Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

prečo som uverila snu

 

ako tak sedím a rozmýšľam vynoril sa mi problém . asi som nemala začať s tým experimentom na myslenie . ginko je ginko . kto vie aké nápady mi ešte prinesie . a či im vôbec porozumiem . takže po poriadku .

ginko sa do mňa dostalo cez nevinný čajík . vyluhovaný podľa čajových zásad , nesladený , vypitý za teploty mne prijateľnej . veď si ústa nepopálim kvôli nejakému experimentu . a ten čajík si začal v mojom tele kolovať a kolovať až sa zastavil tam kde je vraj jeho miesto . prevŕtal celý môj mozgový systém . trvalo mu to dosť dlho . ale moje sebavedomie mi vzrástlo . jediným vysvetlením totiž bolo , že asi mám dosť členité mysliace centrum . ozaj . napadla ma hriešna myšlienka . je členitosť mozgového centra v priamej úmernosti od jeho výkonnosti ? nepokazte mi sen a povedzte , že áno . ďakujem . bože a to bol len začiatok vodopádu otázok , ktoré mi naservírovalo ginko . okrem absurdných otázok našlo niečo o čom som ani nevedela , že tam ešte mám .

moje sny . moje ďalšie sny . možno ich našiel v pravej chvíli . a tak som sa začala svojimi snami zodpovedne zaoberať . trocha som ich zreorganizovala a upravila som ich poradie podľa dôležitosti môjho bytia . aby som nezdržiavala . na prvom mieste sa objavil sen o novom chlapovi . pohodový . láskavý . chápavý . kultúrny . krásny a milý telom aj duchom . bože ten môj vysnený bol sama dobrota . proste na zjedenie . v prvom momente som si povedala , že ja taký realista sa vyžívam v neuskutočniteľných snoch . a tak som ho posunula na koniec už vytvoreného poradia . ale ginko sa nedalo . znova  ho pretlačilo na prvé miesto . a znova omieľalo dokonalosť vysneného chlapa . že prečo by to bolo nereálne . že prečo neskúsiť pohľadať . že ...... , že ......... poznáte to . tisíckrát omieľaná lož sa stáva pravdou . a tak som celá bezradná kapitulovala a nechala som sen o vysnenom chlapovi na prvom mieste . že teda skúsim . ako prvé mi ginko poradilo inzerát . veď nemám čas na behanie po baroch , výstavách , recepciách . musím priznať , že dôvodilo celkom reálne . tak som to skúsila cez inzerát . inkognito . musím uznať , že nápad to bol dobrý . hodená udička sa pohla veľa krát . veľakrát sa zachvelo srdce možno na oboch stranách netu . ale prišlo aj vytriezvenie . môj vysnený chlap so všetkými mojimi predstavami sa nenašiel .

poučila som sa . je krásne veriť snom . aj ich považovať za uskutočniteľné . lebo najľahšie je uveriť takým snom , ktorým chceme uveriť aby boli pravdou . takže ostanem len pri mojich snoch . ale verím , že reálny život oplýva mužmi na pravom mieste , ktorí od môjho vysnívaného nemajú vôbec ďaleko . len taký malý krôčik . 

 

