Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zamestnanec - človek (ne)morálny

aneb: Rozdiel v chápaní
ZAMESTNANCI NIE SÚ NIČ INÉ AKO ĽUDSKÉ ZDROJE - STROJE NA VÝKONY len v zmysle pracovnej zmluvy. Keď sa od nich vyžaduje napríklad štikať si kartičkou (jak takí debili) lebo smernica, imho si myslím že je celkom oprávnené namietať -:

a./ Každý rozumný predpis má zaiste aj dajaký ten logický dôvod a kedže tu (dúfam že) nie sme banda muklov lež vážení konzultanti, istotne si zaslúžime vysvetlenie iného druhu než že takýto je predpis a našou psou povinnosťou je považovať ho sťaby za písmo sväté. lebo majiteľ je tu doma a z toho titulu si môže s nami cvičiť ako sa mu zachce.

b./ Že svet nie je ideálny a ľudia zvyknú reagovať (iracionálne resp) religiózne, je všeobecne známe Ale to ešte neznamená že je nutné dávať za pravdu chlapíkovi ktorý namiesto toho aby našu oprávnenú otázku posunul k svojmu nadriadenému (ak teda sám nepozná správnu odpoveď), sa bude na nás sťažovať akí sme my ale nedisciplinovaní.

Oponovať mi spôsobom že ak sa ti nepáči, VYTVOR SI VLASTNÚ SPOLOČNOŤ S VLASTNÝMI PRAVIDLAMI (lebo však nikto ti nebráni), svedčí o .... - hľa úloha na zamyslenie sa :)


Právo a poriadok | stály odkaz

Komentáre

  1. nechapem
    co zase riesis.dochadzka a jej kontrola sa odjakziva nejak riesila.ci uz stikackami,zapisom do knihy dochadzky,vstupnymi kartami,atd.sluzi to ako podklad pre pers.a mzdove oddelenie a nechapem,preco sa ti ziada komplikovat im podklady.to si maju na konci mesiaca volat kazdeho zamestnanca,vytiahnut diar a debatit s nim kolko odpracoval hodin v mesiaci?
    publikované: 17.06.2011 12:32:16 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Chcem lízaciu kartu
    v minulom zamestnaní som zažila lízacie karty a vďaka tomu mzdárka vždy vedela koľko mám nadčasov a že som bola jedna s najvyššími nadčasmi, lebo kumulatívne úlohy atď.

    Teraz kartu nemám. Nikoho nezaujíma, koľko hodín nadpracujem, môžem tu tráviť aj noci a do mesiaca aj 50 hodín nadčasov, nikto mi nedá náhradné voľno rovnajúce sa počtu nadčasov, o preplatení ani nechyruj

    Tak je lepšie mať / nemať líz-kartu ?
    publikované: 17.06.2011 14:02:27 | autor: lalalka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. robentin...
    -zamestnanec je zamestnanec,
    a nezáleží na tom,či je-ako Ty hovoríš" vážený konzultant" -a má sa dodržiavať dohoda ...
    a to,že sa dávajú nerozumné pokyny záleží od zamestnávateľa...ale, nikto nie je dokonalý...a na medziľudské vzťahy je potrebné pochopenie a trpezlivosť a schopnosť porozumieť si ...

    -každý má dnes možnosť byť zamestnávateľom/čo za soc.nebolo/
    a vtedy môže sám ukázať ,ako sa on bude chovať k svojim zamestnancom...-a možno by sa sám prekvapil,aké je to ťažké...:-)
    publikované: 18.06.2011 07:51:11 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Schopnosť porozumieť si...
    a Bonnie zjavne neporozumela - lebo iniciatívne si domyslela že štikanie si kartičkou bolo kvôli dochádzke - omyl, nebolo. Keby bolo, spokojný by som bol asi ako Lalalka v predošlom zamestnaní... ale s5 k veci: Na moju imho oprávnenú námietku mi poniektorí spoluobčania zvyknú oponovať že ak sa ti nepáči, VYTVOR SI VLASTNÚ SPOLOČNOŤ S VLASTNÝMI PRAVIDLAMI (čo za socializmu - ako Vyfack-naivka správne pripomína -, nebolo možné). Oponujú mi akoby mnou tu načrtnutú konformitu [voči chlapíkovi (v roli kráľovského bubeníka) žiadajúceho od nás mukelskú poslušnosť] nevnímali ako vážne celospoločenské nebezpečenstvo. A možno ho ani nevnímajú. Poniektorí mi (samozrejme že ironicky) nadávajú že asi som nebol na vojne keď som sa nenaučil držať hubu a krok. Zrejme si vôbec ale vôbec neuvedomujú ako takto (obrazne povedané) orwellovým sviniam vlastne nahrávajú do karát.
    publikované: 20.06.2011 03:46:49 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  5. O čo tu dokelu vôbec ide
    aneb: Prečo musel Ježiš zomrieť ako zločinec

    Kde bolo tam bolo, kde sa piesok lial a voda sypala, skrátka v krajine kde sa diali absurdnosti, napr že trávnik sa nepolieva lež natiera na zeleno, bola raz jedna spoločnosť. Ktorej jednou z hodnôt bola OTVORENOSŤ - tj že pred svojimi zamestnancami nemá tajnosti. Všetkým tam prítomným bolo jasné že slovko zamestnanec je tu synonymom mukla. Aj mne to postupne došlo. napriek tomuto poznaniu sa tomu stále bránim. Lebo "nie" som schopný tej sebareflexie ktorú tam má každý. Každý jeden vrátane kresťanov ktorí by sa mali modliť k nebeskému otcovi nech ich vodí po svojich cestách. Ale serú na neho, to Vám vravím.

    Zdroj (záver blogu):
    http://robentin.hlava.sk/article.php?article=888
    Nepríde_nič_čomu_nepomôžeš_[1b/2]
    publikované: 20.06.2011 09:14:00 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Zamestnanec je zamestnanec
    a nezáleží na tom či sa jedná o generálneho riaditeľa alebo posledného putzflecka - štikať si kartičkou jak takí debili (lebo smernica) si musia všetci! A komu sa nepáči, nech SI VYTVORí VLASTNÚ SPOLOČNOŤ S VLASTNÝMI PRAVIDLAMI, Vyfack-naivka, nezdá sa Ti takéto oponovanie mi kapánek zvrátené?
    publikované: 20.06.2011 10:30:02 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  7. podla mna
    ani nie tak iniciativne ako logicky.karticky su opruz-furt ich nosit,nikde nezabudnut,ani trochu to cloveka nebavi,ale napriek tomu si nemyslim,ze by ich nejaky zamestnavatel zavadzal kvoli buzeracii muklov,ale skor kvoli dochadzke a kvoli tomu,aby pri kazdych dverach nemusel stat vratnik a klusat otvorit kazdemu prichodziemu zamestnancovi...
    publikované: 20.06.2011 11:21:54 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Myšlienkové skoky
    ako sa dá prejsť od líz-karty po smrť Ježiša

    Ak by si mal svoju s.r.o., ako by si riešil kontrolu dochádzky ?
    Abo by si to nechal na morálke zamestanca ?



    publikované: 20.06.2011 12:25:03 | autor: lalalka (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Nie je tu nič nové ani žiaden začiatok
    Pochop, že s tebou nebudem ďalej komunikovať, pretože to nemá zmysel.
    publikované: 20.06.2011 16:26:22 | autor: Gnaag (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Shlasím s Robentínem, je to nemorální a diskriminující.
    Bylo by to moc fajn, bylo by to ideální, bylo by to ještě lepší, udělat si v práci, zaměstnání, " Cochcárnu". Ve smyslu, choďte jak chcete. No jsou pracoviště,kde se bez prokázání nedostaneš téměř vůbec nikde. Ani do baráku, ani do kanceláře, ani z ní, ani do patra, ani na parkoviště ( tam se chodí kouřit), nejen pro auto. Dokonce ani WC. Nepříjemný na tom je, že se nemůžeš jenomtak poflakovat. Anebo si musíš holt vystát frontu, než Tě někdo zapíše. I před WC.
    Když chce bejt někdo svobodný, nešikovaný, nediskriminovaný, měl by volit minimálně jedno ze svobodných povolání. Je jich dost a není třeba mít ani jen spol.s.ro. ))))
    Ahoj a pevné nervy, zvládneš to. Snad.
    publikované: 21.06.2011 07:44:19 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  11. Cvokáreň
    aneb: Rozdiel v chápaní (2)

    vážení komentátori, ja z vás snáď zošaliem... Bonnie, uznávam že tie kartičky na prvý pohľad vyzerajú ako súčasť systému na kontrolu dochádzky. uznávam že Ťa to mohlo logicky napadnúť. Ale veď ani ja nie som padnutý na hlavu. A tiež si nemyslím žeby to bolo kvôli buzerácii. A tak som sa ich spýtal že čo (do psej matere) má znamenať tá šaškáreň ktorú od nás chcú. Rozumného vysvetlenia som sa však nedočkal: moje námietky boli zamietnuté. A potom tu máme oponentov ako Miťo... Když chce bejt někdo svobodný, nešik[an]ovaný, nediskriminovaný, měl by volit minimálně jedno ze svobodných povolání. Je jich dost a není třeba ani VYTVORiť SI VLASTNÚ SPOLOČNOŤ S VLASTNÝMI PRAVIDLAMI - o čom svedčí takéto toto jeho argumentovanie? Hľa, záverom svojho blogu som vás vyzval zamyslieť sa práve nad týmto. Nájde sa tu vôbec niekto schopný rozpoznať paralelu medzi zamestnaneckým a farizejským uvažovaním?
    publikované: 21.06.2011 10:44:26 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Asi těžko, Robentine )))
    Hrabat špendlíčkem je dost zdlouhavá, časově náčná činnost.
    publikované: 21.06.2011 10:54:36 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  13. Nový začiatok
    Gnaag, to Ty pochop: ZAMESTNANCI NIE SÚ NIČ INÉ AKO STROJE NA VÝKONY A ZAMESTNANCI PODPISOM ZMLUVY NA TÚTO HRU PRISTUPUJÚ - si Diablov advokát? :)

    Miťko, čo navrhuješ teda, samopal? :)
    publikované: 21.06.2011 11:10:01 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  14. no mna
    by skor zaujimalo,co navrhujes ty,rob?prichadzas s nejakym rozumnym a lahko aplikovatelnym navrhom?prave som si uvedomila,ze nase argumenty z nas robia blbcov v tvojich ociach,tak by som si rada ujasnila,ci nimi ozaj sme a ci mas nieco,cim by si nam otvoril nase zaslepene oci...?
    publikované: 21.06.2011 17:42:52 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  15. Robentin,
    niekde majú lizkarty a niekde vyfasujú telefón. Cez telefón si povinný!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!každú svoju hoc i 5 minútovú neúčasť zaznamenať pomocou priradených skratiek a kódov nadriadenému. a vedz, že nikto nelamentuje , či im hrabe. Sú to seriózne podklady,zaznamenávané cez PC a ktoré na konci meisaca prsne každému vyrátajú, koľko minút z 9900 ti chýba, alebo si ich môžešvyčerpať. Neplatí, že doba začína 7.00, ak ty prídeš už o 6.48, tak si narátaj tvoj pracčas a môžeš si odísť. Sú samozrejme i takí nepodarci, čo sa jedovali, lebo nemôžu cigaretiek vyfajčiť toľko, koľko by mali chute. Zas na druhej strane, pľúca regenerujú, zdravopeniaze šetria.

    ==Rozumného vysvetlenia som sa však nedočkal: moje námietky boli zamietnuté==aj tak by som si ich chcela prečítať.

    ==ĽUDSKÉ ZDROJE - STROJE ==človek nie je stroj a veľa "človekov" rado pri tých strojoch stojí, práve pre tú lizkartu.
    publikované: 21.06.2011 17:53:15 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Pokus o otvorenie vašich zaslepených očí
    Vasilisa, predstav si situáciu:

    Dajaký chlapík príde medzi nás a prikazuje nám riadiť sa smernicou. Ale keďže to nie je dochádzkový systém - Koľko ráz to bude treba ešte zopakovať? :) -, pýtam sa ho: Prečo si treba štikať kartičkou aj cez otvorené dvere, na čo je to dobré? On sa však na nás sťažuje že sme nedisciplinovaní A náš operačný manažér mu ešte dáva zapravdu:

    p4.
    >> Re: Stanovisko
    >
    > Robert,
    > prosim respektuj
    > bezpecnostne pokyny TMSK a
    > instrukcie od nasich projektovych manazerov.
    > Andrej

    p5.
    << Stanovisko po druhe
    <
    < mily Andrej,
    < to je vsetko co mi k tomu povies?
    < Zamyslel si sa vobec nad tou anketnou otazkou ?
    < alebo si do svojej mysle nevpustil
    < jej pointu:
    <
    < Nepredpokladam
    < zeby nas v celom t-mobajle
    < mali len za vyrobny prostriedok
    < ktori si nezasluzi vediet -:
    <
    < Preco nas dvere do miestnosti
    < nevpustia _zakazdym ked prilozime kartu?
    < Ze si system paruje vstupy a vystupy
    < nie je spravna odpoved. Pytame sa _preco,
    < Z akeho bezpecnostneho dovodu je nutne aby
    < sme si kazdy jednotlivo ? odstikavali odchod
    < ak viaceri naraz ideme (cez otvorene dvere) napr na obed
    < alebo uz domov. Kto si odchod z prace neodstikne
    < rano sa uz bez pomoci kolegu nedostane dnu.
    < Tuto namietku sme predlozili i chlapikovi z bezpecnosti
    < co nas prisiel skontrolovat podla svojho menneho zoznamu
    < ibaze, ako tvrdil, on tu nie je od toho aby ju
    < posunul k dakomu zodpovednejsiemu.
    < Chapem, jeho nadriadeny zrejme nie je
    < dvakrat pristupny. Ale my tu potom musime
    < dodrziavat nezmyselny rezim?
    < To snad nie.
    < Robert
    <
    < PS:
    <
    < Co som pes aby si mi daval nahubok?
    < Polozil som oddovodnitelnu otazku na ktoru
    < hadam niekto znaly veci moze dat adekvatnu odpoved.
    < Chcem toho az tak vela?
    < To snad nie.
    < Kde sme?

    Zdroj:
    http://robentin.hlava.sk/article.php?article=858
    Za_mrakmi_je_tvoje_milované_slnko_[2/2]
    publikované: 22.06.2011 02:23:43 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  17. Dost zdlouhavá a časově ná[ro]čná činnost
    Bonnie, vaše argumenty z vás síce robia blbcov v mojich očiach :) ale nevzdávam sa, nezavrhujem vás. Pevne verím že raz nájdeme spoločnú reč A potom už žiadny rozumný človek nebude oponovať spôsobom že ak sa ti nepáči, VYTVOR SI VLASTNÚ SPOLOČNOŤ S VLASTNÝMI PRAVIDLAMI (lebo však nikto ti nebráni) alebo že ZAMESTNANCI NIE SÚ NIČ INÉ AKO STROJE NA VÝKONY A ZAMESTNANCI PODPISOM ZMLUVY NA TÚTO HRU PRISTUPUJÚ alebo že VON JE TOTIŽ KAPITALISMUS SPÍŠ VO ZISKU JAKO VO DOBROČINNOSTI alebo že HOMO HOMINI LUPUS EST. Takýmito a podobnými vyhláseniami totižto plebs iba pritakáva panstvu (obrazne povedané) orwellových svín.
    publikované: 22.06.2011 02:32:43 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  18. rob,
    mne z toho vychadza,ze vsetci su blbci.ja v tvojich ociach a teraz uz aj v ociach ostatnych,lebo vyjadrim nazor,ze mi pride blbounske,aby si pri vstupoch/odchodoch lizala cela skupinka ludi,ked dvere su uz otvorene.jedine argument,(kedze mi z toho vychadza,ze ide o "nasadenych"pracovnikov),ze sa slusi,aby sa hostujuci zamestnanci riadili smernicami hostitela a nerobili problemy firme,ktora ich k hostitelovi pozvala.dalej mi vychadza,ze aj ty si blbec,ak sa zaoberas niecim,co uz je pre teba davno passe - za predpokladu,ze o5 vytahujes staru,prevarenu causu a neuvadzas to ako aktualitu z noveho fleku.to sa este v duchu pytam,ci tu tento pripad budeme nachadzat este i v roku 2022?:-))
    bb (neznamena ani puding,ani kexy,ani bardotku...dost indicii,aby si spravne desifroval moj podpis:-) )
    publikované: 22.06.2011 13:57:34 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  19. SYSTÉM
    Myslím,že Robertovi až príliš dobre rozumiem a viem na čo sa zameral.
    Podobný systém funguje v USS KE a stále som v tom videl iba buzeráciu (a určite aj ostatní zamestnanci). Jednoducho povedané zamestnávateľ by bol najradšej ak by jeho zamestnanci ešte aj dýchali len vtedy ako im to určí on.
    Ale všetko je v tom, aké sú odbory a keďže odbory na Slovensku stoja za figu borovú, tak to potom aj vyzerá.

