Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Sum 41 – Screaming bloody murder

Pri počúvaní Screaming bloody murder mám, ale pocit ako keby som sedela v nablýskanom rýchlom aute, ale maximálku nedosiahnem lebo mám zatiahnutú ručnú brzdu.

Kanadská punk-rocková skupina Sum 41 si dala na svojom albume Screaming bloody murder záležať. Pracovala na ňom 4 roky a svetlo hudobného sveta uzrel 25.3.2011. Skupina na ňom pritvrdila, ale kvality Chucka nedosiahol.

Predchádzajúci album Underclass hero, bol najslabším albumom aký partička okolo Derycka Whibleyho nahrala. Po pár vypočutiach vás album začal nudiť a niektoré piesne priam liezť na nervy. Aj preto som bola zvedavá s čím prídu Sum 41 v roku 2011. Určite ide o lepší album ako Underclass hero, ale pri jeho počúvaní mám pocit, že Sum 41 niečo brzdí. Album je síce tvrdší ako jeho predchodca, je temnejší, prepracovanejší, ale niečo tomu chýba. Screaming bloody murder je zlatá stredná cesta medzi albumom Chuck a albumom Underclass hero. Pri počúvaní Screaming bloody murder mám, ale pocit ako keby som sedela v nablýskanom rýchlom aute, ale maximálku nedosiahnem lebo mám zatiahnutú ručnú brzdu.
Na jednej strane skupina využíva tvrdé gitarové riffy, ale na druhej strane sú zabalené, stíšné. Aj napriek tomu albumu nechýba energia, nechýbajú mi nápady. Každá jedna pieseň je prepracovaná do najmenšieho detailu. Z piesní najviac vyniká Screaming bloody murder, Sick of everyone ( prvá sloha pripomína kabaretnú pieseň ), pomalá Crash a záverečná Back where I belong. Trošku rock n rollu zaznie v Baby you dont wanna knowTime for you to go. Intro Reason to believe nádherne vystihuje kompletne celý album, je pomalá, rýchla, mäkká, tvrdá, rytmická. Presne ako celý album.


Screaming bloody murder je kvalitný album. Sum 41 majú na svojom konte, ale ešte jeden kvalitnejší album a ten sa volá Chuck. Jeho kvalitám sa Scremaing bloody murder nevyrovná, aj keď nájde sa zopár piesní, ktoré sa svojou kvalitou Chuckovi vyrovnajú.

 

1. Reason to Believe
2. Screaming Bloody Murder
3. Skumfuk 
4. Time for You to Go
5. Jessica Kill
6. What Am I to Say 
7. Holy Image of Lies (A Dark Road Out of Hell: Part I) 
8. Sick of Everyone (A Dark Road Out of Hell: Part II)
9. Happiness Machine (A Dark Road Out of Hell: Part III) 
10. Crash 
11. Blood in My Eyes
12. Baby, You Don't Wanna Know
13. Back Where I Belong 
14. Exit Song 

 

8/10


Recenzie | stály odkaz

Komentáre

  1. Super
    Teším sa na ďalší článok :)
    publikované: 05.11.2011 21:13:24 | autor: Super (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Vyborne
    vyborne :)
    publikované: 29.11.2011 22:11:24 | autor: xxlpozicky (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014