Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

CME upratuje v Markíze

Akisto ste si všimli, že v Markíze nastalo veľké upravovanie.

Uprataniu predchádzalo odkúpenie podielov niektorých spolumajiteľov televízie (mimichodom aj Pavla Ruska) a niektorých pridružených firiem. A tak CME má dnes v Markíze väčšinový podiel.

Ruskova politická kariéra vs licencia

CME si logicky ako každá normálna firma chráni svoje investíce. Exminister Rusko počas svojho ministrovania a v čase svojho pádu často využíval túto televíziu ako svoj komunikačný - masírovací nástroj. Chcel sa zahrať na istého talianského mediálneho magnáta, avšak chýbali mu jeho schopnosti.

Potom, čo televízna a rozhlasová rada upozonila TV Markíza na závažný nedostatok - neobjektívnosť spravodajstva, bolo otázkou času kedy zasiahne CME. To, čo sa za obdobie posledných dvoch rokov odohrávalo v Markíze, predstavovalo pre CME značné investičné riziko a preto sa radšej rozhodli neriskovať pred vypršaním licencie a kúpili niektoré podiely od kľúčových vlastníkov TV Markíza. Týmto krokom si zabezpečili rozhodovaciu právomoc a začali konať v prospech svojich investícií.

Koľko hláv padne a kto ostane?

Je veľmi pravdepodobné, že po ruskových blízkych blízkych (Višváder a Rusková) a niektorých ďalších menejznámych zamestnancoch, opustí TV Markízu jej terajší riaditeľ - bábkova figúrka Pavla Ruska Vladimír Repčík. Rovnako je možné, že jeho príklad budú následovať ľudia spolupracujúci na Ruskovej volebnej kampani - Rozboril, Pročko, Hospodárová.

"V Markíze je prezamestnanosť", tvrdí CME. A tak začalo Veľké jesenné personálne upravovanie. Niektorí ľudia z Markízy už odísť museli, iných to už čaká. Je otázne či CME upratuje kvôli ozajstnej prezamestnanosti, alebo či to bude upratovanie po Ruskovi.


Komentáre | stály odkaz

Komentáre

  1. Bolo nacase
    a k poslednej vete, tipujem na druhu moznost :)
    publikované: 08.11.2005 12:00:37 | autor: gx (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014