Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Živočíšne tuky

Tuky sú nevyhnutnou súčasťou potravy, sú zdrojom energie. Sú to zlúčeniny vyšších mastných kyselín a glycerolu.

Vo vode sú tuky nerozpustné. Veľmi ľahko sa rozpúšťajú v benzíne, v éteri, ...

Živočíšne tuky sa zísakavajú spracovaním podkožných tkaníva a tiež z vnútorných orgánov zvierat bohatých na tuk.

Bravčová masť sa získava zo surového bravčového tukového väziva vyškváraním.

Hovädzí loj sa získava škvarením tukového podkožného väziva hovädzieho dobytka.

Husacia a kačacia masť sa zísakavajú vyškváraním podkožného a vnútorného tukového tkaniva.


Tovaroznalectvo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014