Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Moja izba

Ako deti rastú a stávajú sa z nich študenti, aj ich nároky na izbu sa menia. Najprv treba veľa miesta na hračky, neskôr pracovný stôl a miesto pre oddych. Pokúsila som sa takto si upraviť svoju izbu.
Pôvodne som chcela starú zelenú prerobiť na červeno-žltú, no v obchode som zmenila názor. V celom obrovskom Baumaxe nemali žiadnu súcu červenú. Preto som sa rozhodla pre oranžovú. Nie marhuľovú, ale broskyňovú. Teraz neľutujem. K takému maľovaniu treba kopec vecí. Po prvé, farbu. V mojom prípade hneď tri. Bielu, žltú a oranžovú - dve steny tak a dve tak. Takže sme kúpili po kýbliku farby. Na obale tvrdili, že vydrží na 70 m2, moja izba má rozmery 4,2x4,0x2,6. To značí, že na premaľovanie nudnej zelenej a stropu mi stačí iba toľko farby, aby vymaľovalo 42,64 m2. To je trochu viac ako polovica bielej farby. No ja mám asi pokazený meter, lebo na mojich 42,64 m2 STIERKOVANEJ steny (na stierku miniete ešte menej farby ako na obyčajnú stenu) som spotrebovala farbu na cca 100 m2. A to som ju riedila!! Dobre počítate, po prvotnom sklamaní sme bežali kúpiť ďalší kýbel. Farebnej nám, naštastie, stačilo. Po druhé, treba valček. S teleskopickou rúčkou. A so špeciálnym vedierkom na maľovanie. A s otieracou doštičkou. A aby som nezabudla, treba aj malý valček na detaily, štetce č. 0 a 6. Tak nám aspoň tvrdil veľmi ochotný predavač od farieb. Po tretie, potrebujete rôzne handry, paličky na miešanie farieb s vodou, takú tú nažltlú pásku, aby ste nemaľovali aj strop, a hŕbu igelitu. To pre začiatok stačí. Fajn, na začiatok je potrebné všetko pozakrývať igelitom. A odsunúť do stredu miestnosti. Zvesiť obrázky, zrolovať koberce a odmontovať lampy, vypínače a zásuvky. Teraz si musíme namiešať farbu - trocha vody neuškodí (pozor - ovplyvní to odtieň!), a maľovať. Ja som si izbu vylepšila aj inak - nábytkom som ju rozdelila na 4 časti - spálňu, obývačku, študovňu a šatník. Zadné strany skriniek som za pomoci maminy vytapetovala oronžovou tapetou. Chystám sa namaľovať aj radiátor - tan starý typ (otec nechce dať vymeniť radiátory, lebo tie nové typy majú vraj malú výhrevnosť a my máme veľké izby - dávam mu za pravdu, nie je nič nad teplý radiátor, keď vonku sneží), kúpiť rovnaké kvetináče a zladiť ešte zopár detailov. Z tých väčších investícii sa chystám na novú lampu - v detskej treba VEĽA svetla, a na knižnicu - mám jednu vyhliadnutú v Baumaxe. Ak sa mi podarí, pridám nejaké obrázky.

Prerábka | stály odkaz

Komentáre

  1. Prakticky clanok!
    Vdaka, potreboval som pomoc s upravou izby, po precitani su mi veci jasnejsie. S pozdravom...
    publikované: 25.07.2007 10:53:23 | autor: Rado, moja izba (posli mi pozdrav.) (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014