Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Jún 2016

Celé to bolo o britskom Brexite a slovenskom Baštrnákovi. Teda ešte sa vo Francúzsku konali nejaké futbalové majstrovstvá Európy, ale keďže sa tam žiaden fundamentalista výbušne nerealizoval, o medializáciu sa museli postarať ruský fanúškovia, ktorý sa tak pobili s anglickými, že im hrozilo vylúčenie z majstrovstiev. Zmagorení fundamentalisti sa realizovali skôr v Istanbule, pričom najskôr si bomba v aute vyžiadala 11 obetí a koncom mesiaca sa dvaja blbci odpálili na letisku, čo neprežilo 40 nešťastníkov. V Mogadiše to rachlo v hoteli, kde narátali 17 mŕtvych, no a napokon v Orlande sa istý strelec hlásiaci k islamskému štátu postaral o najväčší americký masaker za posledných 25 rokov. Hoci ho napokon dostali, stihol zastreliť v jednom gay klube 50 ľudí. Nejaký idiot si zastrieľal aj na autobus s českými turistami vo Francúzsku, našťastie to skončilo len rozbitými oknami a zraneniami. Menej šťastia mali dovolenkári, s ktorými sa autobus vykotil v Srbsku. Neprežili to traja slováci, dvaja češi a po ostatných letel štátny špeciál. V Rusku sa počas búrky utopilo 14 detí, ktoré sa zrovna vtedy plavili po jazere a nejaké tie obete si vyžiadali aj povodne v západnej Európe. Na jednom nemeckom festivale zranil blesk cez 80 ľudí.
No ale späť k hlavným udalostiam. Na nášho Kaliho sa zosypala kauza Bašternák. Bašternák je ujo podozrivý z daňových podvodov, ktorému patrí aj luxusný bytový komplex Bonaparte, ktorý obýva i náš jedinečný premiér. Nuž a Kaliňák od tohto chlapíka odkúpil podiel vo firme, na čo sa prišlo, keď asistent poslanca za SaS nakukol do Kaliho bankových záznamov. Kali vracia úder tým, že bolo porušené jeho bankové tajomstvo a jeho kšefty s Bašternákom sú košér. Neskôr sa prišlo na to, že s Bašternákom kšeftovalo viacero ďalších papalášov, dokonca i taký Počiatek, ktorý možno preto zdrhol zo Slovenska. Opozícia preto chcela Kaliho odvolať, ale toho podržala koalícia. Strane Sieť to rozhodne neprospelo, od Procházku odchádzajú ďalší ľudia. Fico si vo svojom byte taktiež moc kľudu neužil, bo mu pred ním furt kričali voľajaký demonštranti. Inak tento mesiac Bašternáka zastavili aj dvaja policajti, ale pokutu nedostal, bo zavolal ich šéfovi a ten odkázal policajtom, že ho majú nechať ísť a že je to ich človek. To si pochopiteľne nenechal ujsť Igi Matovič a vzápätí sa v parlamente objavil Bašternákov plagát s nadpisom "Náš človek". No ale napokon, keď jedna vyšetrovateľka, ktorá to nejak nezvládala a z prípadu odstúpila, sa v Bašternákovom dome odohrala policajná razia.
Ďalšou udalosťou mesiaca bol Brexit, teda referendum o odchode Británie z EÚ. Všetci si do poslednej chvíle mysleli, že briti si len robia srandu a napokon zostanú, no nepočítali so silným tlakom anglického bulváru, ktorý trúbil na odchod. Nepomohla ani vražda poslankine, ktorá bola zástankiňou zotrvania v únii. Takže Británia sa odporúča, libra s eurom padli a nasratí škóti či íri, ktorý hlasovali skôr za zotrvanie špekulujú, ako z toho von nevylučujúc ďalšie referendum o osamostatnení. Referendum si užili aj švajčiari, ale tí rozhodovali len o garantovanom príjme dvoch litrov bez ohľadu na to, či niekto maká alebo nie. Samozrejme to odmietli, pretože aj keď to znie super a dá sa v tom nájsť istá logika, môže im to aj pekne rozdrbať ekonomiku. Na druhej strane panamčania vo veľkom oslavovali otvorenie rozšíreného Panamského Prieplavu.
Ešte pár menej podstatných správ z domova. Z Leopoldova zdrhol väzeň, ktorý tam sedel za ozbrojenú lúpež a dozorcov, ktorí naňho mali dávať bacha prepustili. Slota si pre zmenu na pol roka za mreže sadne a bude to mať blbé, keď mu zas niekto požičia McLarrena, bo prišiel aj o vodičák. Lojzík Hlina sa stal šéfom neparlamentnej KDH, Maďaričovi sa nelúbilo, že Fico ustúpil esenesákom ohľadom koncesionárskych poplatkov, ktorých zvyšovanie sa teda odkladá a Kiska prečítal správu o stave republiky, kde hovoril o korupcii, čím dával Kalimu najavo, že by sa patrilo, keby z politiky vypadol.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014