Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Romantický?!

... aký je u vás?
Deň ako každý iný? Alebo predsa len niečím špecifický?

Sviatok Valentína. Vždy sa cítim mierne zmätená z tohto sviatku. No po prvé, preto lebo to za sviatok nepovažujem a po druhé mi akosi uniká podstata. No ono je krásne, že aj zamilovaní majú jeden deň špeciálne pre seba.
Ale miestami mi to príde pritiahnuté za vlasy. Všetky tie marketingové ťahy a hlúposti okolo toho. Nestráca sa v dnešnom svete náhodou podstata tohto sviatku? Alebo som len ja tak zatrpknutá, že akosi nechcem tento sviatok chápať?
Nuž keď deň zamilovaných nemali by byť spolu? Sami dvaja? Romantická večera, nejaká tá maličkosť..? Funguje to takto ešte?

Ja som veľmi romantický snilko takže stále verím v pekné a šťastné konce. Občas sa však stretám s pádom na hubu a vtedy to dosť bolí a trvá mi dlho pokiaľ sa pozviecham.

No a keďže verím v šťastné konce i dnes som sa dostala do rozporu s realitou. Lenže čo poviete žene, ktorá je uplakaná z toho, že muž s ktorým sa dohodla, že večer strávia spolu ju kruto odpáli. Mala som chuť ísť a rozbiť mu papuľu lenže som mierumilovná a mimo toho som si sľúbila, že sa už nebudem biť s mužmi nad 25 rokov.
Ale pekne poporiadku.
Takže ako som už písala boli dohodnutí. Tešila sa na to ako malé dievčatko. Moja drahá priateľka Gabika sa však akosi stretla s nepochopením a tak večer vytrielil tak, že spolu boli dokopy päť minút aj s cestou. Tvárila sa statočne a keď sa stratil z dohľadu rozplakala sa. Nevedela som, čo povedať a urobiť. Neznášam situácie kedy aj keby som ju neviem ako chlácholila nemalo by to dôvod. A tak len mlčím a súcitne pozerám. Objímem ju a dovolím mojej milovanej Gabike aby mi zmáčala slzami plece. Len sme tam na zastávke stáli a čakali na autobus.
Cítim sa vinná, že som ju nepovzbudila, že som nevedela čo povedať. Iba som tam tak čučala a mala túžbu rozbehnúť sa dobiť toho hajzlíka. Nemala by som sa tak vyjadrovať no..

No a potom sa rozplynú moje romantické predstavy o sviatku Valentín a tak som celý večer zmätená a znechutená. nechápem súvislosti tohoto článku ale potrebovala som to zo seba dostať. Lebo sa dusím.
Mrzí ma, že som jej neporadila. Že som nič nepovedala a len nemo stála. A tak sa skončil tento deň a ja si znova ventilujem stres na blogu a počúvam Nohavicu.

Nebezpečná kombinácia na večer ale pri najlepšom skončím v bare a skosím sa.

Inak vám prajem pekného Valentína..

Vaša nestabilne-stabilná Michaela Jana

Každodennosť dní | stály odkaz

Komentáre

  1. nuž
    ked nás bolesť iných kvári...
    rada by si úsmev na jej tvári-
    rozumiem..
    tu sa radiť nedá..:-((
    odhalila sa mužova charakteru bieda..
    každému dobre padne
    ked je nadne
    mať sa komu vyplakať..
    a tým si jej oporou.. :-))
    publikované: 15.02.2011 10:25:18 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Valentín je komerčný...
    =svoju romantiku mu nemusíme prispôsobovať...-môžeme byť sklamaní-ako kamoška...
    publikované: 16.02.2011 09:56:20 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Valentin
    je "dovozovym" artiklom z USA, starsia generacia ho nepoznala...vtedy bol pre nas maj - lasky cas a prvy maj dnom, kedy by sa mali dievcata a zeny pobozkat pod ceresnou:)
    Ocakavat od jedneho dna zazraky, robit si prilisne nadeje, snivat o romantike a potom byt nestastnou...k comu je to dobre? AK niekoho lubime, je s nim dobre kazdy den, obcas si mozeme urobit den romaticky, no byt nestastna len preto, ze niekto u nas propaguje Valentina a prave vtedy nasa laska s nami netravi vecer pri svieckach a cervenych srdieckach?
    Pre mna je jediny den v roku tym najvacsim sviatkom - Stedry vecer, vtedy chcem byt s mojimi najblizsimi...posledne Vianoce kvoli zatvorenym letiskam neprisiel domov starsi syn...prvy Stedry vecer bez neho...na druhy den prisiel a mali sme tak Stedre dni dva...ten druhy, s nim bol uzasny...co tak si urobit den zalubenych dnes ci zajtra a byt stastna? Kaslat na kalendar a uzivat si zivot, spravit si sviatok, kedy chceme my??? Nedat si neustale predpisovat, co kedy robit...
    publikované: 16.02.2011 12:25:28 | autor: SoB (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014