľa platných zákonov  právo.

Ale prečo  politici a exekutíva dovolili aby situácia došla až do tejto krajnosti? Čo robili takmer 19 rokov všetci poslanci včítane dnešného prezidenta, keď do dnešného dňa neprijali zákon o štrajku a to aj napriek tomu, že im to ukladá naša ústava?  Čo robila  vláda takmer dva mesiace  od doby,  keď sa dozvedeli,  že  lekári začali  hromadne dávať výpovede?  Ako je možné, že minister zdravotníctva pán Uhliarik je ešte stále  vo funkcii, keď nedokázal zabrániť katastrofe, ktorá sa na nás hrnie?  Ako je možné,  že neschopná vláda, ktorej parlament vyslovil nedôveru dostala dôveru od prezidenta a  ešte stále vládne?  Ako je možné, že štát nemá svojho generálneho prokurátora aj napriek tomu, že bol riadne zvolený parlamentom? Ako je možné, že ozbrojené sily o pár dní nebudú mať svojho náčelníka generálneho štábu?  Ak sa niekomu zdá, že toto je hra o fazuľky, je na veľkom omyle!  Prečo? Lebo Slovensko sa týmto činom dostáva do zoznamu krajín,  ktoré  kruto a nezvratne ohrozujú svoju politickú aj hospodársku  dôveryhodnosť.

Opýtam sa takto! Kto z vás by išiel ako turista na návštevu do krajiny,  kde je vyhlásený núdzový stav?  Kto zo zahraničných  podnikateľov bude chcieť investovať v krajine,  kde kvôli neschopnosti vlády bolo nutné vyhlásiť núdzový stav?  Kto v takejto krajine nechá svoj kapitál? No asi nikto,  kto má aspoň trocha  zdravý úsudok.

Takže, aký môže byť ďalší scenár vývoja na Slovensku, ak prezident Gašparovič skutočne vyhlási núdzový stav?   Strata trhov, kolaps ekonomiky, odchod  investorov,  rapídne zvýšenie počtu nezamestnaných ľudí,  vzrastanie nespokojnosti más,  strety  davov s políciou a vojskom pri potláčaní nepokojov, ohrozenie demokracie a možný návrat totalitnej moci! Toto by ste  páni politici chceli?  Verím, že nie! Preto teraz  pykajte za  svoje hriechy, ktorých ste sa od roku 1989 na  občanoch permanentne dopúšťali, (pridlho ste nám uťahovali opasky pritom ste zabudli, že raz aj tie musia prasknúť) a radšej sa snažte v maximálne možnej miere vyhovieť požiadavkám lekárov  skôr,  ako bude skutočne neskoro! No a čakajte, že po nich si budú svoje pýtať aj ďalší.  Že to bude veľmi ťažké obdobie najmenej do volieb? Áno, skutočne nás môžu čakať také  situácie, ktoré dnes nedokáže predvídať asi nikto, tak ako nedokázal nikto predvídať to,  čo sa deje  v Európe!

Preto  páni politici, ministri a všetci tí,  čo to ešte môžete ovplyvniť,  nedovoľte prosím,  aby  Slovensko kvôli tomu, že momentálne  má veľmi zlú konšteláciu hviezd, úplne spadlo na dno priepasti!  Zabráňte prosím vyhláseniu núdzového stavu.

Lepšie a šťastnejšie dní všetkým praje doko. 


