Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Červená karta pre Radičovú

11.10. 2011 bol posledným dňom pre vládnutie vlády I. Radičovej. Pár slov k tomuto som si dovolil napísať a budem rád, ak sa ďalej budeme môcť porozprávať v diskusií. Akýkoľvek Váš názor je vítaný v kolónke pod článkom. Či už priamo k článku alebo len k tomu čo sa 11.10. udialo. Prajem Pekný deň

Prišiel čas opäť sa prihlásiť vďaka môjmu blogu o slovo a povedať čo si myslí mladý človek Slovenskej republiky. Môžem povedať, že ľúbim svoju krajinu, svoju vlasť. Preto sa vyjadrujem k tejto téme, nie preto, že sa teším. Ľudia vo vláde ešte od môjho nenarodenia robia s našou krásnou krajinou čo sa im zachce. Je to jeden veľký odpad... Áno, veľmi nerád, ale musím povedať, že zo Slovenska sa stáva smetisko. VĎAKA VÁM, áno Vám, ktorým sa tento článok nikdy nedostane, vďaka Vám politikom.

Kto čaká, že tu nájde niečo iné, okrem môjho názoru, nemusí ani ďalej čítať.

Drahí priatelia, čitatelia, spoluobčania. To, že padla vláda I. Radičovej ma nehreje na duši, keďže nepatrím k zástancom žiadnej strany, čo je škoda, lebo rád by som mal vo vláde ľudí, s ktorými zdiaľam názor a nie je to len o kompromise. Áno, aj ja tam chcem mať svojho človeka, na ktorého budem hrdý, že som si ho zvoli. Žiaľ.

Prečo ale píšem tieto sprostosti? Lebo ma uráža, že ľudia na Slovensku sa nechávajú klamať. Stále viac a viac tí, ktorých si volíme klamú. Ale prečo im to dovolíme?

I. Radičová a jej strana mala napísané pri svojej strane v čase volieb toto: "SDKÚ-DS nesúhlasí s pokračovaním požičiavania si na pôžičky Situácia je naozaj veľmi vážna a záväzky, ktoré prijímajú krajiny Európskej únie, sú záväzkami pre našich občanov a našu spoločnú budúcnosť. Podľa slov volebnej líderky SDKÚ-DS Ivety Radičovej sú potrebné vo vzťahu ku Grécku reformy a nie ďalšie dlžoby. „SDKÚ-DS má morálne právo na takýto postoj, keďže krajinu z podobnej krízy v minulosti zachránila. Máme právo do týchto pravidiel hovoriť, práve preto, že Slovenská republika reformy absolvovala. Nemáme dôvod v predklone a potichu očakávať rozhodnutia inštitúcií Európy“ povedala I. Radičová.

Politici sa včera (11.10.2011)pýtali jeden druhého otázky. Ja sa pýtam teda občanov našeho štátu: "Prečo sa nechávame takto klamať?, Prečo dávame za vinu rozpad vlády SaS?, Prečo sme toto nečakali, že politici nás aj ďaľšie obdobie budú klamať?" Odpovedzte si každý zvlášť.

Nezastávam si R. Sulíka často a vlastne nikdy som to doteraz nespravil. Ale prečo mu dávať pád vlády za vinu, keď spravil presne to, a bojoval za to, za čo bojovali všetky strany od začiatku?

