Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nežehrám. Prišlo mailom.

Prišlo mi to omylom, ale to je iný príbeh. Myslela som, že ide o nejakú fikciu, rozprávku, alebo srandičku. Nevidelo sa mi, že by mohlo ísť o realitu a to dokonca ani u nás na Slovensku, kde si usilovne privykám, že býva možné i nemožné...

 Niečo som zagooglila, viz. napr. "Rozdelená dedina" (zdroj:plus7dni.sk), či " "Bezúhonný" starosta opäť kandiduje" (zdroj: zivot.sk) a docela mi padla brada. Ani trošičku nežehrám na osud, že mi nenadelil bývať v Žehrách. Myslím, že by som zdrhala kade ľahšie. Obdivujem tých statočných obyvateľov, ktorí sa aktívne pokúšajú riešiť svoju situáciu, hoci nemajú oporu v nikom a ničom - vo vláde, zákonoch, spoluobyvateľoch inej kože (tmavej) a iného statusu (neplatičov daní, odvodov, nájmu, vodného, odpadného, dlžníkov, poberateľov dávok, atď). V súvislosti s čítaním rôznych zdrojov mi napadli otázky trpiteľstva a že kto tu vlastne v tejto smiešnej republike trpí? Cigánska menšina v mestách a obciach s prevahou bieleho obyvateľstva? Jazyk by mi odpadol, keby som povedala, že hej. Biela menšina v mestách a obciach s prevahou cigánskeho obyvateľstva? Ruka by mi odpadla, keby som napísala, že nie. Čierni, či bieli v tomto štáte?

Neznášam tie debilné, farizejské a svätuškárske reči ako je každý strašný rasista a fašista, keď je biely a dovolí si otvoriť túto otázku. Kam tečú tie prachy, ktoré sa vyzbíjajú z daní a EU na riešenie rómskej otázky? Kde sú výsledky? Dosť zaujímavé postrehy som objavila napr. v tejto "Tak toto ma nasralo" diskusii. Premýšľam, či sa mi podarí odísť na dôchodok pred dovŕšením 80-tky, alebo či ma smrť zastihne v aktívnom produktívnom veku, už v 70-tke? Vygenerujú súčasné produktívne generácie dostatok pracovitých bielych otrokov, aby vedľa nich mohli žiť nakotené generácie neproduktívnych, zato reprodukciechtivých akože utláčaných spoluobčanov? Nebudú musieť náhodou niektoré skupiny začať viac rodiť a chodiť na dôchodok až Im Memoriam, aby to ustíhali? Alebo niektoré iné začať pracovať, alebo dokonca platiť za spotrebované náklady?

Potrebujeme žltých, napadlo mi. Ale tí sú nám k ničomu, inklinujú k černote, pašovaniu, čo pre našu ekonomiku nie je príliš ekonomické, nevytvárajú hodnoty, nemakajú manuálne, žijú z obchodov, kde my nakupujeme a svoj vejvar posielajú do žltých krajín akoby vôbec nemali chuť podporovať našu ekonomiku a shareovať s nami sociálne podporovanie čiernych skupín. Tak neviem, čo potrebujeme, ale marí sa mi, že niekto a nie jeden, by potreboval dobre po hube... a my ostatní nech z toho tiež niečo máme, trebárs Psylocybin ...

 

Poďme na zásielku, pastujem neupravenú: 

"Spišská diskriminácia - TOTO MUSIS POSLAT CO NAJVIAC LUDOM
Ivan Mižigár – vládca Žehry, Hodkoviec a Dreveníka

Ak ste mali dojem, že stredovek už pred pár sto rokmi skončil, ste na omyle. Obyvatelia obce Žehra, časť Žehra a Hodkovce, ho zažívajú denno denne. A intenzívne. Žijú ako poddaní. Majú aj svojho feudála, ktorý žije z
ich daní a poplatkov. Volá sa Ivan Mižigár z Dreveníka.