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. koxoooo,
    to co je?este som necitala clanok,ale zo sprav vyplyva,ze prezident nam vydiera lekarov.vraj spachaju trestny cin,ak nenastupia do prace? ...ja som sa asi prepocula,to nemoze byt mozne...
    publikované: 23.11.2011 19:33:33 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Na lepšiu orientáciu v danej problematike uvádzam odvolanie na Ústavný zákon
    č. 227/2002 Z.z. o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu v Čl. 5 definuje núdzový stav takto:
    (1) Núdzový stav môže vláda vyhlásiť len za podmienky, že došlo alebo bezprostredne hrozí, že dôjde k ohrozeniu života a zdravia osôb, a to aj v príčinnej súvislosti so vznikom pandémie, životného prostredia alebo k ohrozeniu značných majetkových hodnôt v dôsledku živelnej pohromy, katastrofy, priemyselnej, dopravnej alebo inej prevádzkovej havárie; núdzový stav možno vyhlásiť len na postihnutom alebo na bezprostredne ohrozenom území.
    Bližšie na http://jaspi.justice.gov.sk/jaspiw1/htm_zak/jaspiw_mini_zak_zobraz_clanok1.asp?kotva=k1&skupina=1
    publikované: 24.11.2011 08:39:10 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. To sa už "teším "
    ako vláda zdôvodní vyhlásenie núdzového stavu tým, že niekto štrajkuje, keď jej to tento ústavný zákon neprikazuje!
    publikované: 24.11.2011 08:47:59 | autor: pozorný (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Pritom skutočne stačilo
    dodržať Ústavu SR kde už v roku 1992 poslanci schválil Čl.37 ods. 4) a ten znie: "Právo na štrajk sa zaručuje. Podmienky ustanoví zákon. Toto právo nemajú sudcovia, prokurátori, príslušníci ozbrojených síl a ozbrojených zborov a príslušníci a zamestnanci hasičských a záchranných zborov." Doko má pravdu, dodnes takýto zákon na Slovensku nikto nevydal.
    publikované: 24.11.2011 09:30:57 | autor: čitateľ (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Pritom skutočne stačilo
    dodržať Ústavu SR lebo v nej už v roku 1992 poslanci schválili Čl.37 ods. 4) a ten znie: "Právo na štrajk sa zaručuje. Podmienky ustanoví zákon. Toto právo nemajú sudcovia, prokurátori, príslušníci ozbrojených síl a ozbrojených zborov a príslušníci a zamestnanci hasičských a záchranných zborov." Doko má pravdu, dodnes takýto zákon na Slovensku nikto nevydal.
    publikované: 24.11.2011 09:32:00 | autor: čitateľ (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. pan preizdent
    casto robi prebrebty,snad chcel povedat,ze vyhlasi nudzovy stav na hrade a min.zdravotnictva:-)
    v druhom kole moze vyhlasit stanne pravo a lekarov strielat,ak nenastupia do prace...ak moze fantazirovat on,preco nie ja?:-))
    publikované: 24.11.2011 11:02:28 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Vo verejnom právnom rozhlase tiež nečítali zákon 227/2002, inak by
    nebalamutili ľudí, že nudzový stav sa dá vyhlásiť v budovách nemocníc, keď ho možno podľa tohto zákona vyhlásiť iba na postihnutom území. Bonie súhlasím, ale pán prezident by mal v prvom rade nudzový stav odskúšať na svojej osobe.
    publikované: 24.11.2011 13:42:01 | autor: posluchač (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. posluchac,
    ale nemas dojem,ze on uz v nudzovom stave nejaku dobu je?ved nerobi,co ma robit,robi,co nema robit....
    publikované: 24.11.2011 15:35:35 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  9. som lekar... ayzl abbe ...
    a stary ujo Váňa vyhlasí nudzovy stav ... stiahne vsetky kompetencie na seba,
    zvysi nam plat vyhlasi sa za dozivotneho vladcu po vzore generala Franca alebo Gusta Pinocheta a zazvoni zvonen a rozpravky je koniec...

    no ani by som nazačiatku nepovedal ze to taky stastny koniec bude mat...

    a potom poziadam o politicky azyl v svajciarsku ...

