Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Emočná porucha

Vcítiť sa do človeka čo má (nielen zodpovednosť voči rodine ale tiež) MORÁLNY PROBLÉM podielať sa na niečom čo nie je veľmi kóšer. Ste toho schopní?
Čo cítite keď sa také čosi s vami deje? Aké pocity máte resp by ste mali keby sa od vás chcelo napríklad v zamestnaní aby ste ako robotníci prišli podpísať dajaký výkaz odpracovaných hodín k projektu na ktorom ste sa ale nijako nezúčastňovali? Nebolo by vám z toho - z toho činu čo sa od vás žiada -, nebolo by vám z toho mierne nevoľno?

Právo a poriadok | stály odkaz

Komentáre

  1. V cudzom svete
    Sedem (vlastne teraz uz osem) návštev a nič. Žiadna odpoveď. Ale mňa by ozaj zaujímalo čo cítite v takej situácii. Povie mi to tu niekto?
    publikované: 22.11.2013 13:48:19 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  2. jjkjh
    dobrá debilina
    publikované: 23.11.2013 13:41:37 | autor: charlesmanson (e-mail, web, autorizovaný)
  3. V cudzom svete (2)
    Debilina? Prečo? Charlesmanson, keby si sa ocitol v takej situácii v ktorej by sa od Teba chcelo podielať sa na niečom čo nie je veľmi kóšer, nijako by Ťa to nezasiahlo? Nebolo by Ti z toho mierne nevoľno?
    publikované: 23.11.2013 17:48:02 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  4. ysafsaf
    lebo sa pytas ci by ma nehryzlo svedomie kebyze budem zaplateny za nieco co som nespravil
    publikované: 23.11.2013 19:09:16 | autor: charlesmanson (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Kebyže budem...
    To ma nenapadlo. Nemyslel som že toto sa pýtam. Na mysli resp srdci som mal niečo iné. Zaujímalo ma či sa vieš vcítiť do človeka ktorý by mal morálny problém podielať sa na niečom čo však nie je veľmi kóšer. Mojím zámerom nie je apelovať na vaše svedomie. Teda prepáč ak to tak vyznelo. Chápeš v čom je tu rozdiel?
    publikované: 24.11.2013 00:13:29 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  6. tak to
    asi mienis nie ako apel na svedomie(viz mikhael diskusia),ale ako prostu otazku.tak odpovedam:bolo a nielen mierne.
    publikované: 24.11.2013 21:34:26 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Empatia odtiaľ potiaľ
    Cítila si až takú nevoľnosť že si vytesnila ten pocit a začala mordovať/ umlčovať srdce toho "zaproblémovaného" človeka: "TVAŘ SE ŽE SPOLUPRACUJEŠ. Jinak Tě zabijou," je veľmi príhodná rada v reálnom svete. Takto si ho zatláčala. Spomínaš? --- Ach-jaj. Mám to ale ťažké v diskusii medzi takýmito obhajcami stádoidného správania sa zamestnancov vo firme. --- Absolutne žiadny ohľad na pracovníka čo má (nielen zodpovednosť voči rodine ale tiež) morálny problém dať svojím podpisom vlastne čestné prehlásenie že na danom projekte odpracoval toľko a toľko hodín hoci to nie je pravda.
    publikované: 25.11.2013 00:13:18 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  8. nie,
    nespominam,tak to totiz nebolo.ja som mala problem s tebou,ako si to komunikoval a otravoval s tym.niekde si spominal,ze uz je to 7rokov,co sa to prihodilo.este stale si tym traumatizovany,tym jednym pripadom,alebo na podobne situacie narazas neustale?
    publikované: 25.11.2013 14:20:57 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  9. robentin
    napriek isto sa vzdalujúcej pracovnej minulosti-povedám ti-viem sa vcítiť...mala by som problém...vždy som bola tak trošku buričský typ..

    ak sa to týka tvojej-tak úmorne dlho pertraktovanej minulosti-nerieš..bež dopredu..tam istota posunu..to-čo bolo-ťa ťahá späť..
    tak načo..??prečo..??
    :-)
    publikované: 25.11.2013 20:22:18 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Viem sa vcítiť...
    Čo teda cítite keď si predstavíte že sa také čosi s vami deje? Bonnie, Radosť, opíšte mi hnutia vašej duše pri pomyslení na situáciu v ktorej vás nútia vykonať niečo vám proti mysli! Ako nevoľno vám vtedy asi je? Bránili by ste sa tomu nátlaku z ich strany? A keby vám niekto dával rady typu "TVAŘ SE ŽE SPOLUPRACUJEŠ. Jinak skončíš pod balkónem," vystihol by tým podľa vás to čo je vo veci? Nestažil by sa vás takto náhodou - či už vedome alebo nevedome -, nasmerovať inou cestou? Cestou nedobrovoľných napomáhačov vami nechcených nekalých praktík? - Už chápete o čo mi ide v mojom blogovaní? Imho iba totál zadubenec bez štipky filozofa v sebe to nedokáže pochopiť.
    publikované: 25.11.2013 23:02:19 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  11. nuž
    neexistuje "čisté" žitie dľa seba..iba dľa seba..život prináša situácie..nielen v práci-i vo vzťahu-v manželstve..rodine-kde musíš urobiť proti sebe..proti svojej vôli..proti svojmu chceniu..
    ustúpiť
    a niekedy je to aj lepšie-časom-ako rastieš-zisťuješ-že mnohé postoje minulé neboli optimálne...
    tak-neber sa tak vážne..!!nechci byť dokonalý..!!bo to je nemožné..alebo-je to cesta na psychiatriu..
    ved-priznajme si-preto sme si vytvorili dokonalého stvoriteľa-bo my nestíhame..začni žiť trošku aj pre radosť..
    je možné-že sa ti to nedá..že ťa ovládli myšlienky jedného typu..verím-že život ti prinesie zlom..a posunieš sa inam..
    bo život nám ponúka nekonečné množstvo spôsobov-ako prežiť tu daný-vymedzený čas-len to treba vidieť...
    uzri..
    dobrý večer
    :-)
    publikované: 26.11.2013 18:09:50 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. rob,
    to je jednoduche,zrejme sa citime ako kazdy clovek,na ktoreho je vyvijany natlak,aby participoval na niecom,co je v rozpore s jeho pocitmi,presvedcenim,hodnotami,konanim,etc.my si vieme predstavit,ako si sa citil a asi rozumieme tvojim pocitom a nikdy sme ti ich nerozporovali.problem bol v tom,ako si to uchopil a ako si postupoval.prave ten postup sme hodnotili ako chybny,resp.neproduktivny,pretoze si nim nic nevyriesil a docielil si akurat svoj vyhazov.a bolo zjavne,ze prave vyhazov nebol ciel,ktory si chcel dosiahnut.chcel si vidiet iny vysledok.
    publikované: 26.11.2013 18:19:07 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  13. Problém bol v...
    1./ Bonnie, keď toto píšeš, na čo myslíš? Aký môj postup si/ ste hodnotili ako chybný resp neproduktívny? Veď napokon som uspel. Ešte v priebehu emailovej výmeny ma predsa vynechali z tej podpisovej akcie. Však sa Ti tu s týmto pletú :) iné moje prípady.

    2./ dobrý večer Radosť, dobrýíí. Keď máš morálny problém a je Ti nevoľno z toho že na Teba kvôli tomu robia nátlak, hentak to riešiš? Začneš si hentak "filozofovat" až sa celkom upokojíš :) a ustúpiš? A mimochodom, to kto Ta učil gramatiku že namiesto čiarky s medzerou používaš pomlčku? To kde si videla? Aký máš dôvod takto przniť svoj písaný prejav?

    3./ "TVAŘ SE ŽE SPOLUPRACUJEŠ. Jinak skončíš pod balkónem," vystihuje podľa vás táto rada to čo je vo veci? Myslíte že pretvarovať sa je ten správny recept pre niekoho kto má morálny problém čo i len podpísať dajaký výkaz odpracovaných hodín k projektu na ktorom sa ale nijako nezúčastňoval? Nemá ten radca na takú dušu zlý vplyv? Nenapomáha tak náhodou - či už vedome alebo nevedome -, úspešnejšiemu presadzovaniu sa nekalých praktík?
    publikované: 26.11.2013 20:39:14 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  14. hej,
    asi pletu,to pripustam a ty sa necuduj,ved sa tu o tych pripadoch popisalo tak vela...asi so stikackami sa mi to poplietlo,ze?

    neviem preco sa pozastavujes nad ciarkami a pomlckami u radosti a uz vobec nechapem tvoj vycitavy ton smerom na nu,mal by si sa zamysliet skor nad obsahom,nez nad formou a prehodnotit,ci si to radost od teba zasluzi,ked ti sem pise take mudre a zrele prispevky s jasnym umyslom pomoct ti a podporit ta,aby si sa otvoril aj inym myslienkam...