Žehra je malebná spišská obec, ktorá leží asi 4 km južne od Spišského hradu. Žije v nej približne 350 obyvateľov. V časti Hodkovce, ktorá od 19 storočia patrí k obci, žije približne 150 obyvateľov. Na 99 percent slovenského pôvodu. Za kopcom, vo vzdialenosti niekoľko kilometrov, leží cigánska osada Dreveník. Žije v nej približne 1300 Cigánov. Keďže Dreveník leží v katastri obce Žehra, obec má už druhé volebné obdobie starostu z Dreveníka - samozrejme Cigána. Na mieste starostu sa zatiaľ vystriedali dvaja bratanci – Marián Mižigár a Ivan Mižigár. Momentálne vládne Ivan.


Prvým krokom nového vládcu Žehry, Ivana Mižigára, bolo odpustenie dlhov za nájomné vo výške približne troch miliónov korún, ktoré dlžali obci jeho susedia z Dreveníka - Cigáni. Druhým krokom bolo, že si nechal od zastupiteľstva obce (zloženie 6 Cigánov z Dreveníka a jeden Slovák z Hodkoviec) udeliť odmenu 100 tisíc korún. Udelenie takejto odmeny už mesiac po nástupe do funkcie je pravdepodobne protizákonné. Starosta používa služobné vozidlo, ktoré spotrebuje prekvapujúco veľa paliva – obyvatelia Žehry vám smutne popíšu scény, ako na benzínovej pumpe natankujú dve tri cigánske autá z Dreveníka na jednu pištol a v obecnom účtovníctve sa zjaví blok za 5 tisíc Sk. Keď na základe zákona o slobodnom prístupe k informáciám žiadajú, aby im predložil starosta knihu jázd, po dlhých naťahovačkách dostali odpoveď: kniha jázd sa neviedla.

Obec platí státisíce korún ročne za nočné osvetlenie v Dreveníku - cigánska čať. Problém je v tom, že lampy v Dreveníku podľa očitých svedkov nesvietia. Za to sa tam pestuje iný šport – nelegálne odbery obecnej elektrickej energie, za ktoré boli už viacerí obyvatelia Dreveníka stíhaní.

Obec takisto platí vodu za celú časť Dreveník. Obyvateľov Žehry a Hodkoviec, ktorí si vodu platia sami, privádza do pochopiteľných vytáčok typická letná pohoda z Dreveníka – cigáni sa radi člapkajú v nafukovacích bazénoch napĺňaných obecnou vodou.

Čo by to bolo za feudála bez vlastných zbrojnošov, či rytierov? Ivan Mižigár si z obecných a európskych peňazí platí 24 člennú obecnú hliadku, zloženú z príslušníkov svojho ciganského rodinného klanu. Úlohou týchto obecných zbrojnošov je dozerať na udržiavanie poriadku v obci. A obecní zbrojnoši si túto úlohu občas aj plnia – kontrolujú občanov časti Žehra slovenského pôvodu, či nenarúšajú v obci kľud. Desiatky svojich susedov - cigánov, ktorí v podnapitom stave opúšťajú herňu a vykrikujú do noci, nechajú kolegiálne na pokoji.

Kto by nechápal, že 33 narodeniny syna treba riadne osláviť? A keď nebodaj tento krásny vek dovŕši syn feudála, treba dať ľudu na známosť túto radostnú udalosť. A tak sa v kultúrnom dome v Žehre oslavovalo štyri dni v kuse. Vo štvrtok, v piatok, v sobotu aj v nedeľu. Občania z Dreveníka sa tešili spolu so svojim starostom. Občania zo Žehry a Hodkoviec neboli pozvení (a určite by ani neprišli).

Ako dobrý vládca pomáha Ivan Mižigár svojmu ľudu. Napríklad zamestnáva približne 240 ľudí z Dreveníka - cigánov na aktivačných prácach. Obyvatelia Žehry a Hodkoviec však nikoho pracovať nevideli. Mnohí občania z Dreveníka majú
právne problémy, ktoré si spôsobili neplatením rôznych pôžičiek. A tak starosta rozhodol, že obec im bude platiť právny servis. Keď si obyvatelia Žehry a Dreveníka založili občianske združenie Nová Žehra na ochranu svojich práv, na právnika sa musia skladať sami.

Verchuška z Dreveníka nenechala nič na náhodu ani v súvislosti s komunálnymi voľbami. Deň po termíne podávania kandidačných listín sa občania Žehry dozvedeli, že obecné zastupiteľstvo rozšírilo počet členov zastupiteľstva zo 7 na 9. Plný počet kandidátov tak mohol postaviť iba starostov klan z Dreveníka.

