Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nie som tvoja ilúzia. Som človek

Načo sa spoliehať na ostatných? Načo do pekla veriť, že keď mi je psychicky zle, keď pochybujem o svojej existencii, o jej správnosti, že ma niekto podrží? Niekto príde a pohladí ma, povie mi, že všetko bude dobré a ja budem vedieť, že to myslí vážne a keďže tomu verí on, tak to tak aj bude... a budem sa cítiť lepšie. Bude mi fajn. On tu pre mňa bude, nie len ja pre neho... No ale nepodrží, nepríde, nepohladí. Ja by som bola ochotná čakať v daždi 3 hodiny, flákať sa kade tade keď nemám kde byť len čakám na neho..., lebo viem, že mu je ťažko a moja prítomnosť mu padne vhod. Opačne to nefunguje. Krivda? Snažím sa si spomenúť na prípad keď som ťa naozaj potrebovala, kvôli sebe samej... viem,že mám všelijaké nálady, ale tie sú dávno zabudnuté, kým príde večer a my sa stretávame.

Včera som ale plakala, že vôbec som. Pochybovala som o tom, či som ok tak ako som, či je vôbec dobre, že žijem, že žijem tu, že žijem takto. Tešila som sa, že po práci ma počkáš a dvihneš ma zo zeme.. obrazne povedané. Ale ty si sa pôvodne ani nechcel stretnúť- vraj mám čudnú náladu, ktorá s tebou nemala nič spoločné. A potom ty mne skús niekedy vyčítať, že od teba utekám keď ti je zle. Dúfam, že aj sám vieš, že to je totálna somarina a dokonca sa ukazuje.. že to je skôr naopak. Nech mi povieš, že si tu pre mňa- "in the end of the day" tu veru nie si. Nakoniec sú všetky tieto rečičky len prázdne slová a zo svojich psycho sračiek sa musím aj tak vždy dostať sama.

Tu sa dostávam presne k tomu, čo som ti už vravela. Ty nemiluješ mňa. Predo mnou celou aj s týmito vecami zatváraš oči, veď si sa ani nechcel stretnúť keď som v takej nálade :D zábavné... Ty miluješ predstavu o mne. Chceš byť s tým, čo si si o mne v mysli vytvoril. Mňa celú poznať nechceš, nechceš ma chápať. Chceš aby som tu bola pre teba. Aby som nemala problém , aby si mal bezproblémové dievča, čo by len riešilo teba...? či ako to mám chápať??? Ja nechcem byť tvojou ilúziou, ktorú prelepíš cezo mňa, aby ma nebolo vidno...

A najlepšie na tom je, že tieto moje blogy, o ktorých som ti ako jedinému povedala s tým, že chcem aby si ma ty poznal najviac najhlbšie a najcelistvejšie ako ma doteraz kto poznal... a ty to nečítaš. :D lebo ťa to nezujíma. Nechceš to čítať. Lebo ma nechceš skutočne poznať. Stačí ti tvoja ilúzia.


pre moje Bubátko | stály odkaz

Komentáre

  1. Sveta ako vola a predstava
    Pekne si to napisala, a pravdivo! Tiez mam taky taktrochu podobny problem... Drz sa dievca, Ja stojim pri Tebe! :)
    publikované: 06.01.2010 11:47:03 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Robentin :)
    solidarita bloggerovská poteší. Mám pocit, že som v tom mojom vzťahu už úplne stratená. Neviem, či to vidím správne, či len nemám nejak domotané pocity a pod... neviem.
    aký problém máš ty?
    publikované: 06.01.2010 12:02:43 | autor: Bublinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. .
    Prajem Ti do nového roku veľa pohladení na duši... silu prekonať bolesť a závan čohosi nového :-)
    Už sa toľko netráp...
    publikované: 06.01.2010 12:14:06 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. zacal sa novy rok,
    ty urob mudry krok!na co ti je iluzia-ze oporou je?nie je-vies to ty i ja..tak sa dalej nezranuj-zo vztahu sa zachranuj..

    P.s.:vsetci sme si brali "iluziu"a nie konkretneho cloveka..ale prisli sme az po spoluziti na to..ty to uz teraz vies-tak to ries..

    slobodu si daruj-byt "predstavou" sa varuj..