    pretvarovanie a zatvaranie oci nad nemoralnymi praktikami ci uz vedome alebo nevedome napomaha uspesnejsiemu presadzovaniu nekalych praktik,to mas recht...
    publikované: 27.11.2013 14:10:48 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  15. Čo je vo veci
    Vcítiť sa do čestného človeka na ktorého sa vyvíja (či už úmyselný alebo neúmyselný) nátlak aby ustúpil od svojich morálnych zásad (bo život nám ponúka nekonečné množstvo spôsobov ako prežiť tu daný vymedzený čas). Ste toho schopný?
    publikované: 28.11.2013 05:52:38 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  16. co by
    nie...
    publikované: 28.11.2013 12:55:44 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  17. Sa zamyslieť nad... a prehodnotiť...
    Bonnie, ak sa teda vieš vcítiť do čestného človeka, akoto že nechápeš ? moje výsmešné otázky k tomu Radostinmu opisu hnutia jej duše v situácii v ktorej ju nútia napr potvrdiť že na dajakom projekte odpracovala toľko a toľko hodín hoci oni dobre vedia že to nie je pravda. To smerom k nej nebola výčitka. Tá osoba si zrejme ani za mak neuvedomuje ČO JE TU VO VECI.
    publikované: 28.11.2013 13:58:26 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  18. podla mna
    uvedomuje a tebe radi odputat sa od toho pripadu a ist dalej
    publikované: 28.11.2013 18:29:07 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  19. Radí ísť ďalej...
    Vo veci tu však nie je moja trauma z toho že si firma vôbec dovolia chcieť od nás podpisy na dajaký výkaz odpracovaných hodín k projektu na ktorom sme sa ale nijako nezúčastňovali (a teda klamať). Nedokážete to pochopiť?
    publikované: 28.11.2013 20:02:58 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  20. Trauma
    To nie je ako keď ťa napr niekto prejde autom a máš z toho doživotné zdravotné následky s ktorými sa musíš nejak zrovnať. Tú podpisovú akciu som prežil bez ujmy na cti - nepodpísal som. Tak od čoho chcete aby som sa odpútal? Až taká citlivka :) nie som aby ma trápilo že voľakto odo mňa chcel môj podpis na výkaz k projektu na ktorom som sa ale nijako nezúčastňoval. Nejde vám to do hlavy?
    publikované: 28.11.2013 20:56:20 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  21. Tak prečo o tom furt točíš koldokola?
    registruješ, že život ide ďalej a sú pred nami nové výzvy, nové možnosti a aj noví ľudia?

    prečítaj si niečo na tému traumy, lebo nie si celkom v obraze
    publikované: 29.11.2013 09:03:56 | autor: treba viac čítať (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. Prečo o tom furt...
    Lebo dľa môjho názoru neadekvátne tj neprimerane reagujete na človeka čo má (nielen zodpovednosť voči rodine ale tiež) MORÁLNY PROBLÉM podielať sa vlastne na podvode. Neprimerane k tomu čo cíti v svojej duši. Tie vaše rady typu dívaj sa inam (bo život nám ponúka nekonečné množstvo spôsobov ako prežiť tu daný vymedzený čas) asi nebudú - Čo myslíte? -, prejavom (duševnej) podpory. Hlavne keď má dokonca i odvahu postaviť sa čelom - do priamej konfrontácie so spoločnosťou ktorá od neho výslovne vyžaduje spoluprácu napr aj pri falšovaní výkazov čo okrem iného ani náhodou myslím že nikto z vás nemá v popise práce a za čo dostáva výplatu. Takýmto svojím prístupom voči čestnému človeku dľa môjho názoru aj napomáhate tomu čo nazývam panovaním orwellových svíň.
    publikované: 29.11.2013 11:06:47 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  23. Nielen Orwellova tvorba je na svete
    viem o šikovnom mladíkovi, ktorý nezniesol buzerovanie neschopnej vedúcej odboru istej samosprávy, ktorá ho buzerovala do neznesu, ale dnes jej blahorečí, pretože len vďaka jej buzerácii sa zdvihol zo stoličky, dal výpoveď a dnes robí to, čo ho baví a napĺňa.

    Bez tej záškodnej by sa nikdy nevzchopil a nedostal tam, kde je dnes. Kontexty je dobré vidieť, vidíš nejaký kontext u seba, či furt tu budeš koldokola spomínať orwella?

    spisovateľov hodných čítania je oveľa viac, prečo nespomenieš aj iných? čítaš vôbec aj iných, či len furt tú jednu tebe osudovú knihu?



    publikované: 29.11.2013 11:42:43 | autor: treba viac čítať (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. mozno
    nakoniec prichadza ku celkom klasickemu komunikacnemu nedorozumeniu.vsetci navstevnici v tom vidime robovu traumu z toho,co zazil a myslime si,ze sa z toho nevie vzpamatat a stale sa k tomu z dovodu,ze problem vnutorne nespracoval,vracia.on vsak tuto nasu domnienku popiera a uvadza,ze mu ide o nieco ine-co my nechapeme.a zrejme to tak naozaj je a nechapeme.preto navrhujem,aby nam rob vysvetlil o co mu vskutku ide...
    publikované: 29.11.2013 12:57:09 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  25. Vidíme... a myslíme si že...
    nazdar Bonnie, vystihla si to úúúúúplne presne. :) Vskutku mi ide o to aby ste si uvedomili - alebo aby sme o tom pokecali -, že taký postoj aký voči mne - a to "mne" by sa patrilo dať do uvodzoviek -, zaujal napríklad aj tentotu nový komentátor, významnou mierou napomáha tomu čo nazývam panovaním orwellových svíň.
    publikované: 29.11.2013 14:03:26 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  26. Bez tej záškodnej by sa...
    Nebodaj tým len nechcetr odobriť dôvod pre zamestnávanie (ako vraví ten nový komentátor) neschopnej vedúcej? To od toho tam je? Aby šikovného mladíka vyštvala na lepšie miesto? Lebo bez jej buzerovania by sa chudák nikdy nerozhýbal? To je tu to hlavné? :) Dobre viete že to bol iba vedľajší efekt. Však mám pravdu. - A ja keď sa nechcem podielať na podvodoch, jediné na čo mám podľa vás právo (v tomto kapitalizme) je zdvihnúť sa zo stoličky a ísť do preč? To chcete povedať?
    publikované: 29.11.2013 14:07:17 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  27. Lenže z vedľajšieho efektu
    sa v konečnom dôsledku môže stať efekt, ktorý je v živote človeka ďaleko dôležitejší, ako je zaoberanie sa niečím podvodom.

    To, že sa dennodenne nemusíš stýkať s podvodníkom, z ktorého je na blitie, nie je ani zďaleka vedľajší efekt. Je to hlavný efekt. Lenže toto nechápeš zasa ty

    ty niečo nechápeš, ja niečo nechápem. všetci máme svoje obmedzenia
    publikované: 29.11.2013 15:02:52 | autor: treba viac čítať (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. pridavam sa,
    aj ja vselico nechapem.a pridavam,ze priklad "tvc",ktory uvadza o mladikovi,je vhodne zvoleny.statisticky sa rodi menej nerevolucionarov ako revolucionarov,to je prosty fakt.v mladikovom pripade sa naplnilo,ze kazda minca ma dve strany a vsetko zle je na nieco dobre-buzerujuca krava ho odchodom katapultovala do niecoho prenho lepsieho.niekto by mal tendencie mu to vycitat,iny schvalovat.vec nazoru.podla mna je najdolezitejsie,ze sa zachoval tak,ako to bolo najlepsie pre neho,pricom nikoho neposkodil.
    zacinam sipit,o co robovi ide...ze co bude,ked vsetci budeme ustupovat z cesty?::
    publikované: 29.11.2013 15:48:45 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  29. chlapče
    ty neustále riešiš druhých...konečne rieš SEBA..!!
    vyčisti si svoj zaprataný negativizmom a paranojou mozog...a začni nový deň..s úsmevom..
    odpusti..aj sebe..aj iným..aj nám..
    hod po rokoch konečne inú tému..
    publikované: 29.11.2013 16:10:41 | autor: rada (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. Všetci máme svoje...
    Vážení, pre toho šikovného mladíka bolo iste požehnaním že tam na tom odbore istej samosprávy mal za vedúcu takú katapultku :) lebo sám by asi nehľadal pre seba niečo lepšie a zostal by tvrdnúť v zamestnaní ktoré ho nebaví a nenapĺňa. Prečo máte ten pocit že tiež ja potrebujem niečo také? Ja sa s takými za správnu vec najprv trochu popasujem :) než by som hneď mal hodiť flintu do žita. Ale chápem aj ak niekto odchádza bez revoltovania. Mne nejde o to, ako Bonnie mylne šípi, že čo keď všetci budeme ustupovať záškodníkom a iným emočne narušeným indivíduám z cesty. Dosť často je ozaj lepšie vyhnúť sa im (ak sa to dá). A tej tetuške odkazujem že netrpím stihomamom ani nemám - ako môžete čítať v tomto komente -, sklon popierať pozitívne stránky aj istých nemilých zážitkov a skúsenosti :) tak nech sa mi láskavo ospravedlní za tie svoje (verím že dobre mienené) rady. And by the way, odpúšťam vám za váš "súcit" :) a sebe za to že občas som k vám dosť hrubý. Niekedy je totiž pre mňa dosť ťažké vyjadriť sa o vás inak než že ste prosto pripečení keď napr nevidíte že onen mladík v tom TVČ príklade predsa nebol postavený pred žiaden morálny problém. Vám sa to nezdá ako dôležité? Predstavte si že má prácu svojich snov a teraz toto. Čo by ste mu poradili? Radili by ste mu dívať sa inam bo život nám ponúka nekonečné množstvo spôsobov ako prežiť tu daný vymedzený okamih? - Dajme tomu že sme v socializme a náš šikovný mladík bol prinútený vstúpiť do radov ŠtB. Čo potom? - Pre lepšiu predstavu vám odporúčam vzhliadnuť film eŠteBák.
    http://www.csfd.cz/film/287512-konfident/
    publikované: 29.11.2013 18:50:16 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  31. /
    A skoro som zabudol, TVČ, my sa tu nezaoberáme niečím podvodom. To vonkoncom nie. Treba lepšie čítať resp rozlišovať!
    publikované: 29.11.2013 18:59:08 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  32. monopol
    na morálne problémy nemáš len ty. Vedúca v samospráve nebola celkom zdravá. Mal s ňou viesť súdny spor? stálo by to za to ? etc.
    Vyriešil to podľa mňa veľmi kulantne