    publikované: 24.11.2011 21:53:03 | autor: tentguru (e-mail, web, autorizovaný)
  10. a este jeden stary ale dobry vtip...
    Sedia majitelia Penty a J&T na brehu Štrbského plesa a chytajú ryby. Jeden z nich chytí zlatú rybku, pozerá na ňu chvílku a hovorí : No čo ty chudera, čo by si chcela ??
    publikované: 24.11.2011 21:55:33 | autor: tentguru (e-mail, web, autorizovaný)
  11. Aký štrajk?
    Však oni neštrajkujú, oni dali výpovede... to je prudký rozdiel.
    publikované: 25.11.2011 08:37:11 | autor: skinner (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. skinner máš síce pravdu, ale podľa mňa len čiastočne
    totiž práve preto, že nemáme zákon o štrajku, hoci to ukladá naša ústava, dochádza k tomu, že hromadné výpovede lekárov považuje okolie za jednu z foriem štrajku, včítane samotných odborárov aj ministra zdravotnítva pozri http://www.topky.sk/cl/7/1290887/Uhliarik--Strajk-lekarov-je-uz-iba-o-platoch
    Ak by išlo len o holé výpovede, potom by to bol iba čisto pracovnoprávny vzťah medzi zamestnávateľom a zamestnancom a do tohto ich sporu nemá právo vstupovať okrem aktérov nikto. Ak sú nespokojní potom o ich sporoch má podľa Zákonníka práce rozhodovať iba príslušný súd. (§ 14 ZP) Ako vidíš lekári, ktorí dali výpovede neoslovili súd , ale oslovili odborárov a tí so zamestnávateľom vyjednávajú o lepších pracovných podmienkach, čo je ich základné právo a môžu k tomu využiť aj štrajk. Totiž Zákonník práce v situácii, keď dáva výpoveď zamestnanec, zamestnávateľa k žiadnym špeciálnym povinnostiam neviaže. (§67 ZP) Na záver len toľko. Lekári cez najatú firmu, ktorá im radí, vedia veľmi dobre, že túto ich situáciu okrem Zákonníka práce žiadny iný zákon na Slovensku nerieši a preto ich ani netrápi nejaký núdzový stav. Podľa mňa vláda musí jednoznačne ustúpiť, ak nechce porušiť platné zákony, lebo minister zdravotníctva trestuhodne premeškal čas, ktorý na riešenie výpovedi mal.
    publikované: 25.11.2011 09:55:57 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Vyhlásenie núdzového stavu
    http://www.webnoviny.sk/zdravie/odborari-oznacili-nudzovy-stav-za-ne/433197-clanok.html

    Autor: SITA, dnes 11:43

    Vnímame to ako neprijateľný akt sily a bezprecedentnú snahu v ponovembrovom vývoji zastrašiť celú profesijnú skupinu, tvrdia lekárski odborári.

    BRATISLAVA 25. novembra (WEBNOVINY) - Lekárske odborové združenie vyzýva vládu, aby prehodnotila svoj postoj vyhlásiť núdzový stav. "Vnímame to ako neprijateľný akt sily a bezprecedentnú snahu v ponovembrovom vývoji zastrašiť celú profesijnú skupinu, aby sa vzdala svojho zápasu o dôstojné životné podmienky. Je to nezlučiteľné s princípmi demokracie," tvrdia lekárski odborári v stanovisku. Tento spôsob riešenia je podľa nich príznačnejší skôr pre krajiny Južnej Ameriky ako krajinu Európskej únie.

    Odborári zároveň vláde odkazujú, že sa nedajú zastrašiť a naďalej podporujú kroky predsedníctva Lekárskeho odborového združenia. "Na rozdiel od ostatných zúčastnených strán, je práve Lekárske odborové združenie organizáciou, ktorá si plne uvedomuje vážnosť situácie, a preto sa snaží o konštruktívny dialóg aj za cenu zásadných kompromisov," píše sa ďalej v stanovisku.

    Prezident Ivan Gašparovič dal v stredu viac ako 2-tisíc lekárom, ktorí podali začiatkom októbra výpovede, ultimátum. Buď sa do soboty s ministrom zdravotníctva Ivanom Uhliarikom dohodnú, alebo požiada vládu o vyhlásenie núdzového stavu. Znamenalo by to, že by lekári museli nastúpiť do práce aj v prípade výpovedí. O ďalšom vývoji situácie sa podľa všetkého rozhodne v piatok na obed, na rokovaní u premiérky.

    Lekári u prezidenta dostali ďalšie ponuky, po predchádzajúcom zastavení transformácie nemocníc na akciové spoločnosti, im ponúkli predloženie novely na jej úplne zrušenie. Zároveň by ministerstvom navrhovaný rast platov mohol byť zakotvený aj v legislatíve.

    Ku koncu septembra tohto roka podalo podľa Lekárskeho odborového združenia na Slovensku výpoveď 2411 lekárov v 34 nemocniciach, približne 400 výpovede postupne stiahlo. Celkovo pracuje na Slovensku pri lôžkach pacientov takmer 7500 lekárov.

