Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Reklama a propagácia. Výzor, komplexy a idea osobnosti.

Zmeniť svoju slabosť, nedostatok či problém na prednosť je umenie. Umenie sa ale musí "umět".

    Už dlhšie cítim zmätok vo vnímaní tzv. profesionality niektorými ľuďmi, ktorí sa snažia byť "frikulíni" (free,cool aj in - tri v jednom supermanovi či supermanke), stihnúť to rýchlejšie ako voľakedy stíhali stranícke kádre vzdelanie (maturitu za 1 rok a vysokú školu za 2), mať popularitu  a dať si za to aj platiť.

    Hlásateľka televíznych správ sa po rozvode  nominuje ako odborníčka do úlohy psychológa partnerských vzťahov, rovnako tam do oblasti zlomených sŕdc zamierili víťazky SMS súťaže, slečny bez studu už nie sú dievčatá pre každého ale moderátorky tzv. erotických relácii (bez nápadu) a z tejto pozície sa ťahajú na odborníčky v oblasti sexuológie. Zdá sa, že mať svoju "reláciu", "hovorenú zábavnú reláciu"(talk show) či radiť ľuďom ako majú žiť (lifestylový poradca) môže vlastne každý, ak je fotogenický.

    A na koho už nezostane žiadna relácia môže sa aspoň stať hovorcom. Šokovali ma správy o novej hovorkyni českej vlády. Formálne nevzdelaná, skutočne hlúpa, potrebuje tlmočníka do všetkých cudzích jazykov, nepozná mená najvýznamnejších českých politikov uplynulých 15 rokov, pridávala si falošné body za to čo nerobila a svoju úlohu profesionálnej mediálnej expertky a hovorkyne po boku premiéra si predstavuje asi tak, že  "Barbie číta Kenove názory z čítačky, ktorá je mimo záberu kamery". Robila však ako profesionálka mediálne analýzy!!! Zrejme asi tak  ako Gross doktorát a skúšku z nemeckého jazyka.  Vďaka afére sa stala mediálne známou, odstúpila v záujme ochrany českej vlády pred zlomyseľnými názormi a  možno sa nad ňou teraz niekto zľutuje a umožní jej moderovať reláciu "Ako si vylepšiť image pred vstupom do nového zamestnania".

    Na Slovensku tiež máme viacero hovorcov, ktorí úplne jednoznačne nerozumejú odbornej stránke činnosti svojho zamestnávateľa, vyjadrenie majú nadrvené naspamäť, na prípadnú doplňujúcu otázku už nie sú schopní odpovedať a celý ich prejav je odborne nehodnotný a jazykovo úbohý. A to aj vtedy, keď nie sú unavení a nahnevaní. Za vzor pre všetkých (minimálne) slovenských hovorcov však považujem p. Máriu Čiernu z Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov. Tá pani vie čo hovorí. "Ohmatala" si problémy ku ktorým sa vyjadruje.   

-ban-


Reklama | stály odkaz

Komentáre

  1. Tak tak,
    ...pravdu mas. Ale niet sa comu divit. Slovensko uz tradicne trpi svojim prebytkom "odbornikov" na vsetko...
    publikované: 08.05.2005 13:38:42 | autor: Rujir (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Taketo problemy tu boli vzdy
    a budu aj nadalej. Media maju vsetko pod kontrolou a co je najhorsie, vytvaraju na vsetko mienku a ludia neschopni vlastneho usudku ju beru za svoju a tuto stupiditu prenasaju na dalsie generacie. A co s tym? Prihlas sa za hovorcu v oblasti v ktorej sa vyznas a snad tomu pomozes.
    publikované: 08.05.2005 14:40:57 | autor: Robert DeNaso (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. a existuje tu aj jojo efekt
    Taky Brano Ondrus - najprv redaktor, potom hovorca a potom opat redaktor. Mozno sti to po volbach opat niekde zopakuje, aby sa stal opat redaktorom :)
    publikované: 09.05.2005 10:08:59 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Barbie
    spropagovať sa je niekedy veľmi ťažké http://www.dobrehry.sk/barbie-hry/
    publikované: 15.09.2013 15:22:45 | autor: Barbie hry (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014