    publikované: 29.11.2013 20:17:18 | autor: treba viac čítať (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. tak tusim
    uz nesipim kam smerujes,rob.
    tesim sa,ze nam,vcetne seba odpustas,to je dobre pre nas a hlavne pre teba.mozno to vyznieva ironicky,ale ODPUSTENIE je velke slovo a velky nastroj,takze to myslim seriozne.ale pozastavujem sa nad tym,ze hoci je dobry krok,ze si nieco odpustas,chyba mi tam ziadost o ospravedlnenie istej hrubosti,ktorej sa tu obcas na diskuteroch dopustas.asi ti za to nestoja,ved su vsetci pripeceni a to naznacuje tvoj postoj nadradeny k nim.lenze ked sa takto chovas ku vsetkym ludom vo svojom okoli,necuduj sa,ze bijes svoje bitvy sam a nemas nikoho,kto by ta podporil.aj keby si poza tvoj chrbat suskali,ze si v prave,nepojdu s tebou do holportu. podla mna ale vobec nerozumies tomu,co ti tu pisem...
    publikované: 29.11.2013 20:25:06 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  34. kým ty máš od kulantnosti
    pomerne ďaleko, keď ihneď zhodnocuješ, kto je pripečený, keď nevidí, že onen mladík nebol postavený pred morálny problém

    publikované: 29.11.2013 20:28:23 | autor: treba viac čítať (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. Chýba mi tam...
    počuj Bonnie, zase sa ma snažíš vychovávať? Keď už, žiada resp prosí sa o odpustenie, nie o ospravedlnenie. A tým že som napísal že, citujem, Niekedy je totiž pre mňa dosť ťažké vyjadriť sa o vás inak než že ste prosto pripečení keď napr nevidíte že onen mladík v tom TVČ príklade predsa nebol postavený pred žiaden morálny problém, Koniec citátu, som sa vám za svoju občasnú hrubosť predsa ospravedlnil. Ak som vás tým aj urazil, neľutujem toho. Preto či mi odpustíte, mi je lauter-fuk. Takže ani žiadať o to nebudem. Jedine ak pre pokoj vašich duší by som to mohol spraviť keby sa mi chcelo. A podporiť ma boji za správnu vec by ste ma mali kvôli samotnej veci. Nie kvôli mne. Nemám pravdu?

    Vravíš že nešípiš kam smerujem (svojím blogovaním). tak Ti to tu zopakujem [Vidíme... a myslíme si že...]: Vskutku mi ide o to aby ste si uvedomili - alebo aby sme o tom pokecali -, že taký postoj aký voči mne - a to "mne" by sa patrilo dať do uvodzoviek -, zaujal napríklad aj tentotu nový komentátor, významnou mierou napomáha tomu čo nazývam panovaním orwellových svíň.

    Teraz napríklad ma odsudzuje za vyjadrenie sa na vašu adresu ohľadom nevšimnutia si toho že hrdina toho jeho dľa Teba vhodne zvoleného príkladu predsa nebol postavený pred žiaden morálny problém. Možno teraz ja som pripečený :) ale nech teda ukáže v čom má byť ten mladíkov morálny problém ak sa ma na margo toho teda pýta či mal s ňou viesť súdny spor! Jediné čo ma napadá je že mladíkov morálny problém bol podľa neho v tom že či ju má dať na súd (v záujme potrestania vedúceho za dajme tomu bossing) keď je (ako vraví) nie celkom zdravá (resp to nemá v hlave celkom v poriadku. To jest že je postihnutá na rozume a teda nenesie tak celkom zodpovednosť za svoje konanie a on má s súcit s takými kriplami). Nuž áno, :) je tu istá dilema. Svedomie ho ťahá dvoma protichodnými smermi. Ako to vyrieši? Radšej odíde z toho podniku a nechá nech sa pod tou buzerujúcou (ako vravíš) kravou trápi niekto druhý. Fakt kulantné :) je to velice.
    publikované: 30.11.2013 03:17:11 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  36. zase nevidíš kontexty
    oná dotyčná bude aj tak teraz odvolaná v rámci výmeny vedenia samosprávy
    on ale urobil, to najlepšie čo mohol

    tvoj zásadný problém: nevidíš ďalšie okolnosti, len svoj vlastný úzky problém

    naozaj by ti pomohlo, ak by si viacej čítal a naučil sa vidieť veci aj z iných uhlov pohľadu
    publikované: 30.11.2013 09:12:41 | autor: treba viac čítať (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. bonnie
    súhlas s tvojou vetou-že ROB nerozumie tomu-čo mu píšeš..píšem..lebo nechce..ON si neustále masíruje svoje samoľúbe-jedine správne nastavené-ego..nepotrebuje rady-hoci stále v otázke sa pýta:čo by ste robili vy..nepotrebuje iný názor..nezamýšľa sa iným smerom..než..asi má klapky..
    Robentin-súhlasím so všetkým-čo si napísal..napíšeš..áno-máš pravdu..
    =zlom väz=
    tvoja odchádzajúca tetuška...
    publikované: 30.11.2013 09:55:01 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. Asi má klapky (na očiach)...
    Tou tetuškou v svojom [Všetci máme svoje...] komente som mal na mysli osobu čo ma nazvala "chlapče", nedovtípila si sa?
    publikované: 30.11.2013 10:47:44 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  39. By ti pomohlo...
    V čom u toho mladíka vidíte nejaký morály problém, dozviem sa? Aký význam tu má že dotyčná bude aj tak teraz - zrejme po VÚC voľbách čo sa konali tento mesiac -, odvolaná v rámci výmeny vedenia samosprávy? Veď na jej miesto možno príde iná :) ešte väčšia buzerantská krava. A okrem toho, to odkiaľ som si mal domyslieť ako starý prípad nám tu TVČ uvádza? - Z akého ešte iného uhľa pohľadu sa mám pozrieť na prípad toho šikovného mladíka? Veď nech uvedie dajaký! Ten čo som predostrel v závere svojho predošlého komentu, ten sa vám nepozdáva?
    publikované: 30.11.2013 10:48:40 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  40. chytrému napovedz
    všetko ti treba polopatisticky?

    ten chlapík teraz robí špičku vo svojom odbore a aj finančne je na tom oveľa lepšie než bol pod budúcou zosadenou

    ešte furt nechápeš? neviem, či by bolo extra príjemné s tebou spolupracovať, milý blogere, pokiaľ máš oči, no nevidíš a nechápeš

    kto príde po nej a aký bude, radšej dopredu nehodnoť,
    aby neboli na oplátku tvoje reči hodnotené ako schematizujúce bláboly
    publikované: 30.11.2013 11:16:39 | autor: treba veru treba (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. Ten chlapík teraz...
    Aký morálny problém mal _vtedy v tom konflikte s tou buzerantskou kravou? Čo tu furt točíš o tom ako si polepšil odchodom? Ako sa mu stalo dobre? Čo keby sa ten chlapík v deň výpovede v zamyslení sa nad týmto ukončením svojho trápenia pod tou buzerantskou kravou náhodou zrazil na ulici s električkou? Čo potom? Radoval by sa z toho?
    publikované: 30.11.2013 11:48:17 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  42. Samoľúbe ego...
    Ja sa vás nepýtam čo by ste robili (na mojom mieste). Pýtal som sa vás či ste schopní vcítiť sa do človeka čo má (nielen zodpovednosť voči rodine ale tiež) MORÁLNY PROBLÉM podielať sa na niečom čo nie je veľmi kóšer. A potom ešte či ste schopní vcítiť sa do čestného človeka na ktorého sa vyvíja (či už úmyselný alebo neúmyselný) nátlak aby ustúpil od svojich morálnych zásad (bo život nám ponúka nekonečné množstvo spôsobov ako prežiť tu daný vymedzený čas). Inými slovami vás nabádam naladiť sa na moju vlnu. Ibaže namiesto toho sa - zrejme "vďaka" týmto otázkam -, dívate na mňa ako na niekoho kto sa nie a nie vzpamätať a vnútorne spracovať tú traumu :) z toho že odo nás chceli podpisy na dajaký výkaz odpracovaných hodín k projektu na ktorom sme sa ale nijako nezúčastňovali (a teda klamať). Ste schopní ne-predstavovať si ma tako? Nie? Nie ste? Lebo nechcete? Lebo vám to vyhovuje takto?
    publikované: 30.11.2013 12:04:27 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  43. niektorí
    ľudia sa zrejme pokúšali nalaďovať sa na tvoju vlnu až do omrzenia
    až im nakoniec bolo z tvojej strany vynadané, tak ich to nalaďovanie omrzelo

