Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Na športové hry do Ľubľany dve družstvá zo Slovenska

Saleziánsky vrchol športovej sezóny. Medzinárodné hry PGS sa v roku 2008 uskutočnia v termíne 26. apríla - 4. mája už po devätnásty raz.
Saleziánsky vrchol športovej sezóny. Medzinárodné hry PGS sa v roku 2008 uskutočnia v termíne 26. apríla - 4. mája už po devätnásty raz. Najlepší športovci zo všetkých saleziánskych stredísk na svete sa tento rok stretnú v slovinskej Ľubľane.

Záštitu nad projektom prevzal aj slovenský eurokomisár zodpovedný za vzdelávanie, odbornú prípravu, kultúru a mládež Ján Figeľ, slovinský minister výchovy a športu Milan Zver a európska poslankyňa Ľudmila Nováková zo Slovinska.

Slovensko by mali reprezentovať dva tímy pod vedením saleziána zo Žiliny pôsobiaceho v Banskej Bystrici Petra Kvašňovského. ,,Naša výprava bude pozostávať z dvoch častí. Starší budú reprezentovať Slovensko vo veľkom futbale, ide tam 14 hráčov a mladší si zahrajú futsal. Tam cestuje 9 hráčov. Dievčatá svoj tím na poslednú chvíľu odvolali,“ informoval Peter Kvašňovský.

Ak by niekto chcel vidieť slovenskú výpravu pred odchodom do Slovinska naživo a ešte ju povzbudiť, bude mať príležitosť. V závere budúceho týždňa má naplánované sústredenie na bratislavskej Trnávke.

,,Šport je prostriedok na výchovu mládeže, pomáha motivovať k vzdelávaniu a predstavuje základnú zložku v preventívnom výchovnom systéme," píše sa na oficiálnej stránke PGS.

Zakladateľom organizovaných saleziánskych hier je Gino Borgogno, ktorý v šesťdesiatych rokoch v Taliansku založil prvý organizovaný turnaj v saleziánskej rodine. Na sté výročie odchodu dona Bosca do večnosti v roku 1988 sa podujatie rozšírilo z Talianska do celej Európy a v roku 2002 sa transformovalo na medzinárodné hry s riaditeľstvom v Bruseli. PGS je členom Medzinárodnej katolíckej športovej organizácie FISEC.

saleziani.sk | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014