Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zlatá klietka: Utajené city..

predchádzajúce časti





Život plynul vo svojej každodennosti. Táňa poznačená všetkým,čo sa za posledný rok stalo statočne znášala  všetky situácie,čo jej život priniesol. Niekedy pociťovala neskutočnú únavu,ale pripisovala to svojmu stavu. Únava u tehotnej ženy je bežnou záležitosťou. Aspoň podľa nej. Napriek únave nepoľavila. Starala sa o domácnosť,syna, Romana a aj jeho sestru Máriu. Všetci menovaní sa zároveň starali o ňu. A tak jej to všetko vykompenzovali.

Ďakovala bohu,že stretla Romana. Keď si spomenula na okolnosti ich stretnutia. Na tú obrovskú náhodu. A na to,ako nezištne stojí po celé tie roky pri nej. Ako sa neváhal zriecť jednej obličky pre jej šťastie. Táňa pri tejto spomienke posmutnie. Nevie sa s tým vyrovnať,že priniesla Romanovi do života určité obmedzenia. Strašne rada by toto vrátila späť. Bol to pochabý krok. Lekári to predpokladali. Ale..Prečo potom dovolili transplantovať,keď šanca bola malá? Už je to jedno. Roman je bez jednej obličky. Síce sa z transplantácie zotavil úplne,ale aj tak. Nemôže ho nechať tak - bez dozoru. Nemôže a ani nechce. Uvedomila si to už dávno. Nechce !

Zrazu sa jej pohľad na Romana zmenil. Vidí ho ako muža. Ako muža,ktorý stojí pri nej. Ako muža s krásnym úsmevom a iskričkou v očiach. Muža,ktorý má veľké ochraňujúce objatie a láskavé ruky. Muža,ktorý pomáha vychovávať jej syna. A robí to bravúrne. Muža,ktorý ju v jej snoch noc čo noc vášnivo bozkáva. A ona mu tie bozky ešte vášnivejšie opätuje.

Roman je mužom,ktorého miluje. Vie to už dávno. Len.. Chýba jej odvaha povedať mu to. Urobiť niečo,čo by premenilo jej sny na skutočnosť. Aj keď sú celé dni spolu.. Aj keď sa veľa smejú, spievajú, tancujú..Aj keď ju často objíma,keď ju chytí hormonána zmena nálady. Aj tak. Bojí sa mu povedať pravdu. Bojí sa,že ju odmietne. Že jej povie nie. Veď je vdovou sotva  pol roka. Je tučná a škaredá. Nemotorná. Prečo by ju mal chcieť? Roman má na viac,ako na ženu s dvoma deťmi od cudzieho muža. Nie.. Nemôže mu predsa viac zasiahnuť do života,ako mu už zasiahli. Musí si nájsť manželku mladú a krásnu. Takú,čo by mu porodila jeho dieťa. Takú,čo by mu dala všetko to,čo ona už dala Vladovi. Svoju lásku a nevinnosť - čo sa manželstva týka.

Rozhodla sa. Nepovie mu to. Nikdy mu nepovie,ako veľmi túži byť tou mladou a nevinnou. Ako veľmi chce byť jeho ženou..Ako veľmi ho miluje..

Zlatá Klietka | stály odkaz

Komentáre

  1. keď sú dvaja slobodní
    a majú rešpekt pred vyjadrením svojich citov lebo sa slobodnými necítia . slobodu im berie strach z reakcie toho druhého , ohľaduplnosť aby nezobrali príležitosť tomu druhému na životnú šancu . často sa to stáva . a mlčanie často vedie aj k nesprávnym uzáverom aspoň jedného z partnerov . ale je možný verbálny dialóg o citoch ? city sú citmi preto , že sa cítia . nedajú sa umelo vytvoriť . musí nami niečo prebehnúť , existujú nezávisle od našej vôle . to je tá povestná iskierka , ktorá sa rozhorí . aj keď sa zatneme , že nič nepovieme , podvedome konáme ináč . nedá sa to dlho utajiť . Táňa si dala veľkú úlohu .
    publikované: 30.05.2008 10:54:50 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  2. ..topas..len či ju aj dokáže splniť..:)))
    zaujimavo sa rodi tento príbeh..rano vstanem..rozospata..a vôbec neviem,o čom budem písať. otvorim blog,pustim si muzičku, pohladim prstami klavesnicu..a tie sa rozbehnu..

    až ked dam publikovať,až potom čítam,čo napísali..:))

    dnes som ani to nestihla..hold..nie všetky rána je nedela..)))
    publikované: 30.05.2008 11:28:39 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Ellie
    splnenie úlohy závisí od toho ako Ti budú behať po klávesnici prsty . myslím si , že Táňa je silná . ale ! čo je dôležitejšie ? keď Roman zapracuje a ona ho bude chcieť urobiť šťastným lebo potom bude aj ona šťastná alebo tvrdohlavo dodržiavať sľub daný sebe z momentálneho psycho stavu ?
    publikované: 30.05.2008 11:38:02 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  4. nie Topas..podla mna nič nie je nemenne..
    a všetko bude zavisieť,v akom psychostave ju najde romanova túžba..

    ak bude v oslabení,tak sa necha milovať..a bude lásku aj patrične opätovať..

    ak ju jeho tužba zastihne v plnej sile,tak neviem..táňa je dosť pragmaticka na nejake romanticke vylevy..

    príliš skoro dospela..a príliš krutou formou..

    nechajme sa prekvapiť..:)))
    publikované: 30.05.2008 11:41:10 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  5. presne to som si myslela
    silná osobnosť je silná osobnosť . tá málokedy podľahne . budem trpezlivo čakať .
    publikované: 30.05.2008 11:56:49 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  6. ..:)))..
    hadam ťa ani jedna z postav nesklame..:)))
    publikované: 30.05.2008 12:54:38 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  7. tak som to zmákla
    všetko, čo som nestíhala.. ale som sedím tu s tlčúcim srdcom a neviem, čo dodať.. Tvoj príbehmi prirástol k srdcu a len dúfam, že život už prinesie rodine len tie svetlé okamihy. Prajem tomuto príbehu šťastnú budúcnosť, lebo v reále je bolesti habadej. Viem ako bolí strata, viem, ako raní nemilé prekvapko, viem, aká dôležitá je rodina... Prajem pekný deň.
    publikované: 01.06.2008 14:34:50 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014