    Medzitým vyjadrilo plnú podporu kolegom, ktorí podaním výpovede podporili požiadavky Lekárskeho odborového združenia, aj 162 lekárov Univerzitnej nemocnice Martin. Urobili tak napriek tomu, že sa doposiaľ do tejto akcie formou podania výpovedí nezapojili.

    "Bez našich kolegov nebude možné zabezpečiť poskytovanie zdravotnej starostlivosti na Slovensku. Vyzývame preto ministerstvo zdravotníctva, vládu, Národnú radu SR, prezidenta a všetkých zodpovedných, aby akceptovali požiadavky odborárov, za ktoré sa staviame aj my!" vyzývajú martinskí lekári. Podporu odborárom vyjadrili aj lekári z Národného onkologického ústavu v Bratislave.
    publikované: 25.11.2011 12:30:47 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  14. Do roboty, mukli!
    Ústavný právnik Slavomír Trnkóczy spochybňuje, že by vyhlásenie núdzového stavu muselo bezpodmienečne znamenať, že lekári budú musieť nastúpiť do práce. Pracovná povinnosť, ktorú núdzový stav prikazuje, totiž nie je definovaná ústavným zákonom.

    Zdroj:
    http://www.topky.sk/cl/10/1292156/Potvrdene--Hrozi-nudzovy-stav-v-nemocniciach-
    publikované: 25.11.2011 12:44:01 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  15. Mukli, marš do roboty!
    Tento národ a robotnícka trieda vás potrebuje tak buďte rozumní !! S úctivým pozdravom - vaše milujúce orwellove svine a ich poddaní.
    publikované: 25.11.2011 12:54:12 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  16. Núdzový stav môže lekárov pripraviť o platy aj prácu
    aneb: Názor ďalšieho {25.11.2011 12:44} ústavného právnika

    http://spravy.pravda.sk/nudzovy-stav-moze-lekarov-pripravit-o-platy-aj-pracu-p0s-/sk_domace.asp?c=A111125_094156_sk_domace_p58

    hu | 25.novembra 2011, 10:55

    V prípade, že v piatok lekári nepodpíšu s predsedníčkou vlády Ivetou Radičovou spoločné memorandum, kabinet bude musieť od decembra vyhlásiť núdzový stav.

    Podľa ústavného právnika Eduarda Bárányiho to môže mať viac nepríjemných dôsledkov, ako povinnosť nastúpiť do práce.

    KEDY MOŽNO VYHLÁSIŤ NÚDZOVÝ STAV

    Ako prvý z dôvodov vyhlásenia núdzového stavu je práve bezprostredné ohrozenie života a zdravia osôb. Či takáto hrozba existuje v súvislosti s výpoveďami lekárov, netrúfam si posudzovať, lebo nevidím do súčasnej situácie v zdravotníctve.

    AKÉ OBMEDZENIA SO SEBOU PRINÁŠA NÚDZOVÝ STAV

    V prípade jeho vyhlásenia je možné zasiahnuť do základných práv a slobôd. Jedným z týchto predpokladaných zásahov je aj pracovná povinnosť pri zabezpečovaní činností a medzi týmito činnosťami je aj zabezpečenie zdravotnej starostlivosti. Všetky zásahy do práv a slobôd môžu však slúžiť len tomu účelu, na ktorý bol núdzový stav vyhlásený a musia byť minimálne. Teda musí ísť o najmenší zásah, ktorým je možné dosiahnuť účel núdzového stavu.

    AKO DLHO MôŽE TRVAŤ NÚDZOVÝ STAV

    Núdzový stav možno vyhlásiť nanajvýš na 90 dní alebo na kratšiu dobu. Nie je možné podľa môjho názoru vyhlasovať ho opakovane, ale možno ho samozrejme zrušiť skôr, ako uplynie doba, na ktorú bol vyhlásený. Ihneď, ako sa pominú dôvody, pre ktoré bol vyhlásený.

    ČO TO MôŽE ZNAMENAŤ PRE LEKÁROV

    Pre nich to môže znamenať pracovnú povinnosť pre poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Budú teda musieť nastúpiť do práce. Vytvára to aj ďalšie nepríjemné dôsledky. Uplynie 90 dní, lekári sú vo výpovediach, nikto ich nemusí zobrať do zamestnania. Miesta, ktoré mohli mať medzitým dohodnuté, môžu byť už obsadené, lebo kto bude na nich čakať tri mesiace.