    Smutné, ale pravdivé konštatovanie je však to, že pokiaľ budú poniektorí nadriadení pracovníci neobjektívne hodnotiť svojich podriadených a prižmurovať oči lajdákom len preto, že sú medzi nimi prednejšie kamarátske vzťahy ako ich výkony na pracovisku, tak na takých pracoviskách nepomôžu akékoľvek kartičky, lebo flákačom stačí iba poctivo šmýkať kartičkami a výkon na pracovisku za nich podávajú poctivci, ktorí sa bohužiaľ nikde nemôžu dovolať pravdy a to z dôvodu, ktorý som už uviedol.
    publikované: 22.06.2011 14:18:38 | autor: Ladislav - Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Moja verzus mukelská morálka
    nazdar Laci, rad Ťa tu vidím :) a vďaka že si ma poctil komentom Ale mám taký dojem že ako Blbá Bonnie :) tak ani Ty nie dobre rozumieš na čo som sa zameral. opakujem - viď môj POKUS O OTVORENIE VAŠICH ZASLEPENÝCH OČÍ -: pýtam sa ho (toho chlapíka): Prečo si treba štikať kartičkou aj cez otvorené dvere, na čo je to dobré? [tu predpokladám že každý zdravo uvažujúci človek uzná že táto moja otázka je absolútne korektná] On sa však na nás sťažuje že sme nedisciplinovaní [tu by malo prísť vaše 1.rozhorčenie] A [v zá5í 2.rozhorčenie] náš operačný manažér mu ešte dáva zapravdu: veď inými slovami mi povedal že nech len pekne držím hubu a krok -: a teda sa pýtam: To kde sme? To čo sú toto za poriadky? - Síce je pravdou že ZAMESTNANCI NIE SÚ NIČ INÉ AKO ĽUDSKÉ ZDROJE - STROJE NA VÝKONY A ZAMESTNANCI PODPISOM ZMLUVY NA TÚTO HRU PRISTUPUJÚ, Lenže to ešte neznamená že musia ako mukli aj rozmýšľať - napríklad štikať si kartičkou (jak takí debili) lebo smernica! Alebo máte na to iný názor?
    publikované: 22.06.2011 15:33:04 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  21. hori,
    bol si velmi blizko,spravne je to "blbec bonnie"...alebo "bonnie blbec"?,to je tusim lepsie,znie to tak ozajstne:-))so statutom blbca mam narok na kadejake otazky,aj blbe,aj neblbe,takze idem na to:preco ta to trapi,ked sa ta to uz netyka?
    publikované: 22.06.2011 15:41:58 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  22. So statusom blbca mám nárok...
    Bonnie, ten konkrétny (inak dobre zdokumentovaný) prípad čo tu spomínam, slúži ako ukazovátko ktorým poukazujem na istý [v celej našej spoločnosti (aj na tomto blogu) sa vyskytujúci] sociálno-psychologický jav (takže stále sa ma to týka): - nepohoršuje Ťa ani trochu že moju imho absolútne korektnú otázku púšťajú jedným uchom dnu a druhým von? - opakujem - viď MOJA VERZUS MUKELSKÁ MORÁLKA -: Síce je pravdou že zamestnanci nie sú nič iné ako ľudské zdroje - stroje na výkony A zamestnanci podpisom zmluvy na túto hru pristupujú, Lenže to ešte neznamená že musia ako mukli aj rozmýšľať - napríklad štikať si kartičkou (jak takí debili) lebo smernica! Alebo máte na to iný názor?
    publikované: 24.06.2011 11:40:43 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  23. rob,
    pohorsuje,co by ne,ja nemam rada buzerantske chujoviny tohto druhu.dokonca si myslim,ze je treba vytahovat ich,ukazovat na ne,burcovat ludi,aby sa zobudili, aby sa neutopili vo vsetkych chujovinach sveta,ktore je kde-kto schopny vymysliet,presadit,zaviest... ale viac by ma u teba bavilo,keby si to predkladal sposobom,ktory nevedie do slepej ulicky.keby si bol plastickejsi,lebo ukazujes len jeden dielik mozaiky a len z pohladu,jak to teba serie.mal by si rozviest priciny,nasledky,ako to vznika,ako nas to ovplyvnuje,kam nas to vedie,ked chces,aby sa mukli uvedomili.blog je o tom,ze napises trebars spot o tom,co ta nastvalo.a mozes byt permanentne nastvany a pisat o tom,co ta nastvalo trebars i kazdy den.ale prid zakazdym s niecim novym-s novym nastvanim,alebo novym pohladom na stare nastvanie.lebo ako dlho vydrzi hoci aj trpezlivy citatel sledovat psa,ktory sa nahana dokola za vlastnym chvostom?tvoj pripad,v ktorom sa stale hnipes,uz nic nove neprinasa.navyse,je tento tvoj dielik vytrhnuty z kontextu palcivejsich psycho-socialnych tem,ktore trapia ludi.ludi viac sere,ked nedostanu vyplatu,nez ze musia podpisat a riadit sa nejakymi blbymi smernicami.navyse sa tvoj pripad tazko riesi,lebo pristupenim na podpis sa zavazujes,ze sa budes riadit danymi smernicami a zamestnavatel ma pravo ich urcovat.ked sa ti nelubia,furt mas pravo vyjednat si pre seba ine podmienky,alebo mozes odist inam,kde ich nemaju...ved je len na tebe,ako to vnimas a citis a co s tym chces robit.preco drbes do ludi,ze im to ma vadit?vsak tym,co to nevadi v tom plavaju a tim,co to vadi,to nejak riesia...
    publikované: 24.06.2011 12:59:58 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  24. Do slepej uličky...
    aneb: Prečo musel Ježiš zomrieť ako zločinec (2)

    Bonnie, zdrbávaš ma lebo nie Ja (s veľkým J) lež privilegovaný trpa(slíči ha)jzlík je mukelským bohom A to je aj príčinou toho prečo moju imho korektnú otázku aj Ty púšťaš jedným uchom dnu a druhým von - následkom čoho sú zamestnanci nútení radšej držať hubu a krok - lebo ked mas team ludi.. ktori maju spolupracovat navzajom.. a jeden do toho teamu nezapada.. (mozno aj ked oni su kokoti a on nie) ..co s tym neKokotom? Žoldnierom je to jedno, ich serie len to keď nedostanú výplatu. Pre peniaze a kariéru by natierali aj trávnik na zeleno (hoci je to proti prírode). Svojho kolegu nechajú pokojne hodiť cez palubu. Lebo však kto mu kázal ohlasovať sa? Podľa istého průsgumáka som kus dobytka - hovado který je potřeba zlomit a na tom co zůstane, možná, můžeme vystavět odolnýho člověka!
    publikované: 25.06.2011 13:52:49 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  25. rob,
    daj pokoj s jezisom,k nemu ti nemam co povedat,nebola som u toho a ty si u toho nebol tiez,tak co ta furt mata?citala som k tomu tolko kontroverznych vykladov a poukazov na to,ako sa zdroje a preklady ohybali jak paragrafy pri dalsich prepisoch a prekladoch,ze myslim,ze by som musela byt jezisov sucasnik,alebo vedec,ktory sa v tom celozitovne nimra,aby som mohla,vedela a chcela diskutovat s tebou o nom.
    hadam,ze ho vidis ako mucednika a seba tiez,ale tvojim tatom nie je boh a len bohvie,ci bol boh jeho tatom,ale pokial bol,tak ty si niekde uplne inde a tvoje problemy a schopnosti tiez,hoci ti treba uznat,ze jezis na rozdiel od teba asi nevedel programovat v jazykoch,ktore ovladas ty:-)poznas nejaku firmu,kde majitelia a sefovia drzia hubu a krok a hlavne slovo maju zamestnanci?su take firmy,kde sa zamestnanci podrzia a su take,kde sa nepodrzia.a su taki zamestnanci,ktorych kolegovia podrzia a su taki,ktorych nepodrzia.kde je problem?v tebe,ci v nich?a mita sem uz netahaj,ten uz sem bol natahany az dost,je to obohrana pesnicka,out of fashion.
    publikované: 25.06.2011 14:59:10 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  26. Kde je problém...
    Bonnie, moju imho korektnú otázku aj Ty púšťaš jedným uchom dnu a druhým von, zaregistrovala si túto moju výčitku?
    publikované: 25.06.2011 20:30:11 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  27. Raz sa ozvi
    Ale až vtedy, keď pochopíš rozdiel medzi zamestnancom a človekom. Každý z nás sa totiž rodí ako človek a zamestnancom sa stane z vlastnej vôle. A Keď niečo robí z vlastnej vôle, tak tým myslím z vlastnej vôle, pretože sa kedykoľvek môže rozhodnúť ináč. Nemyslím teraz z vlastnej vôle, že sám rozumovým dôvodením príde na to, že chce byť zamestnancom. Takých ľudí je málo a ak sa nad tým naozaj zamyslia, tak väčšinou ako zamestnanci neskončia.

    Ináč... ja som v slobodnom povolaní :P
    publikované: 26.06.2011 00:39:16 | autor: Gnaag (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. Jak u papagájov
    čo furt opakuješ jednu a tú istú otázku a sám neodpovedáš :

    korektná otázka:
    Ako by si sledoval počet odpracovaných hodín svojich zamestnancov, ak by si bol zamestnávateľ ??
    Alebo ako zamestnávateľ by si ich vôbec nesledoval ?
    Ako by si nastavil systém odmeňovania v prípade, že by si nesledoval počet odpracovaných hodín zamestnanca ?

    Pravda, ak sa vieš vžiť do toho, že by si bol aj na inej pozícii než zamestnanec
    publikované: 26.06.2011 02:45:51 | autor: filippina (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. Jak u debilov na dvore
    aneb {22.06.2011 02:23}: Pokus o otvorenie vašich zaslepených očí (2)

    Filippina, to štikanie si kartičkou ne-bolo súčasťou systému na kontrolu dochádzky, koľko ráz to bude treba ešte zopakovať? :)

    Gnaag, podpisom pracovnej zmluvy sa človek stáva zamestnancom - a jeho psou povinnosťou je potom považovať smernicu staby za písmo sväté A má zakázané spochybňovať ju A teda s tou svojou imho korektnou otázkou -[

    Prečo si treba štikať kartičkou aj cez otvorené dvere, na čo je to dobré?

    ]- nemá čo otravovať A tie svoje námietky -[

    a./ Každý rozumný predpis má zaiste aj dajaký ten logický dôvod a kedže tu (dúfam že) nie sme banda muklov lež vážení konzultanti, istotne si zaslúžime vysvetlenie iného druhu než že takýto je predpis a našou psou povinnosťou je považovať ho sťaby za písmo sväté. lebo majiteľ je tu doma a z toho titulu si môže s nami cvičiť ako sa mu zachce.

    b./ Že svet nie je ideálny a ľudia zvyknú reagovať (iracionálne resp) religiózne, je všeobecne známe Ale to ešte neznamená že je nutné dávať za pravdu chlapíkovi ktorý namiesto toho aby našu oprávnenú otázku posunul k svojmu nadriadenému (ak teda sám nepozná správnu odpoveď), sa bude na nás sťažovať akí sme my ale nedisciplinovaní.

    ]- si môže strčiť akurát tak za širák. Lebo ak sa mu nepáči, má SI VYTVORiť VLASTNÚ SPOLOČNOŤ S VLASTNÝMI PRAVIDLAMI, to mi chceš povedať?

    PS (šéfmukli verzus človek v zamestnaní - autentický záznam):

    o1.
    >> Re: konzultanti na Hattalovej -
    >> dodrziavanie bezpecnostnych pravidiel
    >
    > Ahojte,
    > aby som to zhrnul :
    >
    > pri vchode a odchode z miestnosti je nutne
    > pouzit karticku. ked odchadzaju viaceri
    > nie je nutne viackrat otvarat/zatvarat dvere,
    > staci len odchod oznacit kartou.
    > prvy prichadzajuci (ze je prvy vie ze sa
    > nedostane dnu cez vchodove dvere resp svieti
    > alarm na LED-kach pri plechovej brane) vola dohladove centrum
    > aby vypli alarm (spolocne priestory, Room1).
    > posledny odchadzajuci vola dohladove centrum aby zapli alarm.
    > ci je alarm zapnuty vidno na LED-kach pri plechovej brane.
    > ak z nejakeho dovodu system nefunguje resp
    > nechce niekoho pustit dnu z akejkolvek priciny –
    > vola dohladove centrum
    >
    > odchody po 21:00 :
    > planovany odchod po 21:00
    > treba nahlasit vopred (PM, dohladove centrum),
    > neplanovany odchod po 21:00 (ak sa niekdo 'zabudne' v praci)
    > treba hlasit na dohladove centrum este pred 21h
    > nez sa zapne alarm,
    > v najhorsom pripade vola dohladove centrum
    > hned ako sa dotycny zbada...
    >
    > praca cez vikend :
    > treba nahlasit vopred – PM vyziada povolenie cez TMSK PM
    > cislo na dohladove centrum : {msisdn}.
    >
    > Myslim ze pravidla su jasne a pochopitelne
    > a treba ich dodrziavat aby sme predisli dalsim
    > zbytocnym problemom. Tymto mailom dufam definitivne
    > ukoncujeme diskusiu na tuto temu :-).
    { projektovy manager }
    > J[ozko]

    o2.
    << Re: travnik
    <
    < ave Petko,
    < celkovo vzate
    < povodne nevinna namietka
    < ohladom stikania si odchodu z miestnosti
    < narazila. Narazila pravdepodobne na strach
    < ozvat sa. Vyziadat si adekvatnu odpoved od zakaznika
    < z akeho vlastne bezpecnostneho dovodu taky rezim treba,
    < ci ten antipassback ozaj nie je
    < zbytocna buzeracia.

    o3.
    << Stanovisko
    <
    < mily Andrej,
    { operačný manager }
    < mozno vies a mozno nie
    < ale vyskytli sa na nas staznosti
    < kvoli nedodrziavaniu bezpecnostnych pokynov a tak
    < navrhujem predlozit prislusnym pracovnikom t-mobajlu
    < takuto anketnu otazku
    < (na zamyslenie):
    <
    < Pri odchode si stiknem kartou
    < aj v pripade ze sucasne (cez otvorene
    < dvere) ideme viaceri
    <
    < a) lebo smernica
    < b) lebo sa chcem rano dostat na pracovisko
    < c) lebo som oboznameny s bezbecnostnym dovodom
    <
    < a spytat sa ich
    < ktoru z tychto troch odpovedi by
    < mal podla nich zakruzkovat spravne
    < uvedomely pracovnik.
    <
    < Preco nas dvere do miestnosti
    < nevpustia _zakazdym ked prilozime kartu?
    < Ze si system paruje vstupy a vystupy
    < nie je spravna odpoved. Pytame sa _preco,
    < Z akeho bezpecnostneho dovodu je nutne aby
    < sme si kazdy jednotlivo ? odstikavali odchod
    < ak viaceri naraz ideme (cez otvorene dvere) napr na obed
    < alebo uz domov. Kto si odchod z prace neodstikne
    < rano sa uz bez pomoci kolegu nedostane dnu.
    < Tuto namietku sme predlozili i chlapikovi z bezpecnosti
    < co nas prisiel skontrolovat podla svojho menneho zoznamu
    < ibaze, ako tvrdil, on tu nie je od toho aby ju
    < posunul k dakomu zodpovednejsiemu.
    < Chapem, jeho nadriadeny zrejme nie je
    < dvakrat pristupny. Ale my tu potom musime
    < dodrziavat nezmyselny rezim?
    < To snad nie.
    < Robert

    Zdroj:
    http://robentin.hlava.sk/article.php?article=857
    Za_mrakmi_je_tvoje_milované_slnko_[1/2]
    publikované: 26.06.2011 09:30:13 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  30. Veru Robentin...
    - nechceš počuť "dvadsať päť" rôznych názorov...len ten jeden- svoj...

    Jak u debilov...:-) - tak to už povedz !!! - čo Ťa trápi...
    publikované: 26.06.2011 11:23:16 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, autorizovaný)
  31. rob,
    nezaregistrovala.ale zaregistrovala som,ze sa nenamahas odpovedat na ziadnu z otazok,ktore kladiem ja.je to divny styl komunikacie,nenahrava ziadnemu posunu.niektori ludia sa napr.farboslepi,ty mi prides,ze si otazkoslepy.bud tie otazky jednoducho nezaznamenas,alebo ich mas v pazi,alebo mas nejaky dovod,preco neuvedies odpoved.neviem,ako to mas,ale jednoducho nerozumiem tomu,preco sa ti v diskusii nedari reagovat na otazky,ktore ti ktokolvek polozi...
    publikované: 26.06.2011 11:43:34 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  32. EPIKTÉTOS
    " Podstata filozofie spočíva v tom,že by mala človeka naučiť žiť tak,aby jeho šťastie čo najmenej záviselo od vonkajších vecí. "
    publikované: 27.06.2011 09:27:18 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, autorizovaný)
  33. Robo,gratuluju,
    už jsi se dovotravoval do TOP-ky. Vidíš zarputilost se může i oplatit))))
    Jen tak dál!
    Ozaj jak to vlastně bylo s tím Tvým propuštěním?
    :-)))))
    publikované: 27.06.2011 09:42:14 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  34. Jak to vlastně je...
    Bonnie, tú moju imho korektnú otázku aj Vyfack-naivka & Mito púšťajú jedným uchom dnu a druhým von. Veru divný štýl komunikácie... nenahráva žiadnemu posunu. To naschval ma takto trápite?
    publikované: 27.06.2011 12:52:44 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  35. Mno, kdo koho tejrá je otázka...
    na mimořádnej kongres svobodomyslných (Ne)muklů.
    Posuňme se, napiš čtenářské obci nějaký drby z procesu hledání náhradního povolání))))
    publikované: 27.06.2011 14:37:02 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  36. Na kongresu svobodomyslných (ne)muklů...
    Miťásku, máš dajaký vážny dôvod ignorovať tú moju imho korektnú otázku?
    publikované: 27.06.2011 16:54:51 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  37. ak mas
    dojem,ze mito a vf neodpovedaju na tvoje otazky,nemusis sa opicit jak taky papagaj a mozes odpovedat aspon mne.ved ti to nikto nezakazal,je to na tebe.a ty nie si inspektor,ktory tu kladie otazky.disktujeme,otazkujeme,odpovedameVSETCI.tak to tu je.napadol mi zlepsovak,ked sa ta budem nieco pytat,pridam 3otazniky,aby ti trklo ze sa fakt nieco pytam...pche,ale vlastne,kam to povedie,ked ty sa chces len pytat...???
    publikované: 27.06.2011 17:45:50 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  38. robentin !
    A teda s tou svojou imho korektnou otázkou :

    Prečo si treba štikať kartičkou aj cez otvorené dvere, na čo je to dobré?








    má čo otravovať
    publikované: 27.06.2011 18:29:34 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, autorizovaný)
  39. ???
    je nutne aby
    < sme si kazdy jednotlivo ? odstikavali odchod
    < ak viaceri naraz ideme (cez otvorene dvere) napr na obed
    < alebo uz domov. Kto si odchod z prace neodstikne
    < rano sa uz bez pomoci kolegu nedostane dnu. ???
    publikované: 27.06.2011 18:36:02 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, autorizovaný)
  40. Bonnie, VN-ko ))))))) Robo za to nemůže,
    je alergickej na kartičky! Pane Robentine, cože? Jo, vejplata? No , ale tomu nerozumím, vždyř jste celej měsíc čerpal ameriku!! ( americké volno- neomluvené nedocházení).
    Honzíku, halooo, přiď mne pustit do práce , buď vod tý dobroty, díkas! Odcházím na wecko, kdyby něco, přídu zase zejtra. Možná.
    publikované: 28.06.2011 09:57:34 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  41. Robentine, tak to jsi Ty?
    Co mne vypínal kvůlivá blbý včas neuhrazený faktůře? No počkej, zajíci)))) Jste byli obyčejní zbojníci! Já to považuju za hrubé, soustavné porušování práv na soukromí a práv na svobodnou výměnu názorů! Připadám si, skutečně jako mukl s roubíkem.
    publikované: 28.06.2011 10:06:33 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  42. ach jaj,
    k čomu vedie tvoja krátkozrakosť? kto má dlhodobé vedenie? Veď ako by si chcel, aby zaznamenali tvoj výkon na pracovisku, keby nemali tvoj IDK? Darmo trepeš, že to nemá s kontrolou dochádzky nič spoločné. Na ktorom pracovisklu sa bez kontroly pracuje? Si zaťažený, do seba zahľadený ukážkový jedinec, ktorý si myslí, že všetci, teda milióny más, sú debili a teda mukli, lebo chcú dodržiavať nariadenia firmy, do ktorej sa seriózne zaviazali, že budú hájiť jej záujmy, ak ona bude za odveďenú prácu platiť a ty burič nabádaš ľudí, aby došlo na pracoviskách k anarchii, bez kontroly, bez pravidiel, bez zásad, len aby sa vyšlo v ústrety jednému prapodivnému introvertovi, ktorý nie je schopný nič iné počas polroka rozoberať a všetkým vnucovať, len že sa mu stala krivda, lebo nechcel rešpektovať zamestnávateľa.
    Kto si myslí, že zamestnávateľ konal správne, nech sa pridá na druhé miesto za mnou! Radšej človek by čítal o nesmrteľnosti chrústov, ako sa donekonečna rozoberal dávno jasný a a už vlastne žiaden problém. Skús sa nad sebou ešte raz do hĺbky zadívať očami iných.
    Ja, mukel v tvojich očiach. V mojich som zásadový pracovník dodržiavajúci požiadavky živiteľa mojej rodiny už niekoľko desiatok rokov.
    publikované: 28.06.2011 21:08:52 | autor: ach jaj, (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. Přidávám se do řady těch,
    kteří jsou přesvědčeni o nutnosti dododržovat stanovené zásady. Robo si to asi ani neuvědomuje, že je nemocnej, že tu, de facto, propaguje komunistickou zásadu- každému podle jeho potřeb.
    Už mne nebaví bejt 185 komentátor u takový blbiny, kterou tu pertraktuje už bezmála rok. Furt to samý. Neschopák, kterej žije minulou událostí, ať už bylo jako bylo, neodpovídá, nečeká odpovědi. Jeden nemocnej na křivdu, nekolektivní individuum,zahleděné pouze samo do sebe a svých problémů. Vůbec mu není nápadný, že statisíce lidí fungujou v systému bez mindráků. Měl by se léčit.
    publikované: 28.06.2011 23:10:49 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  44. Krátkozrakosť...
    ach jaj... Bonnie, na Tvoju otazku KDE JE PROBLÉM (podľa mňa) som Ti už predsa odpovedal: - tiež ten "zásadový pracovník" mi nadáva do buričov nabádajúcich ostatných k anarchii (podľa mňa) len preto lebo tú moju imho korektnú otázku aj on púšťa jedným uchom dnu a druhým von. Veď čo je na tom zlé že som sa pýtal po dôvode štikania si kartičkou cez otvorené dvere?
    publikované: 29.06.2011 00:27:54 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  45. ...
    spôsob
    publikované: 29.06.2011 01:45:09 | autor: Gnaag (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. robentin...
    Počúvaj sa:
    je nutne aby
    < sme si kazdy jednotlivo ? odstikavali odchod
    < ak viaceri naraz ideme (cez otvorene dvere) napr na obed
    < alebo uz domov. Kto si odchod z prace neodstikne
    < rano sa uz bez pomoci kolegu nedostane dnu. ???

