Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Jazdil som pod vplyvom alkoholu a zabil človeka, a vy ma za to odsúdite do väzenia. Hanbite sa!

Asi takto vnímam postoj Hanzala k skutku, ktorý spravil. Bezohľadná jazda, opitého človeka, ktorá spôsobila smrť iného je v jeho očiach asi niečim prirodzeným, bez hanby a výčitiek.
V živote som nesadol a nesadnem za volant pod vplyvom alkoholu. Videl som však takých, čo s tým problém nemajú. Oni nie. Iba ich okolie, ktoré takto ohrozujú.

Novelizovaný zákon je ešte stále mierny voči takýmto prasatám za volantom. A miesto toho, aby pijanovi za volantom zobral vodičák aspoň na päť rokov, ak nie navždy, podporuje zbytočne vysokými pokutami korupciu. Kým sa nestane nič, je všetko v poriadku.

Najhoršie na tom je to, že mnohí takýto "vodiči" nemajú ani štipku svedomia a trest za zabitie sa im zdá prisilný. To, že vyhasnutý život už nevrátia, pre nich nič neznamená.

Pán Hanzel, buďte rád, že žijeme v dnešnej dobe, keď neplatí oko za oko, zub za zub a vy najneskôr o štyri roky budete zasa na slobode. A možno hneď rok na to dostanete vodičák a budete môcť opäť šoferovať pod vplyvom alkoholu.

Na strednej škole (niekedy v roku 1987) sme sa boli  pozrieť na súde. Súdili nejakého rómskeho mladíka za to, že vykradol potraviny a ukradol si z nich čokoládu. Bol to jeho štvrtý tresný čin krádeže, za ktorý bol odsúdený a bol tým pádom posudzovaný ako recidivista. Dostal práve štyri roky. Bol podpriemerne inteligentný a možno ani poriadne nechápal, čo robí, veď vo všetkých štyroch prípadoch kradol cukrovinky.

On dostal štyri roky za "krádeže" rovnako ako "zinkasoval" pán Hanzel za zabitie spolujazdca. Spravodlivosť - tá pani so šatkou na očiach a váhami v ruke - asi kúpila zle vyvážené váhy.

Komentáre | stály odkaz

Komentáre

  1. suhlasim !
    publikované: 24.04.2008 11:33:32 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  2. dmiba, cena ľudského života klesla...
    veď aj za úmyselnú vraždu je len výnimočne vymeraný trest vyšší než 15 rokov...
    neraz mám pocit, že súdne procesy nie sú o spravodlivosti, ale o exhibičných súbojoch žaloby a obhajoby pod dohľadom (podplateného) sudcu...
    publikované: 24.04.2008 11:51:51 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. určite s tebou každý súhlasí...
    že alkohol za volantom je do neba volajúca "tuposť", v každom prípade, či niekto zabije človeka, alebo spôsobí nejaké zrazenie či akúkoľvek škodu,...do basy s takými ľuďmi,...ale nie sú tvoje info...nejaké skreslené?....alebo moje sú skreslené? Ten človek koho Hanzal zabil zo svojej "tuposti" - asi vedel, že Hanzal je ožratý ako i ďalší spolujazdci, čím nič nenaznačujem, ale ja by som si k ožratému vodičovi nesadla a tiež vraj nebol pripútaný,...ale tým som nechcela nijakým spôsobom prilepšovať Hanzalovi, len som to chcela trochu doplniť : O_ô
    publikované: 24.04.2008 12:12:21 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  4. oprava -:)
    samozrejme, že zranenie,...i keď aj zrazenie,...ha ha
    publikované: 24.04.2008 12:25:29 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  5. tak, tak
    uplne suhlasim
    publikované: 14.12.2008 19:14:11 | autor: Ossi (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014