Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Flirtovanie

Život je plný krás pre toho,kto ich hľadať vie, život je plný šťastia pre dvoch, ktorí cítia porozumenia
Ak chceme, aby sa na pracovisku zvýšil výkon, aby nedochádzalo k letargii, začnite flirtovať. Samozrejme v medziach slušnosti, aby tie jemné náznaky neprešli do oplzlostí, alebo hrubostí a aby súhlasili obe strany.  Ak na pracovisku nechceme, aby dochádzalo k hádkam a mileneckým roztržkám, sriktne držte úzdu chtíča nakrátko a nepodporujte, alebo  zakazujte , sex medzi  už zadanými partnermi.

Nechcem viesť múdre reči, ani dávať rady tým, ktorí ich nepotrebujú, len som tak sledovala niektorých z radov, že sa obávajú „zvyšovať“  pracovný výkon. Ako keby vtipy, potrhnuté jemnou erotikou, ničili našu dôstojnosť. Čoho sa obávame? Že nám to rečové šteklenie prerastie cez hlavu? Že nebudeme mať odvahu povedať: dosť, prekročili by sme hranicu vzťahov? Bojíme sa, že nebude dodržaná rovnováha, budeme vyžadovať viac a budeme odmietnutá/ý? Bojíme sa , že sa reči o flirtovaní donesú nášmu partnerovi a stratíme v neho dôveru? Nebola by to skôr prehra partnera, že jeho viera v nás je slabá? Tvárime sa, akoby milovanie neexistovalo, akoby sme vyrástli zo zeme. Popritom nám nerobí problém prísť ráno do práce a na plnú papuľku vyblafnúť, ako som si včera užil/a večer, aký/á som bola naj...bkaný/á, bolo mi zle, všetko som obg....cal/a. Koľko je takých hrdinov, čo prídu do práce a prvé, čo povedia je, že včera zbili ženu, lebo im nechcela dať, prinajmenšom  peniaze na pivo. Ktorý rozhovor je deptajúci? Porozmýšľajme, prečo máme v sebe brzdu hovoriť veľa a milo  o pekných činnostiach, plných prejavov lásky, dobra, blaženosti? Prečo dokážeme o týchto aktivitách donekonečna hovoriť zo sledovaných seriáloch a naše vlastné „seriály“ sú tabu?

človek | stály odkaz

Komentáre

  1. Vass,
    prijemne reci vediem s kolegami celkom rada, jemne podpichnutie, usmev, vtip skraslia den, odburaju napatie, ked sa prilis naakumuluje negativna energia...nic to nestoji a zrazu je okolo nas jasnejsie, prijemnejsie a lahsie sa nam pracuje...nemam rada namosurene tvare, vrcanie jedneho na druheho, niekedy ich treba doslova "nakopnut", aby zmenili postoj...su dni, kedy uz ani na to niet síl, nemam ich rada, vtedy taham na pleciach nieco zle aj cestou domov...
    publikované: 22.01.2011 18:23:00 | autor: SoB (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. hej
    Bojíme sa , že sa reči o flirtovaní donesú nášmu partnerovi a stratíme v neho dôveru? Nebola by to skôr prehra partnera, že jeho viera v nás je slabá?