    a odpovedz si...
    publikované: 29.06.2011 06:38:13 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, autorizovaný)
  47. ignorovane
    otazniky ad moj koment 25.06.2011 14:59 - mozno som blba,alebo slepa,ale mozes mi ozrejmit,kde si moje otazniky zodpovedal?ja som si nevsimla...
    publikované: 29.06.2011 08:46:47 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  48. Bonnie
    samozrejme,že robentin neodpovedá...on potrebuje len naše odpovede...
    aby mohol povedať,že sú nesprávne... :-)))
    publikované: 29.06.2011 09:08:59 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, autorizovaný)
  49. Kontrola odspodu
    Vyfack-naivka, mám taký dojem že Ti unikajú súvislosti. preto preformulujem tú moju Tebou citovanú {29.06.2011 06:38} námietku:

    Z akého bezpečnostného dôvodu [keďže nejde o dochádzkový lež (údajne) bezpečnostný systém] je nutné aby sme každý jednotlivo ? priložili kartu k snímaču keď tie dvere (cez ktoré prechádzame) sú už otvorené! Z akého bezpečnostného dôvodu je zapojený ten antipassback (ktorý pracovníka nevpustí dnu ak si neodštikne odchod), na čo je to (v daných podmienkach) dobré? Nájde sa tu niekto kto mi na moju imho korektnú otázku vie dať adekvátnu odpoveď?

    Ten chapík so smernicou to nevedel. Podľa toho mukla by smernica pre nás mala byť asi písmom svätým. Takže sa vás pýtam: tiež ste toho názoru?

    Domnievam sa že teraz (po týchto mojich slovách) už ozaj len analfabetický debil by ma mohol (s čistým svedomím) obviniť že som za anarchiu.

    Bonnie, kde je problém, vo mne či v nich? To bola Tvoja otázka. A ja odpovedám {25.06.2011 20:30}: Problém bude asi v tom že moju imho korektnú otázku púšťate jedným uchom dnu a druhým von. Ale môžem sa aj mýliť, pravdu má môžno Gnaag, {29.06.2011 01:45} ach jaj, tie moje (donkichotské) spôsoby... V prvom rade by som sa mal teda asi snažiť dostať sa na vrchol mocenskej pyramídy A každého potom kto k zamestnancovi pristupuje ako k hovadu který je potřeba zlomit, podhodiť průsgumákom -.
    publikované: 29.06.2011 11:14:13 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  50. robentin...
    prečítaj si všetko odznova !- mńa už bolia ústa :-)))
    publikované: 29.06.2011 12:11:30 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, autorizovaný)
  51. a ja uz
    mam z tejto temy mozole na klavesnici:-))ale dostat sa na vrchol mocenskej pyramidy je podla mna celkom dobry krok,aby si ziskal vacsie kompetencie a pokyny vydaval ty.a mozes vydavat rozumnejsie,zmysluplnejsie,efektivnejsie,praktickejsie pokyny a nemusis k zamestnancom pristupovat ako k hovadam,ktore sa snazis zlomit.neni to lepsia cesta nez plakat tu nad rozliatym mliekom?co sa v strukture a diani tej firmy,kde uz nepracujes zmeni,ked ti tu budeme drukovat?nic, podla mna a myslim,ze ti o to ani nejde,myslim,ze potrebujes len prikyvovacov,ktori by ti odkyvali tvoje kroky...
    publikované: 29.06.2011 12:59:13 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  52. Štyri nohy dobré, dve nohy zlé, bléééé
    Bonnie, konflikt (ktorý tu pretraktovávam) sa netýka tej firmy ako takej. Konflikt je tu medzi nami: Normálne (a imho slušne) sa vás pýtam či {29.06.2011 11:14, 3.odsek, posledná veta} tiež ste toho názoru že smernica by pre nás mala byť písmom svätým A oponuješ mi úplne v duchu toho čo kritizujem: VYTVOR SI VLASTNÚ SPOLOČNOŤ S VLASTNÝMI PRAVIDLAMI lebo táto už patrí orwellovým sviniam ktoré sa po Novembri 1989 znovu (tentoraz v kapitalistickom prestrojení) dostali k moci.
    publikované: 29.06.2011 13:39:36 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  53. robentin...
    úprimne- máš problém s tou kartičkou a prečo ?...a prečo si vlastne neodišiel sám ?- ale nechal si sa vyhodiť ?
    Ja by som odišla dobrovoľne,ak mi niečo vadí ...
    Chcela by som Ťa vidieť vo vedúcej funkcii,či náhodou niečo nevnucuješ svojim pracovníkom ?Alebo Tvoji by boli mimoriadne uvedomelí ? - v mukelstve ?
    publikované: 29.06.2011 14:09:07 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, autorizovaný)
  54. Mimoriadne uvedomelí... - byť či nebyť
    Vyfack-naivka, viac než s kartičkou mám problém s Bonnie :) ktorá nie a nie pritakať mi že štikať si lebo smernica, môže len potupený človek alebo kardinálny debil!

    ps: Mne sa v tej firme celkom páčilo, nemal som dôvod odchádzať. Ale dajaký chlapík sa na nás stažoval že sme nedisciplinovaní A náš operačný manažér mu ešte (tým takým šéfmukelsky zdvorilým {22.06.2011 02:23, p4} príkazom) dáva zapravdu. Tak som sa do toho obul :)

    Mimochodom, technicky im to tam fungovalo na h***o: ... dvere sme mali celý deň beztak dokorán a kartičkou si neštikal teda nikto. :) No a tie dvere som nerozdrapil ja - to pripomínam len pre zaujímavosť aby ma tu zase dajaký "velice uvedomelý mukel" neobvinil zo sabotáže -, ale kolega ktorý chodil do práce ako prvý a mal s tými dverami jednu nemilú skúsenosť: nepustili ho totižto na záchod vykadiť sa :) kým som sa (kvôli tejto jeho akútnej potrebe) "hrdinsky" :) neodvážil stlačiť poruchové tlačítko aby sa to odblokovalo. Inak v centrále sa im tie dvere ukazovali ako iné dvere (viem to od bezpečnostnej pracovníčky ktorá to tam bola obzrieť). Aj iné zaujímavosti s nimi boli ale nemienim Ťa tu tým zaťažovať lebo beztak je to (pre otázku ktorú tu riešim) total irelevantné.

    Hlavným problémom tu totižto nie sú kartičkové dvere ale táto akási vaša domýšľavosť - že všetci sa správajú prirodzenie len ja som lietadlo medzi traktormi - prapodivný introvert - hovado který je potřeba zlomit a na tom co zůstane, možná, můžeme vystavět odolnýho člověka! (to o mne povedal Miťo)
    publikované: 29.06.2011 20:10:48 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  55. Špendlíček...
    "velice uvedomelý mukel" = "zásadový pracovník"
    publikované: 29.06.2011 20:18:32 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  56. so mnou
    problem nemaj,urcite mas inych problemov dost:-)ja viem byt pekelne problematicka ked ma chyti rapel:-)ak sa pytas na moj nazor na karticky a dvere,tak mna akekolvek lizacie a vkladacie karticky obtazuju.treba ich nezabudat,nosit,prikladat,poziciavat,nestracat,no otrava.kam ich das,ked nemas vacok a ruky plne?snazim sa vymyslat nejake argumenty vyhodnosti sama pre seba,aby som ich akceptovala.tvoj pripad,ze dvere otvorene a stejne nutnost lizania by aj mna znechucoval.pripad kolegu,ktory sa takmer posral,by ma poucil,ze karticku treba nosit vsade a na wc mat pohotovostny mobil,aby som sa dostala kam a odkial potrebujem.a tvoj sposob riesenia,by ma utvrdil v tom,ze by som problem neriesila tvojim sposobom.ponala by som to uplne inak,pokial by nebol mojim cielom vyhazov.
    publikované: 29.06.2011 21:00:09 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  57. Robentin,
    No a už si si aj odpoveď sám dal, prečo musia byť smernice : citujem ťa : Ale dajaký chlapík sa na nás stažoval že sme nedisciplinovaní Lebo aj veľmi inteligentní ľudia sú len ľudia a čo im kto neprikáže, samovoľne nerobia. lenže disciplína u teba znamená mukelstvo a sebadisciplínu nemáš, lebo by sme neboli s touto témou na 9845 km na rovniku
    publikované: 29.06.2011 22:41:40 | autor: ach jaj, (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. robentin-tomuto rozumiem
    konečne som rozumela úplne všetkému :-)
    - jasné vyjadrenia prinášajú svetlo do problému a ďakujem Ti za takéto vysvetlenie.
    Naozaj je správne z Tvojej strany,že si sa zastal kolegu a že Ti nie je ľahostajná neprávosť !
    To rebelstvo mám aj ja v sebe...a treba si pri tom uvedomiť,že ideš s vlastnou kožou na trh...
    A ďalšia vec - komunikácia pomôže vyriešiť,ale aj zamotať problémy.
    Pomôže ak sa niekedy pozrieme na seba z pohľadu iného človeka a tak sa lepšie spoznáme aj seba.
    publikované: 30.06.2011 06:27:54 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, autorizovaný)
  59. Z pohľadu iného človeka...
    Vyfack-naivka, čo myslíš, komu ešte z tu prítomných nie je ľahostajná neprávosť? Predpokladám že všetkým. Lebo - ako povedal už Solovjov -, právo je sloboda podmienená rovnosťou. A že sme si v istom (veľmi určitom - každému ľudskému živočíchovi veľmi ľahko pochopiteľnom) zmysle rovní, je prírodný fakt. Medzi človekom v postavení kráľovského bubeníka a človekom v postavení robotníka, v zásade nie je rozdiel. Pozri na môj článok, o čo v ňom ide? Ide v ňom o - viď podnadpis -, rozdiel v chápaní. Rozdiel v chápaní miesta zamestnanca v spoločnosti podnikateľa. Veľkého brata. On nad všetkým dozerá a všetko riadi. On vydáva smernice. Je to tak? Pravdaže nie, :) to ľudia sami sa usilujú. Poniektorí z nich (a nie je ich málo) sa však ku mne správajú ako mukli ktorým ale neboli vštiepené 3 zákony robotiky (definované Isaacom Asimovom):

    1. Robot nesmie ublížiť človeku alebo svojou (nečinnosťou resp) neutralitou dopustiť aby mu bolo ublížené.

    2. Robot musí poslúchnuť človeka, okrem prípadov keď je to v rozpore s prvým zákonom.

    3. Robot sa musí chrániť pred poškodením, okrem prípadov keď je to v rozpore s prvým alebo druhým zákonom.
    publikované: 30.06.2011 09:32:18 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  60. A mě se chce něco říct.
    Ale to neřeknu! Protože civilisti jsou nebezpečný tím, že jsou neukázněný. Geneticky. Každej druhej z nich je demokrat a volnomyšlynkář!
    Takhle by to dál nešlo.))))))
    publikované: 30.06.2011 09:34:07 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  61. Civilisti jsou nebezpečný...
    ozaj, aké "i" sa píše v pluráli množného čísla mužského rodu v češtine? - To je jedno. Čo chce dotyčný povedať je asi toto: Jsi hovado který je potřeba zlomit a na tom co zůstane, možná, můžeme vystavět odolnýho člověka!
    publikované: 30.06.2011 09:57:15 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  62. Plurál
    "množného čísla" si v tej vete škrtnite.
    publikované: 30.06.2011 10:09:26 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  63. Áno
    nemáme si navzájom ubližovať...
    a Robentin- chceš začať odznova ? ..... :-)))
    a snaž sa pochopiť Miťov humor-je svojský :-)
    publikované: 30.06.2011 10:29:53 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, autorizovaný)
  64. Mno, S plurálem v zásadě nechci mít nic společnýho.
    Zažil jsem to a nejsem na plurál moc hrdej)) Jinak, odlišujte, prosím, český jazyk spisovný vod pražštiny. Je dost praštěná))). Takže dávám za pravdu jazykozpytcům všem.
    Současně dávám na vědomost, že spisovně jsem naposledy napsal maturitní písemnou práci. Vo údělu pražských prostitutek. Už mi jí nevrátili. Ředitelka mi odkázala, že mám jedničku na talířku s hvězdičkou. Ani diplom mi nedali. Jen jedničku z jazyka českého. Že prej, jako morální ohodnocení mi to stačí. Do života. Prej. No, ale vidíte sami. Prdlačku)))))
    publikované: 30.06.2011 10:40:12 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  65. Svojský humor...
    Začať odznova? Dobre, ale bez Miťa. To hovado zase koplo loptu do autu.
    publikované: 30.06.2011 11:16:47 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  66. Miluju, když mi někdo řekne hovado.
    Vracím se spět do časů mého formování a výcviku. A do autu musím kopat, protože tam jsi Ty. Komplexáku retardovanej. Chováš se jak malej prcek, kterýmu ukradli kuličky, magore.
    publikované: 30.06.2011 11:33:45 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  67. Odhalenie
    Toto už humorné nie je ani trochu, čo Ty na to? Vyfack-naivka...
    publikované: 30.06.2011 11:47:49 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  68. A gumák je humornej, a debil Tě vyloženě rajcuje?
    Jsi nemocnej člověk a měl by jsi se léčit, humoristo.Né z humoru, ze svý introverze. Neumíš myslet už rok na nic jinýho, než na svou bolístku. Věřím, že jsi doteď mámě na krku a necháš se živit, jako moje dospělý děti. Protože Ti někdo sebral kousek Tvý jakosvobody, magore.
    publikované: 30.06.2011 11:56:49 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  69. robentin...
    už,už som si myslela,že sme niečo vyriešili...:-)...ale nie !
    -len som si naivne myslela...