    tvoja RADOST
    publikované: 06.01.2010 12:57:56 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. moj problem
    Okrem toho co riesim na svojom blogu, mam aj ten "malicky" problem ze ma to stale berie laskou komplikovat (slubne sa rodiaci) "partnersky" vztah (tj vztah medzi muzom a zenou resp samcekom a samickou). Ovela jednoduchsie to maju, tak sa mi zda, typkovia akym je ten Tvoj priatel: nerobi si z Teba tazku hlavu, hlavna vec ze sa mu dostane toho o co (v zivocisnej risi) hlavne ide: sex. Teda, aby som bol presnejsi, v prirode ide o rozmnozovanie sa a kvoli tomu je tu aj ta tuzba. Vratme sa vsak k nasej teme: Mozno mu trosku krivdim, mozno nie je az taky ako tu pisem ale vpodstate mam pravdu: viem to podla seba. :) Ak si uvedomis ze keby ten Tvoj chlapec nemal vtaka :) takto by si sa prenho asi netrapila. Preto som nadobudol presvedcenie ze to treba brat takto realne. Mozno u dievcat je to ine ale mna by lauter-fuk trapilo ze ma moj kamarat, osoba rovnakeho pohlavia, nepozna. Ine je to vsak s priatelkou. Od nej by clovek chcel aby ho spoznala uplne. Lebo ju (sialene) miluje a chce aj aby ich laska bola uplna. A to je myslim aj Tvoj pripad. :) lenze on na Teba vlastne kasle. Kasli teda nanho ak Ti nedava co Tvoja dusa potrebuje. Tazke je to, viem. Paradoxne vsak ked natrafite na ozaj slusneho chlapca ktory sa sprava k vam ako k princeznej (a keby mohol doniesol by vam aj modre z neba) nechate ho plavat. Ovela radsej mate idiotov: isty autor menom John Alexander napisal o tom aj knihu: How to Become an Alpha Male. - k tomu pozri bod 27 a 28 v prvej casti mojej trilogie VO VOJNE S NAPODOBENINAMI CLOVEKA.
    publikované: 07.01.2010 08:46:14 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  6. robertin,
    Napodobne! Ak chlap najde dobru babu, tak uteka za potvorou. Nic nove pod slnkom.V tom kasli na neho mas pravdu asi...asi preto, ze je to predsa len dakedy tazke realizovat.Hlavne ak lubime. Ale da sa. Da sa to aj naucit. Clovek sa uci cely zivot. Vsetci sa ucime cely zivot. Cau
    publikované: 07.01.2010 11:30:15 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. rozum a cit
    Ak chlap najde dobru babu a uteka za potvorou tak potom ju bud nelubi alebo sa nevie ovladat. V kazdom pripade to vsak nebude chlap ale zradca. A plati to samozrejme aj naopak. Ak zena najde dobreho muza a necha sa nabalit inym samcekom tak to nebude zena ale kurva. Ale nie vzdy to musi byt prave tento pripad. Niekedy je to ozaj tak ze to skratka nejde a ten vztah sa samovolne rozpada. A to bolí, hlboko a hodne. ako Jajaj vravi, hlavne ak si ju/ho miloval/a. Existuje technika jak to zvladat: pozri - http://robentin.hlava.sk/article.php?article=878 -, V BOJI SO SVETOM BUD SEKUNDATNOM SVERA [5/6], replika 144j. Kto chce nech si precita. ps: (k 4.riadku v 9.odseku tej repliky) na zaklade mojich skusenosti z poslednych dni sa dobrovolne priznavam ze s tym triezvym vylucenim to (u mna) stale nie je az take jednoduche :)
    publikované: 07.01.2010 18:50:36 | autor: Robentin (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. co za debata sa tu stvorila? :D
    tak v prvom rade neviem, ci sa da nas vztah vyabstrahovat len na sex, ze co ak by nemal vtaka... Robentin, precitaj si moje "hnevam sa na svoju minulost" a pochopis asi kde je sex v mojom rebricku dolezitosti vo vztahu..
    vlastne na mna kasle? nie som si celkom ista ci je to tak. Viem ze to tak nie je... to je o idealizacii polovicky a o jej postupnom odbalovani. ja sa chcem nechat postupne odbalit, lebo inak nebudeme na cistom. neznasam klamstva a nepoznat sa dokonale a nevedome to predstierat je podla mna bliizke sebaklamu, co je tiez druh klamstva. :)
    A to ze kvoli "zlym chlapcom" opustame "princov"? pripustam. chceme obcas trosku zla. :D ale racionalne neviem vysvetlit preco sa to tak deje a je to velmi velmi casty jav v mojom okoli. hm.

    este pises, ze ked sa zena NECHA nabalit... myslim, ze ked je zena zadana umyselne sa balit nenecha. ono sa to deje. ludia sa stretavaju, iskry preskakuju. podla mna sa to deje bez ohladu na nejaky umysel, ci neumysel oboch zucastnenych. nie?
    publikované: 07.01.2010 23:18:56 | autor: Bublinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. metafyzika pohlavnej lasky
    ad V prvom rade,
    Netvrdim (a ani som to nepovedal) zeby sa Vas vztah dal vyabstrahovat len na sex. Ani u mna tomu tak nie je. Cuduj sa svete :) ja zijem v "nedobrovolnom" celibate, prekvapko? - je tomu tak preto lebo ono robenie lasky (anglicky: to make love) NIE je v mojom rebricku dolezitosti na prvom mieste ako u mnohych inych muzov pre ktorych keby znasilnenie nebolo zlocin tak by si aj z takych milych filozofiek :) ako Ty narobili sexualne otrokyne. Tvrdil som len tolko ze vztah medzi (samcekom a samickou resp medzi) ludmi odlisneho pohlavia tj medzi muzom a zenou je (v zivocisnej risi) hlavne o sexe, to je vsetko. nic viac a nic menej som nevravel.