    keby si bol spisovateľ, tak poviem, že je to z tvojej strany značná monotematika. monotematickosťou trpia viacerí slovenskí autori. preto je lepšie čítať svetových
    publikované: 30.11.2013 12:51:41 | autor: treba viac čítať (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. teda
    " A tým že som napísal že, citujem, Niekedy je totiž pre mňa dosť ťažké vyjadriť sa o vás inak než že ste prosto pripečení keď napr nevidíte že onen mladík v tom TVČ príklade predsa nebol postavený pred žiaden morálny problém, Koniec citátu, som sa vám za svoju občasnú hrubosť predsa ospravedlnil. Ak som vás tým aj urazil, neľutujem toho. Preto či mi odpustíte, mi je lauter-fuk. Takže ani žiadať o to nebudem. Jedine ak pre pokoj vašich duší by som to mohol spraviť keby sa mi chcelo."
    naozaj je toto tvoj sposob ospravedlnenia?to je maximum,coho si schopny? ty by si take ospravedlnenie akceptoval?
    Radost,on naozaj nerozumie a ak sa neprepne,odidu mu odtialto vsetci pripeceni aj nepripeceni.vlastne nepripeceny je tu len rob sam,takze tu ostane sam...
    publikované: 30.11.2013 13:10:40 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  45. Sa zrejme pokúšali...
    Lenže napriek upozorneniam neboli schopní predstaviť si ma inak než ako traumatizovaného chudáčika. Veľmi "milé" od nich, čo povieš?
    publikované: 30.11.2013 13:15:54 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  46. Teda rozvitejšou vetou
    OSPRAVEDLŇUJEM SA VÁM ale viete, niekedy je totiž pre mňa dosť ťažké vyjadriť sa o vás inak než že ste prosto pripečení keď napr nevidíte že onen mladík v tom TVČ príklade predsa nebol postavený pred žiaden morálny problém. - Spokojná? :)
    publikované: 30.11.2013 13:24:22 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  47. Emočná inteligencia
    Viem, pre vás je moje ospravedlnenie nepriateľné. Lebo súčasne s tým ospravedlním podávam aj vysvetlenie ktoré sa však než mojej slabosti vo vyjadrovaní viac týka vašej pripečenosti a uráža vašu samoľúbosť ak si teda naschval nevšímate moju výčitku resp upozornenie že one mladík v tom TVČ príklade predsa nebol postavený pred žiaden morálny problém. Neprepnete sa?
    publikované: 30.11.2013 13:52:38 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  48. no spokojnejsia,
    nez predtym,ale pride mi,ze moc uprimne to z teba nevypadlo,dokonca,ze nejsi rad,ze sa ospravedlnujes.
    vidime,ze mladik nebol postaveny pred moralny problem,ale stal pred niecim,co ho naplnalo nespokojnostou,tak z tej nespokojnosti.ty si bol postaveny pred moralny problem,ale nepracoval si vo firme Podvodnici s.r.o.,takze stacilo slusne pripomenut,ze prislo k omylu,ty si sa na projekte nepodielal a preto nemozes vykazovat ziadne odrobene hodiny. l
    publikované: 30.11.2013 13:57:08 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  49. sorry,
    vypadlo mi slovo,"z tej nespokojnosti odisiel",malo byt
    publikované: 30.11.2013 13:58:07 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  50. Stačilo slušne pripomenúť...
    publikované: 30.11.2013 14:20:34 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  51. Podvodníci sro...
    K omylu u nich došlo iba v tom že chceli na mňa vykázať hodiny za obdobie keď som u nich v tom čase ešte nepracoval. Im bolo lauter-fuk že som sa nijako nezúčastňoval na danom projekte.
    publikované: 30.11.2013 14:29:36 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  52. Ho napĺňalo...
    Pozeraj inam a pidíš ! bo život nám ponúka nekonečné množstvo spôsobov ako prežiť tu daný vymedzený čas, to je vaša rada?
    publikované: 30.11.2013 14:53:42 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  53. Preklep
    "Pozeraj inam a podpíš !" - malo byť.
    publikované: 30.11.2013 14:55:50 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  54. Ale veď ty si
    traumatizovaný chudáčik
    Za celé tie roky si sa nepohol dopredu, len prešľapuješ na mieste...
    publikované: 30.11.2013 15:10:48 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. nechapem,
    ved ti po tvojej pripomienke napisali,ze si vynechany.bol tam nejaky iny natlak?
    icko-veru preslapuje,ale nechapem, preco,co nema vyriesene...?
    publikované: 30.11.2013 15:18:37 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  56. Jak u blbých
    počuj Bonnie, čo sa týka tej konkrétnej podpisovej akcie, to je dávno uzatvorený prípad. Je uzatvorený aj z mojej strany. Uvádzam ho tu iba ako svoju vlastnú osobnú skúsenosť s nátlakom na niekoho, v danom prípade moje, morálne zásady. Skúsenosť autenticky zdokumentovanú. Tá emailová výmena na príslušnej stránke tohto môjho monotématického blogu je v danej veci všetká interakcia medzi mnou a zamestnávateľom. Dívate sa v nej na všetky a presne tie slová ktoré padli medzi mnou a ním. Resp medzi mnou a dajakým ním povereným, inak tiež mne celkom neznámym, úradníčkom. To aby ste si mohli utvoriť vlastný obraz toho čo sa udialo. Obraz nie z môjho rozprávania o tom lež zo záznamu všetkých tých slov čo sme si vymenili. Takto ste sťaby priami prizerajúci-sa celej tej udalosti. Tým chcem povedať že takto sa môžme baviť o dajakom skutočnom, autenticky zaznamenanom prípade. Na tom konkrétnom prípade už NEMÁM ČO RIEŠIŤ. Všetko je vyriešené. Ber to ako film o niečom. Ten film niečo zobrazuje. A vyvoláva vaše postoje. U vás hlavne voči jeho autorovi... že je to traumatizovaný chudáčik. A tak chcieť pohovoriť si s vami na tému toho filmu mi príde ako vstúpiť do jaskyne draka čo má hlavy kokotje. Môžete si ma chvíľu nevšímať a baviť sa so mnou k nastolenej téme? To témou je emočné rozpoloženie čestného človeka na ktorého sa vyvíja (či už úmyselný alebo neúmyselný) nátlak aby ustúpil od svojich morálnych zásad bo treba na výplaty a život nám ponúka nekonečné množstvo spôsobov ako prežiť tu daný vymedzený okamih. Ste toho schopní?
    publikované: 30.11.2013 18:52:39 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  57. mozme sa
    pokusit,ved namet je to zaujimavy.tak hypoteticky podme na tie pocity,ako by sme sa citili,keby po nas chceli nieco,co by sme vnimali ako problem s nasimi moralnymi zasadami...aj ked,to je take osemetne,ved uz len to,co sa deje v nasej vlade,je v rozpore s moralnymi zasadami vacsiny obyvatelov,ktorym ti zmrdi vladnu...
    tak ja by som sa v prvej chvili citila asi zmatene,ze mam podpisovat nejaky vykaz z projektu,ktory si vobec nepamatam.preto by som si overila,ci som sa na nom nejako podielala a potom by som upozornila na to,ze mna sa netyka,a preto by tam moj podpis nemal figurovat.a podla toho,ako to dopadlo v tvojom filme,bolo by mi vyhovene.bodka.btw,mam cim dalej,tym vacsi dojem,ze z hromadneho mailu sa mali iniciativne vyselektovat a ist podpisovat ti,ktorych sa projekt tykal a ze ty si to len nespravne pochopil,co ti napriklad ja vobec nevycitam,pretoze ja mam tiez tendencie chapat veci doslovne.az trapne doslovne...chcela som tu uviest jeden priklad mojej doslovnej interpretacie jednoho pokynu,ale hanbim sa:-))
    publikované: 30.11.2013 19:54:53 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  58. Mali iniciatívne vyselektovať...
    ďakujem Bonnie, zabudnime na ten konkrétny prípad. Vidím že tadiaľto cesta nevedie. Keď sa na tú emailovú výmenu pozriem z pohľadu nezúčastneného čitateľa, ono by som si ozaj mohol myslieť že interakcia medzi mnou a tým úradníčkom je len jeden veľký omyl. Ako kolega tých čo išli a podpísali ten výkaz však viem že o žiaden omyl nešlo a takéto akcie sú v tej firme bežná prax.