    Skor nasa stupidita, ako jeho prehra.
    publikované: 22.01.2011 19:17:52 | autor: euterpe (e-mail, web, autorizovaný)
  3. SoBík,
    rozjasní sa všetko okolo nás. Pekne si to rozjasnila. Opadá napätie, naozaj, akoby sa do miestnosti tony kyslíka vpustilo.
    Zapájajú sa všetci? Nenájde sa dáky/a, ktorý/á vehementne odsudzuje a hatí?
    publikované: 22.01.2011 19:38:42 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  4. euterpe
    myslíš, že ako my by sme boli primitívne, keby sme si mysleli, že strácame dôveru parnera nevinným laškovaním? Alebo som hlúpa, ak si myslím, že mi bude ďalej dôverovať partner, keď sa dozvie, že vytváram na pracovisku povznášajúcu atmosféru vyvolávaním úsmevu?
    publikované: 22.01.2011 19:48:50 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Vas:)
    sme prevazne zensky kolektiv, takze tym je povedane vsetko:)
    Su ludia, ktori sa nezapoja, radsej ohovoria, poroznasaju klebety kade-tade...mne osobne sa lepsie robi, ked je dobra nalada, usmev, obcas sa povie nieco mile, vtipne...praca ide lahsie od ruky, aj ta menej prijemna...je nas zopar, co sa snazime zobudit to lepsie v nas, organizovat akcie vo volnom case - vylety, kulturne podujatia, spolocne posedenia s vlastnym programom...a na niektorych sa zucastnuju aj partneri, poznaju nas natolko, ze nemaju obavy...ak by mal mat clovek neustale pochybnosti o tom druhom, co by to bol za zivot?
    publikované: 22.01.2011 20:01:29 | autor: SoB (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. SoBík,
    ==partneri, poznaju nas natolko,==, že im nerobí problém si urobiť nevinný žartík, alebo klebietku s vlastnej partnerky napr. krásne to robí vyfac - naiv, alebo radosť aj i.,
    Pochybnosti, by začali byť "jamou" na manželstvo. A myslím si, že keď doma priblížiš aj tú atmosféru z roboty, partner by nemal mať dôvod na pochybnosti. Nevedela by som si spoločné akcie bez vtipov a spevu ani len predstaviť. A keď si v mysli vybavíme slová ľudoviek, tak takmer všetky majú erotický podtext a nad tým sa nikto nepohoršuje
    publikované: 22.01.2011 20:15:38 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  7. ano, Vasi, o tomto vsetkom to je...
    na nasich akciach aj fotim, potom fotky zavesim na net, aby si ich mohli vsetci pozriet, doma vopred premyslam, ako akciu spestrit, aku parochnu, kostym, pesnicky, basne pouzijeme...beriem ako samozrejme, ze ten druhy o vsetkom vie, podporuje ma a zabava sa spolu so mnou uz pri pripravach...
    publikované: 22.01.2011 22:21:05 | autor: SoB (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. ja som za,
    to je jasne:-)
    "Bojíme sa , že sa reči o flirtovaní donesú nášmu partnerovi a stratíme v neho dôveru?" vas+eutera,nemysleli ste to nahodu takto?"Bojíme sa , že sa reči o flirtovaní donesú nášmu partnerovi a stratíme jeho dôveru? akoze mu niekto povie,ze flirtujeme jak dive svine+nieco k tomu dobaji on,alebo partnerova fantazia a on si bude mysliet,ze robime nieco ine ako flirtik?
    publikované: 22.01.2011 22:23:48 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Bonnie,
    ano, nielen partnerova fantázia, ale i fantázia ostatných, ktorí buď majú spory, alebo sa nedokážu verejne odviazať a tak.......neprajnosť a klebety
    publikované: 23.01.2011 05:58:26 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  10. SoBík,
    veľa dobre trafených nápadov, k tomu veľa smiechu a dobrej pohody želám vášmu ansambľu
    publikované: 23.01.2011 05:59:25 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  11. U nás na pracovisku
    sa vytvárala príjemná atmosféra-keď som bola v službe.Ja osobne nemám rada vyhrocovať konflikty...radšej zmľknem...čas ukáže...
    A...flirtovanie na pracovisku-samozrejme !-v medziach normy ...
    Že...sa to dozvie manžel?-môj to vie...že mám úsmev na perách pre každého a trefné slová...musí dôverovať-iné mu nezostáva...nie som jeho majetok...som partnerka životom...a to by si mal vážiť-veď som stále -ešte-pri ňom...
    publikované: 23.01.2011 07:22:25 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, autorizovaný)
  12. .
    hej pochopila som to tak ako Bonnie napisala..
    proste ja mam hranice inde, aj flirtik je pre mna taky prejav,ze by som sa citila vinna voci partnerovi.A okrem toho, kto vie, kam moze taky flirtik az viest?
    publikované: 23.01.2011 09:01:35 | autor: euterpe (e-mail, web, autorizovaný)
  13. dievcata,
    chapem Vas, klebety su hnusna vec...najma, ked niekto schvalne vymysla nepravdy, len aby na niekoho nakydal, aby ublizil...lenze to moze robit aj bez toho, aby ste vyvijali akukolvek iniciativu.Na pracovisku som uz dlhe roky, mam svoj sposob pristupu k ludom, ked potrebujem chlapsku silu, napriklad na prenos nabytku v kancelarii, viem, ze keby som sla "normalne" a poziadala o pomoc, nesli by hned, maju svojho dost, no ked pridem, poviem nejaky vtip - nie sprosty, spytam sa na nieco, o com viem, ze je ich srdcova zalezitost, tak su ochotni ist so mnou a pomoct hned...na druhej strane vedia, ze ja tiez hned pomozem, ked nieco potrebuju...aj pri nasich akciach pre vsetkych by sme bez pomoci niektorych nedokazali to, co sa nakoniec podari. Samozrejme, je velmi dolezite, co si kto z nas pod slovom flirt predstavuje...
    publikované: 23.01.2011 09:38:41 | autor: SoB (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. čo si stále domýšľate-bonnie,euterpe
    -...že sa to dozvie nanžel...ak je chorobne žiarlivý-bude žiarliť aj keď nevyjdete z domu...
    -...že kam môže taký flirtík až viesť...a čo to,čo to?...až...nedôvera v seba?...
    -...že neprajnosť a klebety...čo ma je po nich...keď to nie je pravda...
    Trochu viac sebavedomia treba mať...dievčatá zlaté...
    publikované: 23.01.2011 09:53:24 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, autorizovaný)
  15. teeeda-VAS-to je téma zas.. :-))
    flirtovanie+vtipy+hlúposti+kecy = takú ma v mojom okolí poznajú všetci..
    ale to je všetko-moje dietko..
    a kedže som už stará "dáma"-väčšinou s mužom chodím-a nie sama..
    ja oňho-/on o mňa/-sa nebojím.. on vie to - že jediný je - o koho naozaj stojím.. :-)))
    bo jediný je to muž-čo vzal si ma - tak čo už...
    áno-kočky vas+hanka+vn--život hned jak krajší sen-kedˇ rozbehneme smiechu +radosti pokec-a nechodíme zachmúrene spávať s popolvárom na pec..
    ja viem-prečo tak rada chodím sem-pre to kecanie z nadhľadu..preto blog beriem ako hračku-a denne bežím na nabíjačku.. :-)))
    a čo vravia cudzí?...tak to ma už dááávno nemrzí..
    a ked o mne dáke reči majú???noo..sehrgut..aspoň ma neprehliadajú.. :-))
    česi vravia:
    =není na svete človek ten-co by se líbil lidem všem..
    ..a fertig..
    publikované: 23.01.2011 10:35:07 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. VN,
    krásne si to napísala: musí dôverovať....nie si majetkom. Kto je humorný na pracovisku, je i viac obľúbený. Viac sa mu darí, nemusí vedieť žiadne čary, nemusí byť štíhly ako prútik, aby bol pozvaný na akýkoľvek žúrik.
    publikované: 23.01.2011 11:56:31 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  17. SoB


