Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Putinovské, konečné riešenie ukrajinskej otázky

19.3.2022 ...podľa neho je hrdinstvom vlastne to, ak hnusnú vojnu jeho vojaci vykonávajú tak, že hrdinsky zabíjajú, bombardujú, ničia a devastujú životy...
Konečné riešenie židovskej otázky, čiže systematický plán vyvražďovania európskych Židov, bolo prijaté v roku  1942 vo vile pri jazere Wannsee neďaleko Berlína, kde sa zišlo 15 vysokých nemeckých nacistických predstaviteľov. Kópiu zápisnice našli v archíve až v roku 1947.  Možno, že raz sa nájde aj dokument o rozhodnutí prezidenta Putina, v ktorom budú uvedené skutočné dôvody, na základe ktorých Ruská federácia začala 24.2.2022 „špeciálnu vojenskú operáciu“, ľudským jazykom povedané – vojnu - proti inému suverénnemu štátu – Ukrajine. Je úplne nepochopiteľne, že prezident Ruskej federácie, nástupnického štátu ZSSR, koná úplne v rozpore s tým, čo deklarovali jeho predchodcovia vo vzťahu k vojnám.  Síce tiež má krásne slová o zachovaní trvalého mieru na celom svete, ale presadzuje ich veľmi divným spôsobom –  vedením rôznych lokálnych vojen. No najsmutnejšie  je to, že tomu veria aj jeho terajší „poddaní“, ktorí si predsa musia pamätať, koľko miliónov ich príbuzných padlo v čase 2. svetovej vojny, pri obrane ZSSR a oslobodzovaní časti sveta od nacistického Nemecka.  Ale ich obete tým, že dnešní Rusi podporujú vojnové ťaženie svojho prezidenta, dokonca proti vlastným bratom a sestrám žijúcim na Ukrajine, boli úplne zbytočné, veď porážkou nacistického Nemecka  sa ľudstvo ako celok zaviazalo, že svoje úsilie nasmeruje k tomu, aby sa už nikdy takéto tragédie nekonali. Aj preto v roku 1945 vznikla Organizácia spojených národov.  K jej zakladajúcim členom patril nielen ZSSR ako celok, ale ako samostatný štátny celok aj Ukrajinská a Bieloruská sovietska socialistická republika. Takže, ak prezident Putin, nie tak dávno hovoril. že Ukrajina nemá právo na samostatnosť lebo vlastne ako štát neexistuje, týmto iba ukázal, že jeho konanie je prejavom vrcholnej arogancie, nadradenosti, povýšenectva, demagógie, ignorancie faktov a možno aj neznalosti dejín štátu na čele, ktorého stojí.

Ako môže normálne uvažujúci človek, veriť včerajším (18.3.2022) oslavným rečiam prezidenta Putina o hrdinstve ruských vojakov vo vojne na Ukrajine, ak títo jeho vojaci pod rúškom noci napadli suverénny bratský štát, ktorý nechce nič iné len žiť podľa svojich vlastných predstáv. Pritom svoju „špeciálnu vojenskú operáciu“, podľa prezidenta Putina vykonávajú hrdinsky. Čiže podľa neho je hrdinstvom vlastne to,  ak  hnusnú vojnu jeho vojaci vykonávajú tak, že hrdinsky zabíjajú, bombardujú, ničia a devastujú životy nielenže  ukrajinských vojakov či ozbrojencov z národnej gardy Ukrajiny, ale zabíjajú a mrzačia úplne nevinné deti, ženy a mužov, ktorí nechcú nič iné len žiť v mieri ? Je hrdinstvom to, ak títo ruskí vojaci ničia divadlá, školy, nemocnice, bytové domy, parky, kultúrne pamiatky, humanitárne koridory, a pripravujú civilistov o ich ťažko nadobudnutý majetok ? Akým hrdinstvom môže byť to, ak na zabíjanie a ničenie jeho „hrdinovia“ používajú zbrane, ktoré ešte v reálnom boji nikto  nikde nepoužil a naviac, používajú aj zakázané formy vedenia vojny ? Nepripadajú vám tieto činy týchto „hrdinov“ ako paralela so skutočným nacizmom ?


80 000 sfanatizovaných Rusov, velebí prezidenta Putina

Toto sa skutočne nedá ospravedlniť absolútne ničím. A v tomto kontexte  to vystihujú aj slová, ktoré na vojnu v Ukrajine vyslovil pápež František. ...“Konflikt na Ukrajine je výsledkom zvrhlého zneužitia moci, ktorý vystavuje brutálnemu násiliu bezbranné osoby.“  S tým sa dá iba súhlasiť. Svetu mier. Všetko najlepšie nositeľom mena Jozef. Príjemnú sobotu a nedeľu praje doko.


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014