    Zamerajme sa my teda radšej priamo na emočné rozpoloženie čestného človeka na ktorého sa vyvíja (či už úmyselný alebo neúmyselný) nátlak aby ustúpil od svojich morálnych zásad (bo treba mať kde bydlet, mať co jísť, môcť pozvať ženu na dovolenou, dětem koupit sešity a voběd, lístky na autobus do školy & život nám ponúka nekonečné množstvo spôsobov ako prežiť tu daný vymedzený okamih). Aké to je? To emočné rozpoloženie. Keď sa na čestného človeka vyvíja taký psychický nátlak. Samozrejme na strane obete. Hm. A čo cítite byť agresorom takého násilia?
    publikované: 01.12.2013 02:25:21 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  59. ja myslim,
    ze pod natlakom to su same negativne pocity-ako napr.poburenie,odpor,odmietnutie,znechutenie,zlost,etc.a co citi agresor,neviem,ty hej?
    publikované: 01.12.2013 14:23:39 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  60. bonnie, Radosť a kol.
    zdravím Vás. A želám Vám veľa trpezlivosti na ďalšom neúnavnom pokračovaní Vašej "nechápavosti" porozumieť donekonečna zdôrazňovanom probléme, ktoré akosi nikto z blogerov nemôže pochopiť už skoro 3 roky v jednej téme , nad ktorou robentin od splnu do novu , od Silvestra do Dávida tak neúnavne dumá.
    robentin želám Ti zo srdca veľa dobrých myšlienok, ktorými by si zasypával ľudí okolo seba.

    publikované: 04.12.2013 20:48:20 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. vasilisa 26
    urobilo mi radosť-že ťa čítam..:-)
    publikované: 05.12.2013 18:50:41 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. aj mne,
    aj mne:-)
    publikované: 05.12.2013 19:40:58 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  63. Donekonečna zdôrazňovaný problém
    nazdar Vasilisa, fajn že si zavítala na môj blog. Hoci hlavne so zámerom povzdychnúť si nad neúnavnosťou čo preukazujem v ukočírovávaní vašej predpojatosti voči mne. Predpojatosti ktorú veľmi trefne definovala resp pripustila Bonnie v svojom [29.11.2013 12:57] komente.
    publikované: 12.12.2013 10:36:48 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  64. ocuj,
    nech sa lepsie zorientujem v tvojom style,rob,ako si mienil to vaskino privitanie?malo byt akoze mile,len to nevies lepsie povedat,alebo malo byt take,ako vyznieva?
    publikované: 12.12.2013 10:55:41 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  65. Vaskino privítanie...
    Rád ju tu vidím. Rád som že sem zavítala a šupla sem svoj koment. Hoci nič priamo k nadhodenej téme. Iba akýsi povzdych nad neúnavnosťou čo preukazujem v ukočírovávaní vašej predpojatosti voči mne. Predpojatosti ktorú si veľmi trefne vystihla v svojom [29.11.2013 12:57] komente. - čo sa Ti na tom nepáči? - Zámerom môjho komentu bolo zdôraziť tú vašu predpojatosť voči mne. A potom je tu aj iný problém ktorý som ale nespomenul: - Píšeš že nevieš čo cíti ten čo na čestného človeka vyvíja nátlak resp mu dáva rady aby ustúpil od svojich morálnych zásad (bo život nám ponúka nekonečné množstvo spôsobov ako prežiť tu daný vymedzený okamih & treba mať kde bydlet, mať co jísť, môcť pozvať ženu na dovolenou, dětem koupit sešity a voběd, lístky na autobus do školy). Teda spýtam sa inak: ako sa cítiš Ty keď pred niekym (kto má morálny problém napr ísť a podpísať dajaký výkaz odpracovaných hodín k projektu na ktorom sa ale nijako nezúčastňoval) chváliš takéto názory?
    publikované: 13.12.2013 00:26:47 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  66. ak ti mozem
    poradit,tak sa posnaz lepsie prejavovat svoje pozitivne pocity,pretoze ked si nechas pre seba,ze ju rad vidis a privitas ju stylom,akym si to urobil,nema ona vela sanci spravne si to vylozit.a reaguj ja na to,co pise ona,lebo to robis malokedy,obvykle len uprutne tlacis ludi do toho,aby reagovali len na teba.a to ludi odradza,vari si si nevsimol?aj ze tu predpojatost vytvaras u ludi sam?
    a myslim,ze obaja vieme,ze nechvalim take nazory,vyplynuli z toho,ze som ich obhajovala,ked ty si ich odsudzoval a nebral si do uvahy dovody,preco tak ludia reaguju,ze su mozbyt do toho dotlaceni zivotnou situaciou a nie je na tebe,aby si ich za to sudil.nedavno som citala,ze niektori zamestnavatelia nenechaju predavacky odskocit si na toaletu,tak radsej celu sichtu ani nepiju,niekde vraj dokonca zakazuju,aby pri sebe mali pitivo.tiez by sme sa mohli cudovat,preco teda veducim nehodia kasu na hlavu a neukazu im chrbat za taku sikanu...preto myslim,ze by sme mali ostat u predoslych otazok,ktore si nadhodil,ze ako sa citia ti,ktori su vystaveni neadekvatnym poziadavkam a ako ti,ktori ich iniciuju...co ty myslis?
    publikované: 13.12.2013 12:16:20 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  67. Obaja vieme že...
    Teda si ne-chválila to Radostino "múdre a zrelé" poučovanie človeka čo má morálny problém dať svojím podpisom vlastne čestné prehlásenie že na danom projekte odpracoval toľko a toľko hodín hoci to nie je pravda, to chceš povedať? - A kde berieš že som ju za tie jej názory (na život, na stvoriteľa) odsudzoval že máš potrebu obhajovať ju/ ich? - Keď máš morálny problém a je Ti nevoľno z toho že na Teba kvôli tomu robia nátlak, si rada tomu a vítaš keď Ťa zasypávajú takými myšlienkami?
    publikované: 14.12.2013 00:07:08 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  68. By sme mali ostať u...
    Inými slovami - viď aj môj [Prečo o tom furt...] koment -, považujete také tie "múdre a zrelé" myšlienky a rady za adekvátne tj primerané resp v zhode s tým čo cíti v duši čestný človek na ktorého robia nátlak podielať sa na podvode? To takými kázňami (o živote a stvoriteľovi) mu prejavujete svoju pomoc a podporu? :) Je podľa vás (všeobecne aj pre neho osobne) dobrý a žiadúci takýto váš poučujúci postoj voči jeho presvedčeniu?
    publikované: 14.12.2013 02:35:49 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  69. stop,
    zase splietas viac veci dokopy a to je matuce.ty asi myslis nejaky konkretny koment radosti,lenze netusim,ktory,tie,co si pamatam ja,boli zrele,aj mudre,ale mam ich zafixovane v kontexte,ked ta nabadala,aby si sa venoval aj inym temam a odisiel od tej podpisovky.drzme sa poslednej temy,ktoru si nadhodil 01.12.2013 02:25. inak sa neposunieme.vtedy tvoj problem vyznieval inak,adekvatne k tomu sme reagovali,nedavno si objasnil,ze ta inde pata tlacila,tak ostanme u toho problemu.alebo ak to zasa zle chapem,oprav ma a ujasni mi,co ta vlastne trapi...
    publikované: 14.12.2013 12:18:07 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  70. Viac vecí dokopy...
    Zamerajme sa teda priamo na emočné rozpoloženie čestného človeka na ktorého sa vyvíja (či už úmyselný alebo neúmyselný) nátlak aby ustúpil od svojich morálnych zásad. Sú podľa vás také tie "múdre a zrelé" myšlienky a nabádania (aby odišiel napr od tej podpisovky) v zhode s tým čo cíti v duši?
    publikované: 14.12.2013 15:22:18 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  71. Zafixované v kontexte...
    Mimochodom, mne sa nezdá že Radosť pri tom svojom filozofovaní na {26.11.2013 18:09} dobrý večer myslela konkrétne na môj prípad s podpisovkou. Celé to nabádanie mienila skôr do budúcna. Dľa môjho názoru takto ukázala ako ona v sebe rieši podobné situácie - záujmové konflikty nielen v práci ale i vo vzťahoch všeobecne - v manželstve, v rodine. To čo uviedla o žití dľa seba, s tým môžem len súhlasiť: Áno, prispôsobovať sa treba a niečo (pre pokoj v dome) treba spraviť aj proti svojej vôli. Lebo nejde všetko, a vlastne skoro nič, podľa toho ako človek chce. Ale keď máte morálny problém a je vám nevoľno z toho že na vás kvôli tomu robia nátlak, hentak to riešite? Je takéto riešenie v zhode s tým čo cíti v duši čestný človek?
    publikované: 14.12.2013 18:10:50 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  72. ja si
    dovolim odhadnut,ze radost nereagovala konkretne na dany koment,ale na miliony predoslych,ktorymi si to tu ostreloval a podla mna,sa jej rovnako ako mne uz zlievalo,ci ide o stikacky na dverach,podpisovku a cojaviemcoeste sa u teba riesilo-vsak vlastne nielen tu,komenty ku svojej teme si trusil aj na inych blogoch.to tvojich navstevnikov dost zamota,uznaj.dalej myslim,ze sme sa nemohli sustredit na tvoju emocnu podporu,pretoze nebolo jasne,ze o nu ziadas a stojis.bol si taky utocny,negativny,agresivny,kriticky,atd,ze sa ti automaticky kazdy staval do opozicie.dalej to,ako sa citime,asi dost suvisi s tym,co zijeme,co na nas posobi externe,ako si to spracujeme interne,nasledne s cim vylezieme externe.ja si myslim,ze keby si bol byval apriori nepredpokladal,ze si tlaceny do "podvodu",ale vylozil si ten mail tak,ze ide o omyl a v tom zmysle postupoval pokojnejsie a rozvaznejsie,nie bojovne a provokacne,ako si reagoval ty,nebola by vlastne sanca,aby sa v tebe rozvinuli tie negativne pocity.lebo ako sa ukazalo,ten manager uznal svoj omyl a vynechal ta,takze si vlastne nebol zatlaceny do kuta a nebol na teba vyvijany natlak,aby si sa citil ako orwllovska obet... asi som to nevysvetlila dobre,myslim,ze to nepochopis,prekvapis ma,ak hej:-)
    publikované: 14.12.2013 19:54:32 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  73. Keby si bol býval apriori nepredpokladal...
    aneb: Stačilo slušne pripomenúť... (2)