    Provokovaním dosiahneš niekedy aj nadávky...-veď som Ti hovorila,že ideš s vlastnou kožou na trh...:-)))
    publikované: 30.06.2011 12:15:13 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, autorizovaný)
  70. ja tomu
    vobec nerozumiem co sa to tu deje.pride mi,rob,akoby si riesil nejaky zastupny problem a len nas tu miatol,ze ti ide o nieco strasne dolezite a zasadne,ked z nicoho nic prehodis vyhybku a implementujes do diskusie furt nejakych muklov,karticky,neludske smernice,atd,lebo nikto ta nepodpori v tom,ze mito je hovado.okrem toho,ked to pouzije mito,kazdemu je jasne jak to mysli(pozitivne,neutocne) a pochopi jeho humor,hoci je riadne svojsky.ked to splechnes ty,vyznieva to utocne a nepriatelsky a ani to neni vtipne.jeden vlastne nevie,s cim mas vlastne problem,lebo to furt nejak mlzis...
    publikované: 30.06.2011 12:40:24 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  71. Má problém sám se svojí identifikací, Bonnie.
    Potřebuje srovnat. Aby dokázal držet lajnu, aby se na něj dalo spolehnout, že Ti hlídá zadek, že se bneposere, když na něj nastoupí tři vymakaný muklové, že je pouze mírně ujetej. Jsem dost ujetej, nikomu to nevnucuju,každej má mít svobodu volby, jestli chce bejt normální.
    Už jsem mu psal, že se mu pověnuju. Ale von né a né. Chce bejt politování hodnej.
    Pán s Tebou , Robentine!
    publikované: 30.06.2011 12:47:33 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  72. Čo sa to tu deje...
    Miloslav N znova ukazuje svoju pravú tvár.
    publikované: 30.06.2011 16:29:23 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  73. Vôbec nerozumiem...
    Bonnie, čítam po sebe {30.06.2011 09:32}: (...) to ľudia sami sa usilujú. Poniektorí z nich (a nie je ich málo) sa však ku mne správajú ako mukli ktorým ale (...), o akej výhybke to vravíš? Mne sa vidí že v tom komente sa stále nachádzam na rovnakej koľaji. Kde tam vidíš kartičky? A kde čítaš že smernice sú neľudské? Sorry ale dajako sa Ti mlží pred očami.
    publikované: 30.06.2011 16:36:07 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  74. Ide o niečo strašne dôležité a zásadné...
    Bonnie, ten môj článok pod ktorým tu komentujeme... uvedom si že tam neriešim aké sú kartičky {29.06.2011 21:00} obťažujúce. Poukazujem na ten (zvrátený) prístup: štikaj si (jak takí debil) lebo smernica! Stále to nechápeš?
    publikované: 30.06.2011 16:50:19 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  75. Nikto ťa nepodporí...
    Ohlásiš sa že čo (do psej matere) sú toto za spôsoby a už ťa tu dajaký "zásadový pracovník" obviňuje že si za anarchiu - tu fakt potom človeku nezostáva nič iné iba držať hubu a krok!
    publikované: 30.06.2011 16:58:03 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  76. mozno
    sa mi mlzi,ale karticky a smernice som videla v clanku a v komentoch.tusim aj s mnohymi pocitmi deja-vous,lebo sa mi marilo,ze uz som to u teba v diskusiach a clankoch citala aspon 100x.moze to byt sposobene tym,ze pre mna je to len jedna infoska z mnohych a nie som tak sustredena na tvoj clanok ako ty,takze si myslim,ze ani o tom nemusem vediet tolko,kolko ty,lebo je to tvoj blog,tvoj clanok,tvoja tema.keby som si mala dokladne pamatat vsetko,co precitam,ci prebehnem,musela by som mat hlavu jak jeden giganticky melon.(a kde by som zhanala ciapky,baranice,prilby a klobuky na taky melon,ha? )
    nechapem,preco ta to tak verbalne zere? sak co poriesis tym,ze tu o tom kvakas?a my s tebou?keby tu uz prebiehalo nejake riesenie,alebo by si nejake navrhoval,nepoviem,ale furt trkotat o tom,ze nejaka firma,v ktorej uz nepracujes,mala nejaku trafenu smernicu,no co z toho kto ma???
    publikované: 30.06.2011 17:02:38 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  77. Lepšia cesta než plakať tu nad rozliatym mliekom...
    Ja tu s vami bojujem!
    publikované: 30.06.2011 17:03:02 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  78. prosim?
    bojujes?a preco?a zaco?a kvoli comu?a odkedy uz?a proti komu?co my s tym mame?debilnu smernicu sme ani nevymysleli,ani nezaviedli,ani nepodpisali,tak co my s tym mame?sak venuj sa niecomu zmysluplnejsiemu nez boju s nami o nejaku smernicu,ktora sa nas netyka a nie je v nasej moci zajst do onej firmy a ju prepisat,nech si zostavsi zamestnanci nemusia lizat,ked su otvorene dvere...
    publikované: 30.06.2011 17:12:57 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  79. Nie debilná smernica je tu problém
    Bonnie, pre pána boha, to snáď nie je pravda. Čo nechápeš že tu sa vlastne vôôôbec nejedna o nejakú trafenú smernicu? Problematický je tu ten (zvrátený) prístup: Ak sa ti tam nepáči, pál odtiaľ do piče!
    publikované: 30.06.2011 17:18:26 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  80. Dovetok
    A keď sa ti páči Tak zavri hubu a drž krok!
    publikované: 30.06.2011 17:28:04 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  81. Ak sa ti nepáči...
    No čo je toto za prístup?
    publikované: 30.06.2011 17:38:12 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  82. Dovetok (2)
    Veď nenakupujem.
    publikované: 30.06.2011 17:46:44 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  83. jezis,
    tak my tu riesime pristup?no co ti mam povedat?kukni na problem z pohladu zamestnavatela a zamestnanca.ak som zamestnanec-tak davam bacha,co podpisujem a ked som blba a neviem poriadne citat,mozem si nasledne akurat buchat hlavu o stenu,alebo sa uvedomit a sporny bod riesit,pokusit sa dosiahnut pausalnu zmenu pre vsetkych,ak to vadi aj ostatnym,alebo si vyjednat zmenu tejto podmienky len pre mna,ak to vadi len mne.ak som zamestnavatel a vydavam nejake smernice,trvam na ich dodrziavani,ked mi davaju zmysel a ak ty si zamestnanec a podpisal si suhlas,tak ich budes dodrziavat,alebo letis,ak to so mnou neprekonzultujes a nezmenis moj pohlad na vec.co sa ti na tom nelubi?
    publikované: 30.06.2011 17:53:30 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  84. K pôvodnej téme článku
    Bonnie, oponovať mi spôsobom že ak sa ti nepáči, VYTVOR SI VLASTNÚ SPOLOČNOŤ S VLASTNÝMI PRAVIDLAMI (lebo však nikto ti nebráni), svedčí o .... - ps: Zamestnávateľ a zamestnanec nie sú rovnosilnými partnermi. To čo píšeš, je práca odborárov.
    publikované: 30.06.2011 18:02:56 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  85. K môjmu konkrétnemu prípadu
    And by the way, konzultoval som...
    publikované: 30.06.2011 18:09:25 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  86. rob,
    ale to je najuzitocnejsia rada,aku si mohol dostat.nepaci sa ti?nechces akceptovat?vyjednaj si zmenu-to je jedno akou cestou,ci cez odbory,ci cez priameho nadriadeneho,ci sam za seba.nepodari sa ti dosiahnut zmenu?tak drz jak hluchy dvere,ak sa usmievas nad vyplatnou paskou,alebo zdvihni rit a zaloz si vlastnu spolocnost.to je schodna cesta.predsa ti nebudem radit,vem kver a vsetko to tam vystrielaj:-)
    publikované: 30.06.2011 18:14:49 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  87. Konzultácia
    << Iniciativa
    <
    < mily Erich,
    { zastupca zamestnavatela }
    < tesi ma ze si mal
    < na firemnych ranajkach
    < chvilu pozhovarat sa so mnou
    < ohladom toho "ublizeneho" e-mailu
    < a oboznamil si ma co Ti v nom chybalo:
    < konstruktivne riesenie,
    <
    < navrhnut co by sa s tym
    < dalo robit a hlavne co by som s tym
    < mohol spravit ja osobne. A podotkol si aj
    < zeby som mal porozmyslat ci tiez ostatni vnimaju
    < tu zalezitost okolo oznacovania si odchodu
    < ako problem.
    <
    < Ostatni to za az taky velky problem
    < nepovazuju. Hoci su to poväcsinou charakterni chlapci
    < predsalen by na prikaz zhora skoro bez natlaku boli schopni
    < aj natierat travnik na zeleno. Ze sem prisiel chlapik
    < vynadat nam ! staby nespratnikom ze preco si nevieme
    < stiknut kartickou ked to nariaduje smernica
    < sa im zaiste tiez nepaci
    < ibaze toto nie je otazkou vkusu.
    < Je to otazka moralky:
    <
    < 1) súčasť spoločenského vedomia
    < osvetľujúca postoj človeka k všeľudským záujmom;
    < sústava noriem správania sa ľudí v spoločnosti,
    < mravnosť, etika; v kresťanskom chápaní
    < časť teológie zaoberajúca sa ľudskými činmi
    < z hľadiska večnej blaženosti človeka
    < 2) svedomitosť v dodržiavaní povinností:
    < zlepšiť (pracovnú) morálku
    <
    < tolko k jej definicii ktoru som
    < prevzal z Kratkeho slovnika slovenskeho jazyka.
    < Takze jedine co s tym mozem spravit je
    < nerobit zo seba cvicenu opicu a tym padom
    < porusovat danu smernicu.
    <
    < Mimochodom,
    < stava sa ze system zblbne
    < a my zostavame uväzneni v miestnosti
    < a nedostaneme sa tak skoro napr na zachod.
    < A ked sme u toho, co konstruktivneho by som mohol
    < urobit v tejto zalezitosti ?- upratovacka si s tym zapachom
    < nevie poradit a ja tiez nemam
    < naradie ani zrucnosti
    < to opravit.
    < Robert
    <
    < PS: perlicka:
    <
    < Dnes rano cestou do prace
    < pri vchodovych dverach do budovy
    < som stretol SBS-kara zodpovedneho tu za dohlad
    < a poziadal ma ze ci ho nemozem vpustit dnu, SBS-kar !
    < Mal uniformu aj pripnuty preukaz zo svojou podobiznou
    < tak som ho vpustil. Je to normalne?
    < Prisiel skontrolovat preco sa mu spustil alarm
    < hoci kolega co tu uz bol vstupil do priestoru
    < standardnym sposobom. Dajako im tu
    < zlyhavaju procesy. Ten chlapik ziadal nas !
    < aby sme informovali o probleme.
    publikované: 30.06.2011 18:15:29 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  88. Založ si vlastnú spoločnosť...
    Chce to zákazku! Máš pre mňa takú? :)
    publikované: 30.06.2011 18:22:54 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  89. aby si mohol niekam
    pokrocit,tak si sa mal drzat toho,co po tebe celkom logicky chcel ten evzen,ci kto to bol:
    navrhnut co by sa s tym
    < dalo robit a hlavne co by som s tym
    < mohol spravit ja osobne. A podotkol si aj
    < zeby som mal porozmyslat ci tiez ostatni vnimaju
    < tu zalezitost okolo oznacovania si odchodu
    < ako problem.
    dosiel si s nejakym navrhom?v maily je len zmienka,ze je este aj zapachajuci hajzel,ktory nevies opravit a ktory netusim,preco tam spominas a pleties hrusky s jablkami.
    diskutoval si vobec s kolegami kartickovy problem a ziskal si nejaku podporu u nich?naco kolegu zatazujes vykladom zKratkeho slovnika slovenskeho jazyka?preco nepoukazujes na prakticke problemy,ktore su s kartickami a nepozbieras od ostatnych a seba info,ktore by umocnili tvoju ziadost a neukazes aspekty,ktore odhalia,aku vyhodu prinesie pozmenenie systemu?
    publikované: 30.06.2011 19:28:03 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  90. K jadru zástupného problému
    Bonnie, pre pána boha, to snáď nie je pravda. Čítaj čo píšem: (...) sem prisiel chlapik vynadat nam ! staby nespratnikom (...) - ale podať adekvátnu odpoveď na tú imho korektnú otázku -[

    Prečo si treba štikať kartičkou aj cez otvorené dvere, na čo je to dobré? {29.06.2011 11:14} Na čo (do psej matere) je zapojený ten antipassback?

    ]- nevie. A operačný manažér ma prosí {22.06.2011 02:23, p4} jebať na to. A dajaký "zásadový pracovník" ma tu obviňuje {28.06.2011 21:08} z buričstva a nabádania ľudí k anarchii. A ešte väčší - dokonca výcvikom na buzeráku sformovaný -, jemu podobný dobrý vojak mukelsko-ober-mukelskej morálky by si ma rád zobral do parády {30.06.2011 12:47} kiežby som dokázal držet lajnu. Akoby som sa bol vykoľajil.

    Nájde sa tu vôbec niekto v stave pozrieť sa na vec z pohľadu {30.06.2011 09:32} (socialisticky antikolektivistického) človeka?
    publikované: 30.06.2011 20:40:03 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  91. toto
    je unavne,jednak tematicky a jednak tie odkazy v zatvorkach,kto to ma furt vyhladavat a citat?chodis vari na blog pracovat?ja relaxovat,intelektualnu aktivitu vo free time odmietam vykonavat.a preto rovno hovorim,ze tvojmu poslednemu komentu nerozumiem,nechce sa mi ho lustit.radsej keby si uz pisal o knihach,filmoch,sexe,receptoch,politike,sporte,zahradniceni,no hocicom inom,inak ti prepne a nam z teba tiez:-))
    publikované: 30.06.2011 21:25:08 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  92. Vykoľajenosť
    Aj mňa to už unavuje, dáme si pauzu. Dík za spoluprácu, :) Bonnie, idem relaxovať. Na 5 dní odchádzam preč. Koná sa letný tábor. Bude sa cvičiť wing-tsun kung-fu a povedané mi bolo že aj karate. Tomu som sa venoval podstatne viac: čierny opasok a účasť na ME v ippon-šobu kumite. To si len tak spomínam na časy dávno zašlé. Skvelé a naplňujúce. Škola, tréning, spánok a tak dokola.
    publikované: 30.06.2011 22:26:58 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  93. to je
    supeeeeer a moc ti to prospeje:-)pekne si to uzi a potom nam o tom napis:-)
    publikované: 01.07.2011 10:19:29 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  94. Skús sa nad sebou ešte raz do hĺbky zadívať očami iných...
    aneb: Kde sa berie šéfmukelská moc

    Prišiel som sem na blog "posťažovať" sa :) s akým do neba volajúcim mukelstvom som sa stretol zo strany svojich kolegov A dajaký kde-sa-vzal-tu-sa-vzal {28.06.2011 21:08} pracovník tu na mňa vyletí s otázkou: Na ktorom pracovisku sa pracuje bez kontroly? - Evidentne nepochopil {30.06.2011 09:32} pointu mojho článku A tak sa mi vidí, Bonnie, že čo sa "buričstva" týka, máš oveľa bližšie k nemu než ku mne.
    publikované: 06.07.2011 09:38:11 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  95. a neni
    to jedno?na co skumas ku komu mam blizsie?ved je to len o pristupe a forme hlavne.od veky vekov chcu sefovia,aby ich podriadeni posluchali a podriadeni,aby posluchat nemuseli.v idealnom pripade sefovia rozumne vedu a nie rozkazuju a zamestnancom to nevadi a necitia potrebu sa burit.skratka si nebol v idealnom prostredi a buril si sa neidealnym sposobom:-)a uz dost o tejto teme,lebo ja s tym nic nemam a nevidim zmysel v tom,ze tu niekoho,vcetne mna,chytas za slovicka.
    publikované: 06.07.2011 11:51:38 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  96. Nie je to jedno
    aneb: Rozumne vedená debata

    Na jednej strane tu máme zamestnanca ktorý sa k zamestnávateľovi správa ako (samostatne uvažujúci) človek. Na druhej strane tu máme pracovníka ktorý sa v spoločnosti človeka prejavuje ako mukel ktorému ale neboli vštiepené 3 zákony {30.06.2011 09:32} robotiky. A teraz si zváž milá Bonnie, na ktorej strane barikády (medzi šéfmi a ich podriadenými) vlastne stojíš.
    publikované: 06.07.2011 12:38:19 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  97. Chytanie za slovíčka
    Kto okrem toho pracovníka & Miťa si ešte myslí že smernice sú od toho {29.06.2011 22:41} aby sa aj veľmi inteligentní ľudia naučili mukelskej poslušnosti?
    publikované: 06.07.2011 15:33:10 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  98. Disciplína musí byť
    >> Berky Jariabok a filozofia ma-amvpitchizmu
    >
    > Ma-am Vpitchy. Toto meno sa v Britanii
    > pomaly ale isto stava mantrou ktoru si ludia
    > do umoru opakuju pri kazdom probleme.
    > Ma-am, kedysi provincny cinsky lekar, v roku 1983 emigroval
    > cez Hong Kong do severoskotskeho Wicku kde zalozil
    > filozoficke ucenie Hyperflegmaticke neriesenie problemov.
    > V roku 1996 sa ozenil
    > s carokrasnou skotskou postarkou Elizabeth a
    > po svadbe prijal jej starokeltske priezvisko Vpitchy
    > (vyslovuje sa podobne ako znamy slovensky vulgarizmus).
    > Neskor sa jeho ucenie premenovalo
    > na ma-amvpitchizmus.
    >
    > Siritel ma-amvpitchizmu na Slovensku
    > kedysi obavany trnavsky kvetinar Berky Jariabok
    > v nedavnom rozhovore pre [noviny] Sme povedal:
    > "Problemy nestaci neriesit.
    > Treba ich nerieseit so stoickym kludom
    > a vnutornym usmevom. To je podstatou ma-amvpitchizmu."
    > V internetovej diskusii sa ho citatelia pytali
    > kedy mozu toto ucenie vyuzit vo svojom praktickom zivote.
    > "Napriklad pozeram futbal v televizi," povedal Berky Jariabok.
    > "Manzelka ma poprosi aby som vyniesol smeti.
    > Lenze ja viem ze by ma to stresovalo, narusilo by to
    > plynulost mojho krvneho obehu, zvysilo by mi to
    > cholesterol a v konecnom dosledku
    > skratilo zivot. Tak sa na nu milo usmejem a vyslovim
    > meno velkeho ucitela:
    > Ma-am Vpitchy."
    >
    > V rozhovore pre Slovensky rozhlas
    > Berky Jaiabok citoval britskych vedcov podla ktorych
    > moze dosledne aplikovanie ma-amvpitchizmu predlzit cloveku zivot
    > az o 15 rokov. Za predpokladu ze zazracnu mantru nevyslovia
    > napriklad pri obiehani kamionu v neprehladnej zakrute.
    >
    > "Kazdy den," povedal Berky Jariabok,
    > "vyslovte tuto mantru aspon 15-krat a vas zivot
    > sa nielen predlzi ale aj zlepsi."
    >
    > "Nie je ma-amvpitchizmus svojim sposobom
    > sebecky a bezohladny? Neublizuje inym ludom?"
    > spytala sa redaktorka SRo.
    >
    > "Ma-am Vpitchy," odpovedal Berky Jariabok.

    L. Realista

    Je jasne ze tento clovicek
    sve chapani egoismu povazuje za nejspravnejsi a
    ja opravdu neznam zadny zpusob jak bych
    mu mohl logicky dokazat opak.
    Problem je v tom ze slast stesti atd
    jsou pojmy zcela subjektivni. Kdyz si tedy clovek uvedomuje
    nebo citi sve vlastni uspokojeni a stesti
    bylo by naprostym nesmyslem
    mu to zpochybnovat. Jina vec by byla
    kdyby existovala moznost jak mu hmatatelne ukazat
    dat mu pocitit jine, lepsi a hlubsi blaho
    ve srovnani s nimz by podle neho samotneho
    bylo jeho predesle stesti jen nicotny prelud.
    Avsak podobny kladny argument
    nemuze vychazet z abstraktnich pojmu a
    obecnych lidskych citu ktere zna kdejaky taškář
    protoze ty z cloveka lepsi bytost neudelaji.
    - Vladimir Solovjov

    M. Dozerat a trestat

    Preto jediny a ucinny sposob
    ako takeho chujinka donutit aby sa umravnil je
    vymedzit mu co si moze dovolit a co
    uz je neunosne:

    >> travnik
    >
    > Dobre rano, Robko
    > Tak som sa vcera trosku zamyslel
    > ako zaujimavo a BLESKURYCHLO sa otocila
    > nevinna situacia okolo "bezpecnostneho systemu"
    >
    > Len sa to tak pokusim zrhnut
    > ako to chapem :) Mozno som uplne mimo.
    > Povodne slo o nevinnu staznost
    > alebo skor vytku "zamestnancov" voci fungovaniu
    > systemu pristupu do miestnosti. S umyslom poukazat
    > na jeho nezmyselnost, navrhnut zlepsenie a tak odstranit
    > zbytocnu buzeraciu.
    > Vsak preco neulahcit zivot vsetkym?
    >
    > Vec bola priatelskym sposobom komunikovana vyssie
    > na KOMPETENTNE MIESTA. A tu prichadza k zasadnej zmene..
    > Uz sa neriesi ZMYSEL systemu,
    > opravnenost buzeracie a obsahova stranka
    > "zlepsujuceho navrhu". Zrazu prisiel utok!
    > Ze [sa] nedodrzuje bezpecnostny system! Ked bude treba
    > zistime menovite kto je za tym !
    >
    > Tak to teda nie VALENTIN! :)
    > Bez ohladu na to ci je [rezim zly alebo] dobry,
    > dodrzovat sa musi!
    >
    > To sme tu uz mali predsa. Nepamatas? :)
    > Zas chcu aby sa travnik natieral..
    >
    > Samozrejme ak ide
    > o umysel "zamestnavatela" merat
    > cas straveny jednotlivymi zamestnancami na pracovisku
    > alebo o sledovanie pobytu konkretnych osob
    > je to ine a proti systemu
    > nemozno nic namietat...

    N. Prilezitost robi zlodeja

    vsak ked si na pracovisku kolko treba
    preco by si mal mat nieco proti systemu ktory
    by to sledoval ?- potom by sa nemohlo stat zeby niekto
    ako som bol toho svedkom, mohol z managera robit "chuja" ze
    jemu sa nezda zeby neustale meskal do prace.
    publikované: 06.07.2011 15:50:04 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  99. Je to len o prístupe a forme...
    Domnievam sa že po predošlom komente už iba očierňovač može o mne písať že som {28.06.2011 09:57} alergickej na kartičky!
    publikované: 06.07.2011 16:23:04 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  100. Najužitočnejsia rada aku si mohol dostať...
    184.8b.
    << Dali mi Vyzvu na odstranenie nedostatkov v praci.
    << Jej obsahom je vlastne to co Erich uz napisal
    << do toho svojho e-mailu: vycitaju mi
    << moju [pansku] moralku. :)

    184.9a.
    >> pockaj.. v maily ti vycital predsa
    >> nie robotu.. ale ze "znevazujes kolegov"... a ze
    >> zverejnujes firemne veci..

