Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Malinovo-cokoladova torticka



Takze ja som mala svoj kakaovy korpus,ale napisem ti recept ten co je v kucharke

2vajcia
90g cukru
2PL vody
70g muky
1PL kakaa
2kl pdp
65ml kavy,alebo espressa
20ml rumu
5platkov zelatiny
750g malin
2PL citronovej stavy
180g natierkoveho masla bez prichute(normalne 0,1% tuku, ale ty mozes aj s tukom, alebo mascarpone-ja chudnem tak 0,1% tuku)
par kvapiek sladidla(ty mozes dat cukor)
140ml Cremefine na slahanie(mozes dat slahacku, ja koli chudnutiu)

Vajcia s 60g cukru a vodou vymiesat do bielej peny. Zmiesat muku, pdp a kakao a pridat k vajciam, premiesat a vyliat do 26-tky formy vystlanej papierom na pecenie.asi 160° 20-25minut podla truby

Kavu s rumom zmiesat a este teply korpus s tym poliat(ja som dala kavovy liker)Nechat poriadne vychladnut.Zelatinu namocit do studenej vody. Korpus dat na podlozku, okolo dat rafik. 500g malin s citronovou stavou a zbytkom cukru rozmixovat, zelatinu roztopit a pridat k malinam. Polku malinoveho pyre vymiesat s natierkovym maslom, ochutit sladidlom,alebo cukrom. Cremefine vyslahat a primiesat do kremu. Krem natriet na korpus. Zbytok malinoveho pyre vyliat na krem a dat do chladnicky aspom na 3 hodiny. Dekorovat ostatnymi malinami.
Recept je na 12 porcii, ja som robila pre 4, dala som 2 platky zelatiny a zdalo sa mi to trosku riedke-sice to drzalo tvar, ale bala som sa, ze sa roztecie-neroztiekla a bola mnam

Recepty | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014