    Bonnie, tá Tvoja chabá pamäť ma umára...
    http://robentin.blog.sk/detail-aby-bolo-na-vyplaty.html?a=a1e8e67a4c9edeeb3a27cd2a8a7df4b

    špeciálne viď [Si neprečítala poriadne...] koment z ktorého sem uvádzam príslušnú časť:

    a) "Čo by ti urobilo ho upozorniť na to že si na projekte nerobil" -:

    03.-b-1--- Friday, March 30, 2012 11:51 AM

    << RE: Vykazovanie RFO
    <
    < Ste si istí že sa ma to tiež týka? O nejakom RFO nemám potuchy,
    < na ničom takom som nerobil, nezúčastňoval [sa].
    < Čo vlastne by som mal podpísať?
    < Rva

    Nič mi to neurobilo. A nijako to ani nepomohlo. Aj naďalej vyžadoval/i aby som podpísal. Prestal/i s tým až keď došiel/i na to že v tom obdobi - január, február -, som vo firme ešte nerobil. Ale to si si už JAJ ŽE BOŽE PREBOŽE sama všimla.

    b) "Ty zrejme nepočítaš s tým že nikto nie je perfektný a môže sa pomýliť." - Hm, teda ešte raz:

    < Ste si istí že sa ma to tiež týka? O nejakom RFO nemám potuchy,
    < na ničom takom som nerobil, nezúčastňoval [sa].

    Teda niekomu by mohol byť zrejmý pravý opak. Veď jasne sa ho pýtam či sa náhodou nepomýlili.

    -----
    Ako môžeš byť taká zábudlivá?! Nechápem. (kecám. chápem. ach tá Tvoja zaujatosť vidieť ma ako impulzívne klbko negatívnych reakcií na okolie. Si normálna? Očierňuješ ma v svojich očiach a to nie je dobré)
    publikované: 14.12.2013 20:54:22 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  74. asi
    nejsom,ked som taka zabudliva...k tomu mi napadlo,ci ty si normalne pamatas zalezitosti inych po taky dlhy cas?:-)dalej mi napada,ze tvoja kolegyna sa citila asi horsie,ked ona podpisala a ty si bol nakoniec vynechany,lebo kolegovi doplo,ze si v tej dobe este nebol nastupeny...
    publikované: 15.12.2013 11:28:44 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  75. Ty si normálne...
    nie je Ti trápne že opakovane - tu v debate už druhý raz -, som Ťa vyviedol z omylu o povahe mojej reakcie na tú mailovú výzvu dostaviť sa na podpisovku výkazov? Ako dlho si to budeš pamätať? Zase ani nie dva týždne? - Ako sa cítiš keď Ti to tu obúchavam o hlavu? - Čo si myslíš o tejto mojej reakcii na Tvoju zábudlivosť? Málo je prívetivá a preto sa mi automaticky budeš stavať do opozície? Nevstúpiš si do svedomia?
    publikované: 15.12.2013 18:50:29 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  76. o co
    ti vobec ide?nerozumiem nasej debate.mam si vstupovat do svedomia,ze si nepamatam detaily tvojej kauzy?alebo co ti robim?citim sa nechapavo,ked sa teda pytas a opoziciu citim z tvojej strany a neviem preco si tu vlastne opozicnime,zda sa mi,ze aby rec nestala,ci co...
    publikované: 15.12.2013 19:28:58 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  77. Prečo si tu vlastne opozičníme...
    teda Tebe nie je trápne ani trochu že opakovane - tu v debate už druhý raz -, som Ťa vyviedol z omylu o povahe mojej reakcie na tú mailovú výzvu dostaviť sa na podpisovku výkazov. Ty pokojne znovu zabudneš a znovu si budeš "pamätať" aký som bol útočný, negatívny, agresívny, kritický, atď a znovu ma tu budeš "múdro a zrelo" poučovať o tom ako stačilo slušne pripomenúť a postupovať pokojnejšie a rozvážnejšie. Toto mi totižto robíš - opakovane! Očierňuješ ma v svojich očiach a to nie je dobré.
    publikované: 15.12.2013 20:19:23 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  78. nemam
    zaujem ta ociernovat vo svojich ociach,k comu by nam to bolo?netahaj to sem,nechce sa mi vrtat v starych spotoch a komentoch,aby sme tu slovickarili.pripustam,ze sa mi mozno tie tvoje reakcie zlievaju aj s inymi konfliktnymi pripadmi,co si tu uvadzal v ramci tej nebohej firmy,ale to uz sme riesili a znovu sa v tom bahnit,sa mi nechce,tak ma nemanipuluj a prestan s tym,lebo sa tu zas budeme len cyklit
    publikované: 16.12.2013 11:05:07 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  79. Ma nemanipuluj a prestaň...
    Zaujímavé že si sa chytila výlučne tej poslednej vety - "Očierňuješ ma v svojich očiach a to nie je dobré." -, a vôbec si nevšímaš to moje zistenie že Tebe ani trochu nie je trápne... Ospravedlňuješ sa tým že sa Ti zlievajú moje reakcie. Dobre, beriem. ale že Ti nie je trápne že opakovane - tu v debate už druhý raz -, som Ťa vyviedol z omylu o povahe mojej reakcie na tú mailovú výzvu dostaviť sa na podpisovku výkazov, to ma kapánek udivuje. Udivuje ma že si nerobíš nič z toho že tu opakovanie uvádzaš tie isté nepravdy: 1) stačilo slušne pripomenúť.., 2) keby si bol býval apriori nepredpokladal... - Ako sa asi cíti človek keď musí o sebe počúvať tieto klamstvá! Chápeš čo Ti tu vyčítam a čo mi vadí?
    publikované: 16.12.2013 14:27:38 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  80. myslim,ze
    uz hej,fakt sa mi to akosi s ostatnymi pripadmi a mrzi ma,ze si si na pripustenie mojho omylu musel tak dlho pockat,lebo vidim,ze ti na tom naozaj zalezi.tak pardon,rob.z tohto pohladu mi tvoja ucast v tej cause pripada tak nevinna,ze teraz nechapem,z coho vznikol ten dlhy flame...
    publikované: 16.12.2013 19:57:34 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  81. Musel tak dlho...
    Kapánek som zmätený :) z Tvojho posledného komentu. Ten svoj omyl ohľadom povahy mojej reakcie na tú mailovú výzvu dostaviť sa na podpisovku výkazov, si predsa pripustila resp uznala ešte v debate pod tým [Aby bolo na výplaty] blogom. Teda aspoň ja som mal ten dojem. Tu v tejto debate si však znovu prišla s týmto svojím starým "stačilo slušne pripomenúť" omylom. Okay, dobre, máš chabú pamäť. Pripomenul som Ti teda že toto sme už spolu prebrali a že si znova na omyle. Lenže o dva týžne si spustila znovu: "(...) keby si bol býval apriori nepredpokladal že si tlačený do podvodu ale vyložil si ten mail tak že ide o omyl (...)" - uvedomuješ si to? Necítiš sa trápne? Trápne z toho že napriek tomu pripomenutiu si zotrvala v tom svojom starom (už dávno vytmavenom) omyle? - ps: "mi tvoja ucast v tej cause pripada tak nevinna ze teraz nechapem z coho vznikol ten dlhy flame" - nechápem čo mi vravíš v tejto vete.
    publikované: 16.12.2013 22:31:58 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  82. mein gott,
    teraz ideme 100dalsich komentov rozoberat moju pamat a kedy som sa pomylila?k comu to ma byt dobre?a co ta na tom bavi,ze sa ani zaboha od toho nedokazes odputat a vzdy sa zacyklis na nejakom detaile,z ktoreho mas temu na rok dopredu...
    publikované: 16.12.2013 23:52:20 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  83. 100 ďalších komentov...
    aneb: Z čoho vznikol náš dlhý flame war