Sledoval som rozpravu 8 hodín na našej jedinej spravodajskej televízií. Pán Sulík sa rozumel, prečo aj my, pre niektorých politikov hlúpi Slováci, sme nechceli euroval. Nechceli sme ho, čo sme vyjadrovali v anketách, diskusiách a pod. Nech bol zámer Sulíka akýkoľvek, povedal fakty. Slovensko je najchudobnejší štát a má sa podieľať 35% z priemernej mzdy občana na eurovale. Nemecko, ktoré vie prečo euroval podporuje, lebo by padli banky a potopili by Nemecko, tí prispejú niečo cez 20%... Niekomu toto nestačí. Ale prečo sa nemôžu podieľať všetky štáty rovnakým dielom? Pre Slováka je dosť 200€ investovať do niekoho, kto si za svoje problémy môže sám. Hlavne, ak si dokážu pomôcť. Ale nechcú. Lebo vedia, že im pomôžu iní bez toho, aby si štáty rozpredávali majetky rovnako, ako naše hlúpe Slovensko. Gréci štrajkujú. Tým chce milá, už si dovolím tvrdiť expremierka aj Fico prispievať na záchranu, keď oni sami sa zachrániť nechcú?. Viem, čo povedala premierka. "Tu nejde o záchranu tučného Gréka! Tu ide o záchranu štátov, ktoré túto pomoc potrebujú"... So všetkou úctou Pani Radičovej odkazujem: "SPROSTOSŤ!!!" Gréci by dostali tie peniaze prví, lebo od nich ide najväčšia hrozba krachu štátu. Ale aj keď nie, dajme si príklad jedného štátu, ktorý pýta pomoc ako pre seba, tak pre svoje banky. Napríklad takí Taliani majú najväčšie zásoby zlata v EU. Nech si to predajú. Nech si pomôžu tým čo majú, nie tým čo nemajú!

Milí čitatelia, chápete o čo tu ide? Nechcem nikoho obviňovať, ale ak toto chápem ja, prečo to nechápu ľudia s titulmi? Prečo nás zavádzajú, že Grécku sa pôžička neposkytne? Rozumejú tomu lepšie? Možno! Ale každí s tým titulom by sa nad mojím článkom ani nezamyslel. Prečo? Lebo som mladý a bez titulu. Takže debil. Rovnako ako vy. Lebo my občania nič nevieme. Preto sme si tam dosadili ich.

Euroval nakoniec schválený bude. To som si istý. O peniaze prídeme. Hlavne tie, čo sme dali Grécku, lebo oni, práve oni sa nechcú liečiť, tak darmo im kupujeme lieky. Chápem to sedliackym rozumom takto. Keď dám Števovi 100€, lebo potrebuje na stravu, ubytovanie a niečo chce dať deťom, tak očakávam návrat jedine vtedy, ak je Števo schopný tieto peniaze zarobiť. Števo však sedí doma, štrajkuje, nezarába a teda nemá mi z čoho vrátiť. Roman mu požičia 200€. Vráti mi síce tých sto, ale tých ďaľších sto znova potrebuje pre seba a Romanovi nemá ako vrátiť. Toto ale nie je problém iba Grécka, toto je problém všetkých krajín. Každý je niekomu niečo dlžný. Prosím pekne, tuto sa mi hlava už zastavuje. Tak kto teda má tie peniaze? Predsa keď niekomu niečo dlžíš, buď tie peniaze máš ty alebo si ich dal niekomu ďaľšiemu. Je to ale fakt. Majú ich Američania? Nie! Majú ich Angličania? Nie! Majú ich Španieli? Nie! Afričania majú jedine banány. Dokedy toto peňažný svet vydrží? Žijeme vo fikcií. Keby takýto príbeh, aký naozaj žijeme napísal niekto pred 1000 rokmi, tak je to vyhlásené v tej dobe za sci-fi a človeka zavrú do blázinca. A mňa asi tiež. Veľa vecí nechápem a preto sa zamotávam takto na konci do vlastného textu.

Každopádne, nech je Váš názor akýkoľvek, rád ho uvítam v diskusií a rád sa do diskusie aj zapojím. Ďakujem za Váš čas!


