Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Mám pomaly všetko v paži.

Ako hovorí sám názov. Po tom čím som si tento rok prešiel som sa sám  nad sebou zamyslel. Povedal som si budem si starosti robiť a len sa hádať či ešte trocha vyrastiem a niečo pekné stvorím??? No a potom mi došla odpoveď, dá sa povedať sama mi uderila do tváre. Užijem si každý deň ako by mal byť posledný ako keby som mal za päť minút zomrieť. Pretože neviem kedy bude ten súdny deň. Kašlem na všetko čo sa vo svete deje...budem žiť v strachu?? A nač aj tak mi to nepomôže radšej sa s tým zmierim veď aj tak tomu nepomôžem. Užívam si každý deň s mojou lásku,rodinou i najlepším kamarátom. Prestanem sa báť osudu lebo aj tak s ním nevykašlem...a príjmem ho taký aký je. Však spýtajte sa sami seba...budem sa nad všetkám trápiť??? Však a žiť budem kedy?No a to som si povedal ja. Samozrejme sú veci nad ktorými sa budem trápiť...to k životu patrí ale čo ma nepáli to nehasím. Som rád že žijem ako žijem. Som celkom spokojný s tým čo mám lebo niektorý nemajú ani štvrtinu toho.Napríklad načo sú boháčovi peniaze keď za ne nemôže nikom kúpiť darček aby ho potešil.. Nič mi nechýba ku štastiu. Verím že aj iným ľuďom ako som ja to došlo. Viete, čo na mňa osud nachystá na to sa pripravím a zvládnem to...pretože nás osud skúša každý boží deň. A zvládnem to z jediného racionálneho dôvodu. Pretože som s ním zmierený,čo príde to príde, čo má byť to bude a nejak bolo nejak bude. To je nadnes odomňa všetko.

Skoro všetko mi je ukradnuté | stály odkaz

Komentáre

  1. Spätná väzba
    nazdar Achnaton, - "chujoviny" -,- to je slovo čo mi napadlo pri čítaní tohto Tvojho zamyslenia sa. Neber to však odo mňa zle. Nejdem urážať. Len mi to pripadá akési klišéovitééé -. Pekný deň Ti prajem, čaf.
    publikované: 31.08.2011 09:13:29 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Podla mna
    to chujoviny nejsu..je to skor nieco ako osvietenie....Bo som zstil co mi je v zivote predne. Ok to je tvoj nazor ja s tym nic nemam...Ae skus sa nad tym co som napisal...a zistis ze mam k***a pravdu.......
    publikované: 31.08.2011 12:53:14 | autor: Achnaton (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Milé ..
    Je pekne si to prečítať, bolo by krajšie keby si to bral aj 100%-ne vážne. Myslím, že nikdy nebudeš schopný mať všetko tak v paži ako si myslíš a ako si to nám napísal. No držím prsty aby to tak bolo ;-)
    publikované: 31.08.2011 14:19:12 | autor: Secretor (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Niečo ako osvietenie...
    Achnaton, máš k***a pravdu, áno, viem. Nepovedal si však nič nové. Hoci to čo píšeš je z Teba, predsalen to na mňa pôsobí ošúchano. Prikláňam sa k názoru komentátorky Secretor. Že je to milé .. držím prsty aby to tak bolo - to o užívaní si každého dňa a žitia bez strachu z osudových skúšok. La Vita è bella - "Život je krásny" - Čo by si napríklad spravil byť esesákom v koncentračnom tábore proti svojej vôli ako tá postava v tom filme? - Mať všetko v paži :) vôbec nie je ľahké...
    publikované: 31.08.2011 15:35:03 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  5. robentin
    Dakujem za komentáre...ale ked si pozornejsie precitas moj článok tak zistíš že je tam písané že úplne všetko v paži nemám.Mám v paži iba veci ktoré chcem mať,viem že ich môžem mať v paži.A môžem si to dovoliť. Nehovorím že sa ku žiotným skúškam alebo ku všetkém stavám lahojstajne. Stavám sa lahostajne iba tomu čo podla mojho uváženia nemá pre mna a mne blízkych význam.
    publikované: 01.09.2011 21:06:04 | autor: Achnaton1 (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Niečo na zamyslenie
    Článok som si prečítal pozorne - v rámci svojich schopností :) -, a že je tam písané že úplne všetko v paži nemáš, som zistil hneď na prvý pokus. Nemec v tom filme sa však ocitol v k***a nezávideniahodnej situácii. Ty na jeho mieste, hm, čo by si spravil? Čo by si sám sebe povedal? Ako by si sa postavil k tomu celému? Len si to predstav, nútia ťa podielať sa na systematickom kántrení ľudských bytostí. Vypustil by si to z hlavy a robil si svoju robotu? - Čo vlastne myslíš pod tým keď vravíš že s osudom si zmierený? Byť v koži toho esesáka, čo znamenajú pre Teba tie slova? Hádam si len nepovieš že čo už, kašlem na všetko a j***m na celý svet, radšej sa s tým zmierim - veď aj tak tomu nepomôžem, hmmm...
    publikované: 02.09.2011 09:45:24 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Takže....
    Ako som už písal nekašlem na všetko..iba na to na čo môžem a viem že môžem kašlat. Ja som zmierený s osudom v inakšom zmysle ako asi myslíš ty.
    publikované: 02.09.2011 22:27:02 | autor: Achnaton1 (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Takže
    odmietaš sa zamýšľať nad zmierovaním sa s osudom v tej mnou predloženej polohe? Čo by si sám sebe povedal byť navlečený v uniforme esesáka ako ten človek v tom filme? Ako by si sa postavil k tomu celému? Ako by si sa zmieril s osudom v takomto prípade? Dá sa to? A vlastne, nejde to vtedy veľmi ľahko a bez problémov?
    publikované: 05.09.2011 13:47:43 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014