    Svojím predošlým komentom som sa Ti snažil priblížíť že Tvoj {16.12.2013 19:57} pardón sa mi vôbec nezdá v duchu toho čo som čakal. V duchu toho čo som Ti vyčítal. Teba (ako čítam) ten omyl (ohľadom povahy mojej reakcie na tú mailovú výzvu dostaviť sa na podpisovku výkazov) mrzí iba do tej miery že si ho neuznala resp nepripustila už skor keď vidíš ako mi na tom záleží. Akoby si ho pripúšťala z milosti ku mne :) že "ty môj chudáčik" a vôbec Ti nie je trápe že si opakovane (napriek tomu môjmu pripomenutiu) zotrvávala v tom svojom starom (už dávno vytmavenom) omyle. Keby si napr povedala že to pripomenutie si nezaregistrovala, dobre, stáva sa (poviem si): Nezaregistrovala si ho a tak si znova spustila to svoje "(...) keby si bol býval apriori nepredpokladal že si tlačený do podvodu ale vyložil si ten mail tak že ide o omyl (...)" poučovanie. Lenže nič také z Teba nevypadlo. Žiadne ospravedlnenie v tomto zmysle. Iba vyhováranie sa na zlievanie sa Ti s ostatnými prípadmi. Mojej výčitke že však som Ti pripomenul že sa v tom znovu mýliš a Ty znovu uvádzaš tie isté nepravdy, nevenuješ najmenšiu pozornosť. A to je mi divné. Čo mi k tomu povieš? Máš dajaké vysvetlenie pre tento fenomén? Môžeš mi prezradiť z akého dôvodu nereaguješ na túto moju výčitku?
    publikované: 17.12.2013 02:40:35 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  84. bonnie
    porucha nie je vo vašom prijímači..
    porucha je vo vysielači..
    chcem veriť-že sa na jej odstránení pracuje..
    želám pokojné prežívanie týchto dní..
    nezabudnite na potrebu =radosti=
    publikované: 17.12.2013 16:01:08 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  85. Na jej odstránení...
    počuj Radosť, čo je na tom mojom komente nezrozumiteľné? - Nie je takto náhodou tento Tvoj koment prejavom toho že držíš s Bonnie podporujúc ju v ignorovaní mojej žiadosti o vysvetlenie prečo - z akého dôvodu nereaguje na tú moju výčitku?
    publikované: 18.12.2013 02:37:52 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  86. Doublethink
    Vieš čo je zaujímavé? Na jednej strane má tu - k tomu ešte neopodstatnene -, karhá že keby som bol býval apriori nepredpokladal... a na strane druhej jej nerobí žiadny problém o mne - a to v ešte vo väčšej miere -, apriori predpokladať že som toho úradníčka neupozornil že som nerobil na tom projekte. Všímaš?
    publikované: 18.12.2013 11:29:37 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  87. to je nudaaa,
    rob,posobi to na mna,akoby si si ma vyhliadol ako objekt/nejde konkretne o mna,ale o hocikoho,kto tu s tebou debati/,ktoreho komenty ides pitvat do mrte.hej,obaja konstatujeme,ze som sa pomylila,zistili sme preco,omluvila som sa ti,chcem sa pohnut dalej,ale ty to nepripustis,cim moj zaujem ochabuje,lebo ma to nudi a nezaujima,aby som sa tu s tebou cachtala vo vycitkovej teme,zvlast,ked ma to nikam neposunie a pamat mi to nezlepsi.keby sme to riesili nejak konstruktivnejsie a velkorysejsie,bolo by to pre mna zaujimavejsie,ako pitvanie sa v pre mna nepodstatnych a pre teba velmi podstatnych detailoch.evidentne som reagovala tak,ze som vychadzala z celkoveho dojmu,ktory som nadobudla pocas rokov v ramci interakcie v rieseni tvojich problemov,(dobre,teoreticky je to chyba,posobim ti istym sposobom krivdu,ale to uz je tak psychologicky dane,ze ludia maju sklon k pausalizaciam,mna nevynimajuc,lenze ako si okolie pausalizujem ja,tak si okolie pausalizuje mna,to uz tak je, s tym sa musime zmierit a pocitat s tym,ze sami sa pricinujeme o to,ako si nas okolie zaradi)a ja som nadobudla dojem,ze privelmi zvelicujes z predchadzajicih problemov,tak som ta tak ponala i v situacii,kedy si tak necinil.sorry este raz,je to chyba,ale vykoledoval si si to v ramci predchadzajucej komunikacie.a pre mna to neznamena,ze sa teraz necham od teba za to peskovat till the end of times,amen!:-)
    ps:skludni hormon,inak si tu budes komentovat len sam seba a ja sa porucim inam:-)

    radost - dakujem:-) i ja prajem prijemne prezitie tychto dni a pohodove a vesele sviatky!:-))
    publikované: 18.12.2013 13:06:56 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  88. Sa pohnúť ďalej ale...
    Nuž potreboval som z Teba dajako vypáčiť ako je možné že ma-aš v pitchy a necítiš sa trápne keď zistíš že znovu a znovu - napriek opakovaným pripomenutiam -, uvádzaš tie isté nepravdy napr ohľadom povahy mojej reakcie na tú mailovú výzvu dostaviť sa na podpisovku výkazov. Sorry. Ešte by ma zaujímalo čo si myslíš o mojom predošlom komente. O tom komente ktorý bezprostredne predchádzal Tvojmu komentu. Všímam si v ňom že mi udeľuješ pokarhanie ktoré by si mohla ale udeľovať sama sebe :) aby si sa nabudúce vyhla takémuto konfliktu so mnou :) a nie sa obhajovať že ale som si ho vykoledoval v rámci predchádzajúcej komunikácie. Potom sa už môžme vrátiť k téme emočného rozpoloženia čestného človeka na ktorého sa vyvíja (či už úmyselný alebo neúmyselný) nátlak aby sa odovzdal - ako to nazývam -, orwellovým sviniam bo život nám ponúka nekonečné množstvo spôsobov ako prežiť tu daný vymedzený okamih & treba mať kde bydlet, mať co jísť, môcť pozvať ženu na dovolenou, dětem koupit sešity a voběd, lístky na autobus do školy.
    publikované: 19.12.2013 01:59:44 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  89. rob,
    lenze cely svet sa netoci len okolo toho,co ty chces,mal by si monitorovat i to,co si praje,ci nepraje aj druha strana.a ked vidis,ze nema zaujem robit to,co ty,mal by si zvazit,ci na nu budes tlacit jak buldozer,aby si si presadil to svoje,alebo ci vezmes do uvahy i prianie druhej strany a vyhovies jej.asi dokazes posudit,ktory sposob druhu stranu odradi a ktory bude akceptovat.evidentne sa nase nazory v niektorych veciach rozchadzaju,v inych si notujeme.ide o to,ci aj napriek tomu dokazeme udrzat nejaky dialog.a ja ti uvadzam,ze ak sa mienis cyklit v tom,ze ma tu budes dusit v atakoch na moju pamat a rozpitvavat,ake mam z toho pocity-pricom ma v ramci svojho dobreho zvyku tlacis do toho,aby som sa citila "trapne" a "karhala sa" a obvinujes ma,ze "ta schvalne ociernujem",tak sa na to vykaslem a nebudem pokracovat,lebo ma to nebavi a ziadny prinos v tom nevidim.pripustila som svoj omyl,vysvetlila ho,omluvila sa,tak to vezmi,alebo nevezmi,rozhodni sa sam a podla toho za zariad.
    publikované: 19.12.2013 13:14:51 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  90. robentin
    jedna múdrosť pre život:

    =Nikdy..nikdy nemôžeš zmeniť druhého...jedine SEBA..=

    tak pracuj na premene svojho videnia sveta..
    never vo vlastnú neomylnosť a v jedinú pravdu..
    publikované: 19.12.2013 19:26:42 | autor: r (e-mail, web, neautorizovaný)
  91. Buldozér
    počuj Radosť, to sa robí? Nevládzeš napísať do kolonky MENO - autor komentu -, celý svoj nick? Kto si že namiesto debaty ma tu zahŕňaš príkazmi do života? Ak okrem tých takých múdrostí nemáš čo povedať, tak prosím dokonaj svoje {30.11.2013 09:55} odchádzanie a už sa nevracaj!
    publikované: 19.12.2013 21:45:51 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  92. Dusiť v atakoch na...
    Mojím úmyslom nie je vyvolať v Tebe pocit zahanbenia kvôli Tvojej pamäti tak pozlievanej že mám dojem akoby som - napríklad ohľadom povahy mojej reakcie na tú mailovú výzvu dostaviť sa na podpisovku výkazov -, viedol dialóg s dementom. Možno ozaj si takto postihnutá a bolo by odo mňa sprosté keby som Ťa kvôli tomu ešte peskoval. - "Prečo vidíš smietku v oku svojho brata, a vo vlastnom oku brvno nezbadáš," nezamyslíš sa?
    publikované: 19.12.2013 21:58:47 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  93. Brvno
    Inými slovami, prečo ma tu na jednej - k tomu ešte neopodstatnene -, karháš že keby som bol býval apriori nepredpokladal... a na strane druhej Ti nerobí žiadny problém o mne - a to v ešte vo väčšej miere -, apriori predpokladať že som toho úradníčka neupozornil že som nerobil na tom projekte, všímaš?
    publikované: 19.12.2013 22:15:04 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  94. Prínos v tom...
    Nuž áno, zle si to pamätáš a tým to pre Teba hasne. Lenže v tom zmysle si "zaútočila" na mňa už vtedy v debate pod tou [Aby bolo na výplaty] emailovou výmenou v ktorej toho úradníčka hneď úvodom jasne informujem že som nerobil na tom projekte. Nezamyslíš sa nad sebou? V záujme vyvarovania sa takýchto konfliktov medzi nami. - O čo je toto horšie než tie Radostine "múdre a zrelé" príspevky?
    publikované: 19.12.2013 23:29:50 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  95. sorry,
    nemam cas,musim klacat v kute,este niekolko hodin,potom sa zbicujem,potom zas pobudnem v kute,je jasne,ze tym moja hanba este nebude odcinena,takze zase sup do kuta,tentoraz na hrach,potom to sem pridem skontrolovat,ze ci uz to staci a ci som sa dost zamyslela,pre istotu si do kuta nalepim tvoju korespondenciu s uradnickom a budem tuho rozoberat kazde pismenko,rozpalena hanbou si nasypem popol na hlavu a rozotriem to naslo,co na nej mam z toho ociernovania...pokracovanie nabuduce,uz musim ist do kuta zase sa pohanbit troska
    publikované: 20.12.2013 01:01:10 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  96. Sa pohanbiť...
    To u vás doma to tak bolo? Bonnie, keď sa Ťa spýtam či sa nezamyslíš :) nemyslím tým choď do kúta kľaknúť si na hrach. Nepraháňaš to trochu s tými nadsázkami? Prečo ma očierňuješ v svojich očiach? Prečo si o mne myslíš že toto chcem od Teba keď jasne píšem že mojím úmyslom nie je vyvolať v Tebe pocit zahanbenia a trestať Ťa už vôbec nie.
    publikované: 20.12.2013 12:14:57 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  97. vlastne,
    co pamatam,nebolo,klacat som nemusela,ale ci ma instalovali nasi do kuta dakedy,to sa ich musim opytat,neviem si spomenut.
    asi nie som tak bystra ako ty,nic ine som nevymyslela,ked som sa zamyslela,ako si po mne chcel,nez,ze som zistila,ze som si tento tvoj pripad pomylila s inym tvojim a mala som ho v spomienkach zle zaradeny a vychadzala som z obecneho dojmu,ktory som z tych vsetkych pripadov nadobudla.a netesi ma to,mrzi ma,ze som to poplietla a ze to na teba posobi tak,ze ta ociernujem.neviem teda,co po mne chces,ked teda nechces,aby som sa kajala v kute.ale to asi nezistim ani po nasledujucich 50-tich komentoch,co sem k tomu das,lebo uz hodnu chvilu sa opakuju a stale som na to neprisla.namietal by si nieco proti mojmu navrhu uzavriet uz tuto temu?
    publikované: 20.12.2013 14:06:10 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  98. robentin
    nebol to úmysel-odklikla som skôr-bola to nepozornosť..
    želanie ti splním..
    snívaj svoje sny..ty nepotrebuješ naše názory..máš jasno..to ja-napriek veku-nemám-stále hľadám..
    pokoj s tebou..
    :-)
    publikované: 20.12.2013 16:31:50 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  99. Namietal by si niečo proti...
    Niečo predsalen hej. Je vôbec nejaká šanca že nabudúce ma už nebudeš znovu a znovu - napriek pripomenutiam skutkového stavu -, karhať za niečo čo nie je pravda? To poprvé. A podruhé: To ako ma máš zaradeného v spomienkach (nadobudnutých prevažne predpojatým čítaním toho čo vám predkladám v komentoch & autenticky zaznamenaných príbehoch) je oným brvnom v Tvojom oku, pripúšťaš?
    publikované: 21.12.2013 03:16:08 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  100. Stále hľadám... (a čakám)
    Nájde sa tu vôbec niekto :) schopný porozumieť tomu čo píšem v predošlom komente?
    publikované: 31.12.2013 13:02:29 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  101. robentin
    želám ti rok úspešný..v zdraví..a v nadhľade..v dobrej nálade..
    publikované: 01.01.2014 13:31:08 | autor: našiel sa (e-mail, web, neautorizovaný)
  102. Našiel sa...
    Z tu zúčastnených komentátorov myslím všetci mi tak želajú :) takže ten Tvoj koment - žiadna sláva. Povedz, ten môj článok, ako Ti pripadá? O čom a z akých pohnútok tu chcem podebatiť s vami? Nezamyslíš sa?
    publikované: 01.01.2014 23:58:12 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  103. mame
    novy rok,obratme list:-)
    publikované: 12.01.2014 19:55:36 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  104. Námietka
    Celé roky tu so mnou nerobíte nič iné iba sa snažíte obratiť list. Čo takto zamyslieť sa (konečne): o čom vlastne je môj článok, nie ste toho schopní?
    publikované: 13.01.2014 00:12:54 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  105. ja cítim
    keby v zamestnaní niekto chcel, aby som prišla podpísať výkaz odpracovaných hodín, poďakovala by som sa , hlboko poklonila, že budem mať zvýšený účet bez námahy a opýtala by som sa, či im to nebude chýbať. Zle mi určite nebude. Keď rozkrádajú politici a aj vysokopostavení predstavitelia cirkvi, prečo by som nezobrala ja, keď mi to niekto dobrovoľne sám od seba ponúka? Veď možno mi dáva zarobiť preto, lebo mu zostali peniaze, potrebuje ich " preprať", váži si ma, preto mi dáva odmenu spôsobom, ktorý sa ani napadnúť nedá. Či.....
    publikované: 15.01.2014 19:51:20 | autor: agata (e-mail, web, neautorizovaný)
  106. Zvýšený účet...
    milá Agáta, čo ja viem - pre Tvoju informáciu -, _navyše za ten podpis nedostal nikto nič. Žiadna odmena. Ale to je jedno. -- Zaujímavé prečítať si ako rozmýšľaš... Dík za koment. -- Zaujímavé by aj bolo počuť čo na Teba napr taká Radosť alebo Bonnie. Hádam by Ťa aj pochválili ako dobre :) si popracovala na {19.12.2013 19:26} premene svojho videnia sveta -.
    publikované: 19.01.2014 22:03:52 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  107. agata
    vniesla novy pohlad,takto sme na to este nenazreli.myslim,ze to nejdem ani chvalit,ani hanit,ale akceptovat to teda budem,lebo uvadza argumenty proti ktorym je tazko nieco namietat...
    publikované: 29.01.2014 17:48:00 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  108. Nikdy..nikdy nemôžeš zmeniť druhého...jedine SEBA....
    ak myslíš na toto hore - tak načo presviedčať druhého o svojej pravde, keď to je, ako keby sme obaja stáli pred dverami , ibaže každý z inej strany - ani jeden z nás nepozná a nevidí to, čo ten druhý. preto nemôžeš ani zmeniť druhého, môžeš zmeniť seba na jeho obraz a ten druhý potom môže zistiť, že si nastavil krivé zrkadlo a môže začať hlásať to, o čo si sa na začiatku práve pokúšal ty. Či...

    never vo vlastnú neomylnosť a v jedinú pravdu... ak myslíš na toto, tak k tomu sa nie je ani prečo vyjadrovať. Keby sme sa nemýlili, boli by sme nesmrteľní a to sú len bohovia a jediná pravda je tá, že všetci zomrieme. Otázne je, či rovnako....preto aj zapochybuj o sebe, svojich myšlienkach, skutkoch a aj odsúdení iných, za niečo o čom si bol presvedčený, že je to pravé, správne nielen pre teba a iných. To staré neraz opakované: ak to nie je biele, tak je čierne. to predsa neplatí a tak aj tvoje presviedčacie názory, aby sa všetci s tebou stotožnili, nie je správne...nechaj ostatných, aby verili v tú svoju pravdu a ty ver tiež v svoju
    publikované: 29.01.2014 20:21:35 | autor: agata (e-mail, web, neautorizovaný)
  109. Ak myslíš na...
    milá Agáta, ad [19.12.2013 19:26] koment, tak sa mi vidí že si (vedno s Bonnie) ne-pochopila moju (ironickú) narážku :) v závere môjho predošlého komentu. Čím to asi bude? Povedz, o čom vlastne je môj článok? Ako ho vidíš? O akej pravde by som druhého rád presvedčil? Prečo asi sa vás v ňom pýtam či ste schopní vcítiť sa do človeka čo má (nielen zodpovednosť voči rodine ale tiež) MORÁLNY PROBLÉM podielať sa na niečom čo nie je veľmi kóšer? Nie je to takto náhodou preto lebo namiesto prijatia jeho duševného rozpoloženia ho odmietate :) a chcete ho - samozrejme nechcene :) - ako zvyknú vravieť bratia Češi -, zazdiť?
    publikované: 01.02.2014 01:41:14 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014