    ==spytam sa na nieco, o com viem, ze je ich srdcova zalezitost, tak su ochotni==ty si veľká diplomatka, zalichotíš, pošteklíš a hneď sa k robote pridá druhá ruka. Presne takto som myslela tie vzťahy na pracovisku.
    Žiaden zámer, že sa budeme po kútoch obchytkávať
    publikované: 23.01.2011 11:57:34 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  18. Euterpe

    ==ze by som sa citila vinna voci partnerovi== v čom, veď si nič zlé neurobila, iby prídeš z práce dobre naladená, všadiaľ budeš vítaná, nasávaj to, čo píšu ostatné kamošky.
    ==okrem toho, kto vie, kam moze taky flirtik az viest?==to je len a len v tvojich rukách. Ak nie sú dostatočné väzby s partnerom, začneš byť nespokojná a rozklad sa môže urýchliť. A môže sa to stať aj v buse, behom okamihu
    publikované: 23.01.2011 11:59:36 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  19. flirtuj, pekne
    a keď prídeš domov spokojná a rozžiarená, tak sa bude chlap vypytovať, kto ťa pretiahol a hne´d máš oheň na streche...:DDD
    publikované: 23.01.2011 12:10:58 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  20. Radosť,
    čo už ja, nemravnica nemravná, čo rada pokúša, skúša, preveruje, "slastné" témy poskytuje-vábim, lákam, všetkých stálych, verných
    chichi vraj stará dáma, možno na vlasoch poznať - ale duša bezstarostná, myšlienky mladosti krásnej, oduševnelej, z teba je znať

