Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Inštalácia servera do racku

Kopec srandy človek zažije ani nevie ako

Časom každý dôjde k tomu, že iné než 1U servery nemá cenu kupovať. Proste miesto v racku je drahé a peniaze investované do 1U sa časom vrátia. Takže i my sme si kúpili nejaké to železo v "placke", ako to nazval jeden kamarát.

1U server položený u mňa doma na klasický midi tower serverZačalo to už ráno. Noha opäť bolela jak ďas, ale to si človek nepomôže. Cez plece som prehodil noťasa, do rúk som chopil krabicu so serverom (je tenučký 1U, ale ťažký jak ...) a na to ešte tašku, čo nosím každý deň (minule som ju trochu vyprázdnil, tak to nebolo našťastie až také ťažké). Takto ovešaný ako vianočný stromček som sa dokrivkal k autu. Tam som server hodil do kufra a vybral sa na Barranov.

Večer som sa stavil pre kolegu a vyrazili sme do serverovne. Tam to začalo. Vybalili sme server a ja som zistil, že manuál na montáž som nechal doma. Tak sme začali skúmať, čo kam asi patrí. Postupne sme iterovali a blížili sa stále k jasnejšej predstave, ako to vlastne funguje a lyžiny sme nakoniec asi po hodinke namontovali na server i do racku. Dokonca nám nechýbali ani žiadne šroubky, ba nejaké i zostali nevyužité. Keď sme ho pokusne prvý krát zasunuli do racku, jedna strana sa nechytla. Proste ten rack je asi o pol cenťáka širší. Nakoniec sme ho tam predsa len dostali. Užili sme si ešte kopec zábavy vyberaním a zastrkávaním ostatných serverov, to celé len kvoli tomu, že nám jedna podložka spadla pod server a nešlo ju nájsť. Potom sme ešte povypínali zopár serverov kvôli "šikovne" zastrčenému napájaciemu kabelu.

Nakoniec sme to predla len rozbehali a server je v racku. Teší ma predstava, že asi o týždeň si to zopakujem s ďalším serverom (ktorý bol objednaný s týmto prvým, ale dorazil nejaký vadný, tak sa čaká na jeho výmenu).


net | stály odkaz

Komentáre

  1. x
    a casom niekto objavi moznost 1U mat bez hardiskov ;-) pripojene k velkej skrini plnej SCSI konektorov ;-) a potom niekto vymysli velikansku skrinu plnu virtualnych servrov :-)
    publikované: 15.10.2004 09:53:24 | autor: rony (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014