    184.9b.
    << Ano, a to bolo aj v tej Vyzve!
    << to je ten nedostatok v praci :)
    << ktory by som mal odstranit
    << este Ti poviem perlicku, chces?

    184.10a.
    >> chcem

    184.10b.
    << Tak pocuvaj, to sa Ti bude 100 %-ne pacit! :)
    << A povies mi ci sa nemylim, dobre?

    184.11a.
    >> :) no nenatahuj ma uz

    184.11b.
    << Nuz dobre. :) To ze mi kolegovia vycitaju ze nemam
    << sebareflexiu som im prelozil od ludskej reci. Hovorim mu:
    << oni mi vlastne vravia: preco to robis? nic tym nedosiahnes
    << vyhodia Ta kvoli tomu. A on ze: a nedal si si povedat.
    << Dobre, nie? :)

    184.12a.
    >> :) hehe.. no vidis a mas to potvrdene..
    >> z najvyssich miest

    184.12b.
    << ze su to chuji?

    184.13a.
    >> ze treba drzat hubu a krok..
    >> len vies co toto znamena.. dali ti papier
    >> aby si odstranil nedostatky..
    >> a ked nie tak dalsi papier bude vypoved

    184.13b.
    << asi mas pravdu lebo nebol nakloneny mojmu nazoru ze vsak
    << len potvrdzuju ze nestoja o honest feedback.

    184.14a.
    >> vsetko je to len take pekne divadlo

    184.14b.
    << Ako vravis: treba drzat hubu a krok.
    << to je to najsam najhlavnejsie. Tu nejde o princip
    << ale o moralku!

    Zdroj:
    pozri link v komente: O ČO TU DOKELU VôBEC IDE
    publikované: 06.07.2011 17:25:08 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  101. sorry
    rob,ja sa snazim nevidiet cierno-bielo a necitim potrebu hrotit veci za kazdu cenu.ked som videla,kolke a hlavne jak dlhe prispevky od teba pribudli,zdvihlo sa mi vyznamne obocie,oci sa mi prevratili dohora a prve,co mi napadlo bolo,ze ty by si ale takym svinskym krokom letel,keby si bol v mojom teame,ze to si este nevidel.a asi nikto to este nevidel.ani ja,ale v tvojom pripade,by som musela urobit vynimku.myslim,ze si dobry programator a ja mam velku radost s fachmanov,normalen sa z nich vytesujem,ked prinasaju skvele riesenia a robia rychlo a presne.ale i keby si bol speedy gonzales kombinovany s albertom e.,nechcela by som ta v teame ani minutu.lebo si otravny,infantilny,umanuty,malicherny a mala by som obavy,ze rozvratis cely team,jak by si si neustale hladal nieco,cim by si podjebaval a zdrziaval ostatnych.je ta skoda,mal by si sa resetnut a deletnut z gebule hentu muklovsku temu na ktorej sa uz rok ukajas.nic v zlom rob,ale myslim,ze to uz vazne prehanas.ani som to necitala ten kilometrovy prispevok,uz na to nemam nervy motat sa s tebou furt v kruhu.ja vystupujem a ty si sprav,co chces.
    publikované: 06.07.2011 17:50:42 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  102. Barikáda
    Bonnie & company, veľmi dobre chápem a viem sa vžiť do takého tohto vášho uvažovania... :) Domnievam sa ale že aj chápete čo vám naznačujem názvom tohto komentu: - to sa medzi vami ozaj nenájde nikto kto by sa bol býval vtedy a tam postavil za tú imho korektnú námietku toho zamestnanca?
    publikované: 06.07.2011 20:19:50 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  103. no vidis,
    aky si empaticky,este chvilu sa vzivaj a potom nam udel medaile za extremnu trpezlivost.
    cit:"to sa medzi vami ozaj nenájde nikto kto by sa bol býval vtedy a tam postavil za tú imho korektnú námietku toho zamestnanca?" - keby bolo keby,boli by sme v nebi... to co tu riesis,ze ci by sa tu niekto za teba postavil v situacii, v ktorej s tebou nebol?co ti to prinesie,ak povieme,ze hej,alebo ze nie?
    keby som bola tvoja kolegyna a vedela,aky si otravny,ohradila by som sa proti lizackam sama a potajomky pred tebou,len aby si sa,preboha,nepridal a cely proces riesenia mojej staznosti nedomrvil...lebo ja by som to ani omylom neriesila ako ty a nechcela by som s tvojim riesenim nic mat.lebo by si ma tak ospamoval,ze by drbol moj comp,server i ja.a to by sa tykalo len teba.ked ide o nieco,trebars nespravodlivost voci niekomu,postavim sa zanho.ale u teba by som asi spravila vynimku a nepostavila sa za teba,aspon do tej doby,kym by si mi nepriniesol potvrdenie,ze svoj problem riesis s odbornikom a pracujes na sebe.
    publikované: 06.07.2011 22:25:54 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  104. Neustále hľadal niečo čím by podjebával...
    11.-I-------------- 04.11.2008 08:31 ----- UTOROK

    < ahoj Petko,
    < nie je tomu tak davno
    < co si sa pohorsoval nad Car_Policy dokumentom
    < a chcel si im aj napisat ! ze coze je to za spravodlivost
    < ked slovenski manazeri sa mozu vozit v autach
    < za cenu c1 a ceski v autach za cenu c2
    < !pricom ale c1 = c2! -- !pricom ale 1 CZK = (napr
    < http://openiazoch.zoznam.sk/produkty/me/intraday.asp?TID=MECZK
    < dnes) = 1.250 SKK! tj 1 milion ceskych korun
    < ma cenu jeden a stvrt miliona korun slovenskych a
    < to je nepomer! ze? :) Aka nespravodlivost, ze? :)
    < A co by si im napisal na moj pripad
    < keby sa Ti chcelo,
    < alebo Teba sa to netyka? :)
    < Robo Pokusitel :)
    < cau
    <
    < ps: zatial co tu pisem tento e-mail
    < poskocilo to na 1.255 Sk,
    < to pre zaujimavost.
    < cau

    Zdroj:
    http://robentin.hlava.sk/article.php?article=893
    Filozofia_pre_každého?_[8/11]
    publikované: 06.07.2011 22:44:37 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  105. to asi nebolo
    na mna(?)...okrem toho peprneho slova,co som pouzila,nevidim inu suvislost... btw,len tak mi napadlo,existuje na svete nejaka institucia,co ma vacsi archiv nez ty?podla mna uz by si mohol kandidovat do guinessovky...
    publikované: 06.07.2011 22:52:21 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  106. Nie, nebolo
    Bola to ukážka "podjebávania"
    na ktoré mi dotyčný odpovedal toto:

    12.-I-------------- 06.11.2008 09:41 ----- STVRTOK

    > Mily Robert
    > mas pravdu pohorsoval som sa
    > nad Car_Policy dokumentom. A urcite si aj
    > spominas ze som nikam nenapisal. Pohorsujem sa aj
    > nad zomieranim ludi v Afrike. A to ma trapi urcite viac.
    > A ani tam som nenapisal. Kazdy pripad je iny ale
    > niecim su si podobne. Napriklad ta Afrika.
    > Kazdy rok tam maju sucho dosledkom coho je uroda
    > biedna a maju nedostatok potravy.
    > A predsa tam takmer kazda rodina ma 6 a viac deti. Nevysvetlis.
    > A rovnako je to aj s tvojou pracovnou dobou. Samotny fakt
    > by urcite mal byt pohorsujuci.
    > Ked si ale clovek zoberie do uvahy okolnosti (pricinu)
    > tak mozem iba pokrcit plecami. Nemusim ti dufam
    > vysvetlovat preco to je.
    > A poviem to otvorene co vies aj ty - chcu aby si odisiel.
    > Kedze si neodisiel na zaklade dohody
    > tak zvolili rezim kedy kazda mala chyba
    > sa bude trestat napomenutim a ked budu tri
    > tak dostanes vypoved.
    > No a dovody preco chcu aby si odisiel snad chapes.
    > Kazdy to mozno vidi inak avsak niekedy je dobre
    > sa nad tym zamysliet a pozriet sa na to aj z druhej strany.
    > Takze zaverom by som to mohol zhrnut
    > nie nenapisem.
    > Peter

    13.-I-------------- 06.11.2008 10:57

    < ale Petko,
    < to si ozaj nepochopil ten moj
    < e-mailik ? alebo uz aj z Teba sa stal
    < pokrytec: hladomor (daleko od Teba) Ta "trapi" a
    < nad sikanovanim svojho kolegu a priatela
    < iba pokrcis plecami. Istotne vies :)
    < na co tu narazam: vies kolki su "spravodlivi"
    < na sposob akym si sa tu prejavil
    < teraz Ty ?- Petko.., ved Ty predsa nie
    < si taky s!prosty jak vaecsina :) ktorej bohom je
    < privilegovany trpajzlik. Istotne chapes
    < na co tu teraz apelujem: citis sa ako
    < obcan ? alebo tiez si iba poondiaty
    < poddany: muklom (aj
    < zmyslanim).
    < cau
    publikované: 06.07.2011 23:48:51 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  107. Celý proces riešenia mojej stažnosti...
    1./ Prišiel chlapík so smernicou, 2./ Moja imho korektná otázka na neho resp na oddelenie bezpečnosti, 3./ Chlapíkova stažnosť na našu "nedisciplinovanosť" u manažérky klienta, 4./ Stažnosť manažérky klienta u jedného z našich projektových manažérov, 5./ Usmerňovanie a výstraha pre nás od toho nášho projektového manažéra, 6./ Moja obrana, 7./ Zo strany istého môjho kolegu prišla protiobrana: filozofia ma-amvpitchizmu, 8./ Druhý náš projektový manažér nám presne popísal ako treba chodiť cez kartičkové dvere, 9./ Anketná otázka na operačného manažéra, 10./ Jeho náhubková odpoveď, 11./ Moja stažnosť smerovaná na generálneho riaditeľa že naši vlastní manažéri od nás chcú aby sme len pekne držali hubu a krok, 12./ Adekvátnej odpovede ma moju imho korektnú otázku som sa nedočkal, 13./ Všetci vrátane tu prítomných blogerov a ostatných komentátorov sú za jedno v tom že ani búriť sa neviem tak ako treba :) a 14./ dajaký kde-sa-vzal-tu-sa-vzal pracovník ma tu ešte obviňuje z nabádania ostatných k anarchii a 15./ dajaký vyslúžilý vojak sa mi tu ponúka že on ma už naučí ako sa treba správať :)
    publikované: 07.07.2011 08:30:42 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  108. 2008-2011
    nemozem uverit,ze od r.´08 tieto veci este riesis.keby slo o nejaky prinos pre teba,trebars restituciu,pochopim,ale lizacie karticky u klienta byvalej firmy?dotazniky u byvalej firmy?zamyslel si sa,preco sa ta nikto z kolegov,priamych nadriadenych,najvyssich nadriadenych a dokonca ani priatelov a dalej ani blogerov nezastal?polozil si si otazku,ci je mozne,ze tito vsetci su truby a len ty si lietadlo?objednaj sa k psychologovi,vylic mu to,rozoberte to spolu a napis sem vysledok.ty evidentne nechapes,ze chyba je v tebe a ze nech budes mat akykolvek problem,opravneny,ci neopravneny,nemas sancu uspiet a vzdy to budes ty,kto narazi a rozbije si hubu.si potizista a aj ked niekto uzna,ze mas v niecom pravdu,povie si to len v duchu,ale nepostavi sa za teba a nepodpori ta.kazdy sa ta bude chciet zbavit,alebo sa so zalozenymi rukami bude prizerat,ako sa ta zbavuju.toto je tvoj problem a konzultacia s odbornikom ti umozni odkryt dovody,preco to tak je.a nieco s tym urobit.a nech sa tu na blogu budes akokolvek proti tomu burit a vyskakovat,nic s tym neurobis.nikde ta to neposunie.chce to odbornika,ver mi.chod k nemu,nech by aj tvoja motivacia bola dokazat mi,ze sa mylim...
    publikované: 07.07.2011 09:53:40 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  109. Keby som
    mala rozpisovať prípad, ako znemožnili výkon práce a nato vyhodili po desaťročiach práce môjho rodinného príslušníka a najmä aké porušovanie prac. podmienok zo strany zamestnávateľa tam bolo, že sa to pýtalo akurát na súd (ale viem čo za súdy máme) tak tu zabijem čas a priestor
    ale načo ?

    Načo sa zapodievať neustále ľuďmi, ktorí ti krivdili ? Načo

    Čo ti to osobne dáva ?
    publikované: 07.07.2011 11:02:50 | autor: lalalka (e-mail, web, neautorizovaný)
  110. a 16./ dajaká Bonnie nemôže uveriť...
    Tento tyzden v utorok 8.jula 2003
    o 9:00h sme sa v kongresovej sale zisli na povinne
    skolenie k novele Zakonnika prace po ktorom sa
    nas generalny riaditel vyjadril k ankete 1/2003
    o spokojnosti zamestnancov ustavu kde som
    pred mesiacom nastupil do riadneho
    pracovneho pomeru.

    Spominam to tu pretoze co Ti teraz rozpoviem
    sem sadne jak rit na serbel.

    (...)

    Hned ako som sa ozval
    zasumelo osadenstvo a uz ma chcelo umlcat.

    - spytam sa konkretne
    co bude isto kazdeho zaujimat.
    ak vas to zaujimat nebude
    tak potom sa uz pytat prestanem. mozem?
    konkretne
    v nasom ustave by sa mal kazdy zamestnanec
    dostavit do prace najneskor do 8:30.
    ja to dodrzujem a kazdy by tak mal
    lebo nedodrzovat to je porusenim pracovnej discipliny
    lenze ktosi sa ma spytal
    co tu tak skoro robim
    ze on chodi normalne o deviatej
    niekedy o jedenastej.
    takze sa to tu vtichosti toleruje
    a dajme tomu ze takto chodia do prace skoro vsetci.
    dajme tomu ze sa potrebujem niekoho zbavit
    a poviem mu: Stefan
    chodis neskoro do prace
    davam ti vypoved,
    sice neskoro chodime vsetci
    ale ty sa mi nepacis
    a preto dostanes vypoved len ty.
    co potom?
    je v zakone nejaka smernica ktora by ho mohla ochranit?
    = v zakone nie su smernice
    zakon je zakon
    - je nieco v zakone
    na co by som sa mohol odvolat
    ze ten dovod na vypoved je vlastne vymysleny?
    = MATE SMOLU

    Osadenstvo pobavene sumelo. Zakazali mi pytat sa.
    Z niekadial vpredu som zapocul ze neskory prichod je
    hrube porusenie pracovnej discipliny
    a skolitelka dalej rozpravala
    na temu vypoved.

    Zdroj:
    pozri link v komente: NEUSTÁLE HĽADAL NIEČO ČÍM BY PODJEBÁVAL...
    publikované: 07.07.2011 11:13:43 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  111. no a co?
    takto to funguje.spolocnost (obcas) funguje podla pisanych zakonov a taktiez podla nepisanych.obcas podla nich nefunguje,ale to neznamena,ze nefunguje vobec,vzdy nejak funguje,ked pokracuje.inteligencia a schopnost jedinca spociva v tom,ako sa dokaze adaptovat na vonkajsie okolnosti.kym nie si sef zemegule,musis to prijat a naucit sa v tom korculovat.myslim,ze si na svete sam,komu bolo ukrivdene?kazdemu sa to niekedy stane.
    co sa vlastne tebe honi v kotrbe,ze furt vytahujes a ne/riesis tuto tematiku?vlastne neriesis,neprichadzas so ziadnymi rieseniami,len sa v tom rypes a rochnis si v tom.asi ti to robi dobre.tak v tom pokracuj a uzivaj si to.good luck!:-)
    publikované: 07.07.2011 11:34:37 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  112. Kým nie si šéf zemegule...
    ahoj Lalalka, čo mi to osobne dáva? Prečo tu takto blogujem? Že tu takto autenticky zaznamenávam ako všetci (ako celok) ma-ajú v pitchy tú moju imho korektnú otázku? Načo sa bavím s ľuďmi ktorí mi krivdia? Ohovárajú ma svojím názorom na mňa A preto ani tu (mimo zamestnávateľa) nenachádzam spojenca? Hmmm... Ťažko povedať ale niečo mi to dáva -: Tie hovädá nás svojimi obrovskými telami sústavne zatláčajú kamsi do kúta mimo hru čo by nám zase až tak veľmi nevadilo keby nám z toho nehrozilo že sa ich znova ujme akýsi Führer lebo pre takého je človek v podstate bezvýznamným mravcom a nástrojom pre svoje veľkolepé plány ktoré sa však - ako vieme -, obyčajne končia dajakým hrozným všeľudským nešťastím.
    publikované: 07.07.2011 11:50:33 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  113. Ale
    neodpovedáš: ČO ti to dáva ?

    a čo, že pre neho si bezvýznamným mravcom ? To ti môže byť šumafuk. Nikdy ho už neuvidíš, nikdy o ňom nepočuješ a môže ti byť celý okašlaný. Vieš čo všeličo som bola ja v očiach iných ? Keby nato tak do detailu dbám, tak mi nadobro prišvihne

    Si bezvýznamným mravcom pre seba ? To je podstatné

    Skús si prečítať Ohňostroj márností od Toma Wolfa a uvidíš, čo to je, keď sa staneš naozajstnou obeťou kombinácie iných+seba+náhody. A získaš nadhľad, ktorý by ti trochu pomohol

    publikované: 07.07.2011 12:07:18 | autor: lalalka (e-mail, web, neautorizovaný)
  114. Chyba je v tebe...
    Bonnie, perfektne ovládaš doublethink... :)
    publikované: 07.07.2011 12:08:26 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  115. Pre neho si bezvýznamným mravcom...
    Lalalka... Znemožní ti výkon práce a vyhodia ťa sťaby prašivého psa! Môže nám to byť šumafuk? :) Treba pozornejšie čítať čo píšem a správne to chápať.
    publikované: 07.07.2011 12:23:47 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  116. schvalne
    som si kukla na wikine,co je doublethink...dakujem za kompliment,ale myslim,ze neovladam.a nemam ambiciu sa tu s tebou o to priet.si jak jehovista,akurat,ze tych chudakov niekto do tej viery natiahol,na rozdiel od teba,ktory si sa do svojej viery vmanipuloval sam a uviazol si v nej.kazdy jav,ktory sa ta dotkne premietas a pomeriavas v suvislosti a zavislosti od idei,ktore si prebral od svojho duchovneho otca.necudovala by som sa,keby ti na stene visel jeho zaramovany autogram a pod nim by si mal rozsvieteny oltarik a zapalene vonne tycinky a decku,na ktorej klacis,ked sa k nemu modlis.kazdy,kto sa mu neupisal rovnako ako ty,je mukel,mravec,trpajzlik,o´brienovec a cojaviem co a kto este,ale hlavne v nom vidis svojho nepriatela.kto sa nevezie v tvojej filozofii,ide proti tebe,takto nejako by som parafrazovala zdroje,ktore su ti svate.celkom by ma zaujimalo,ci to mate v rodine,alebo si sa infikoval len ty.a dalej by ma zaujimalo,ci si v celom sirom vesmire nasiel partaka,s ktorym si vo svojom nastaveni notujes.no a dalej mozem predikovat,ze neodpovies na ziadnu z tychto otazok,ale prsknes sem zase nejaku citaciu,alebo mail.uz som zvyknuta,ani sa nebudem cudovat.aha, a este by ma zaujimalo,ci aspon konzumujes rovnaku stravu ako ostatni ludia.ale ani to sa urcite nedozviem...
    publikované: 07.07.2011 13:01:23 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  117. Je jasné,
    že zo začiatku ti to neni šumafuk. Zo začiatku sa ideš pomiatnuť z ukrivdenosti. Lenže umenie je nepomiatnuť sa úplne dočista. Sú ešte aj iné veci dôležité, nie len to, že ti nejaký závistlivý pako zničí profesionálnu kariéru vo firme, v ktorej človek robil celý život a dané miesto je prihrané okamžite niekomu inému.