Rozhovori | stály odkaz

Komentáre

  1. Ja debil
    Mne napríklad nie je jasné prečo (sa vraví že) do toho eurovalu prispejeme Hoci sa včera v parlamente (s konečnou platnosťou) odhlasovalo že nie (dôsledkom čoho bol aj ten pád vlády)! To akože čo je za logika?
    publikované: 12.10.2011 14:37:01 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Ide o princíp
    Mimochodom, tiež som v telke sledoval tú parlamentnú debatu a myslím si že tí ktorí zahlasovali (takto vlastne) za rozpad vlády - myslím tu hlavne na prejav Petra Osuského z OKS -, sa zachovali čestne.
    publikované: 12.10.2011 15:22:14 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Plač Jeremiášov
    publikované: 12.10.2011 15:32:44 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Pasáže z jeho prejavu
    aneb: Hlas proti oligarchickému kolektivizmu

    Európska únia bola pre nás z poza plota nepochybne Európu ideí. Veľmi sa mi páčila Európa slobody pohybu osôb, tovarov, lások, proste Európa slobody, kde každá krajina mala demokratickú ústavu. Možno každá trochu inú ale každá demokratickú. (...) Medzitým sme zažili výroky hegemónov Európy typu, že sme prepásli možnosť držať hubu a vtedy s dovolením som začal mať pocit, že to nie je celkom to, o čom som rozmýšľal a sníval spoza ostatného drôtu. (...) Ak teda bola Európa založená ako Európa ídeí a štátov, nie je celkom radostné to, že postupne dochádzalo k odbúraniu tejto idei. (...) že sa postupne ukrajuje z rozhodovania o vážnych veciach pričom, podotýkam, sa jedná o veci kde je slobodné rozhodnutie parlamentov absolútne štandardné, teda my našim postojom nechceme žiadne nadpráva, my chceme hlasovať podľa svojho vedomia a svedomia v bode kde sa to predpokladá. (...) Mám problém s tým, že tá väčšina, na ktorú sa odvolávame a vraj ktorá na nás teraz hnevlivo pozerá, sa hnevlivo pozerá na to, že niekto chce využiť normálne svoje ústavné právo na hlasovanie podľa vedomia a svedomia. Je možné a akceptujem (nikoho neosočujúc) že videnie toho istého pohára môže byť u rôznych kolegov v tomto parlamente rôzne a ja chápem i argumenty druhej strany. Ale domnievam sa, že ak sa má urobiť prietrž k niečomu zlému, tak je takmer jedno kto zakričí, že kráľ je nahý. I keď je to malé dieťa. Pretože musíme povedať, že Európa je nahá, a že urobila všetko preto, aby taká bola. A domnievam sa, že ak to povie malé Slovensko, tak to neprestane byť kvôli tomu pravda. (...) Nevytĺkam politický kapitál. Hovorím to z presvedčenia a uznávam presvedčenie všetkých ďalších ktorí hovoria opak. ale s dovolením, nech sa mi nesiaha na moje presvedčenie. A domnievam sa že jednoducho právom mať iný názor. (...) --- [A potom ešte poznamenal:] Ak má byť moja sloboda obmedzená tým že kritériom členstva v čomkoľvek budúco-európskom má byť sklopený stiahnutý chvôst, tak si nemyslím že by to tak malo byť. Európa by mala stáť (...) nie na kritériu jednohlasného hlasovania za niečo. Myslím si že to nie je cesta a je úplne jasné že so stiahnutým chvôstom v principiálnych otázkach, tažko Európu pohneme k lepšiemu.
    publikované: 12.10.2011 17:22:49 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  5. robentin
    asi prvýkrát s tebou súhlasím..PO hovoril ako rovný-poctivý-múdry vekom- chlap..ale nie politik..
    politik nie je rovný ani slobodný chlap..tak
    publikované: 12.10.2011 18:05:21 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. mladý muž
    ja som už staršia žena..
    cítim to tak-ako ty..
    nepíšeš sprostosti,nie si debil..
    Sulík sa zachoval čestne-priamo-dodržal vládne prehlásenie v programe..
    Sulík nepovalil vládu..
    vládu povalila Radičová spojením dvoch nesúvisiacich problémov do jedného stlačenia tlačidlom..žeby vydierala SaSku??neverila-že si stoja za svojím rozhodnutím?...asi..
    mám rada rovných-čestných chlapov..
    ale..
    nebolo to politicky dobré gesto-od R.S.
    podľa slovenskej múdrosti: =Kto chce s vlkmi žiť-musí s nimi vyť..=
    sme malá-slabá-nezaujímavá krajina-čo sa týka dravcov-ktorí vedú svet..
    čo ked nás na odplatu budú chcieť zničiť? možnosti sú aj iné..aj ekonomické..