Dalo by sa ešte dlho písať o veselých zážitkoch zo Žehry, napríklad o tom, ako najlepšie ukradnúť koňa, ako NKÚ členom občianskeho združenia Nová Žehra už štyrikrát napísal, že má síce schválený plán kontrolnej činnosti
ale v budúcom období do nej zaradí aj Žehru, ako vládca Ivan pohrozil vzpurným poddaným, že ak nebudú poslúchať, tak nasťahuje Cigánov priamo do Žehry a všetci bieli pôjdu do p..e, atď., atď.

Obdivuhodné na obyvateľoch Žehry a Hodkoviec je to, že sa nevzdávajú a veria, že sa dovolajú spravodlivosti striktne v medziach zákona. Keď sa im prišli ponúknuť extrémisti, poslali ich preč. Napriek všetkému sa chcú dovolať spravodlivosti u štátu. Myslím, že si zaslúžia našu nie len morálnu podporu, aby sa slušní ľudia zo Žehry nemuseli zbierať na právnika sami. Tiež sa zbierajú aj na to, aby mohli od majiteľa odkúpiť herňu, z ktorej každú noc odchádzajú podnapití obyvatelia Dreveníka - cigáni  a rušia nočný kľud. Ak sa im to podarí, herňu zavrú a budú mať šancu, že sa v noci aspoň v pokoji vyspia."

PS: práve som tento text ešte nagooglila aj na smečku, ale tam nebudem odkazovať a podporovať tak cenzorský portál, ktorý si na ňom vymazáva čo chce, kde chce, ako chce a kedy chce. lebo to sa mi nepáči. tak.


Len tak | stály odkaz

Komentáre

  1. aj ty sa cítiš bezmocná-ako ja?
    aj ty si nasratá-ako ja?
    aj ty nevieš čo s tým-ako ja?

    bo si - bonnie- obyčajný..pardon..bežný človek..
    ale každopádne POLITICI sú tí:
    -čo chceli riadiť túto krajinu
    -čo sľubovali,že vedia ako
    -čo majú v rukách moc
    -čo majú k tomu prostriedky..

    ale nemajú vôľu..
    prečo?
    žeby Europska únia..?
    publikované: 19.01.2011 18:54:06 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. je to nezávideniahodná situácia
    ale sú určití obyvatelia v menšine/keďže sú tieto dve časti jeden volebný okrsok/-ťažká situácia...Ja stále hovorím,že bude raz aj prezident Róm...a vo vláde...dá sa to čakať,podľa počtu detí a zvláštnej podpore tejto skupiny od vlády...-prečo sú tak mimoriadne ochraňovaní?,ostatní sme už skoro diskriminovaní...
    publikované: 19.01.2011 19:12:54 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, autorizovaný)
  3. och
    no nedivím sa že tu na západe stretám samého východniara.. niekde majú životné podmienky naozaj nezávideniahodné... no a či biely, čierny alebo cigáň je úplne jedno pokiaľ je to bezohľadná sviňa vyjebaná... :-/ všetko je to o človeku i keď niektorých jedincov homo sapiens tak veru nehodno označovať...
    publikované: 19.01.2011 19:26:41 | autor: pamp (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. ach...
    tento stat z nas vyslovene vychovava rasistov, pre nas ma same restrikcie, zakony, ktore nas nechrania ale postihuju a pre tych druhych je to naopak...nechapem preco sa uz davno v Zehre nenastolil poriadok podla zakona?
    Milujem recicky o tom, aka je dnesna vlada uzasna a aka je uzasna premierka...som slepa, hlucha...lebo vidim a pocujem len to horsie...
    Sklanam sa v obdive pred ludmi, ktori sa nevzdavaju...
    publikované: 19.01.2011 20:26:23 | autor: SoB (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. radost,
    ano a este aj ako blbec,lebo presne tych z nas robia.volakedy mozno byvala diskriminacia,ale pride mi to tak davno,pradavno,ako ked boli diskriminovani bieli s inym politickym nazorom,alebo povodom,nez bol komunisticky a robotnicko-rolnicky.diskriminacia sa nenapadne,pomaly,ale isto prehupla do opaku...

