Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Aký zmysel majú vianočné darčeky?

Ako malí sme sa všetci tešili na Vianoce. Dnes namiesto uvoľnenia a odpočinku sa stresujume. Musíme všetko zariadiť, nakúpiť a dokonca aj viac popracovať, aby sme cez Vianoce nemuseli do roboty.

Najviac ma však štve nakupovanie vianočných darčekov. Rád obdarúvam iných, ale nerád kupujem darčeky na Vianoce. Takže najprv musím odhadnúť, kto mi asi aký darček kúpi. Aby som nedostal od niekoho televízor a ja mu dám len ponožky. Musí tu predsa existovať nejaká spravodlivosť. Potom nastáva problém zistiť, čo by sa komu hodilo. A tu mám ďalší problém. Nechcem obdarúvať mojich blízkych vecami, ktoré slúžia na prácu. Darček by mal potešiť a nie povedať, že toto ti pomôže pri tvojej práci. Preto už vopred zavrhujem darčeky ako sú mixéry, žehličky či pračky. Nekupujem ani ponožky a veci bežnej potreby. Veď to si človek kúpi, keď to práve potrebuje a nebude čakať na Vianoce, aby mohol obmeniť svoje spodné prádlo. A najdôležitejší moment - darček musí byť podľa mňa prekvapením. Neuznávam, že sa celá rodina vyberie do Auparku a tam si všetci navzájom pokupujú darčeky.

A to ma privádza k ďalšiemu nedostatku darčekov. V poslednom období mnohí ľudia namiesto kupovania darčekov dávajú peniaze. Od sestry som dostal dve tisícky, aby som si kúpil darček. Potom jej ho dám, ona ho zabalí a ja si ho u nej nájdem pod stromčekom. Nevedel som, či aj ja jej mám dať hneď dve tisícky, aby si kúpila darček aj ona. Nespravil som to. Išiel som do obchodu a niečo som jej vybral. Veď ak by dávanie darčekov fungovalo týmto systémom, nemuseli by sme si vôbec navzájom dávať peniaze. Každý by si jednoducho kúpil, čo potrebuje a dal to tomu druhému, nech mu to daruje.

Lenže všetky tieto zásady ma privádzajú k najväčšiemu problému - čo dať komu pod stromček. Keď chcem, aby to bolo prekvapenie, nemôže to byť oblečenie. Teda môže, ale ja sa nikdy netrafím do veľkosti. Zároveň odpadajú rôzne domáce spotrebiče a spodné prádlo. Knihy pod stromček nedávam, pretože sám ich nerád dostávam - radšej si kúpim knihu, aká sa mi páči. Ale keď nejakú knihu dostanem, cítim povinnosť ju prečítať, hoci mi nič nehovorí.

Naozaj neviem, čo mám kúpiť pod stromček.


tema | stály odkaz

Komentáre

  1. tuli
    ja uz tento rok darceky mam, aj ked niekedy je to naozaj s napadmi velmi tazke...vzdy sa snazim abz darcek bol originalny,mily, aby potesil, ved nato sa predsa davaju :) a radsej davam ako dostavam ;)

    ALe v poslednej dobe mam pocit, ze ludia si davaju darceky uz len preto, lebo "ten a ten caka ze mu nieco dam", lebo "sa to patri", lebo... Vianoce by mali byt o tom, ze som so svojimi blizkymi a ze im chcem darcekom urobit radost, nie preteky o tom, kto kolko minie a kto minie viac :( Najkrajsie darceky su predsa tie drobnosti, z ktorych citit lasku...

    publikované: 18.12.2006 13:42:59 | autor: Kathrin (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. skus, darceky nekupovat
    ale vyrabat ich doma rucne :)
    publikované: 18.12.2006 13:50:15 | autor: TPnetopier (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. ak by som darceky vyrabal
    dopadlo by to asi este horsie.
    publikované: 18.12.2006 14:19:25 | autor: tuli (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. tak potom skus kupovat rucne vyrobene darceky :)))
    najlepsie su tie ktore vyrabaju rucne male tajvanske deti v nelegalnych tovarnach
    publikované: 18.12.2006 14:22:22 | autor: TPnetopier (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. takych darcekov je asi dost
    a mono nejaky aj dnes kupim :)
    publikované: 18.12.2006 14:31:47 | autor: tuli (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. a co takto
    stereo :)) nie nejdem ta tu chytat za pismenka, ale sranda co urobi jedno zabudnute :)
    publikované: 18.12.2006 14:39:38 | autor: TPnetopier (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. tak ked nekupim mono, bude stereo :)
    najprv som si precital cely svoj text, kde som spominal stereo. uz som to skoro vzdal, ked som si to vsimol v komentari :)
    publikované: 18.12.2006 14:57:48 | autor: tuli (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. darceky???
    tento rok som to nejako s darcekmi nedomyslela:). Vcera sme boli s Tigrikom "nakupovat darceky" pre nasich blizkych a miesto toho, aby sme nieco zmysluplne kupili, napchavali sme sa veselo skoricovymi vaflami, varenym vinom a opekanou klobaskou a podobnymi inymi nemeckymi dobrotami, ake predavali na vianocnych trhoch v Leicestri. Ked sme sa uvedomili, Tigrik kupil impulzivne dvojo malickych topanociek pre svojho synovca a ja som kupila mamine sako. Opatovne sme sa vratili na trhy a kupili si zasoby toho dobreho jedla domov:).

    Osobne darceky radsej davam ako dostavam. A najradsej vyrabam. Niekedy potesi aj mala "bezvyznamna" vec, hlavne, ked je od srdca darovana. Su darceky, ktore nosim, aj ked v nich vyzeram ako pako, ale ludia, ktori mi ich dali ich darovavali z lasky a preto tieto neforemne kusky oblecenia zrazu nadobudaju novy vyznam:)
    publikované: 18.12.2006 22:49:50 | autor: tweety (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. knihy, CD, DVD
    Pre tych, co radi citaju, pocuvaju hudbu, pozeraju filmy. Malokto si moze dovolit vsetky CD a DVD, ktore by chcel mat a tak davam cez rok pozor, co ma a co by chcel mat a potom mu to kupim. Pripadne sledujem jeho oblubene zanre a kupujem mu veci, o ktorych zatial nevie.
    publikované: 19.12.2006 13:27:16 | autor: Mark (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. ja mám darčeky rada..
    aj keď tiež mám problém s ich výberom.. u nás doma to robíme tak, že každý si povie, čo by chcel a potom si to nejak podelíme a k tomu pridáme ešte nejaké to prekvápko.. a kamaráti deto..
    dnes som bola akože na nákupoch a bol to des.. tlačenice, ľudí, jak keby za dara dávali.. hrúza.. a tie reči: "bože čo len tomu Jankovi kúpim"
    no ale aj o tom sú Vianoce.. a myslím, že za posledných pár rokov to už k tomu akosi patrí..
    publikované: 20.12.2006 16:42:14 | autor: amidala (e-mail, web, autorizovaný)
  11. lasica to vcera v 7 sro dobre povedal
    ked bol maly nechapal, kde sa vsetci ti ludia, ktory su pred vianocami v obchodoch, cely rok skryvaju
    publikované: 20.12.2006 17:06:15 | autor: tuli (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014