    preto asi Sulík a pár dalších jednotlivcov ostalo osamotených..ked 16 krajín schválilo-musíme aj my..nemožno robiť bu-bu-bu..nemáme na to..
    doba je zlá..možno až nebezpečná..
    publikované: 12.10.2011 18:27:22 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Súhlasím s článkom,
    súhlasím s Osuským, súhlasím dokonca s Rafajom.
    Radosť,
    sme malá krajina a prirovnám to k rodine, za ktorú sa EU považuje. Keď má mama 16 synov a ten najmenší, ten najmladší, bude poukazovať na chyby najväčšieho a najstaršieho, zato ho ukameňujú? Mama ho vyženie, nebude viac jej synom? Nemala by sa zamyslieť, že ten Ďurko -Truľko má kus pravdy? Súlík sa zachoval čestne, ako i všetci tí, čo proti eurovalu hlasovali. Nikto nám nič, zadarmo nedá. Všetky tie eurofondy preplatíme o niekoľko 100 %. Radičová, mimochodom, som jej spriaznená duša, nepostrehla zákerný krok, ktorý jej nastavili jej vlastní. Jeden z tých, ktorý sa na jej mieste chce vidieť. Urobila veľmi veľkú chybu, že pristala na jednu voľbu o dvoch veciach.
    Nie som politik, mám len sedliacky rozum, ale ak nič nemám a chcem sa hrať na boháča,a prisľúbiť z koláča dieru, len aby som bola pekná v očiach iných, nie je hrdinstvo, ale zbabelosť. A preto tak vehementne obhajoval Dzurinda i Radičová. Už nebudú pekní v očiach Sarkóziho, ani Merkelovej. Je to hanba? Nie je väčšou hanbou, že ukázali pred celým Slovenskom, že im o nich nejde? A neviem, prečo všetci tvrdia, že sme poškvrnili Slovensko. Možno sa v tej EU nájde niekto, kto sa Sulíkovho činnu chytí a bude ho nasledovať. Kiežby bolo viac takých, ktorým nejde o miesto v parlamente, akotým, sa včera tak prezentovali, prázdnymi rečami o zodpovednosti voči voličom. Nikto čestne na voličov nemyslel, len na to, že tá vláda pre to Slovensko tak dobre nerobí, keď s jej vládnutím nie sú spokojní vlastní prísediaci. A ak sa teraz spoja s Ficovcami, tak nás čaká návrat o 50 rokov dozadu a zadĺženiena 5 generácií, pretože jemu je cudzie príslovie: zakrývaj sa len takou perinou, na akú máš.
    A nemám rada hulvátstvo Slotu, ale dnes povedal pravdu: zapredali sa Judášovi
    publikované: 12.10.2011 19:20:58 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  8. vasilisa
    súhlasím s tebou..
    lenže
    ten život nie je o pravde..o poctivosti..o čestnosti..
    o tom som vždy snila..
    a tak žila..
    je o moci-sile a peniazoch..
    svet nie je bezpečné miesto pre život..tu kdesi na webe som čítala..
    euroval je ťarcha pre mnohé generácie potomkov..
    som povojnová generácia..vdačím OSUDU za prežitý život v mieri..a nevadí mi ani minulý ostnatý drôt a nedostatok banánov..
    dnešných slobodu hlásiacich dravcov a podvodníkov sa veľmi bojím..
    pokojný večer
    publikované: 12.10.2011 19:32:49 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Mám rada rovných-čestných chlapov...
    nazdar Radost, kukni článok pod ktorým si aktuálne podávam tuto prítomnú Vasilisu :) a prosím Ťa pekne mi povedz v čomže to so mnou nesúhlasíš?
    http://robentin.blog.sk/detail-spravny-vztah-ku-kolegovi.html?a=5694a32076c90f46a59cdabec6424d23
    publikované: 12.10.2011 20:44:17 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Mám rada rovných-čestných chlapov... (pokračovanie)
    Alebo sa kukni aj na moje (aktuálne) komenty k eseji TEN NEŠŤASTNÝ ROZUM, čo je v nich na nesúhlasenie?
    http://milans.blog.sk/detail-ten-nestastny-rozum.html?a=193b03ba7be17e31d596489f0f9d6270
    publikované: 12.10.2011 20:50:37 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  11. Radosť,
    už som komentovala, ale akosi sa nezobrazil. Tak je, i ja chcem v mieri žiť, v noci sa z pokojného spánku nebudiť. Ja ale vieru nestrácam, že všetci nie sú poctiví. Je to o tom, že poukazujeme, že ten má viac, ako ja? Je to o tom, že nevidíme, že je niekto, kto má menej? Alebo je to o vnútornej slobode a tá mi umožňuje konať tak, ako konám? Alebo o neslobode, že sa zapredám?
    publikované: 12.10.2011 21:02:46 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Krátke správy s mojím krátkym komentárom
    http://www.webnoviny.sk/slovensko/iveta-radicova-vyzvala-richarda-sulik/415441-clanok.html