    Že boli myšlienky na vystrieľanie okien pakovi, tých okien, ktoré pomáhal stavať na intrigáncovom dome ? Lenže vystrieľať okná nie je až také umenie
    A preto, človeče, skús sa viac zaoberať umením

    Trebárs umením dialógu
    (to znamená aj odpovedať na otázky, aj keď sa ti hneď nevidia)


    Otázka:
    Zaznamenal si nejaký posun pre teba od začiatku toho, čo si to tu začal spomínať ? Ak áno, aký ? Ak nie, čo ti to rozpisovanie dáva ?


    publikované: 07.07.2011 14:22:08 | autor: lalalka (e-mail, web, neautorizovaný)
  118. Blogerova maxima
    http://vida.blog.sk/detail-preco-som-tu-.html?a=242acf40aa8596304f21b2d760e9ac10

    Lalalka, hm, nejaký posun pre mňa, hm... rozmýšľam kam ma to posúva, hm... hmmm... Nuž učím sa takto trefnejšie formulovať NIEČO STRAŠNE DôLEŽITÉ A ZÁSADNÉ... Chcel by som napísať článok nazvaný "Smrť o'brienizmu aneb Teória a prax socialistického antikolektivizmu" v ktorom by som ponúkol viac-menej ucelenú koncepciu. - ps: Čo hovoríš na Bonnie že ma takto {07.07.2011 13:01} osiera?
    publikované: 07.07.2011 17:26:37 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  119. Bonnie
    len preháňa, veď si si mohol všimnúť že BonBon sa baví tým, že zveličuje, potom zľahčuje, potom hyperbolizuje a potom parabolizuje
    Sa ťa snaží vybudiť k tomu, aby si prestal myslieť na tú tému, ku ktorej je tu 120 komentov
    publikované: 07.07.2011 18:45:54 | autor: lalal (e-mail, web, neautorizovaný)
  120. lalal,
    nezastavaj sa ma,lebo zacne pranierovat a citovat i teba.hoci rovnako ako ja, ho chces len vyslobodit z tohto clanku,kde zoderies mys,kym dorolujes ku koncu diskusie...ps.paci sa mi tvoj pristup a otazky,ktore mu pokladas a v kutiku duse dufam,ze sa nad nimi viac zamysli...mne pride,ze len zotrvacne hadzem hrach o stenu:-(
    publikované: 07.07.2011 21:17:12 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  121. Hádžem hrach o stenu...
    Bonnie, zapíš si za uši {29.06.2011 13:39}: Aj tých 120 komentárov čo tu vzniklo, je svedectvom toho ako celý kolektív (s průsgumákom na čele) prispieva k onej {07.07.2011 11:34} krivde. Absolútne vôbec nereagujete na tie moje imho korektné námietky. Čo si o nich vlastne myslíte? Súhlasíte s nimi? Napríklad pre dajakého toho achkajúceho jajkajúceho kde-sa-vzal-tu-sa-vzal {28.06.2011 21:08} pracovníka sú zdá sa neviditeľné! - Lalalka, povedz, Ty ich registruješ?
    publikované: 07.07.2011 22:16:19 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  122. robko
    nesuhlasime.strc si tie tvoje neimho namietky namietky niekam.teba by mala WHO regulerne zaradit medzi alergeny.nech uz vypotis hocico,aj neviemako rezistentnemu citatelovi vyskoci koprivka a to ta ani nemusi citat rok,ci 2,ci 3.ja to vidim asi takto.ak ti dam za pravdu a poviem,ze ta lizacia smernica mi nevonia,predpokladam,ze si to vytlacis a nabehnes s dokumentom zamavat pred nosom byvalym sefom a byvalym kolegom v byvalej firme,ze aha,aj tato blogerka bonnie si mysli o vasej smernici ze toto a hento.ale nezabudni tam velkymi pismenami pripisat,ze aj ta bonnie by ta z firmy vysmarila,len by sa po tebe zaprasilo.lebo s takym otravom,jak si ty spolupracovat,musi byt peklo uz na zemi.ak si takto systematicky otravoval svojich kolegov,jak tu otravujes nas,posli im darcekovy list a prejav im vdacnost a pocudovanie,ze to s tebou vydrzali dlhsie jak skusobnu dobu.vsak jak pises,ani si nepristupil na dohodu,drzal si sa tej firmy s tymi "blbymi" smernicami ako kliest,lebo si sa zrejme bal,ze ked odides,nebudes mat koho otravovat.znie moj text nasrane?dufam,ze hej,lebo uz ma fakt seres.nazaluj to aj lalalke,co som ti povedala.
    publikované: 08.07.2011 00:42:31 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  123. Registrácia
    registrujem námietky. Ale myslím, že horšie sú na tom zamestnanci, ktorí ROBIA a NEDOSTÁVAJÚ VÝPLATU. Aj také sa deje, áno, a nebudem rozvádzať

    Možeš mať ďalšiu korektnú námietku, že však nemusia robiť a môžu šmariť s takou robotou. A to si mohol urobiť aj ty - šmariť im ich lízatka a odísť inde, kde nezavádzajú byrokraciu, ale ! bacha, kde aj platia a načas

    Bonnie, nebuď taká ukrutná, čo si mala zlú noc
    publikované: 08.07.2011 09:11:07 | autor: lalal (e-mail, web, neautorizovaný)
  124. Nažaluj to...
    Lalalka, registruješ to? - podľa Bonnie si mám tie svoje in-my-humble-opinion korektné námietky strčiť do riti, tiež si podobného názoru (na svet)? - ps: predbehla si ma s komentárom. :) Idem napísať ďalší v ktorom zareagujem na Tvoj postreh.
    publikované: 08.07.2011 09:19:21 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  125. Aj také sa deje...
    Viem, môj sused to tiež už zažil - zhováral som sa s ním ešte keď bol zamestnaný. Hovoril že zavolá šéfovi a povie mu že ak nedostane výplatu, môže si prísť pre kamión s ktorým jazdí - že on končí.

    Lenže to nie je to čo tu riešim. Neriešim tu zlých resp platobne neschopných či v hocakom smere nespoľahlivých zamestnávateľov. Veď čo majú chudáci robiť ak napr niekto iný neplatí za ich prepravné služby?

    Riešim tu taký ten postoj zamestnancov & ostatných členov nášho štátu že tie svoje imho korektné námietky si môžem strčiť do riti. prečo? :)

    Také tie námietky, také to oponovanie že však robiť tam nemusíš (ak sa ti nepáči že ti neplatia) a môžeš šmariť s takou robotou, sú presne v duchu toho čo kritizujem {29.06.2011 13:39}: ŠTYRI NOHY DOBRÉ, DVE NOHY ZLÉ, BLÉÉÉÉ
    publikované: 08.07.2011 09:48:12 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  126. Bonnie
    bola o trištvrte na jednu v nedobrej nálade, na čo možno vzniesť korektnú námietku, nech sa ide lepšie vyspať
    publikované: 08.07.2011 09:51:37 | autor: lalal (e-mail, web, neautorizovaný)
  127. V nedobrej nálade...
    dobre Lalalka, dáme jej šancu na reparát, :) takže, Bonnie, skús nad tými mojimi imho korektnými námietkami trošku aj pouvažovať, okej?
    publikované: 08.07.2011 10:03:15 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  128. Prečo strčiť námietky
    Bonnie spí a neodpovedá, takže odpovedám ja, že preto, že by si sa mohol zamerať na výkon vo svojej aktuálnej práci / hľadaní práce a nemrhať drahocenným časom, ktorý si mohol stráviť prínosnejšie
    keď ničím iným tak štúdiom názorov na socializmus Georgea Bernarda Shawa
    publikované: 08.07.2011 10:03:32 | autor: lalal (e-mail, web, neautorizovaný)
  129. Nemrhať drahocenným časom...
    Takú veľkú starosť máte o mňa Až to bolí... - o oným {30.06.2011 12:47} průsgumákom si môžete podať ruky.
    publikované: 08.07.2011 10:13:07 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  130. Mukel aj zmýšľaním
    aneb: Jeden krásne trefný Orwellov citát na margo Bonnie v nedobrej nálade

    Všechny víry, zvyky, záliby, city, intelektuální postoje příznačné pro současnost slouží de facto tomu, aby udržovaly mystiku Strany a zabránily vyjevení pravé povahy dnešní společnosti. Fyzická vzpoura anebo jakýkoli pohyb ke vzpouře směřující nejsou v současné době možné. Od proletářů se není čeho bát. Ponecháni sami sobě budou přetrvávat z generace na generaci a z jednoho století do dalšího, budou pracovat, množit se a umírat nejen bez jakéhokoli pokusu o vzpouru, ale neschopni pochopit, že svět by mohl být jiný, než je.

    Zdroj:
    http://www.odaha.com/george-orwell/dilo/1984
    publikované: 08.07.2011 11:23:19 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  131. Svět by mohl být jiný než je...
    aneb: Morálna inteligencia

    !Odmyslime si tu privilegovaných trpajzlíkov. Predstavme si že všetci sme si ozaj rovní a teda že nám záleží na šťastí aj toho medzi nami najposlednejšieho sú-druha. V takomto spoločenstve hlavné slovo nemá alfa samec a už vôbec nie (jemu podriadená) väčšina. Šéf má vždycky pravdu, aj keď ju nemá, tu neplatí. Chápete o čom Vám tu rozprávam?
    publikované: 08.07.2011 11:28:03 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  132. lalal,
    ok,mala som zlu naladu,mam blokadu nervu a boli to jak cert.ale svoju odpoved nebudem zvalovat na zlu naladu,alebo debilny nerv,lebo rob ma stve aj ked su okolnosti ine.opravila by som len napr.ze som mienila "darcekovy kos" a nie list a nejake dalsie popletene veci pod vplyvom myorelaxancii.nepaci sa mi,ze rob dokola otravuje jak pitralon pre pitbula s rovnakou temou jak u seba,tak v komentoch na dalsich blogoch.ze si ignoruje otazky druhych a utoci na tych,ktori s nim nesuhlasia.ze sa nikam neposuva a dokola stepuje v kruhu,do ktoreho sa zaklial.ze sa nad sebou nezamysli a nepripusti ziadnu z chyb,ktorych sa dopustil,ze ich hlada vzdy len u druhych.ze ziadna z odpovedi,ktorych sa mu dostane,ho neuspokoji,pokial sa nenesie v duchu jeho filozofie.ze sa neobrati na odbornika a nechce sam sebe a svetu okolo neho pomoct.ze sa priam zvratene self-ukaja nad vlastnou urputnou otravnostou a nahovara si,ze prevteleny jezis,alebo nejaky antimukelsky mesias...
    apropo,normalne by som asi odpadla prekvapenim,ze ti konecne ciastocne odpovedal aspon na jednu polozenu otazku,ale uz tie jeho obraty nas5 k svojej prevarenej teme poznam,takze az taka ohurena nie som...
    publikované: 08.07.2011 11:42:18 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  133. Dokola otravuje jak pitralon pre pitbula...
    aneb: Strč sa do riti aj so svojou morálnou inteligenciou

    Od veky vekov chcú šéfovia aby ich podriadení poslúchali A podriadení [naopak] aby posluchat nemuseli. V ideálnom prípade šéfovia rozumne vedú a nie rozkazujú A zamestnancom to nevadi A necítia potrebu sa burit. Skrátka si nebol v idealnom prostredi A búril si sa neideálnym spôsobom. :Bonnie
    publikované: 08.07.2011 12:01:39 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  134. kopirovanie
    ti ide dobre,to uz dalej predvadzat nemusis.skus svoju moralnu inteligenciu zamerat na to,aby si zodpovedal otazky,ktore sme ti tu polozili.my vieme,co sme napisali,nemusime to citat viacnasobne okopirovane.napr.otazky od lalal zaujimaju i mna:co ti to prinasa?a pridam dalsiu,keby sa situacia v byvalej firme opakovala,postupoval by si rovnako?
    publikované: 08.07.2011 12:30:45 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  135. Čo ti to prináša...
    Môžem takto zblízka zblizúčka sledovať ako sa vzpieraš :) predstave že SVĚT BY MOHL BÝT JINÝ NEŽ JE... A čo sa týka tej druhej otázky, hm... Teraz keď viem že moje imho korektné námietky sú aj Tebe & company fakticky u riti, hm... Som nenapraviteľný optimista :) takže asi áno. - ale vážne: ...hmmm... neviem. V každom prípade by som však tie svoje e-maily už neformuloval tak brutálne nediplomaticky.
    publikované: 08.07.2011 13:45:18 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  136. Pozastavenie sa
    Ale vlastne, čo bolo na nich nediplomatické?
    publikované: 08.07.2011 14:01:03 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  137. Nikdy sa veci nachlp neopakujú
    v ďalšej firme mu navalia toľko roboty, že nestihne ani pobadať, kedy uplynula pracovná doba a jeho príchody a odchody si bude zapisovať vrátnik, ktorý tam bude 24 hodín denne špeciálne na to vytrénovaný

    And now
    http://www.youtube.com/watch?v=UA7BdhKk66I&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=Z2xlM5qPxDs





    publikované: 08.07.2011 14:07:58 | autor: lalal (e-mail, web, neautorizovaný)
  138. Vrátnik...
    aneb: Antidiplomat

    A to v ktorej firme ešte nemajú turnikety? :) K vôli jednému k***tskému zápisu do dochádzkovej knihy by som určite nestál v šóre na vrátnici (jak taký debil). Hneď by som vyletel za riaditeľom do kanclu na vrchné poschodie a spýtal sa ho že to čo znamená do pitchy? :)
    publikované: 08.07.2011 14:56:40 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  139. odhadom
    cca 150odpovedi na tvoju podla mna neimho otazku neni dost?tym podla teba prezentujeme,ze je nam to u riti?mne staci jedna odpoved,aby som si myslela,ze moja otazka nie je niekomu u riti.
    ad 13:45=velmi dobre poucenie,vlastne ocakavala som vacsi posun,ale musim uznat,ze by to bol dobry prvy krok.
    "Ale vlastne, čo bolo na nich nediplomatické?" = mala som zachvat rehotu. skus,pls porozmyslat,ak si natolko out,ze ti nic nenapada,nema zmysel ti to vysvetlovat...
    publikované: 08.07.2011 15:16:34 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  140. Si out...
    Bonnie, na moje (podľa mojej skromnej mienky) korektné námietky si mi napísala {08.07.2011 00:42} že si ich mám strčiť niekam (rozumiem: do riti) Takže čo sa rozčuľuješ? - zrejme si znova V NEDOBREJ NÁLADE... ps: idem na weekend... bye.
    publikované: 08.07.2011 15:57:26 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  141. A
    direchtor v kancli zahrmí - smernica nepustí ! námietky sa však vo všeobecnosti korektne môžu podávať

    http://www.youtube.com/watch?v=ReKLtqEY2RM&feature=relatedr
    publikované: 08.07.2011 16:08:29 | autor: lalal (e-mail, web, neautorizovaný)
  142. hej,
    to som.a ak si myslis,ze to niekam dotiahnes slovickarenim,seredne sa mylis.vsimol si si,ze som ta poslala do riti s tvojimi namietkami cca po kilometrovej diskusii?ocakavam,ze odmerias na milimeter presne celu diskusiu,aby si ma mohol nachytat,ci som to povedala ne/presne.zmysel je v celku,nie v detailoch.nie vzdy,ale v tomto pripade ano.
    publikované: 08.07.2011 16:23:22 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  143. ježkove oči,
    po neviem koľkých dňoch=teda pozrela som sa do archívu-od 21.6. som tu nebola a ako vidím, stále je ROZPRAVA jednosmerného presviedčania, nie ukončená. No ale vidím, že nech by mal ktokoľvek, akýkoľvek názor na predostrené -hlavne svet by mohol byť iný,- keby sme prišli na pracovisko v dobrej nálade, keby sme hneď nehľadali, čo kto urobil,alebo povedal, čo si iní ani nepovšimli, že by sa to vymykalo nad rámec samozrejmostí, iba Robentin, hneď má záchytný bod, aby vyzýval všetkých k ignorantstvu. A asi vrcholom absurdity sú jeho námietky , 08.07.2011 14:56 , aby o ňom niekto akýmkoľvek spôsobom vedel, že je v práci a že VôBEC PRACUJE A NIE CELý DEň hľadá aspoň jedného človeka, ktorý by nechcel byť v práci kontrolovaný-či už cez lizkartu, alebo obyčajným zápisom do príchodovej knihy, ktorej sa on tak veeeľmi čuduje.
    Bonnie, buď naozaj je jediný na svete, ktorý sa nechce podriaďovať prirodzenému chodu akéhokoľvek pracovného zariadenia, alebo je načisto on ten jeden jediný tupý, a nie my, alebo má takú hrubú hrošiu kožu, že nás chce vytáčať a on sa chechce. A PODľA MOJEJ SKROMNEJ MIENKY, sa ten istý problém otvorí v inej téme, kde sa okľukou, ako to voľakto tu napísal, okolo rovníka dostane Valentíno do tŕňa v päte.
    Prepáč Robertin, ale ináč sa reagovať nedá, keďže všetky naše názory sú diametrálne odlišné od tvojich a ty ich akceptovať nechceš. V koľkej spoločnosti už pracuješ odvtedy, čo ti v tej jedinej ukrivdené bolo?
    publikované: 08.07.2011 22:15:39 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  144. vas,
    kym sme tu,je dobre,nerejdi po dalsich blogoch(i na poezii u martina uz sachoval) a neskusa tam nahodit muklovsku udicku.dobra otazka,ze v kolkej,tipujem,ze ak pri pohovore spusti o byvalej firme,ma utrum...lebo ziadny aktualny problem este nenahodil.furt omiela len r.2008
    publikované: 08.07.2011 22:47:24 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  145. robentin !
    no...ja toto už nechápem...:-))
    aspoň keby si dal nový článok...veď je skoro nemožné sa už dostať ku komentárom !
    Sem už neprídem ! -šak sa mi z toho točí hlava...
    publikované: 09.07.2011 08:23:39 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, autorizovaný)
  146. Zmysel je v celku, nie v detailoch...
    Tie moje imho korektné námietky máte u riti (od samého začiatku) počas celej tejto našej rozpravy, Bonnie, čo sa Ti vlastne honí v kotrbe keď ich počuješ? Že takto spoločnosť {07.07.2011 11:34} (ne)funguje? - z toho Tvojho oponovania sa mi vidí akoby sa Tvoj zmysel pre spravodlivosť limitne blížil k nule: zdá sa Ti správne vyradiť pracovníka na základe vymysleného dôvodu?
    publikované: 13.07.2011 08:07:05 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  147. Vrcholom absurdity...
    Vasilisa, to čo za interpretáciu tej mojej ANTIDIPLOMATickosti si tu predviedla? Kde tam vidíš neochotu byť kontrolovaný? Veď proti zapisovaniu sa do dochádzkovej knihy tam nie je ani slovo. Ohradzujem sa tam voči zabíjaniu času - ako píšem, vyriešiť by sa to mohlo turniketmi.
    publikované: 13.07.2011 08:26:02 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  148. Vyzýval všetkých k ignoranstvu...
    Lalalka, "smernica nepustí" - zahrmí direktor v kancli -, a každý kto sa jej prieči, bude pokefovaný! :)
    publikované: 13.07.2011 08:34:11 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  149. Nový článok...
    aneb: Kto sa nechce podriaďovať prirodzenému chodu...

