Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Slovenský parlament je hodný rozpustenia

5.5.2022 .... takýto poslanec, môže slobodne ovplyvňovať spolukumpánov a svedkov a to dokonca v samotnej sále NR SR kde majú všetci imunitu. Inak povedané, má možnosť minimálne mariť vyšetrovanie OČTK .,...
Včera sa konečne v NR SR rozhodlo o predsedovi Smeru/SD, poslanci ho totiž  nevydajú orgánom činným v trestnom konaní (OČTK)  na väzobné stíhanie.  Mne by to mohlo byť jedno, ale nie je, už len preto nie, že nejaké osoby v tomto štáte majú stále také privilégia, ktoré by mať nemali. Odborne sa tomu hovorí poslanecká imunita. Okrem nej je v ústave stanovené aj to, že poslanca NR SR môžu OČTK stíhať len vtedy, ak na takéto stíhanie dá súhlas NR SR. Má to vôbec logiku ? Odborníčka na trestné právo, to v STV vysvetlila tak, že  imunita platí iba v zasadacej miestnosti NR SR. Doslova povedala, že poslanec si tam môže rozprávať akékoľvek nezákonnosti a nič sa mu zato nemôže stať, lebo taký je zákon. Podľa mňa je zákon zlý.

Predstavme si, že poslanec v tejto miestnosti napr. velebí Hitlera, Putina. Stalina, Lenina, komunizmus, fašizmus, propaguje rasovú nenávisť, vojny, popiera holokaust, vyzýva k rozvracaniu štátu, korupcii a podob, čiže vedome  porušuje zákon, a jemu sa absolútne nič nestane, hoci dobre vie, že to čo tam povedal, nikdy neostane len v imunitnej parlamentnej sále, ale cez médiá sa to vždy dostane na verejnosť. Prečo potom za tie isté slová, ak by boli povedané mimo túto miestnosť, je už každý občan, podotýkam že tiež podľa zákona, trestne stíhaný ?  Je to proti akejkoľvek logike ! Podľa mňa je tiež proti akejkoľvek logike, ak poslanci svojim spôsobom tým, že niekoho zo svojich radov, nevydajú na trestné stíhanie za zákonné obvinenie, suplujú OČTK a miesto súdov rozhodujú vlastne o vine či nevine seba samých, pritom porušujú ústavu, lebo tá ich k takému konaniu neoprávňuje. Podľa platnej judikatúry ústavného súdu, totiž majú iba právo pozrieť do spisu, vypočuť si poslanca a zistiť či zo spisu alebo z jeho vyjadrenia nevyplýva, že ide o zneužitie prostriedkov trestného práva. Ak nie sú pochybnosti, parlament by mal dať súhlas. To je názor bývalého predsedu ústavného súdu. A tak sa pýtam. K čomu bola pouličná revolúcia na Slovensku v roku 2018, ktorá zapríčinila pád vlády Smeru/SD a nástup novej vlády roku 2020, keď jej základné ciele, čiže rovnosť každého pred zákonom, dodnes neboli zrealizované ?  

