Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Corsica 2004 - Zostup do údolia a kúpanie

Po náročnom výstupe nasledoval o nič menej náročný zostup. Avšak dole nás čakala zaslúžená odmena.
streda 7.7.2004

Corsica 2004 - Zostup - horyRáno bolo príjemné, žiadné cochon v dohľade. Skontrolovali sme si skóre oproti komárom, naraňajkovali sa a opäť vyrazili na cestu. Čakalo nás ešte trochu stúpania, ale potom už hlavne cesta z kopca.

Corsica 2004 - Zostup - CarbiniKlesanie bolo dosť strmé a každý po chvíľke pocítil únavu v nohách. Mám problémy s kolenom a preto som si musel dávať veľký pozor kam nohy kladiem. Marcela až taká opatrná nebola a podarilo sa jej opäť si podvrtnúť nohu a natiahnuť šľachu. Našťastie to bolo len menšie zranenie a mCorsica 2004 - Zostup - cesta lesomohli sme pokračovať ďalej. Výhľady do krajiny boli perfektné. Kráčali sme lesom, takže sme boli chránený pred slnkom. Po náročnom a vyčerpávajúcom klesaní prišla nevyhnuteľná zmena. Opäť sme chvíľu stúpali. Došli sme do dedinky Carbini a tam sa občerstvili v miestnej kaviarni. Bola to úplne maličká dedinka s pekným kostolíkom, teda hlevne jeho vežou. Blížil sa čas jedla (zámerne nehovorím obeda, lebo podľa hodiniek, obed už bol za nami). Rozdelili sme sa na dve skupiny. Hela s Honzom, Marcela a ja sme vyrazili napred, že dôjdeme k rieke a tam si oddýchneme. Zvyšok skupiny sa rozhodol ešte chvíľu odpočívať.

Corsica 2004 - Zostup - kúpanieCesta k rieke bola pomerne dlhá, kráčali sme asi viac než hodinu v tom najväčšom slnku, občas chránený tieňom stromov, občas nie. Ale k potoku sme dorazili. Tam sme sa zložili a schladili si nohy vo vode. Bola príšerne studená. Najedli sme sa a Honza s Helou sa išli vykúpať. Už ma to ani neprekvapilo. To čo ma prekvapilo, vliezol som tam a viac než hodinu sa vo vode máčal i ja. Spočiatku som iba máčal nohy a vyliezal na kameň si ich ohriať, lebo ta zima mi až kosti lámala. Ale potom som si nejako na to zvykol a nakoniec som sa kúpal celý. Boli tam malé pereje a to bola úplne skvelá masáž "Magnific". Corsica 2004 - Zostup - kúpanie 2Asi po hodinke dorazil i zvyšok skupiny, ktorý sa rovnako ako my oddával skvelému osvieženiu.

Všetko raz musí skončiť a tak sme sa pobrali ďalej. Smer Levie, dnešný cieľ Zonza bol ešte poriadne ďaleko. V Zonze sme sa mali stretnúť s Michalom, ktorý akurát prišel (autom). Tak sa zrodila myšlienka, že by nás z Levie mohol do Zonzy zobrať autom. Inak by sme to v ten deň už nestihli. Tak sa aj stalo a Michal nás na dva-krát do Zonzy do kempu zaviezol. Zonza sa pre nás stala základným táborom na ďalších pár dní.


Cesta | stály odkaz

Komentáre

  1. co tak link na bigger pic?
    toto je moc moc male aj pre bistrozrakeho dmiba ;)
    publikované: 02.08.2004 12:10:38 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. a ktory?
    O ktory obrazok mas konkretne zaujem?
    publikované: 02.08.2004 12:44:50 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014