Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Post Coitum

Po včerejšej zamrznutej americkej krajine, som si dnes doprial trošku teplejší žáner. Jakubiskov film.

Mám rád Jakubiskove filmy. Jeho kamera ja zaujímavá, pekne farebná, jeho postavy sú zvláštne a film má dej. Dej, ktorý nie je hluchý, nejde len o to zabiť čas. Asi v každom jeho filme musia byť v závere hromadné scény, keď na kameru akoby v skupinovej fotografii hľadia záhadným spôsobom všetky postavy. Teda tie, čo prežili. Mám pocit, že Jakubisko má rád pohreby. Pokiaľ si dobre pamatám, vo väčšine filmov (ak nie v každom) pohreb má.

V tomto filme spí skoro každý s každým. Teda všetky hlavné postavy sú cez posteľ navzájom prepojené a každá si to skúsi aspoň s troma inými. Niektoré scény (teda najmä dialógy) sú fakt úchvatné: (kurtizána: "Študujem medicínu, som tu len na brigáde"). Páči sa mi tento humor.

Možno existuje takto excentrická spoločnosť, ktorá žije takýto zvláštny život (ako podotkla moja manželka v aute cestou domov). Ja to skôr vidím tak, že Jakubisko má rád divadlo. Postavy musia byť výrazné a pritom to nesmie byť násilné.

Rozhodne si tento film rád pozriem znovu. Pobavil som sa, je nad čím rozmýšľať. Keď som zaparkoval auto a šiel cez sídlisko večer domov, meditoval som nad zmyslom života a užíval som si pohľad na nádhernú oblohu, sfarbenú zapadajúcim slnkom. Mám rád takéto mrarky.

Post Coitum

Post Coitum - brigáda 
Zdroj: www.postcoitum.cz


kino | stály odkaz

Komentáre

  1. Po súloži
    Jo, Jakubisko je dobrý režisér, jeho majú šťavu. Určite si ten film rád pozriem.
    publikované: 07.06.2004 11:22:46 | autor: Thalen (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014