    1./
    "Vyzývam predsedu parlamentu aby bol chlap a aj jeho ministri aby vedeli čo je ich zodpovednosť a odstúpili," vyhlásila.

    = Aj je to tak, tak potom by mali odstúpiť komplet všetci :) lebo parlament vyslovil predsa nedôveru _celej vláde, no nie je tak?

    2./
    Tri koaličné strany podľa predsedu Most-Híd Bélu Bugára urobia všetko preto aby čo najskôr parlament schválil euroval. "Poprosíme predsedu SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu aby aj v našom mene inicioval rokovanie so Smerom-SD o podpore eurovalu," uviedol Bugár novinárom. Zdôraznil že najdôležitejší problém ktorý treba vyriešiť je podpora eurovalu v parlamente.

    = A-ha, hmmm, JA DEBIL :)

    ps: Vasilisa... to to Tvoje odčiňovanie viny (za pomýlené názory čo o mne máte) bolo neúprimné, ba priam falošné!
    publikované: 12.10.2011 21:40:19 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  13. Hlas proti oligarchickému kolektivizmu (2)
    http://mmserv2.nrsr.sk/NRSRInternet/Vystupenie/73066/Belousovova_Anna.html

    Zamyslime sa nad tým, čo sa nám predkladá podporovať spolu s vládou. (...) Zvlášť, keď prípad Grécka ukázal naozaj v plnej nahote neschopnosť doslova zbyrokratizovaných európskych štruktúr a ich predstaviteľov - lebo to nie sú anonymné nejaké neživé štruktúry -, ktorí neboli buď schopní, alebo sa podieľali na falšovaní ekonomických štatistických údajov. Podľa mňa, ak posudzujeme to, čo sa stalo okolo Grécka, je celé Grécko buď jeden obrovský mega podvod, alebo príklad už chorobnej neschopnosti tých európskych úradníkov, ktorí to mali kontrolovať. (...) Ako môže tento človek, ktorý bol premiérom v čase, keď sa Portugalsko zadlžovalo, teraz prichádzať s riešeniami? (...) A čo považujem ja osobne za doslovnú nehoráznosť je že ešte požadujú ako riešenie, alebo navrhujú riešenie to, že sa vytvorí európsky federálny štát. To znamená, že tí neschopní, ktorí to dovrzali, prepáčte, alebo tí, ktorí robili podvody, do ich rúk máme teraz pri tom nátlaku, áno treba rýchlo zahasiť ten oheň, treba rýchlo zachraňovať európsku menu ako valutu, tak, lebo neviem aké nešťastie spôsobíme, tak týmto ľuďom máme dať do rúk väčšie právomoci? Keď pri menších právomociach buď podvádzali alebo preukázali svoju absolútnu, absolútnu neschopnosť a nezodpovednosť pracovnú. (...) Proste my hasíme požiar, ale nehasíme, nelikvidujeme príčinu a o tej som sa snažila rozprávať. Faktom je, že typickou praxou alebo praktikou európskych byrokratov je snaha, že musia dosiahnuť svoj výsledok, ktorý chcú všetkými spôsobmi a za každú cenu. (...) Predsa je normálne morálne, že každý žije len z toho čo má a dovolí si toľko koľko má. Keď som