Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bezinternetový fejsbuk

... ten z nášho mesta určite odolá každému hekerovi ...
      Tento týždeň, ma nad obvyklú mieru, zaujali dve správy. Prvá, ktorá  svetu oznámila, že naši vedci vytvorili plášť neviditeľnosti a tá druhá, že v sobotu 31.3.2012, vraj na celom svete, bude paralyzovaný internet. Z tohto kontextu som si teda myslel, že ani ten bezinternetový fejsbuk  z nášho mesta, by nemusel byť až taká konina. O to viac, že podobný  zrejme existuje aj v iných mestách a obciach Slovenska. Ale poďme pekne po poriadku.
Telefonoval  mi kamarát. Bol dlho chorý a tak som sa vcelku potešil, keď sám od seba, na záver nášho rozhovoru navrhol, že mi povie dobrý vtip, ktorý som ešte určite nepočul. Vraví: .. „ keď som šiel od lekára, na opustenej zástavke  autobusu, sa pri mne zastavili dvaja starší páni, zrejme známi, lebo vyšší z nich, vraví tomu nižšiemu  ... a čo ďalej, kontrolu u lekára máme za sebou,  kam pôjdeme teraz?  Domov alebo na pivko?  Nižší  vraví  ... ani jedno, ani druhé, najprv sa ideme  na fejsbuk pozrieť, kto už dostal  povolávací rozkaz!? ...
Nechcel som uraziť kamaráta, tak som sa akože zasmial, a pritom mu  vravím, že podľa mňa si títo starší  páni v prvom rade zaslúžia obdiv, lebo vedia pracovať na počítači a tak si môžu prezerať aj fejsbuky. V tom sa pre zmenu začal od srdca smiať môj kamarát. Vraví,  ja som to vedel,  tebe aj dobrý fór musím vysvetliť dvakrát. Tak počúvaj. Je úplne jedno či títo páni majú alebo nemajú o počítačoch nejaké znalosti. Títo seniori totiž, aj keby  prácu s počítačmi neovládali vôbec, si zaslúžia obdiv za ich čierny humor.
Hovorím mu, tak tomu už skutočne vôbec nerozumiem. Veď o to ide. Totiž veta .. , najprv sa ideme  na fejsbuk pozrieť, kto už dostal  povolávací rozkaz... preložená do slovenčiny znamená asi toto. .. Najprv sa ideme  pozrieť na výklad kvetinárstva,  na Hlavnej ulici,  čie  parte pribudlo... Takže, pre týchto dvoch veselých seniorov je v ich reči  fejsbuk - výloha kvetinárstva a povolávacie rozkazy, keďže seniori boli určite za mladí aj vojakmi, sú smútočné oznámenia. Je ti to už jasné, pýta sa kamarát? Bolo!
Niečo mi predsa len nie je jasné?  Kde títo starší ľudia berú toľkú duševnú silu, že aj napriek svojim mnohým zdravotným ťažkostiam,  nestrácajú  chuť do života a naviac milujú aj čierny a pritom moderný humor? Aj preto  ich zrejme vôbec  nebude trápiť nejaký plášť neviditeľnosti, ani vypnutý internet, všetko toto totiž nie je nič oproti faktu, že  berú život taký aký je, že majú veselú myseľ a kamáratov, o ktorých sa môžu vždy oprieť..
Veľa príjemných ľudí okolo nás a pekný deň všetkým,  praje  doko.

Príbehy, postrehy | stály odkaz

Komentáre

  1. tyvoe!
    Jaká pecka :D :D :D
    Už aj to dávam zdieľať :D
    publikované: 30.03.2012 08:27:06 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. to je ale rana!!
    veľmi príjemné-vtipné-múdre-čítanie hnedˇ zrána..
    môžem "myšlienočku" aj ja používať?
    určite pobavím aj môjho "pána"..
    jo
    kedˇpríde takéto "povolanie"..skončí aj moje na nete zabávanie..
    veľmi vtipní chlapci..vidno..neuviazli v stareckom klepci..:-)
    publikované: 30.03.2012 09:18:15 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. :)))
    pobavilo ma to s tym fejsbukom ... ale temy rozhovorov u 60/70+ boli a budu vzdy na podobnu notu ...
    publikované: 30.03.2012 11:27:31 | autor: kp (e-mail, web, autorizovaný)
  4. hneď ráno
    si kukám, čo Ivo zdieľa na fasabúku... pobavilo, Našababička vraví, že Prdne do desky.... áno, čierny humor je úžasný, vekom si človek zvykne na všetko...:-)
    publikované: 30.03.2012 17:24:01 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  5. doko,
    to nic,ani ja som "neuhadla",predpokladala som,ze ide o sifru,ktora ich povolava na zraz do krcmy:-)apropo,ako sa to u nas vravi?clovek si zvykne aj na vsetko, aj na sibenicu?niet sibenic,uz je to taky archaizmus,ze ani neviem,kde som to pocula,ci citala:-)a vobec,neviem nic,cely rozum mam v zaludku,neni dobre vecer jest(vela)
    publikované: 30.03.2012 23:16:39 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014