    presne ako hovori VF a na jej otazku precooo?mi nenapada ziadna zmysluplna odpoved... nech je kludne prezident aj rom,ak bude mat potrebne kvality a ludia ho zvolia,nech nim kludne je...len keby tak nebol zvoleny v style akym sa ne/volia starostovia v uvedenom prispevku...

    pampo - vsetko je to o cloveku,ako vravis...ale niektori jedinci i mne pridu tazko zaraditelni do rodu homo sapiens...dost clankov o tom zverejnil aj laco
    publikované: 19.01.2011 20:31:07 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  6. sobik
    a hlavne tych rasistov z nas umelo robi,lebo vsade je len diskriminacne klise, vselijaki blbci aj co tak na prvy pohlad nevyzeraju, maju plne huby tychto reci o diskriminacii,rasizme,aby sa nimi akurat tak zakryvalo jadro problemu.ten marketing okolo ciganov je genialny,zaujimalo by ma,kto ho vymyslel a takto sikovne implementoval do spolocnosti...
    publikované: 19.01.2011 20:36:17 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  7. bonnie-to je zase jeden socialistický
    prežitok-...ten marketing okolo cigánov...už v minulosti/za soc./chceli a dokonca sa to odporúčalo,zaradiť cigánov medzi ostatné obyvateľstvo.V našej dedine sa vtedy obyvatelia postavili proti a bolo...nemali sme ani jedného cig...Teraz už máme-kúpili si domy a starosta,aj obyvatelia môžu nesúhlasiť s predajom,ale zakázať nesmú-myslím,že ani referendom-diskriminovali by sme ich...Obyčajní ľudia už nemajú peniaze na kúpu domov,ale rómovia áno !-celý deň ich vidíme doma,ženy nemusia robiť,muži niečo po nociach...?-rôzne také,kde idú veľké peniaze...Aké títo odvádzajú dane?-by ma zaujímalo ! To polícia nevidí,nepátra,odkiaľ na to majú?...ale...peniaze sú všemocné...nájdu si spojencov.

    Druhá časť našich neprispôsobivých a tých chudobných je mimoriadne zhýčkamá - ani za socializmu im nebolo tak dobre !-trochu pokričia a robia im po vôli...prečo ich chcú stále prevychovávať,keď oni nechcú?...veď je kapitalizmus!.každý má mať vlastnú zodpovednosť...ostatní určite!-takže-väčšinou žijú z rodinných prídavkov na niekoľko detí a ešte kričia,že nemajú čo jesť...dajú na alkohol a cigarety...je to zneužívanie svojich vlastných detí a štátu,to by malo byť trestné !
    publikované: 20.01.2011 05:35:42 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Jednoducho..
    na Slovensku je to tak..
    publikované: 20.01.2011 08:29:33 | autor: believer (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. mne sa vidi,
    ze stare psy sa nove kusky nenaucia.ale deckam by trebalo dat sancu a to i za cenu,ze by boli zvyhodnene proti bielym,lebo co z nich ma vyrast,ked sa narodia do prostredia kde sluzia ako prostriedok pre dojenie statu a moc nutrilonu,alebo ovocia asi z toho nemaju,ked im rodicia davky prepiju...nemaju pozitivny priklad,nemaju motivaciu,lebo do skoly ich casto nielen ze neposielaju a nedozeraju na pravidelnu dochadzku,ale este sa im posmievaju,ze na co im bude a posielaju ich radsej kradnut-lebo ako maloletym im nic moc nehrozi.