    =není na svete človek ten-co by se líbil lidem všem..==a ja to trocha znegujem: NIE JE NA BLOGU BLOGER ŽIADEN , ČO BY NEPRIVíTAL RADOSTIN KOMENT S ÚSMEVOM A DOBRÝM POCITOM==
    preto blog beriem ako hračku-a denne bežím na nabíjačku..==aj ja
    publikované: 23.01.2011 12:19:47 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  21. Mahara Ti,
    no a ja by som mu odpovedala :" že by u nás platilo: podľa seba súdim teba?" Opýtal by sa to posledný krát. Nedala by si mu patrične najavo, že to je urážka, že ak si nevšimol, tak sa rozpráva s matkou jeho detí, so ženou, čo mu posteľ ustieľa, obed verí a košeľe žehlí? A ak by sa tak opýtal aj druhý krát, tak buď má na to dôvod, alebo je patologický žiarlivec a treba mu pomôcť.
    To je to, čo písala i VN. Manželstvo je vzťah, do ktorého sme bez nátlaku vošli, nie je väzenie, musí sa dať dýchať.
    publikované: 23.01.2011 12:30:45 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  22. ja som ostala
    trochu nepochopena...uz aj vedci dokazali,ze flirt zvysuje prac.efektivitu,zlepsuje naladu,atd,takze ja som za,aby ludia flirtovali vsade,kde je to mozne a vhodne.kto chce viest reci,bude ich viest a dovod si najde aj bez nasho flirtovania.som toho nazoru,ze vztah nestoji na reciach a pokial ide o normalny vztah,ziadne flirtovanie mu nemoze uskodit,ale naopak,priniest profit dobrej nalady...:-)
    publikované: 23.01.2011 15:11:47 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  23. bonnie-prepáč!
    vynechávam Ťa z môjho komentu-zmiatlo ma to-tie opakované vety...
    publikované: 23.01.2011 15:30:27 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, autorizovaný)
  24. Bonnie,
    rýchlo sme ťa pochopili.

    Pekný večer želám
    publikované: 23.01.2011 18:13:29 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  25. O flirte:
    V predajni so zvieratkami:
    zákazníčka - Brej den
    predavač - Brej..
    Z - Ptáka máte?
    P - Mám
    Z - Velikého
    P - Velikého
    Z - A stojí?
    P - Stojí
    Z - Jako kolik?
    P - Jo jako kolík!

    Ja viem je to z kameňáku, ale zapasoval mi sem (ako plný zásobník do beretty)
    publikované: 23.01.2011 18:27:40 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. vas
    to by si musela jednať s inteligentom, trtovi žiadny argument nie je dostatočný...hihi
    publikované: 23.01.2011 19:23:46 | autor: matahari (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. iviačik,
    sadolm ako riť na šerbeľ. Zasmiala som sa. A teraz to pošteklenie: aj Iviakovi?
    Myslíš inú Berettu, nie foťák?!
    publikované: 23.01.2011 21:33:21 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  28. MH,
    v tom prípade, trtovi treba zahnúť, aby si myslel, že má aspoň raz pravdu, aj keby o čase nemal ani potuchy
    publikované: 23.01.2011 21:36:49 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  29. Vasilisa26
    Ono existuje aj foťák beretta?... no pokiaľ sa do nej dá zasunúť zásobník... (čo všetko sa dá do čoho všetkého zasúvať :D)
    publikované: 25.01.2011 16:16:08 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. Iviak,
    ona má zásobník, len nie na guličku/diabolku, ale na taký vaaaaalček. poloautomat, nemecký
    publikované: 25.01.2011 18:40:33 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014