To, že tzv. imunita napr. poslancov NR SR, sa dá veľmi ľahko zneužiť, sme videli včera. Totiž, vyšetrovateľ dal žiadosť o stíhanie poslanca Fica na prokuratúru 20.4.2022. Tá ju poslala NR SR 22.4.2022. V programe NR SR to bolo zaradené na jednanie 28.4.2022. Reálne NR SR o nevydaní rozhodla až 4.5.2022. Čiže OČTK nemohli konať 14 dní.  Každý, aspoň trocha uvažujúci človek si asi povie, že za tak dlhú dobu ten, koho OČTK obvinili môže ujsť mimo republiku, môže slobodne ovplyvňovať spolukumpánov a svedkov a to dokonca v samotnej sále NR SR kde majú všetci imunitu. Inak povedané, každý obvinený poslanec legálne, za pomoci NR  SR, má možnosť minimálne mariť vyšetrovanie OČTK. Stačí, ak ma dostatok kamarátov v NR SR. Môže byť takýto zákon správny ? Podľa mňa veru nie. Takže, zbytočne si bude pán Matovič sypať popol na hlavu, že je to jeho chyba, keď poslanec Fico nebude vydaný OČTK na väzobné stíhanie. Ako to pomôže ostatným občanom SR ? Len tak, že si povedia asi to čo aj ja. Načo potom bola pouličná revolúcia v roku 2018, keď ten človek, kvôli ktorému sa udiala, si naďalej spolu so svojou stranou robí v parlamente  to isté, čo robil ako predseda vlády SR - šíri medzi ľuďmi nenávisť a rozvrat spoločnosti. Preto si  myslím, že terajší poslanci už vyčerpali všetky svoje schopnosti a treba ich vymeniť inými – poriadnymi, ktorým bude skutočne záležať na blahu nás všetkých, nielen na blahu svojich spolustraníkov. Peknú a mierovú jar praje doko.


Zákony | stály odkaz

Komentáre

  1. Uvediem tri príklady kde je dôvodné podozrenie z porušenia zákonov pánom Ficom, ktoré dodnes nikto neprešetroval
    V júni 2012 ako predseda strany Smer/SD v rozpore s právnym poriadkom SR a platnou judikatúrou SR nariadil zrušiť valorizáciu výsluhových dôchodkov.
    Od marca 2015 pracovala u predsedu vlády Fica asistentka Trošková bez toho aby mala akúkoľvek bezpečnostnú previerku, čo bolo v rozpore so zákonom o ochrane utajovaných skutočností
    Predseda vlády Fico vo februári 2018 ponúkal 1 milión euro ako odmenu za poskytnutie informácií o vražde novinára, bez toho aby bolo uvedené odkiaľ a na základe akého zákona tieto financie získal.
    publikované: 05.05.2022 16:27:30 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. politické radovánky
    Nemám čo robiť okrem tisícky dôležitých vecí, ale odskočil som sem. Zaujal ma nadpis o rozpustení poslancov , teda parlamentu. Rozpustený a vypustený. Z celého obsahu sa skúsim vyjadriť hádam k podstate vojny v poslaneckých štruktúrach. Celkom sa nevyznám v tých postupoch od skutku až po právoplatný rozsudok. Ale domnievam sa, že poslanec Fico nebol parlamentom predsa zbavený žiadneho obvinenia, parlament ho len nedovolil vziať do vyšetrovacej väzby. No a teraz sa sieť mnohých pavučín môže trhať. Výborným vzorom dnešnej tortúry , teda práce v tejto komplikovanej právnej štruktúre je prípad pána Haščáka . Teda asi tiež za niečo podobné. Teda za údajnú nezákonnú väzbu. Pýta iba 13,5 až 16,8 milióna €. Kto to zaplatí ? No nikto, to len politické radovánky. V čom je paralela ? Nuž dnes naozaj nikto netuší, čo sa udeje. Už som aj stratil prehľad kto je kto, kto je dobrý a kto zas ten zlý. Chudák občan. Aj mňa raz zavreli. Vtedy som bol staršinom / tak to volali , oficiálne výkonný práporčík prevádzkovej roty / . Dostal som 7 dní domáceho väzenia a to údajne preto, že som nezabezpečil 20 súprav príborov pre príslušníkov štábneho nácviku. Môj plač vtedy vyslyšal iba proviantný náčelník Zdeno, ktorý povedal ,, kašli na ne jsou to pitomci Ivane,, . Niekoho zatvoriť je jedna z najhorších vecí v živote človeka. Po návrate sa vracajú z áreštu ľudia zlomení a slabí. Naznačujem tým to, že sú aj iné tresty ako cely za múrmi väzníc. No tu stále ide iba o to, aby sme osobnosť zlomili, nie napravili, ak sa ešte dá. A čo pán Fico? No nič, všetko beží ďalej a hľadá sa pravda, či?
    publikované: 05.05.2022 17:16:24 | autor: Ivan Čaniga (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. ...Slovensko napreduje....
    Možno sa mýlim, ale som prevedčený, že po prevrate v r. 1989 Slovensko je v jednom samozničujúcim chaose. Správne, ako občania sme chudáci, lebo kapitalizmus.