    VF - myslim,ze je to tak ako pises a politici s tym nic moc nerobia,lebo paraziticky sposob zivota je im velmi blizky.ved na nich ma kto robit...
    publikované: 20.01.2011 13:19:44 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  10. chlieb takýto náš každodenný
    žijeme u nás, že si to až teraz niekto všíma? ... keď už nám šliapu na päty a o chvíľu možno aj na hlavy, ak nezmeníme pravidlá a učiť sa a bezúhonne žiť nebude cťou ale hanbou a posmechom
    publikované: 20.01.2011 13:33:21 | autor: KameliaB (e-mail, web, autorizovaný)
  11. kamB,
    ja mam skusenost,ze si to privatne vsima vela ludi,ale skoro nikto sa nema k tomu,aby k tomu cosi verejne povedal.myslim,ze je to ovplyvnene tym,ze sa hned nanho vrhne banda hysterickych tupcov,ktori cloveka rozcupuju,ze je rasista a tiez tym,ze mu taky obsah bloknu,zmazu,ci donutia ho stiahnut.akoby tu bol akysi zaujem nerypat v tom.nemyslim tym tento portal,ale spolocnost vseobecne.ja myslim,ze by o tom trebalo vela hovorit a vela pisat
    publikované: 20.01.2011 14:22:23 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  12. som za
    písať+hovoriť+konať..aj mierové protesty do ulíc..za bezpečný a spravodlivejší svet našich potomkov..bo im chystáme tento danajský dar..proste..nespať..nemlčať..ved´ čítam-ako bolo veľmi zle pred nežnou-museli sme trpieť mlčky..tak teraz už môžeme -dúfam-trpieť nahlas..nie?
    publikované: 20.01.2011 14:53:14 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. presne tak
    radost,co by to komu urobilo,keby nerozoberal tuto problematiku len v private,ale preniesol ju na verejnost?aby to zacalo bublat a potom vriet?hlasne trpenie uz nie je take nenapadne ako tiche,to uz si niekto vsimne...
    publikované: 20.01.2011 21:30:36 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  14. Bonnie,
    ==Obdivuhodné na obyvateľoch Žehry ==je obdivuhodné aj tvoje úprimné vyznanie, že nie je moderné hovoriť o ne/rovnoprávnosti v ne/demokratickom Slovensku našej menšinovo-väčšinovej pospolitosti . Stále platí, že najviac sa nažerie sviňa pri koryte a čo je dovolené bohom, nie je volom.

    Len prosím ťa, ja chcem chodiť kľudná spávať , tak prosím ťa nevypúšťaj "tigra z klietky" formou : ODCHODOM DO DOCHODKU V 80!!!!!!!!!!!!
    publikované: 20.01.2011 21:59:59 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Děvčata, před třemi dny jsem zachytil správu,
    že se rozbíhá podpůrný program grantovaný, že starostové a poslanci cikánských sešlostí, chceteli volebních okrsků se naučej číst a psát.
    Potom už to bude jenom dobrý!
    publikované: 21.01.2011 09:19:20 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  16. No hovorím-Mito !
    ...budeme mať prezidenta....počerného...nad Tatrou sa blíska,hromy divo bijú...
    publikované: 21.01.2011 09:30:19 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, autorizovaný)
  17. To mi nevadí. Jako poručíka mě sbalila nádherná ženská,
    nemaje pražádných předsudků jsem se jejímu nátlaku podvolil. Potom se ukázalo, že je to olašská cikánka z nejlepší rodiny.
    Už měla bejt i svadba, voni asi potřebovali čerstvý gény nebo co, jenže jsem zdrhnul.
    A vod tý doby se spoléhám pouze na intuici a né na barvu pleti:-)))))
    publikované: 21.01.2011 10:08:03 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  18. Bonča (dúfam že to oslovenie nevadí)
    Ja som rasista ale žluťáskou sa musím zastať... vo firme kde som robil muklili od nevidím do nevidím 24/7... tuším mali jednu voľnú nedelu v mesiaci. A to hovorím o manažéroch. O kradnutí - no nedovolili si zobrať list papiera domov bez opýtania (čo sa o mne povedať nedá :))
    čo sa ekonomiky týka - za to si môžeme sami... prečo si nevieme vypýtať viac za prácu od nich? chcete tu robiť? OK príďte, máme takéto podmienky... vieme tu, trochu spustiť a tu, ale na oplátku spustíte vy tu a tu...