    Vyfack-naivka, už nad ním premýšľam -:

    http://www.youtube.com/watch?v=crt3A1F8MD0

    Nikdy sa nenaučím v dlhých radoch stáť
    Veriť že nemáme ísť hlavou proti múru
    Od tej hry pre dospelých nemám pravidlá
    Aj keď ju okolo nás takmer každý hrá

    Nechcem byť vyliečený cenou prvých strát
    Vo vreckách mapu všetkých zadných vchodov
    Sadať si k iným radám včera zajtra dnes
    Mať presne vyrátané čo sú dve a dve

    Tak ma cháp, alebo tráp
    Sú rôzne štýly ako sa môžme mýliť
    cháp, alebo tráp
    Ja veľa znesiem - mýlim sa celkom presne
    cháp alebo tráp
    Zhrdzaviem v daždi Neviem čo vie vraj každý
    Vie každý to vie
    Iba ja nie !

    Každý vie že dve a dve
    Sú predsa štyri, tak ich to naučili
    V ten vzácny deň som v škole chýbal
    Preto sa presne mýlim
    V tom že dve a dve
    sú iba štyri, tak ich to naučili
    Vie každý to vie - iba ja nie
    publikované: 13.07.2011 09:04:14 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  150. Naše názory sú diametrálne odlišné...
    Velice by som bol zvedavý ako Bonnie zareaguje (a či vôbec) na moju najnovšiu {13.07.2011 08:07, posledná veta (za dvojbodkou)} výzvu (ževraj) k ignorantstvu. A taktiež by ma zaujímalo či Vasilisa uzná svoju chybu v interpretovaní toho môjho ANTIDIPLOMATického komentu.
    publikované: 13.07.2011 22:08:24 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  151. mam taky
    pocit,ze ja uz to mam dobre v pazi.nedokazem viest s tebou ziadny dialog.nebavi ma to a nemam z toho dobry pocit.ked si spomeniem na svoje reakcie,obvykle mi bolo do smiechu,ale nie z toho,ze by slo o big fun,ale z toho nepochopenia,pripadne som sa rozculila,alebo prevratila oci a hovorila si,ze do tvojho vesmiru nikto neprenikne a ze ta asi nejakym zvratenym sposobom bavi hovkat si v nom a ze sa v nom asi necitis osamelo.keby do mna hucalo tolko ludi,kolko do teba,aspon by som sa nad tym zamyslela,ze co mi chcu vlastne komunikovat.ale tebe je jedno,co kto do teba huci.ozijes,len ked sa ti zda,ze niekto s tebou suhlasi a ked zistis,ze nesuhlasi,zasa splasnes a hnijes si v tych svojich unreal utopiach...
    publikované: 13.07.2011 22:22:04 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  152. Keby do mňa hučalo toľko ľudí...
    Bonnie, mám taký dojem že tú moju {13.07.2011 08:07, posledná veta (za dvojbodkou)} výzvu máš dobre v paži Pretože si už vyliečená {13.07.2011 09:04} cenou prvých strát...
    publikované: 15.07.2011 10:50:30 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  153. Čo mi chcú vlastne...
    Vlastne ma chcú uzemniť aby som skrotol. Aby som si nabudúce už toľko nevyskakoval. Chcú ma (ochrániť resp) vystríhať pred šéfmi. Pred manažérmi ktorým - podobne ako ostatným zamestnancom -, hovno záleží na štastí aj toho medzi nami najposlednejšieho sú-druha. Že nie je správne vyradiť pracovníka na základe vymysleného dôvodu? "Ma-am Vpitchy," odpovedal Berky Jariabok. - Vasilisa, netrápi Ťa ani trochu že si mi krivdila? Kde tam vidíš neochotu byť kontrolovaný? Veď proti zapisovaniu sa do dochádzkovej knihy tam nie je ani slovo. Ohradzujem sa tam voči zabíjaniu času - ako píšem, vyriešiť by sa to mohlo turniketmi.
    publikované: 15.07.2011 11:51:50 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  154. Do tvojho vesmíru...
    Halooo... počuje ma niekto? Tú moju imho korektnú {08.07.2011 14:56} námietku: prestupovať v šóre pred vrátnicou kým nás (pri príchode a odchode z resp do šichty) nezapíše vrátnik? To kde sme, na colnici?
    publikované: 15.07.2011 14:29:46 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  155. Big fun...
    Ach jaj, vy nechápaví, žiadalo by sa mi napísať že takých blbcov človek len tak ľahko nestretne :) ibaže opak je pravdou, sú vás celé zástupy!
    publikované: 16.07.2011 06:08:09 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  156. Nejakým zvráteným spôsobom...
    A tu sa dostávame k jadru mojej obžaloby: Vyradiť pracovníka (dajakým hajzlom pre ktorého je človek hovnom ktoré môže kedykoľvek a kdekoľvek spláchnuť) na základe vymysleného dôvodu, by nebolo možné bez vašej širokej podpory!
    publikované: 16.07.2011 06:21:24 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  157. Nedokážem viesť s tebou žiad[a]ny dialóg...
    Bonnie, klameš samú seba, fuj, hanba!
    publikované: 16.07.2011 10:04:52 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  158. Ale tebe je jedno čo kto do teba hučí...
    onú morálnu {13.07.2011 08:07, posledná veta (za dvojbodkou)} výzvu, Bonnie, máš skrátka a dobre v paži :)
    publikované: 18.07.2011 00:28:42 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  159. tak som tu,
    jak som avizovala na tej vivatficovskej stranke:-)robo,dost uz,ved sa furt motame v rovnakom kruhu.nahod daco ine.ja s tebou i v mnohych veciach suhlasim,ale vzdy ma nakrknes sposobom a formou,akymi sa domahas suhlasu,takze vo vysledku s tebou potom suhlasit nemozem a to s**e teba i mna:-)
    publikované: 18.07.2011 00:50:03 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  160. Vždy ma nakrkneš...
    Ibaže viacej {08.07.2011 22:47} súhlasíš s onou Vasilisinou interpretáciou toho môjho ANTIDIPLOMATického komentu, :) je tak?
    publikované: 18.07.2011 10:08:15 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  161. Sa furt motáme v rovnakom kruhu...
    Priebeh je približne takýto: 1./ blbý systém, 2./ moja imho korektná námietka, 3./ vaše (svetonázorové) predsudky plus 4./ chybná interpretácia môjho ANTIDIPLOMATického vyskakovania si na šéfa, 5./ moja imho korektná obrana proti takým tým vaším výmyslom ohľadom mojej maličkosti, 6./ vaše obviňovanie ma z otravnosti, infantilnosti, umanutosti a malichernosti plus 7./ vaša obava že rozvrátim celý team, 8./ moja (morálna) výzva, 9./ váš ma-amvpitchizmus plus 0./ (nultý [počiatočný a zároveň koncový] bod) vaša snaha nasmerovať ma do tých {30.06.2011 12:47} správnych koľají :)
    publikované: 18.07.2011 14:47:00 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  162. Dosť už...
    Bonnie, čo myslíš, čo sledujem tou {13.07.2011 08:07, posledná veta (za dvojbodkou)} výzvou -: nepridáš sa? :)
    publikované: 18.07.2011 15:12:05 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  163. ak toto
    budem nejak riesit,tak tu,preto ti i vyzvu u gregora zodpoviem tu,tam je to divne,zavana to ficofanatizmom a to ja nemusim.
    kam sa mam pridat?respektive k comu?co sa ocakava od "pridanych"?
    publikované: 18.07.2011 15:17:29 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  164. Kam resp k čomu sa pridať resp nepridať
    Bonnie, vrátme sa v čase do {07.07.2011 11:13} kongresovej sály na povinné školenie k novele Zákonníka práce - MÁTE SMOLU - tiež by si mala veľkú sradnu z toho (a vlastne by Ťa tešilo) že pracovníka možno legálne vyradiť aj na základe vymysleného dôvodu? - Čo myslíš, čo očakávam od človeka smutného z takých pomerov?
    publikované: 18.07.2011 19:15:36 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  165. to ne,
    nikam sa vracat nebudem,lebo ma klepne,to po mne nechci,mam dost tu behat mysou jako nejake pako na gumicke.odpoviem teda,nech to skratime.pracovnika mozno legalne vyhodit na zaklade vymysleneho dovodu.preco?ja neviem,lebo sa to deje a mna za to nevin,ja som tento jav nevynasla,ani nepriniesla ako nejaka zla vila pracovneho zakonnika.proste sa to ludom deje a som si ista,ze je viac takych,ktori sa tomu neburania,ako tych,co sa ubrania.a ci sa mi to paci?nepaci.
    ak ti staci nazor,tak ho mas,ak sa mam pridavat do nejakych manifestacii,vzbur,systemovych rieseni,rytierov pomsty,politky,alebo cojaviemco si vymyslel,tak o tom napis viac,nech ti viem povedat,ci sa dakam pridam,alebo nepridam.a aky to bude mat vyznam a pre koho.
    publikované: 18.07.2011 21:50:10 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  166. Ja som tento jav nevynašla...
    to je pravda, je to "prírodný" fenomén: pre privilegovaného trpajzlíka si hovno ktoré môže kedykoľvek a kdekoľvek spláchnuť aj na základe vymysleného dôvodu lebo väčšina zamestnancov & ostatných občanov má v paži moju snahu ubrániť sa chybným interpretáciám môjho ANTIDIPLOMATického vyskakovania si na šéfa. Podľa istého blogera som {28.06.2011 23:10 + 30.06.2011 11:56} nemocnej člověk A dokonca sa mi {30.06.2011 12:47} ponúka že on ma vylieči: Rád by sa na mne zahral na seržanta - kľuky, drepy, brušáky a chôdza tesne popri stene. Tam na tom letnom tábore som bol na izbe s jedným príslušníkom našich ozbrojených síl - fajn chlapík -, a ten vravel že americkí vojaci mali z takej chôzde po chodbe tie steny ošúchané a vychodený chodník. A zrejme takto dajako si {29.06.2011 22:41} disciplínu predstavuje aj dajaký ten kde-sa-vzal-tu-sa-vzal {28.06.2011 21:08} pracovník. A dajaká blogerka menom Bonnie :) sa tu tiež nechala počuť že keby ona bola {06.07.2011 17:50}
    mojou šefkou... Skrátka a dobre, na takom zaobchádzaní s kolegom máš (podľa môjho názoru) svoj podiel viny: "ja muzikant, ja nič."
    publikované: 19.07.2011 08:13:47 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  167. o co
    ti furt ide?fyzicka kondicia a psychicka odolnost,ktora ti je doporucovana,ti pomoze prezit rozne utrapy a ustrky.vobec to neni blba a marna rada.a to neni jedina moznost,mozes nad tym mavnut rukou a zamestnant sa inde,mozes si postavit vlastnu firmu,mozes sa sudit,ak si myslis,ze zakon stoji na tvojej strane a mas sancu uspiet a mozes dat trebars vinnikovi na hubu.nic moc,ale furt lepsie,ako tu donekonecna nariekat a lutovat sa.co chces po mne,co s tym mam ja robit?ja som ta nevyrazila.a ani nemozem zarucit,ze by som to neurobila,keby si otravoval a nebol prinos pre tym,tak k comu by si mi ako zamestnavatelovi bol?je rub,ja lic.
    publikované: 19.07.2011 11:29:32 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  168. oprava,
    je lic,malo byt
    publikované: 19.07.2011 11:30:37 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  169. Donekonečna nariekať a ľutovať sa...
    Bože môj dobrý, ježišu kriste, prečo ma tak tresceš že ani Bonnie nedovolíš pochopiť z čoho ju obviňujem a o čo mi furt ide? - a zrejme tiež Vasilisa má môj imho korektný {13.07.2011 08:26} protest total v pitchy!
    publikované: 19.07.2011 14:49:56 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  170. Zmier sa
    s tým, že každý si v prvom rade rieši VLASTNÉ životné a existenčné problémy a aj keď to môžeš nazvať ignorantstvom alebo sebectvom, ľudia sú už takí, každého primárne zaujíma jeho VLASTNÝ osud
    Vyhukovať na ľudí zato, že nejaký Tvoj problém "majú v piči", je kontraproduktívne

    Mal by si sa zamyslieť nad svojím životom, či ti nehrozí fatálna stagnácia. Lebo nedám ruku do ohňa že nehrozí
    publikované: 19.07.2011 15:27:41 | autor: Ambrosius (e-mail, web, neautorizovaný)
  171. Každého primárne zaujíma...
    nazdar Ambrosius, konečne závan čerstvého vzduchu. S oným sebectvom (u druhých) som nikdy nemal najmenší problém :) ale povedz: som na tu prítomných komentátorov veľmi náročný ak chcem aby zobrali do úvahy ten môj imho korektný {13.07.2011 08:26} protest a neočiarňovali ma v svojich očiach chybnými interpretáciami môjho ANTIDIPLOMATického vyskakovania si na šéfa?
    publikované: 19.07.2011 15:47:38 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  172. Kto
    vraví, že nezobrali do úvahy ? Zobrať do úvahy a byť po mesiaci unavený z rozoberania toho istého sú 2 rozdielne veci

    Prečo nepodáš žalobu alebo sa nato nevydrbeš ?

    Nemáš dojem že si v štádiu obsedancie ?
    publikované: 19.07.2011 16:06:02 | autor: Ambrosius (e-mail, web, neautorizovaný)
  173. Návod ako niečo zobrať do úvahy
    Podať žalobu? Myslíš na súd? Podať žalobu že tu dajaká blogerka menom Vasilisa chybne interpretovala môj ANTIDIPLOMATický koment? :) Robíš si srandu?
    publikované: 19.07.2011 16:20:30 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  174. ty si fakt z inej
    planet,,rob asi:-( ambros.ti dobre hovori.a navrhuje sud so zamestnavatelom,ak sa citis ukrivndeny a mas dojem,ze ti pravo pomoze.neviem,jak ti mohol napadnut koment blogerky vasilisy.chlapce,ty uz mas vazne dost...:-(
    publikované: 19.07.2011 18:16:33 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  175. Ak sa cítiš ukrivdený...
    Bonnie, ja viem veľmi dobre čo mi Ambrosius navrhuje :) ibaže jaksi ani Ty neregisturješ :) čo Ti tu bez mála už týždeň dávam do pozornosti, :) ach jaj, to snáď nie je ani možné!
    publikované: 19.07.2011 18:36:13 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  176. Jak ti mohol napadnúť...
    Bonnie, pozorne si prečítaj moju {19.07.2011 15:47} otázku na Ambrosiusa a môžno Ti to dôjde :)
    publikované: 19.07.2011 19:13:12 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  177. V štádiu obsedancie?
    nie Ambrosius, niekedy mám dojem že sa bavím s totálnymi blbcami :)
    publikované: 19.07.2011 19:26:22 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  178. rob,
    posledne sa riesilo,ci sa pridam,abo ne a ja som riesila,ze kam,kde,preco,ku komu,k comu,tak neviem,co ine neregistrujem.
    publikované: 19.07.2011 23:33:50 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  179. Čo, kde, kedy, kto, komu, prečo
    áno Bonnie, to sa riešilo posledne. Neregistruješ však na čo som v tej súvislosti poukazoval. Na akú krivdu. Na ktorý konkrétny výmysel o mojej osobe. Chybnú interpretáciu toho môjho ANTIDIPLOMATického vyskakovania si na šéfa. Usiloval som sa - avšak nie obsedantne, to dúfam uznávaš -, vytmaviť Ti akým spôsobom sa vlastne podielaš na rozširovaní takého toho mýtu - takých tých chu(ma)jovín o takej tej mojej nekompatibilite s firmou a ostatnými členmi teamu.
    publikované: 20.07.2011 07:22:47 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  180. K poslednému nedorozumeniu
    And by the way, Bonnie, už vieš ako mi mohol napadnúť ten koment? :)
    publikované: 20.07.2011 09:01:36 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  181. Prečo sa na to nevydrbeš?
    Tak si dnes ráno čítam na jednom blogovisku a našiel som odpoveď:

    Sú len dve možnosti. Postaviť sa im tvárou v tvár, zaprieť sa a vytrvať, dúfajúc že niekedy to snáď bude aj lepšie. Alebo si čo najskôr priznať sklamanie, otočiť sa o 180 stupňov a vrátiť sa späť, hľadať inú cestu, ktorou by to šlo.

    Zdroj:
    http://violethill.blog.sk/detail-vzdat-sa-alebo-bojovat-.html?a=95ded49a0f39bff4187337779c7a236e

    ps: Telo toho článku som zatiaľ nečítal Ale idem na to :)
    publikované: 20.07.2011 09:25:44 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  182. Otočiť sa o 180 stupňov...
    To spravil aj môj staff manager (na môj účet), krivák...
    http://robentin.hlava.sk/article.php?article=862
    publikované: 20.07.2011 10:12:58 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  183. Hľadať inú cestu...
    kam?
    publikované: 20.07.2011 10:32:11 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  184. Nekompatibilný s firmou & ostatnými členmi teamu
    "Disidentem" se člověk nestává tak, že se jednoho dne rozhodne pro tuto svéráznou kariéru, ale proto, že vnitřní odpovědnost kombinovaná s celým komplexem vnějších okolností, ho prostě do tohoto postavení uvrhne: je vyhozen z existujících struktur a postaven do konfrontace s nimi. Na začátku nebylo nic víc a nic míň než úmysl dělat dobře svou práci - a na konci je cejch nepřítele.
    - Václav Havel
    publikované: 20.07.2011 10:35:42 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  185. neviem,
    ale moc ma to netrapi,nechcem sa donekonecna patlat v jednej teme,pride mi to "uchylne":-)
    fakticky este furt premyslas,co s tym?kasli na to,chod do inej firmy,uz je passe nieco riesit na starej.zbytocne by si marnil cas.
    k danemu citatu by som sa radsej stavala s odstupom rovnako ako od inych marketingovych kecov,citala som jak disidentska suita pouzivala peniaze od zapad.darcov, kt.boli urcene na prilepsenie obetiam,co sedeli v basach a ich rodinam,ktore boli uplne v prdeli,co sa vsak nedialo,boli dalej vsetci v prdeli,zato disidenti nakupovali o 106 v tuzexe a na ich parbach sa tocili len tie najvyberanejsie lahodky+chlast.nie niekde v basach,chlastacie a zracie zasadania sa diali v bytoch disidentskych spiciek.pri takejto miere empatie a defraudacie si nemyslim,ze by celnych predstavitelov disentu trebalo nejak extra adorovat...
    publikované: 20.07.2011 12:27:55 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  186. Už je pasé niečo riešiť...
    aneb: Odpůrce totalitního režimu

    Nevieš čo? Nevieš ako mi mohol napadnúť ten Vasilisin koment? A vôbec, zaregistrovala si tú moju {20.07.2011 09:01} otázku? :) Bonnie, veď pochop konečne o čom vlastne tu toľko dlho točím: uvedom si že to nie je o starej firme. tá Tvoja rada že kašli na to a choď do inej, je total od veci (na ktorú tu poukazujem)! Počuješ?