november 2008


názor | stály odkaz

Komentáre

  1. Ahojky Topas,
    však sny sú preto snami, aby sme dúfali, že sa raz stratia z prvého miesta ako dosnívané a splnené, prajem Ti to...veľmi..:-)
    publikované: 02.11.2008 16:22:14 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. topas :)
    tak ti prajem, aby sa ti daky super chlap priplietol do cesty a premenil sen na skutocnost :)
    publikované: 02.11.2008 16:30:25 | autor: pumandulka (e-mail, web, autorizovaný)
  3. .
    tak toto bolo mile citanie :) ja som tiez riesila taky sen nedavno a este som ho neodsunula, ale zistila som ze moj vysneny, neni dako kompletny a ked nahodou zacina naberat daku crtu tak aj s jej negaciou a cely sa vynuluje :) Dako nedobre snivam.
    publikované: 02.11.2008 16:35:11 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  4. z-a-r-a
    ďakujem . doteraz mojimi snami bola len rodina . takže trocha zmeny nezaškodí .
    publikované: 02.11.2008 16:39:55 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  5. pumandulka
    verím , že sa niekto super pripletie . už by bolo na čase spoznať aj tú lepšiu stránku mužského pokolenia .
    publikované: 02.11.2008 16:41:55 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  6. sygon
    snívame dobre . máme správne predstavy o tom čo chceme . len realita nejako opozdene reaguje .
    publikované: 02.11.2008 16:45:17 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Topas...
    práve dnes som čítala jeden inzerát - muž SŠ "hľadá priateľku pre spoločný trvalý vzťah"... a či Ti ja viem, či chcem vzťah a ešte k tomu trvalý? Takže toto si musíme v tých našich hlavách ujasniť - čo vlastne chceme, koho by sme chceli, koho hľadáme a či vôbec niekoho hľadáme...Mne stačilo vyťukať číslo mobilu a možno by som si mohla porovnať túto realitu so snom... Lenže neurobila som to. Tak aspoň Ty, neváhaj... Len čo sa Ti pripletie do cesty niekto reálny, tak zabudni na vysnívaného... To Ti úprimne prajem... M.
    publikované: 02.11.2008 17:09:55 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  8. jj marti
    treba vediet, co clovek chce. Ja tiez najprv , ze jak tvaly vztah ano, a jak zacne hrozit, tak zistujem furt, ze stale v tom nemam jasno.
    publikované: 02.11.2008 17:17:32 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  9. topas234
    myslim, ze su poziadavky, ktore sa vylucuju a tie realizaciu kazdeho sna znemoznuju
    publikované: 02.11.2008 17:18:49 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Topas
    usmievala som sa pri tom Tvojom sne: . "pohodový . láskavý . chápavý . kultúrny . krásny a milý telom aj duchom . bože ten môj vysnený bol sama dobrota . proste na zjedenie" a premýšľala som, či som takého muža vôbec v reáli stretla :-) Myslím, že každému, koho poznám chýba aspoň jeden z tých Tvojich prívlastkov :-))

    Každopádne Ti takého prajem... a snívanie je super. Veď stačí ak sa nám zo snov splní len časť...
    publikované: 02.11.2008 17:31:02 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  11. Sygon, veď to je to
    že v tom nemáme jasno... ani ja niekedy neviem, čo to vlastne chcem...
    publikované: 02.11.2008 17:33:28 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Topas... (-:
    ... pohodový . láskavý . chápavý . kultúrny . krásny a milý telom aj duchom ... a to už smrdí bigamiou. (((-: Toľko vlastností jeden chlap neunesie, na tieto musia byť minimálne traja... ((-:
    Ale zázraky sa vo svete dejú, Topas, treba hľadať ďalej... (-:
    publikované: 02.11.2008 19:46:29 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  13. topas tak toto je veľmi pravdivá veta
    "najľahšie je uveriť takým snom , ktorým chceme uveriť aby boli pravdou",..ja som veľmi dlho snívala,..čím viac som snívala, tým viac sa nároky znižovali,..:-)
    už som aj snívať prestala,..už nič radšej nečakala,..a potom neskoro potom prišiel ten sen, čo sen,...ani ten sen nebol tak krásny a nádherný ako skutočnosť,...po toľkej horkosti a trpkosti postretlo ma niečo o čom sa mi nepodarilo ani snívať,..nieto dúfať,..kašlem na všetko zlé, čo ma postretlo,..život stojí za pár splnených snov ,..prajem dni splnených snov,..a na začiatok aspoň jedného :-) O_ô
    publikované: 03.11.2008 11:03:15 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  14. je pekné, ak má človek ešte takéto sny...
    po rokoch reálneho života som prestala snívať...hi
    publikované: 03.11.2008 11:35:28 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  15. Aj na sny treba odvahu
    Nech sa Ti splní, po čom túžiš. Vidieť tak Tvoju tvár žiariť šťastím, to by bola odmena pre mnohých z nás.
    publikované: 05.11.2008 12:05:27 | autor: Lesmiria (e-mail, web, autorizovaný)
  16. vidíš a mne
    ginko ničím nepomáha, len tým, že si ako jediná v mojej rodine do detailu pamätám všetky sny.. a tým sa mi pomstí, lebo tie sny nie že nie sú realizovateľné,ale ma privádzajú do pomykova , privádzajú do šialenstva mojich "poslucháčov" a tak len jemne, veľmi jemne sa snažím narábať aj s Ginkom, aj so snami:)
    publikované: 05.11.2008 14:04:04 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014