Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Panický strach opantal koalíciu

..za tých necelých 18 dní, čo ešte ostávajú do nových parlamentných volieb, to nemôžu stihnúť aj preto, že im to neumožnia samotné zákonné lehoty a jednoduché kupecké počty...

To, čo dnes splodili hlavy troch koaličných politikov, je ukážka straty nielen obyčajného sedliackeho rozumu, ale aj dôkaz o tom, že koalícia si sama priznáva beznádejnosť situácie v akej sa, 18 dní pred voľbami, ocitla.  Ono to síce začalo už vystúpením predsedu vlády SR, ktorý pred celou slovenskou verejnosťou na plné ústa povedal, že ... „ život v Bratislave je úplne iný ako na zbytku Slovenska. Bratislava je jedna bublina a mnohí, ktorí tu žijú ani netušia, ako sa reálne žije za priemerný plat alebo minimálnu mzdu v niektorej z fabrík a ako sa dá alebo nedá vyžiť“ ...   Človek nemusí vedieť čítať s porozumením na 100 %, a aj tak  mu tieto slová jednoznačne hovoria, že ten čo ich povedal, priamo priznal, že Slovensko, okrem Bratislavy, je krajinou chudoby a biedy. A tak si úplne normálne, každý trocha uvažujúci človek, dá ozaj jednoduchú otázku. A kto zato môže ? No predsa vláda, ktorá tu posledných 12 rokov vládla. Čiže terajšia koalícia.  Toto samo o sebe stačí nato, aby si každý volič veľmi, ale veľmi jasne uvedomil, ako sa bude mať ďalšie 4 roky, ak ich opäť zvolia  do čela štátu.

To, že koalícia je skutočne v koncoch, potvrdzujú aj jej skutky, ktoré  dnes napadli triumvirát pánov: Fico, Pellegrini a Danko.  Chcú totiž zvolať zasadanie národnej rady, ktoré ale nemá oporu v žiadnej logike. Ani politickej, ani sedliackej ale ani v jednoduchých počtoch.  Chcú totiž rozhodnúť o niečom, čo aj keby sa im to podarilo presadiť, nijako nedokážu voličom garantovať. Totiž všetky zákony, ktoré tam chcú prijať, by boli účinné, až v dobe, kedy už bude vládnuť nová vláda. A okrem toho, za tých necelých 18 dní, čo ešte ostávajú do nových parlamentných volieb, to nemôžu stihnúť aj preto, že im to neumožnia samotné zákonné lehoty a jednoduché kupecké počty.

Najprv totiž treba pozbierať najmenej 30 podpisov na zvolanie schôdze národnej rady. Potom ju od predloženia podpisov, musí do 7 dní zvolať predseda národnej rady. Okrem toho, znenie tam prerokovaných zákonov, ktoré ale ešte ani neexistujú, musí pripraviť a prerokovať vláda SR. Na to je ale stanovený presný legislatívny proces a ten obyčajne netrvá menej ako 7 dní. Po predložení do NR SR sú poslanci povinní, predložené návrhy zákonov preštudovať nielen osobne, ale aj v poslaneckých kluboch. Toto sa reálne nedá stihnúť za menej ako 3 dní.  No a po schválení v národnej rade, sa pracovná verzia zákonov musí dať prepísať, aby bola pripravená na podpis prezidentke, predsedovi národnej rady a predsedovi vlády. To tiež trvá aspoň jeden deň. Pani prezidentka má pritom zo zákona povinnosť, takéto zákony podpísať ale nemá k tomu v ústave stanovený žiadny časový limit. Ak zákon nepodpíše, môže ho vrátiť Národnej rade Slovenskej republiky s pripomienkami a to do 15 dní od doručenia schváleného zákona. Až by ich aj všetci traja podpísali, o čom veľmi pochybujem, potom sa takéto znenie dostane do tlače v Zbierke zákonov SR. Tlač a zverejnenie takýchto zákonov obyčajne tiež trvá 1 až 2 dní.  Takže stručne povedané, za súčasnej situácie sa toto, do konca volebného obdobia, už veru stihnúť nedá.

Čiže, záver pre nás občanov je úplne jednoduchý. Spomínaní traja páni asi stratili kontakt s realitou alebo, čo je ale nemorálne, cieľavedome šíria poplašnú správu o zlepšení životných podmienok občanov SR, ktoré ale vôbec nedokážu reálne po voľbách zaručiť. Možno to tiež robia len pre vlastné potešenie a politickú ilúziu, že aj takýmto, absolútne necharakterným konaním, sa môžu aj po 29.2.2020, udržať pri moci. Ľudia, sme síce slobodní a žijeme v demokracii, ale trocha vlastného uvažovania nám skutočne nezaškodí. Preto, skôr ako pôjdeme voliť, triezvo uvažujme, koho si 29. februára 2020 do čela našej krajiny zvolíme. Príjemný deň praje doko.


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. Slovenský parlament je dlhodobo chorý. to vieme, preto asi ešte aj dnes,
    niekoľko málo hodín pred voľbami, stále jedná o niečom, čomu poslanci nerozumejú. Na druhej strane ich vôbec, ale úplne vôbec nezaujíma reálna hrozba koronavírusu. Takže, inak povedané, vôbec im nezáleží na bezpečnosti občanov tohto štátu.
    publikované: 25.02.2020 12:33:14 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014