    a čo sa cigáňov týka... 95% je takých akoich opisuješ, ale ostatných 5 % je podľa mňa v pohode.. a z tých 5 % ak je niekto schopný na hrad... nemám problém :) asi
    Ja len že ich nehádžme do jedného vreca (teda aspoň kým žijú) :D
    publikované: 21.01.2011 10:26:52 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. vas,
    dakujem:-)...ale patri sa mi dodat,ze aj ja som v minulom obdobi podlahla a niekolko rozpisanych spotov k ciernej teme som nedokoncila a zmazala.asi som potrebovala nejaky impuls-ten prisiel s tym mailom.a ja som sa na seba nastvala,ze preco vlastne by som mala mlcat k tejto teme,ked si o tom myslim nieco,co je sice "spolocensky nemoderne",ale je to moj nazor,tak ho poviem verejne a mozno sa ukaze ze podobny nazor ma este niekto a mozno bude impulzom pre neho,aby ho tiez vyjadril.niekedy byvam zmatena,mam suitu priatelov,s ktorymi sa na tuto temu priem-mne pripadaju neinformovani a naivni,ja zase im neinformovana a "rasisticka".akoby sa menil obsah slova rasizmus.oni trebars tvrdia,ze je to ine etnikum,preco by sa mali prisposobovat nam,nasej kulture a nasim zakonom,ja zase tvrdim,ze ked tu chcu zit,maju sa prisposobit a dodrziavat ich tak ako my vsetci,v opacnom pripade,nech sa s nimi robia poriadky,alebo nech tiahnu.nemyslela som,ze som rasista,nikdy som nechcela byt,nebola som tak vychovavana,ale v pripade,ze je moja netolerancia k tomu,co toto etnikum vyvadza a ako zije rasizmus,tak potom nim asi som.a bud musim o svojich nazoroch viac rozmyslat a pozmenit ich,alebo sa zmierit s tym,ze proste zrejme rasista som,lebo moj nazor je,ze na nas toto etnikum parazituje...
    ani ja nechcem ist dochodkovat v 80-tke,ale moze vlada pri sucasnom systeme najst inu cestu...zvlast ked nechce?
    publikované: 21.01.2011 15:27:46 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  20. mito,
    kiezby:-))
    ty si iny dobrodruh,tusim si spominal,ze po tebe isla aj arabska princezna:-)

    VF - vsak ked bude vediet pisat,citat a dalsie veci,nech to pride,ti prezidenti,co dosial prebehli,zas neboli nejaky vykvet...
    publikované: 21.01.2011 15:33:05 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  21. icko,
    nevadi,ved stejne ho uz vynasla sobka:-)
    s tou ich disciplinou by som suhlasila,ale upriam sa na to,kto z nej mal hlavny profit a na koho sa muklovalo.
    chodim casto do ciech,tam sa meni tvar miest nielen novou vystavbou,ale hlavne koloritom-cele ulice zlteju,klasicke kramky a sluzby zanikaju a jedny dvere vedla druhych predstavuju teraz "cinske"vyvarovne,co nevideli ani bambus,predrazene potraviny,kde matu zakaznikov kilami a dekami na ovoci,zelenine,ci predajne cinskych shitov,kde uz teba obcas zamestnaju aj nejaku ukrajinku,aby "pomohli"aj inym ekonomikam...zivnostnici nariekaju,ze tazko mozu platit za priestor,ked v nom len predavaju,na rozdiel od zltych,co ho i obyvaju,spia tam,varia,smrdia,plodia,atd.v cechach uz dokonca zdravot.preukaz pre nich nevydava lekar,ale pani na urade...jak taky uradnik posudi zdravotny stav,ked peciatku dat musi?a ako problem vidim i to,ze oni zisky nespotrebuvaju v domacej ekonomike,ale posielaju ich k sebe domov...

    nemam v umysle ich hadzat do jedneho vreca,ti,ktori ziju inak ako tych 95% tym fandim a respektujem ich,musia dokazat a ukazat viac a to si zasluzi obdiv.ani ja nemam problem,ak sa medzi nimi najde niekto schopny na hrad...
    publikované: 21.01.2011 16:01:52 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  22. Bonnie, né arabská. Africká:-)))))
    Ke bych si já mohl dovolit z mýho důchodu stádo vembloudů, prosím Tě pěkne, měj rozum, děvče:-)))
    V Africký zemi jsou jiný poměry finanční. Tam Tě nevěsta příde na dvě krávy nebo pšt, šest ovcí. Podle toho jak je vošklivá. To se dá zorganizovat. Že prej teď dávaj i nějaký granty. Že míšení krve. Červenej kříž nebo kdo.
    Mně poslali na míchání krve z Ministerstva obrany Českolovenský lidový armády. Za čtyři tisíc korun československých. Tak jsem míchal co jsem vládal:-)))
    K tomu prezidentovi, jestli je nějakej problém, nebo nemá kdo, tak já to vemu. Jsem v důchodu , i tak mám hovno na práci, tak proč né, že? :))))))
    publikované: 21.01.2011 16:26:03 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  23. mito,
    co to bola za miesacia misia?daj pikosky:-))
    publikované: 21.01.2011 16:36:19 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  24. bonnie
    ak budeš robiť petíciu...podpisujem sa..
    bo s tebou súhlasím..
    nechcela by som žiť na Spiši..ani inde,kde je silné zoskupenie cigáňov...máme s tým zlú skúsenosť..

