Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Reprezentacne druzstva v skokoch a severskej kombinacii

Len 3 reprezentanti.

SKOKY NA LYZIACH

RD- Tomas ZMORAY; Patrik LICHY

RT- Jan Tanczos- trener; Michal Pendziviater-servis; Peter Schlank- asistent

 

SEVERSKA KOMBINACIA

RD- Robert KARTIK

RT- Marek Sablatura- trener; Ludovit Kartik- manazer

 

.....................

Zo zapisnice SLA:

J.Tanczos- absolvovana kondicna priprava, rekreacia v Kovacovej, zamestnanie trenera v VSC Dukle je v rokovani.

Je nutne urobit nabor deti, ziakov.

Uznesenie: Sportovy riaditel SU a USK vypracuje projekt ziskavania mladeze a prace s mladezou za skokansky usek a usek severskej kombinacie (Z; R. Pretzelmayer)

............................

Som zvedava co sa stalo s detmi a mladezou ktora uz skakala?

No a co sa deje s mostikom K-18? Je vobec v prevadzke? Ved na takom mostiku mozno urobit sutaz aj pre amaterov a to aj na normalnych lyziach. Tak robia Slovinc, Taliani a in.. To je jedna z ciest ako robit nabor do useku skokov. Na Slovensku su tisice lyziarov-deti ktore dokonale ovladaju lyze a urcite najake percento z nich by si rado skusilo skoky (ved alpsky lyziary musia vediet skakat a obcas skacu aj po 30 -40 m).

Taketo sutaze by sa mohli robit aj pri prilezitosti nejakych detskych sutazi AD na snehovych malych mostikoch a v BB aj v lete na mostiku K-18 (pozvat ZS nielen s BB ale aj z sirsieho okolia). Taktiez nabor do skokov robit aj na dedinach a nielen skolach BB. Skokani zriedkavo pochadzaju s velkych miest ktore ma pre deti vela lakadiel. V Polsku deti dochadzaju na treningy aj s obci vo vzdialenosti 40-90 km od Zakopaneho ci inich skokanskych centier. Nechce sa verit. że slovenske deti nechcu skakat, ked v okolitych krajinach je tak velky zaujem. Deti s malych obci ani nevedia ze sa niekam na Slovensku da trenovat. Treba nechat na skolach v okoli aj pisomne pozvanky. Je to tazka a nevdacna praca ale jedina aka moze prilakat malych skokanov na mostiky. To nie je samozrejma praca pre jednu osobu, ale predsa na Slovensku je tolko skokanskych slav z minulosti, ze niektori by obcas na tie skoly mohli zavitat a porozpravat detom a ich rodicom o skokoch. Treba len chciet.

 


Aktuality o nasich skokanoch | stály odkaz

Komentáre

  1. Lepsie ako nic.
    Lepší traja letci ako nič. Nech máme aspoň ich. Ved ta naša jebnutá vláda chce zrušiľ z dôvodu šetrenia aj letectvo. Ak to takto pôjde dalej za krátku dobu sa zrúti celý náš demokratický, dvadsať rokov reformovaný system.
    publikované: 06.06.2011 08:07:47 | autor: Veštec (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ...
    Mne nevadi ze su len 2 letci. Mne vadi ze nie su ziadne deti i starsie deti. To je smutne a skoro neuveritelne. Predsa v kazdej s okolitych krajin deti trenuju. Nelen v Polsku, Cechach a Rakusku, ale aj v Madarsku, Rumunsku a na Ukrajine. Dokonca na Ukrajine skacu aj dievcata. Teraz 2 startovali na sutaziach v polskom Zagórzu (nedaleko Duklianskeho priesmyku).
    Naozaj sa nikomu nechce urobit nieco zdarma a nedokaze tie deti trenovat aspon 1 hod tyzdenne? Ved uz zopar aj trenovalo a skakalo. Kam sa podeli?
    publikované: 06.06.2011 16:59:29 | autor: zuzka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Skokani s Lotysska
    http://www.infoski.lv/sporta-klubi-un-skolas/sporta-klubi/tramplinleksana/sk-lidojosais-slepotajs/

    Aj v Lotyssku deti skacu. Preco na Slovensku nemozu?

    Na Beskydskom Turne vo Frenstate sa objavili aj Madari. Chybali opat Slovaci ...
    publikované: 17.06.2011 22:32:56 | autor: zuzka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014