    Momentálne tu "donekonečna nariekam a ľutujem sa" kvôli tomu Vasilisinmu očierňovaniu toho ANTIDIPLOMATického zamestnanca. Ako ho ohovára (v svojich očiach). Aký mylný {08.07.2011 22:15} názor si o ňom vytvára. Ževraj, citujem, hľadá aspoň jedného človeka ktorý by nechcel byť v práci kontrolovaný - či už cez lizkartu alebo obyčajným zápisom do príchodovej knihy ktorej sa on tak veeeľmi čuduje, koniec citátu. Čo sú zase toto za výmysly! Počuješ?
    publikované: 21.07.2011 07:55:54 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  187. ps:
    ... "a na ich parbach sa tocili" ... co je to parba? To slovo nepoznám. Tiež slovník slovenského jazyka o ňom mlčí. Má to byť dajaké synonymum stola?
    publikované: 21.07.2011 08:06:04 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  188. pps:
    Onen citát onoho čelného predstaviteľa Nežnej revolúcie, nadväzoval na predošlý komentár: HĽADAŤ INÚ CESTU... kam? - Čo myslíš, kam sa chcem dostať (týmto svojím postavením sa vám {20.07.2011 09:25} tvárou v tvár)? - Oným citátom som uviedol aj ten svoj {20.07.2011 10:12} komunikát - si v stave zachytiť jeho pointu? -:

    ' lebo ta vyzva zavanala
    ' narusenim hodnot ktore si ctime
    ' a rad som ze sme si to
    ' ujasnili.

    Je potešujúce že ani Tebe sa {18.07.2011 21:50, prvý odsek, posledné slovo} nepáči keď vyradia pracovníka na základe vymysleného dôvodu Ibaže nič z toho. s tým Vasilisiným výmyslom na moju adresu zrejme {08.07.2011 22:47} súhlasíš.
    publikované: 21.07.2011 10:01:17 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  189. ps3:
    A čo je to {08.07.2011 22:47} utrum? - Ďalšie neznáme slovo...
    publikované: 21.07.2011 10:19:40 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  190. podla
    vsetkeho asi riesis filozoficky problem,nie prakticky.tak to mozes fakt riesit do allellujah...
    pařba=chlastacka,zabava,oslava...
    utrum=finito,koniec
    co sa mna tyka,hadanky tu nemienim riesit,na to je tato diskusia prilis dlha.nieco si si pytal,ja som odpovedala a nechce sa mi patrat,na co mam este odpovedat,ked mi otazku nenahodis polopate.
    publikované: 21.07.2011 11:40:37 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  191. Nechce sa mi pátrať...
    dobre Bonnie, dovoľ mi ale spýtať sa Ťa (polopate) ešte raz: Zaregistrovala si tú moju otázku či už vieš ako mi mohol napadnúť ten Vasilisin koment? Pýtal som sa Ťa to na margo toho Tvojho počudovania sa nad mojím zobratím do úvahy ten Ambrosiov návrh podať žalobu. Pamätáš? Chcem tým povedať že už dávno - minimálne týždeň -, sa tu odvolávam na iný prípad chybnej interpretácie dajakého toho môjho vyskakovania si na šéfa. Problém čo tu riešim je praktického rázu: Ako sa v takýchto situáciách ubrániť bez toho aby človek musel radšej zavrieť hubu a držať krok ak sa chce aj naďalej (v danej firme) usmievať nad výplatnou páskou.
    publikované: 21.07.2011 21:48:42 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  192. rob,
    rozhodne ne ako ty.potvrdila som si,ze je to s tebou,ako som si myslela.si fantasticky programmer,mas velky potencial,skvele robis svoju robotu,ale si istym sposobom sociopat,nevies jednat s ludmi,chybaju ti nejake kolecka,takze nie si schopny bazalnej ludskej komunikacie,lebo si zamknuty vo svojej sklenenej kocke.nechapes motivacie a potreby svojho okolia a nikto nechape teba a zrejme ani nechce,lebo nikoho nebavi hrach na stenu hadzat donekonecna.kazdy ta radsej odpali a necha si zajst chut na tvoje pracovne schopnosti,lebo sa s tebou neda vyjst.mal by si zacat spolupracovat s odbornikom,aby sa ti trochu otvorili emocionalne obzory,alebo si najst pracu,kde vykonas svoje tasky a nic dalsie nebudes riesit.tak budes mat pokoj aj ty,aj ostatni a nepolezies nikomu na nervy.akoze sorry,ked si vacsina tvojich kolegov nastavi,aby tvoje spamy padali rovno do spamov,lebo ani taky chuj ich otravujes na sk i cz s problemami,ktore sa ich netykaju a ktore nemaju nic s ich naplnou prace a akurat tak kazdeho naseres,nenapadlo ti zamysliet sa nad tym,aby si zmenil bud svoj postoj,alebo aspon svoje vonkajsie konanie?myslis,ze ak si nezmenil nic,kym si tam bol,zmenis nieco teraz?
    publikované: 26.07.2011 13:56:47 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  193. Istým spôsobom sociopat...
    Bonnie, rád by som zmenil Tvoj celkový pohľad na vec. Dnes predpoludním som sem umiestnil NOVÝ ČLÁNOK nad ktorým dumám už dva týždne. Nepriamo v ňom spomínam náš konflikt okolo toho prípadu chybnej interpretácie toho môjho ANTIDIPLOMATického komentu. Totižto to čo sa udialo v tej firme, znova sa deje. Deje sa to práve tu a teraz v tejto našej malej :) výmene svetonázorov:

    http://robentin.blog.sk/detail-hlavou-proti-muru.html?a=72ec65695b71f0bc6335a44cbbd06924
    publikované: 26.07.2011 20:53:08 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  194. citala som,
    ale uz sa nezapajam.z mojho pohladu je to o nicom.zapojim sa,ked vytiahnes nieco ine,nieco nove.mozno uz 100x si dostal koment,aj odo mna,ze sa furt rypes v hovienkach a to uz je na mna prilis koprofilne.ziadny nazor,rada,postoj k tebe nedorazi,pokial nedostanes presne to,co by si povedal ty sam.teba vlastne nezaujima,co si ostatni myslia,tebe ide o to,aby potvrdili to,co si myslis ty.a neviem ti poradit,kde by si nasiel takych suhlasnikov,keby som vedela,nazeniem ti ich sem,nech si konecne happy.keby si aspon akceptoval,ze kolko ludi,tolko chuti a kazdy moze mat iny nazor,iny pohlad,ale ty budes neborakov diskuterov tolko manglovat svojim verklikom az ti ujdu,alebo ta zacnu ignorovat.mita by si si mal hyckat,ten jediny,ti asi ostal "verny",lebo je trenovany na vselico
    publikované: 27.07.2011 00:52:13 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  195. Sa furt rýpeš v hovienkach...
    Vasilisa a Ty spolu s ňou {08.07.2011 22:47} ste ma veru pekne okakali {13.07.2011 08:26}: Kde tam v tom mojom ANTIDIPLOMATickom komente vidíte neochotu byť kontrolovaný? Veď proti zapisovaniu sa do dochádzkovej knihy tam nie je ani slovo. Ohradzujem sa tam voči zabíjaniu času - ako píšem, vyriešiť by sa to mohlo turniketmi.

    Myslite si čo chcete Ale pravdou je že ma okydávate svojimi pomýlenými názormi na Mňa a svet.
    publikované: 27.07.2011 09:32:04 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  196. Koľko ľudí toľko chutí...
    Takéto rýpanie sa v hovienkach :) je na Teba príliš kôprofilné? Nemáš rada kôprovú omáčku? :) Mne chutí. Neľúbim však paradajkovú. Ani polievku. Na krémovej brokolicovej si ale zmlsnem, mňam, Bonnie, veď akceptuj o čom tu furt točím: - Slnko sa netočí okolo Zeme, leda tak pre pozemského pozorovateľa. Pravdou je že idem HLAVOU PROTI MÚRU v ktorom Vasilisa & company (s tou svojou chybnou interpretáciou takého toho môjho ANTIDIPLOMATického vyskakovania si na šéfa) tvoria tehly.
    publikované: 27.07.2011 13:46:02 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  197. mylis sa,
    ani vas,ani ja ta nechceme okydavat a nie je na tebe,aby si posudzoval pomylenost nasich nazorov na teba a svet,lebo naopak,my sa ta snazime pochopit a pomoct ti.lenze co s tebou?ty nechapes suvislosti,mozaiku detailov,ty sa upriamis na jeden prvok ako taky baran.komu sa paci zabijanie casu?skoro nikomu,hlavne,ak si ho nenaordinoval sam.turnikety v tvojom probleme by mohli byt riesenim,ale nie je tvoja kompetencia,aby si sa toho domahal.mozes to akurat navrhnut.az to budes platit,mozes aj rozhodnut.doslo ti to?
    publikované: 27.07.2011 13:55:41 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  198. Hádanka
    aneb: Niečo iné, niečo nové...

    Bonnie, ... trošku predýchavam ... predýchavam čo si mi tu zase naložila ... že či mi došlo :) ... A uvedomuješ si že tu miešaš dve rôzne veci? Nie? Treba to vytmaviť? - Ja viem/ vidím veľmi dobre že ako Ty tak ani Vasilisa ma nechce okydávať Ale robí to! Kde tam v tom mojom ANTIDIPLOMATickom komente vidí neochotu byť kontrolovaný? Že na turnikety nie sú prachy [a teda kvôli jednému k***tskému zápisu do dochádzkovej knihy musíme (v 21.storočí - vo veku počítačov) stáť v šóre na vrátnici než sa dostaneme k pracovnému stolu či potom z fabriky domov] je druhá vec. Chápeš ten rozdiel? :) Verím že áno. Verím že nikto nemôže byť taký sprostý, taký blbec! Ale môžno sa mýlim. Môžno žijeme v Matrixe a do Teba práve tu a teraz vstúpil jeho agent, :) videla si ten film? Vieš rozmýšľať trošku filozoficky? Dá sa s Tebou pobaviť na tému toho deja?
    publikované: 28.07.2011 07:47:34 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  199. Hra pre dospelých
    Nuž problém je v tom že z hľadiska manažmentu podniku (a celého ansámbla zamestnancov) sa rozumné (a ľudské) riešenie dajakého procesu už nemusí (inak z pochopiteľných príčin) javiť ako rozumé A potom tu na mňa Miťko vyskakuje že ty psychopat, Kde je jaká spravedlnost? Vidíš nějakou? Ani když se votočíš? Taky nic? Jediná je přesně nad Tebou. Že až příjde Tvůj den, necháš tu všechno a odejdeš, tak jak jsi přišel, a vyřádí se na tobě pitvológ. A rehoce sa tomu jak sprostý - čo na to povieš, na takéto jeho reči, pomáhajú (k uvedomelosti)? - ps:

    http://www.youtube.com/watch?v=bqqUHhzMjOY&feature=related

    Óóóóóóóo - óóóóóóo... Óóóóóóóo - óóóóóóo
    Tej kráske na pražskom orloji
    Odkážte že o ňu vôbec nestojím
    Nech si ďalej máta na veži
    ja verím že budem stále žiť

    nech si na mňa čaká každý deň
    Ja jej na to rande nikdy neprídem

    - hm, to určite...
    publikované: 28.07.2011 09:26:09 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  200. /
    Sorry, predošlý koment patrí do komentárov pod ten môj NOVÝ ČLÁNOK - dostal sa mi sem omylom, sorry :)
    publikované: 28.07.2011 09:29:18 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  201. Donekonečna nariekať a ľutovať sa... (2)
    Ale ako môžete usúdiť, aj sem sa hodí, dokonca by bol vhodný aj ako prvý koment: HRA PRE DOSPELÝCH = Problém je v tom že z hľadiska manažmentu podniku (a celého ansámbla zamestnancov) sa rozumné (a ľudské) riešenie dajakého procesu už nemusí (inak [teda] z pochopiteľných príčin) javiť ako rozumé. - A pokračujme: - Argumenty typu že "svet nie je ideálny" sú v takých prípadoch celkom bežné... - A nakoniec (po prečítaní diskusie): - Nuž neviem milý Robentin - s takými priateľmi ako máš (tam vo firme a tiež tu na blogu) Ty, už nepotrebuješ ani nepriateľov, :) drž sa, chlape, nech neprídeš o nervy! Najhoršia zrážka je zražka s blbcom, pamätaj si. Ako pozerám, sú ich tu (na Teba) celé zástupy! No niečo hrozné...
    publikované: 28.07.2011 09:48:17 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  202. riesis
    chobotiny rob.skus riesit nieco,s cim mozes pohnut,nezasekavaj sa na hovadinach,na ktore nemas dosah.ked nemozes presadit,alebo fyzicky osadit turnikety,najdi si sposob,ako to prezijes.ja tiez neznasam sory a cakanie,tak si trebars citam a snazim sa odputat od vedomia,ze stojim v nejakej stupidnej sore.a ked je len mala moznost,tak sa jej radsej vyhnem.nic nedocielim tym,ze sa budem celozivotne rozculovat nad takou vecou.celozivotne ma rozculuju uplne ine veci,ktore podla mna za to stoja viac.
    ad dalsie komenty - ja sa tym citaciam vobec necudujem...svet naozaj nie je idealny...zrazky s blbcom docela patria medzi najhorsie(aj ked jasnacka,ze zrazka so stlpom moze dopadnut horsie,ja som si raz skoro prerazila nos-pesi a okopala blatnik-autom)
    uz sa na to vykasli,je to bezpredmetne...
    publikované: 28.07.2011 16:28:56 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  203. ojojojojój
    po dovolenke sa vrátim a nachádzam aktívny článok, v ktorom som naposledy komentovala 8,7. To je fantastické....
    publikované: 28.07.2011 18:46:53 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  204. vas,
    tato diskusia prezije aj tento server,aj potopu,aj zemetrasenie aj vsetko,lebo tema turniketov sa zda byt vecna...:-)

    4rob:dobre,to je metafora,ale hadzem turnikety do 1vreca so satelitnymi temickami,ktore sa tu omielaju zo 2roky..vsak sa tomu nevenujes len v tomto clanku...v podstate by som si uz ani nespomenula ci si napisal aj o niecom inom...
    publikované: 28.07.2011 22:51:51 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  205. Riešiš chobotiny...
    nazdar Vasilisa, vitaj s5 po dovolenke :) ale teraz už šup odpovedať mi na moju imho korektnú {13.07.2011 08:26} výčitku: to čo za interpretáciu tej mojej ANTIDIPLOMATickosti si tu predviedla? Kde tam vidíš neochotu byť kontrolovaný? Veď proti zapisovaniu sa do dochádzkovej knihy tam nie je ani slovo. Ohradzujem sa tam voči zabíjaniu času - ako píšem, vyriešiť by sa to mohlo turniketmi.

    Bonnie, dobre vravíš, :) turnikety (rovnako ako smernica o štikaní si kartičkou cez otvorené dvere) sú satelitná témička. Uvedomuješ si však že to čo vyčítam Vasilise, nepatrí do toho vreca? Nie? Treba to vytmaviť? - S takými priateľmi ako ste vy dve, už nepotrebujem ani nepriateľov - Áno, znovu tu DONEKONEČNA {28.07.2011 09:48} NARIEKAm A ĽUTUjem SA... a predýchavam: Tvoja ignorancia je nebotyčná! Alebo si skrátka a dobre {28.07.2011 07:47} sprostá: čakanie v šóre na vrátnici (kvôli jednému k***tskému zápisu do dochádzkovej knihy) a to čo Ti vyčítam, sú dve rôzne veci. Chápeš ten rozdiel? - A ozaj, HÁDANKA, vieš čo Ti vyčítam? :) Nuž vyčítam Ti presne to čo vyčítam aj Vasilise. Aj svojím cteným kolegom som to vyčítal. Tvrdíte že sa ma snažíte pochopiť a pomôcť mi Ibaže robíte pravý opak! Okydávate ma. Okydávate ma svojimi výmyslami o mne. Dobrý úmysel nestačí, Bonnie, veď kukni na Vasilisu ako ma (verím že nechtiac) špiní (v svojich očiach): Kde tam v tom mojom ANTIDIPLOMATickom komente vidí neochotu byť kontrolovaný? - Chápeš (do pitchy) na čo sa jej vlastne pýtam? Pýtam sa jej že kde (do pitchy) chodí na také výmysly!
    publikované: 29.07.2011 10:50:24 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  206. S čím môžem pohnúť...
    aneb: Hlavou proti múru
    http://robentin.blog.sk/detail-hlavou-proti-muru.html?a=72ec65695b71f0bc6335a44cbbd06924

    Mám problém: Čo spraviť keď sa o mne rozchyrujú výmysly. Ako sa v takýchto situáciách ubrániť Bez toho aby človek musel Radšej zavrieť hubu a držať krok Ak sa nechce (v danej spoločnosti) skončiť na dlažbe, chápe to tu niekto?

    Jsi už přes rok trapnej. Řeš si Ludolfovo číslo, nebo pět, ale postupně, Maxwellových transformačních rovnic, nebo se dej na objasnění kvarku, nebo získej Nobelovku za objasnění teorie chaosu, dělej to čemu rozumíš a nevotravuj s takovejma krávovinama. :Miťo

    Hm, tento ma veru nechápe, tento ma (verím ale že nechtiac) trápi! Chápete čo vám tu teraz vravím? Nie? Treba to vytmaviť? - Sorry, sprostí ste.
    publikované: 29.07.2011 11:51:41 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  207. Nezasekávaj sa na hovadinách...
    Svoj predošlý koment by som rád premenoval na NEMÁŠ DOSAH... ale s tým už nepohnem, už je to raz dané, rovnako ako ten Vasilisin výmysel že, citujem, hľadá aspoň jedného človeka ktorý by nechcel byť v práci kontrolovaný - či už cez lizkartu alebo obyčajným zápisom do príchodovej knihy ktorej sa on tak veeeľmi čuduje, koniec citátu. Čo už. Na turnikety (ževraj) nie sú prachy a tak stojím v šóre spolu s ostatnými staby otrok ktorému sa pred výstupom z diamantovej bane pošmátrajú v riti či si v nej neodnáša niečo vzácne čo mu nepatrí lebo bez toho jedného k***tského zápisu do dochádzkovej knihy by ani nevedeli že v tej firme vôbec niečo robím - na takej vysokej úrovni je tam manažment...
    publikované: 29.07.2011 18:23:51 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  208. Človek nie je človekom
    ale kus dobytka. A to aj "vďaka" Bonnie & company. Absolútne vôbec neberú do úvahy čo im vyčítam. Pravdepodobne sú natoľko blbí že to nedokážu pochopiť. Ale možbyť sa mýlim. Môžbyť sú to všetko {20.07.2011 10:12} kriváci.
    publikované: 01.08.2011 09:37:46 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014