Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Slovenský bulvár

Denne nás novinári zahŕňajú rôznymi článkami, fotografiami, po novom už aj videami s umelo vytvorenými celebritami. Na Slovensku fenomén celebrít je už na neudržanie. Pomaly takmer denne bulvár dá do povedomia ľudstva nejakého človeka, ktorého potom trhajú na kusy niekoľko mesiacov...
... zviditeľniť sa v tejto dobe nie je žiadna výhra. Jediná výhoda  je poberanie šťavnatých honorárov a obsadzovanie do všemožných programov. Daňou za to je takmer nulové súkromie. Novinári dokážu byť ozaj nepríjemní. Vedia sa votrieť do života známych a pomocou písmen ho vedia dokonca riadiť a ovplyvňovať. Sú schopní dokonca prehľadať smetné koše ľudí, len preto, aby mohli napísať zmysluplný článok na dve strany. A my ostatní si to s radosťou prečítame. Kto, kde, s kým, ako, prečo... toto médiá zaujíma najviac. O tomto vedia napísať slohy, ktoré sú potom editované a dokrášľované podľa potreby. Zarážajúce inkriminované fotografie a články typu kto od koho ráno ide, kto s kým v noci spal a typy kto sa s kým budúci rok vyspí, či rozíde. Je toho plný Internet, plná tlač, zaplavuje nás to z televízie, z rozhlasu. V podstate sme do toho vtláčaní a dozvieme sa to, aj keď by sme spomínané informácie cielene nevyhľadávali. Títo novinári vedia dokonca parazitovať aj na ľudskom nešťastí, viď články o tragickej nehode, ktorá sa stala v nedeľu v Bratislave. Novinári dokázali vyše polroka spomínať tragickú nehodu známeho moderátora, prehrabať jeho súkromie, určovať diagnózu, už mi tam chýbalo len napísanie rozsudku. Neuvedomujú si, že to isté sa môže stať aj im. Môže sa to stať komukoľvek z nás. Samozrejme nikomu to neželám, len pripomínam, že nemôžme sa správať ako nedotknuteľní, keď život sa dokáže s nami zahrať v momente a všetko zmeniť.

Postrehy | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014