Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tomas Zmoray- aktuality

zdroj; slz.sk

...

Hoci slovenský reprezentant v skokoch na lyžiach Tomáš Zmoray ukončil sezónu 2010/2011 už pred tromi týždňami na pretekoch Kontinentálneho pohára (KP) v poľskej Wisle, ešte aj v súčasnosti vypĺňajú jeho program lyže. "Nie sú to však ´skočky´. V týchto dňoch zaberám na zjazdovke v Jasnej, kde sa momentálne pripravujem v rámci relaxu a odreagovania sa. Na budúci týždeň by som mal začať v Banskej Bystrici s kondičnou prípravou. Nastávajúci ročník snáď bude lepší ako bol ten uplynulý," informovala v rozhovore pre agentúru SITA súčasná slovenská skokanská jednotka.
V súčasnosti vyvstáva aj otázka, kto bude hlavným koučom Tomáša Zmoraya? V minulej sezóne ho viedol najmä Milan Filipko, na prelome februára a marca na svetovom šampionáte v nórskom Osle Peter Schlank, oficiálnym reprezentačným kormidelníkom mužov a juniorov SR je však predseda skokanského úseku Slovenskej lyžiarskej asociácie (SLA) Ján Tánczos. "Nerád by som sa k tomu v súčasnosti vyjadroval. Sám totiž ešte neviem, čo bude a kto bude mojím trénerom. Isté je, že s pánom Filipkom som ukončil spoluprácu. Pán Schlank zaskakoval na MS v Osle za pána Tánczosa. Fakt neviem, kto bude mojím koučom. Uvidíme."
Dvadsaťjedenročnému slovenskému skokanovi na lyžiach vyšlo v uplynulom ročníku iba účinkovanie v tzv. FIS Cupe, v ktorom dokázal triumfovať v celkovom poradí. Po 24 pretekoch tohto z hľadiska významu až tretieho pohára v poradí za Svetovým a Kontinentálnym pohárom získal Zmoray aj vďaka dvom triumfom na Štrbskom Plese (v júli 2010 a v januári 2011) spolu 648 bodov a pred druhým v celkovej klasifikácii Rakúšanom Lukasom Müllerom mal 248-bodový náskok. "Na začiatku minulej sezóny som mal tento cieľ, s celkovým triumfom som spokojný. V nastávajúcom ročníku sa však už viac sústredím na preteky Svetového a Kontinentálneho pohára. Súťaží na tejto úrovni som absolvoval málo v ročníku 2010/2011," poznamenal T. Zmoray, ktorému sa na spomenutých podujatiach SP a KP nepodarilo ani raz skončiť do 30. miesta a tým bodovať do ich hodnotenia.
Slovenskému skokanovi nevyšli ani spomenuté MS v Osle, keď nesplnil základný cieľ - postúpiť aspoň raz do hlavnej súťaže medzi 50 pretekárov. Na strednom mostíku ho klasifikovali na 50. priečke, na veľkom obsadil v kvalifikácii 45. miesto. Prvá desiatka z priebežného poradia SP mala aj na MS miestenku v prvom súťažnom kole vopred zabezpečenú. Na tradičnom Turné štyroch mostíkov T. Zmoray na prelome decembra a januára neštartoval pre vírusové ochorenie. "Svetový šampionát v Nórsku mi bohužiaľ nevyšiel podľa predstáv, na veľkom mostíku mi však chýbali iba dva metre na účasť v hlavnej súťaži a tým aj k naplneniu ambícii. Pokiaľ ide o Turné, bol som zdravotne indisponovaný a na rakúskych a nemeckých mostíkoch som nemohol štartovať. Dosť ma to rozhodilo a už som sa potom do toho nedostal," skonštatoval Tomáš Zmoray.
"Sezónu 2010/2011 musím až na niektoré vystúpenia a celkové prvenstvo vo FIS Cupe hodnotiť neúspešne. Dostal som facku, ale prebralo ma to. Musím na sebe makať, pracovať najmä na technike odrazu a skoku, postupne sa zlepšovať. Mojím zámerom je predstaviť sa už na letnej Grand Prix 2011, kde mám vyskákanú kvótu a v zime zabrať na súťažiach Svetového a Kontinentálneho pohára. Pokiaľ ide o FIS Cup, túto súťaž by som skákal iba doma na Štrbskom Plese alebo niekde v blízkom okolí. Verím, že nastávajúca sezóna mi prinesie viac radosti," dodal Tomáš Zmoray, ktorý je od začiatku roka 2010 členom Vojenského športového centra (VŠC) Dukla Banská Bystrica. "Aj naďalej zostávam vo VŠC, mám tu zmluvu na ďalšie dva roky. Som tu spokojný, zabezpečenie je dobré."



Aktuality o nasich skokanoch | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014