hovorila o tom, že Grécko je jeden veľký megapodvod, viete mne to pripadá že naozaj aj banky nemecké, francúzske, ktoré požičiavali Grékom, nech mi nikto z nejakých veľkých ekonómov slovenských, či zahraničných sa nesnaží nahovoriť, že nevedeli o situácii. (...) Takže určite nemecké aj francúzske banky museli vedieť, že požičiavajú štátu, ktorý nie je v dobrej ekonomickej kondícii, ale rátali s tým, že keď bude zle, to boli ich rizikové investície, takže pritlačia vlastne celú Európsku úniu ku stene a teda buď padne euro alebo budete platiť všetci za Grékov, ale to nie je správny postup. (...) Teda ja vždy som bola a aj budem proti tým tendenciám ktoré nás tlačia k dnešným riešeniam (...) Na záver, ak môže byť účasť Slovenskej republiky v eurovale spojená s hlasovaním o dôvere vláde, logicky je správne a morálne, ak budú prípadné predčasné voľby, ak by boli, spojené s referendom o účasti Slovenskej republiky v eurovale. Ďakujem za pozornosť.
    publikované: 12.10.2011 23:31:32 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  14. Hlas proti oligarchickému kolektivizmu (3)
    http://mmserv2.nrsr.sk/NRSRInternet/Vystupenie/73172/Chren_Martin.html

    Demokracia, tak ako ste ju zadefinovali, by nebola ničím iným iba tyraniou väčšiny. Demokracia, tak ako ste ju zadefinovali, by nepripúšťala žiaden vzdor voči zlým rozhodnutiam, voči nesprávnym rozhodnutiam, ktoré sú postavené na princípoch a argumentoch, za ktorými si stojíme.
    publikované: 12.10.2011 23:48:39 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  15. Perlička
    Vasilisa - tak ma napadlo -, hádaj kto napísal tieto slová: "A som presvedčená, že ak niečo vyhovuje väčšine, nebojkotuje to, nebudem vymieňať celý kolektív, ale sa nekompromisne zbavím závrtnej skrutky." - nie si Ty takto náhodou za tyraniu väčšiny? :)
    publikované: 13.10.2011 00:11:27 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  16. ja si myslím
    nie celkom a nie úplne pozorne som čítala všetky komentáre predo mnou, preto odpustite, ak by som náhodou niekoho opakovala. Čo sa týka tety Ivety tak podľa mňa má tá žena kus pravdy. Vstupom do únie sme nastúpili na vlak, ten vlak však zmenil smer. Máme tri možnosti:
    1. pokračovať v ňom (schváliť euroval)
    2. vyskočiť
    3. zatiahnuť ručnú brzdu (neschváliť euroval)

    Jasne si uvedomujem, že vlak sa rúti zlým smerom, rušňovodičom však nie sme my, ale podstatne bohatšie a vplyvnejšie krajiny ako naše malé Slovensko. Teta Iveta povedala, že za euroval ako taký by nikdy nebola podporila, ale pomôže zatiahnuť ručnú brzdu? zastaví to ten obrovský vlak? Nie. A čo sa robí tým, ktorí zaťahujú bezdôvodne ručnú brzdu???