    AKÝ JE POSTUP PRI JEHO VYHLASOVANÍ

    Vláda vyhlási núdzový stav. Na jeho vyhlásenie, na základe najnovšej novely ústavy, musí dať súhlas prezident. Ústavný súd môže na základe návrhu skupiny aspoň 30 poslancov vyhlásenie núdzového stavu, ale aj opatrenie prijaté v jeho rámci, preskúmať. Podnet na Ústavný súd môže dať aj jednotlivec, ktorý má dojem, že niektoré z prijatých opatrení zasiahlo do jeho práv nad mieru účelu, pre ktorý bol núdzový stav vyhlásený.
    publikované: 25.11.2011 13:22:28 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  17. Orwellove svine (majú resp) vlastnia pravdu
    "V novodobej histórii nikdy nedošlo k vyhláseniu núdzového stavu v zdravotníctve. Rozhodnutie prezidenta preto považujem za správne, lebo ide o maximálne neštandardnú situáciu. Odborári zašli za hranicu únosnosti a verejnosť to už vníma kriticky. V núdzovom stave sa budú ošetrovať len pacienti, ktorých život bude ohrozený. Veľkú ranu preto utrpela aj dôvera pacientov voči lekárom," skonštatoval analytik INEKO Dušan Zachar.

    Zdroj citátu:
    http://www.cas.sk/clanok/211435/lekarski-odborari-zacali-rokovat-s-radicovou-dohodnu-sa-konecne.html
    publikované: 25.11.2011 13:41:03 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  18. doko v komente pre Skinnera si to vcelku veľmi logicky vysvetlil
    verím, že budeš mať pravdu a Slovensko sa konečne začne zaoberať prípravou na Vianoce a nie slabosťami tejto neschopnej vlády.
    publikované: 25.11.2011 14:03:37 | autor: posluchač (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Že nemáme 116miliónov euru prelekárov?
    zrušte európskych poslancov, nech sú tam len dvaja- jeden za koalíciu a druhý za opozíciu a bude aj na platy tých, čo majú naše zdravie v rukách a nie tých, čo vysedávajú v Bruseli úplne zbytočne.
    publikované: 25.11.2011 22:14:27 | autor: Daniela (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. tak uz Nas obklucili smrtelne stony uzkostia zahrobia......
    Ivetka vyhlasuje nudzovy stav za to ze nechce dat lekarovi 5,6 Eura/hodina

    Ivus a slovensky prostolud - ked vytriezvete dajte vediet... opity podplatenými mediami, politikmi ...slovensko nad Tatrou sa blyska atomovy hrib -
    a ty stale pocitas hrasok a odrobinky co sa odkotulali od valova?
    publikované: 26.11.2011 02:22:15 | autor: tentguru (e-mail, web, autorizovaný)
  21. Už nehrozí :D
    prišli na to aj sami, čo a ako treba...
    publikované: 27.11.2011 09:37:11 | autor: bookzin (e-mail, web, autorizovaný)
  22. .
    zaujimave ctivo
    publikované: 27.11.2011 12:53:56 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  23. tak by ma zaujímalo
    čo spraví, keď sa jej lekári na núdzový stav vybodnú? Dá ich zatknúť? :D
    publikované: 29.11.2011 10:54:36 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. alebo ešte lepšie,
    vyhlási stanné právo, povolá spriatelené armády NATO (na večné časy - rozumej 40 rokov) a dá ich rovno zastreliť...
    a k tomu trochu spevu:

    Vzal Gero jako urážku, že nikdo nechce bomážku
    a povolení k vystavení pasu.
    A že dokonce farnosti už dělají mu schválnosti
    a nech tějí mu plnit státní kasu.
    Je divu, že je naštvaný, když uteče mu poddaný,
    jež vystaven byl léta jeho péči.
    A že se cítí uražen, když fůra mužů fůra žen
    se z jeho péče u sousedů léčí.
    ®:

    Zří Gero oheň na střeše a alrmuje Mikeše,
    by polapil tu nevolnickou chátru.
    A Mikeš v roli spojence jde chytat němce pro němce
    neb prospívá to ledvině i játru.
    A Pepa ručky vod práce se plíží podél paláce,
    co ukrývá se v malostranských střechách.
    S vášní lovce mamuta jde vykrádati auta,
    jež zanechali Braniboři v Čechách.
    publikované: 29.11.2011 12:13:04 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. viete,co
    ma trochu zaraza?niektori pracujuci,vlastne tazko povedat pracujuci,skor by som to formulovala,niektori,nalozeni vo funkciach,s mastnymi platmi a megaodmenami,nic nerobia,alebo zrobia nieco zle a dostanu zlateho padaka,navyse ich nikto nenuti robit,lekari,ktori maju od mastnych platov daleko,robia,da sa povedat dru nad ramec zakonnikom vymedzenych hodin,da sa povedat robia dobre-ved zachranuju zivoty a zdravie pacientov,tak tych nutia robit - zakonnik-nezakonnik.a ze jake ponuky dostali,napr.ak date vypoved,nebudete sa moct vratit,ak ste dali vypoved,aj tak budete musiet robit....no cojaviem,mne to pride trochu chore. keby chodili operovat na saly s takou disciplinou, ako poslanci chodia hlasovat do snemovne,vacsina pacientov by zdochla...
    oprava:moznoze do parlamentu a nie do snemovne,mam v tom hokej,malo cukru,musim daco zjest:-)
    publikované: 29.11.2011 19:35:03 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  26. stanne pravo...alebo zase prisli RUSOVÉ
    Maďarské ministerstvo odporúča SR zvolať V4 pre krízu zdravotníctva zajtra rano sa mozno bude opakovat situacia: ČSSR bylo právě obsazeno vojsky Varšavské smlouvy.

    Uzlinka: „Tati! Tati! Tati, sou tady Rusové.“

    Tatínek: „Co? Tak…, tak jim řekni, že hned přijdeme, ať počkají, no!“

    Strýc: „Co?“

    Tatínek: „To je vůl ten Boris, co?“
    publikované: 30.11.2011 17:52:08 | autor: tentguru (e-mail, web, autorizovaný)
  27. Žiaľ stalo sa to pred čím som varoval a tak sme svedkami začiatku kolapsu tohto štátu
    Vláda tým, že vyhlásila núdzový stav, ktorý skoro nikto neakceptuje vytvorila precedens, podľa ktorého tento štát môže akutne skolabovať, ak dôjde ku skutočne kritickej situácii, ktorá by si vážne vyžadovala vyhlásenie nudzového stavu. Napríklad, ak by sa nedajbože pri zemetrasení alebo hoci "len " pri rozsiahlych povodniach začali takto ako sa správajú niektorí lekári teraz, správať hasiči, zachranári, policajti, vojaci jedným slovom my všetci a urobili by sme sa chorí, kto potom bude zachráňovať postihnutých?
    Môj návrh je tento. Ak pán prezident vedel spískať vyhlásenie núdzového stavu a má aspoň štípku osobnej zodpovednosti, tak by mal túto vládu požiadať aby okamžite núdzový stav zrušila a do mesiaca aby dala do parlamentu návrh zákona o štrajku a o núdzovom stave. V opačnom prípade táto exekutíva stratí akýkoľvek rešpekt vo verejnosti, čo môžeme spôsobiť v tomto zvláštnom štáte úplne nečakane rozvrat a anarchiu.
    publikované: 01.12.2011 08:01:52 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. oprava
    preklep miesto "čo môžeme" opraviť na "čo môže"
    publikované: 01.12.2011 08:06:16 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. tak doko,
    a potom budu titulky:"na slovensku prebehol pokus o branne cvicenie..."...
    publikované: 01.12.2011 08:26:03 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  30. Bonie trefné! Ale ak dovolíš ešte by som doplnil,
    že by to bolo nevydarené branné cvičenie no to sa dá napraviť jeho opakovaním, ale nudzévý stav nie!
    publikované: 01.12.2011 08:55:53 | autor: dok (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. doko,
    co my uz len vieme,ci sme neboli tajne vylosovani,aby simulacia nudzoveho stavu prebehla u nas,ze my tu trapnost unesieme...?:-)
    publikované: 02.12.2011 14:19:50 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014