    Plne sa stotožňujem s obsahom článku neznámeho autora:

    Slovenskí vyznávači kapitalizmu – najmä politici, oligarchovia, židovská komunita a všetci prisluhovači Spojeným Štátom Americkým velebia súčasný zločinecký systém na Slovensku. Neustále žvátlajú o nejakej slobode slovenského ľudu. Avšak opak je pravdou. Slobodný človek je iba človek bohatý, ktorý má možnosť cestovať, dovoliť si dobre sa obliekať, dobre jesť, dobre si užívať voľného času, dávať svoje deti do dobrých škôl, poťažne do zahraničia a dopriať si všetko čokoľvek potrebuje. Aká je tu sloboda pre vyše 800 tisíc obyvateľov Slovenska, ktorí žijú na úrovni chudoby včítane dôchodcov, ktorí nielen nemajú za čo cestovať, ale majú problémy so zabezpečením poriadnej stravy, nemajú si za čo kupovať oblečenie, dopriať svojim deťom to čo bohatí, nedovolia si dávať detí na krúžky, na šport, atď ?. Keď pripočítame vyše 100 tisícovú masu bezdomovcov, tak o akej slobode rozprávajú tí naši politici? Sloboda znamená, keď je zabezpečená dobrá životná úroveň pre každého občana a nie iba pre bohatých obyvateľov Slovenska. Sloboda bola jednoznačne za socializmu, kde každý človek slobodne žil, s dobrou životnou úrovňou, lebo každý pracoval, bez strachu o svoju budúcnosť, bez strachu o svoje deti, bez obavy sa pohybovať bez nejakého sledovania, bez nejakej SBS, ktorá je na každom kroku, bez sledovania kamerami, slobodnou návštevou hociktorého miesta na Slovensku (nebolo žiadne privátne miesto, čo je teraz takmer všetko sprivatizované). Nemali sme žiadneho bezdomovca a štát sa staral o každého občana Slovenska. Absolvovali sme množstvo ciest do zahraničia, no kto chcel robiť záškodnícku a špionážnu činnosť, mal problémy so zákonom. Mimo iného teraz sa hrajeme na pánov a sluhov. „Vraj dobrovoľne a najmä slobodne väčšinou ženy dnes idú za slúžky bohatým?“ Čo je to za sloboda, keď jeden druhému musí slúžiť ako pes? Pri tom pánstvo si pohráva s ľuďmi ako so zvieratami? To o akú slobodu tu ustavične omieľate? Chudobný človek sa stal v dnešnom zločineckom systéme otrokom a robí na pánskom ako za feudalizmu. Že slobodné voľby? Podrazy a špekulanstvá na každom kroku a po voľbách je tu despotický a totalistický režim, čo robí každá vláda už 30 rokov. Slobodu si politici robia pre seba a nie pre národ.
    publikované: 10.05.2022 16:02:30 | autor: Jozef Oskoryp (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Kažimíra uznal sudca za vinného z podplácania. A mal by aj ihneď odstúpiť
    Pri súdnom jednaní, by sa mal sudca Kažimíra opýtať aj na to, ako sa Fico dostal k 1 miliónu euro, kto mu ich dal ? Lebo, ak mu ich poskytol vtedajší minister financií Kažimír, tak na základe čoho, ak mu to zákon neprikazoval ? No, ak ich dal Fico zo svojich, tak ho už dávno mala vyšetrovať finančná polícia, lebo podľa majetkového priznania, mu tam takáto suma vtedy nefigurovala.
    publikované: 13.04.2023 12:10:28 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014