    ešteže tu-v našej dedine-nie sú../zatiaľ/
    publikované: 21.01.2011 16:56:30 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. radost,
    aj to je napad.nasla som ich kontakt http://www.novazehra.tym.sk/news.php, napisem im a opytam sa,ci maju pripravenu peticiu,ktoru by sme mohli podporit,alebo co by sme pre nich mohli urobit.myslim,ze aj ked ich problemy nevyriesime,dobre im padne,ak uvidia,ze maju podporu aj od ludi,ktorych sa ich problem priamo netyka,ked nemusia zit v oblasti,v ktorej ziju oni a mozno ich psychicky podpori,ze to inym ludom nie je lahostajne... ak mate niekto dalsie napady,ako sa mozme aktivizovat v prospech napravy situacie,ktora tam vladne,tak dajte a nieco zrobme,nech tu nesedime ako paka
    publikované: 21.01.2011 18:23:27 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  26. Bonnie, nevím, jestli přímo pikošky
    takhle před spaním. Jestli je to dobrý pro citlivou dívčí duši.
    Právě jsem se vrátil z Kovárny. Vyřešili jsme problém udržení celosvětovýho míru. Bombardovat se nebude.
    Teď k meritu věci samému.
    Když jsem přijel na Slovensko, lezly nám baby nekontrolovaně voknem na svobodárku. Skoušeli jsme s kolegáčema všecko, vod ignorace po dělbuchy. Dělbuchy nám udělaly zlou krev u velitele posádky, neboť nás chtěl vystěhovat bez možnosti dovolat se generálního pardonu.
    To ,maně vspomenu,přijdu se napít do kuchyně, spoře oblečen a tam tři baby. Já, že co tu děláte. Ony , bez uzardění, že čekáme na Tebe!
    Kurňa, jak to že vo tom nic nevím. Jsem sice Husita a na množství nehledím, ale dyk mně zabijete.
    Kolegové rozlezlí po mítincích, nikde nikdo, ani noha, jako na potvoru.
    A teď náčelníku raď!
    Musel jsem je při ranním rozbřesku vyhodit voknem, měli jsme to na mezanínu, protože kdyby se to rozkecalo, tak už by mne žádná nechtěla!
    Tak takhle jsem se já dokázal vobětovat pro zámysl vedení českollovenskýho státu. Jen pro ilustraci.
    publikované: 21.01.2011 18:55:57 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  27. Bonnie, jednoduche!
    vyjst do ulic demonstrovat- stavkovat-bojkotovat..to je jedina cesta..;)
    publikované: 21.01.2011 19:07:51 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. jajka,
    nejako zacat treba:-)uz som im napisala,vyjadrila im podporu a opytala sa na podnety ako by sme im mohli pomoct.
    ...a este defenestrovat...ani vajickova a rajcinova prestrelka nie je zla...sice to ako prejav proteatu prilis nezavazi,ale aspon je sranda:-)
    publikované: 21.01.2011 19:11:17 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  29. :)
    http://www.tyzden.sk/rozhovory-dna/l-nicholsonova-e-pay-kartam-verim.html - uvidime, co z toho bude. dame statnej tajomnicke sancu. lebo uz ma nebavi, aby stat furt enabloval parazitov.
    a tym politicky korektnym laviciarskym trtkom, co ta nařčejú z rasizmu, daj po papuli a oblej ich kyblom studenej vody, nech sa preberu. ak nezaberie, treba ich nasilu nastahovat na nuteny pobyt do zehry, nech si to tam uziju.
    publikované: 25.01.2011 12:46:13 | autor: nayumoid (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014