    Nechcem si ju zastať. Všetkých tých 150 ľudí, ktorí hovoria o uťahovaní opaskov a berú peniaze za stoličky, ktorých sa kŕčovito držia (napriek tomu že na nich fyzicky nesedia) má svoj podiel viny na tom, kde momentálne Slovensko je.

    A my, drahí spoluobčania sa môžeme spolu postaviť pod kopec a s nemým úžasom sledovať čo sa deje hore na "olympe" lebo jedinou pákou ktorú máme ísť do volieb, len je otázka, či je z čoho vyberať :(
    publikované: 13.10.2011 09:55:00 | autor: v7kraska (e-mail, web, autorizovaný)
  17. sedmikráska,
    zabudla si, na ten zoskok. Ten predstavuje niekoľko možností.
    publikované: 13.10.2011 19:29:08 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  18. Robentin,
    Nie , nie som za tyraniu väčšiny. Stajím v rade za tými, ktorí hovoria mojím jazykom, o ktorých si myslím, že majú pravdu, a hovorí za nich i moje vnútorné presvedčenie, že to, čo hovoria, mienia i uskutočniť. Nech ma budeš akokoľvek vyzývať, lebo všetci ostatní, ktorí polemizovali s tebou na blogoch, sa radšej stiahli, ako donekonečna na tú istú tému reagovali, aby som pochopila, o čo ti išlo, tvoje komenty a nekonečné návraty k tomu istému, ma utvrdzujú, že si tá skrutka. Nie spojovacia, ale závrtná. Nevieš, dokedy bude spájať a či nielen nepovolí, ale koľko pilín so sebou vyštiepi.
    publikované: 13.10.2011 19:37:09 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  19. Totalitarizmus na vzostupe
    aneb: Stojím v rade za tými ktorí hovoria mojím jazykom (resp rečou)...

    Sulík & company (spolu s OKS poslancami a tiež spolu s {12.10.2011 23:31} Belousovovou zo SNS) [nie že populisticky - ako sa nám včera v noci na STV2 snažil Mikloš nahovoriť pod Hríbovou lampou -, lež z _presvedčenia, z presvedčenia že také to Radičovej & company eurovalovské znásilňovanie (nepochybne tiež plynúce z ich vnútorného presvedčenia) pre nás (aj ako člena eurozóny) nie je dobré ani po finančnej a už vôbec nie po morálnej stránke] pozdvihli HLAS PROTI OLICHARCHICKÉMU KOLEKTIVIZMU a tým sa, Vasilisa, tiež stali takou {13.10.2011 19:37} ne-spojovacou skrutkou :) ktorej sa treba stoj-čo-stoj zbaviť A preto asi aj bolo to spojené hlasovanie: Buď budete (spolu s nami) tancovať ako nám pískajú Alebo sa vás prosto zbavíme :) lebo však na kieho čerta sú nám takí partneri ktorí v kľúčových a zásadných veciach nezahajlujú - pozor: začínam byť ironický -, tak ako sa má? Respektíve tak ako si vyžaduje situácia. A situácia si vyžaduje aby sme sa zomkli v jednom (šíku resp) vale proti tej strašlivej hrozbe zrútenia sa eura A doprdele s ideálmi Osuského z OKS & company, poslúchať nám treba! Lebo kto neposlúcha, sa stáva čiernou ovcou ktorý nikto nechce! A to (my demokrati a kresťania) predsa nechceme. Do horúceho pekla so všetkými odpadlíkmi! Nepočuli sme to už niekde? :) Bolševici zasraní...
    publikované: 14.10.2011 11:13:17 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014