Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Maturitné a iné škandály + štrajk

Maturita bola zlá, Fronc /by/ mal odísť

Tak sme si v praxi overili, ako to vyzerá, keď sa narýchlo spúšťa "reforma" zlého školského systému, ktorý sa bude reformovať až niekedy neskôr. Od začiatku sa dali čakať nejaké škandály a tie, ktorých sme svedkami, boli úctyhodné.

Dnes, keď sa už aktuálne problémy maturantov zavinené niekým z Ministerstva školstva SR (prípadne Štátneho pedagogického ústavu, lebo minister Fronc hovorí, že chyba nastala tam) detailne rozoberali zo všetkých strán, vieme o niečo viac a pritom nič. Položku viac reprezentuje napríklad termín 26. apríl, keď si všetci maturanti z úrovne A napíšu monitor z matematiky ešte raz, aj keď za nič nemôžu. Viac je aj napríklad to, že 20. apríla 2005 prebehne celoslovenský štrajk študentov (aspoň dúfam, že sa pridajú aj iní, nielen Trenčania a že spolu ukážeme, že si nedáme skákať po hlavách). A prečo vlastne po škandáloch nevieme nič nové? Pretože už dávno pred nimi bolo jasné, že koncepcia nových maturít je zlá, najmä kvôli tomu, že nás na ňu školy nepripravovali, aspoň nie štyri roky, ako to malo byť. Závery sú teda jasné: na nás maturantoch bol spáchaný podvod, pretože sme nemali štyri roky na kompletnú prípravu, ďalšie do neba volajúce škandály, ktoré si zase odnesieme len my, sa objavujú teraz. Minister školstva je neschopný a jeho videnie riešení je zlé. Preto mal už dávno odísť, ak to sám nechápe, musíme mu to pripomenúť.

Stredajšieho štrajku sa určite zúčastním a verím tomu, že aj ostatní stredoškoláci - súčasní či budúci maturanti - sa o 9-tej ráno vyberú vyjadriť svoj nesúhlas s tým, čo sa na nás pácha.

Matej Lauko // ragtimer@zoznam.sk


Všetko naokolo | stály odkaz

Komentáre

  1. Veľmi si želám
    aby maturanti dokázali doviesť ten štrajk do úspešného konca. Nie je to ich chyba a na Slovensku by už mali začať platiť za chyby tí, čo ich spôsobia. Ale nie spôsobom, že sa všetko zvalí na jedného človeka niekde na konci reťazca.
    Držím palce!
    publikované: 17.04.2005 20:12:23 | autor: laskonka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Držím palce
    Nech im to klapne, hoci mám pocit, že tejto republike už nepomôže ani zmena vlády.

    Od revolúcie už sa vystriedali chlapci i dievčence zľava, zprava aj od stredu. Jediný kto ešte nevládol je slovenská ľudová jednota teda tisovci.

    Všetci sa správajú rovnako a bojím sa, že ani ja by som nebol iný. Len ma štve tá arogancia mocných a nečudujem sa mladým, čo odchádzajú nostiť slnečnicobvé vrecia do Edinburgu a krmiť babičky do Walesu. Nemajú holt byť prečo patrioti a nečudujem sa im.
    publikované: 18.04.2005 09:14:08 | autor: Thalen (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014