    dodatok k 1.odseku,
    ad Rebricek dolezitosti,
    Pre mna je dolezita laska. A ako som uz napisal, moj problem je ze ma to stale berie laskou komplikovat onen slubne sa rodiaci sexualny vztah. Ten vztah o ktorom som prave pisal. Ten vztah ktory je aj medzi Tebou a tym Tvojim chalanom. To ze na Teba ten chalan VLASTNE kasle vyplyva z tej uvahy ktoru som predlozil pred Teba v komentari MOJ PROBLEM. Teda netvrdim ze na Teba kasle v skutocnosti ale ze na Teba kasle v podstate (ktoru si vsak neuvedomuje). Blizsie k tejto (filozofickej) teme pisem v tej 1.casti svojej trilogie. Odcitujem:

    ' zviera (zivocisneho cloveka
    ' nevynimajuc) funguje
    ' dajako takto
    ' mechanicky samostatne
    ' vnutore oddelene od ostatnych,
    ' ked si to tak predstavis: druh k druhovi
    ' druh k druzke (a samozrejme to plati
    ' aj naopak) je vlastne bezohladny/ sebecky
    ' hoci to nie je tak celkom pravda. (...)
    ' Dolezita poznamka:
    '
    ' Zivocisny clovek je od prirody
    ' s!prosty a ked si uvedomi
    ' ten materialisticky fakt - ze kazde
    ' zviera funguje dajako takto mechanicky samostatne
    ' vnutore oddelene od ostatnych -,
    ' zoberie to zo zleho konca:
    ' S presvedcenim ze kona v sulade s prirodou
    ' sa mechanicky samostatne a hlavne
    ' bezohladne potom (spokojne) sprava
    ' uz vedome. Duchovnemu cloveku
    ' vsak tato informacia dava diametralne
    ' odlisny vyznam:

    Bublinka, ked svojho princa vymenis za zleho chlapca lebo iskry preskakuju... - tiez si potom len take zviera.
    publikované: 08.01.2010 08:55:30 | autor: Robentin (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. taka otazocka este
    Ten chalan ktoreho tu riesis, Bublinka, je ten Tvoj "princ" pre ktoreho places v "Už ma nechceš..." ?
    publikované: 08.01.2010 14:35:07 | autor: Robentin (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. ...
    Berie ta to laskou komplikovat (?) slubne sa rodiaci sexualny vztah a zaroven tvrdis ze je laska pre teba dolezita? tak to sa potom dostavame k otazke inej a to- ci je vztah kde prevlada laska rovnako naplnajuci ako ten, kde prevlada sex. Mozno nie ze prevlada, ale ktory je na tom zalozeny.
    clovek funguje podla teba mechanicky?? vnutorne oddelene od ostatnych?? ved na tom sa zakladali spolocnosti- socializacia, zdielanie sa navzajom- duse, postoje, pocity myslienky. dotykame sa vnutra inych a aj my chceme byt dotknuty. ludia hladaju kontakt, kontakt s inym- nie sexualny, ale emocionalny patri k zakl. ludskym potrebam.

    a vravel si trosku viac ako menej o tom sexe, lebo si napisal: Ak si uvedomis ze keby ten Tvoj chlapec nemal vtaka :) takto by si sa prenho asi netrapila... cize nebolo to celkom take vseobecne.
    Dokonca som taky typ cloveka, ktoremu zalezi na dokonalom pochopeni a poznani aj medzi kamaratmi rovnakeho pohlavia. Lebo tak zijem. cim viac to je do hlbky, tym je to pestrejsie a potom sa mi ludia nemihotaju zivotom, neminaju sa mi. rozumies co chcem povedat? dokonalym poznanim sa vytvara puto. nehovorim ze zo vsetkymi, samozrejme ze aj dusevna kompatibilita zamiesa karty ale ak sa podari... tak mi je vsetko len nie lautr-fuk ci ma ta druha pozna.

    Robentin, ano "uz ma nechces" bolo o nom/ jemu. zvazil si moznost, ze princ aj zly chlapec mozu byt v jednej osobe?? on je nezaskatulkovatelny :) pricom aj tak som pomerne dost velky odporca kategorizacii a ked uz sme pri tom mat na vyber len z dvoch kategorii... hm hm hm- pramálo :)
    publikované: 08.01.2010 22:54:19 | autor: Bublinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. nepochopena verzus nepochopeny
    Princ aj zly chlapec (co dojde po opici za Tebou neschopny normalej existencie) mozu byt v jednej osobe. Suhlasim. :) Ja predsa nehovorim ze ten Tvoj zly chlapec je darebak a hajzel co Ta len vyuziva pre svoje osobne potesenie a pre ktoreho nie si (povedane Kantovymi slovami) ucelom osebe. Chap ma teda spravne, Bublinka. on Ta mozno ozaj lubi, tu jeho predstavu o Tebe :) a ta moze byt velmi podobna skutocnosti

    co sa vsak o Tvojom ponimani toho co som napisal k teme Zivocisny verzus Duchovny clovek povedat veru neda :) ale nehnevam sa za to na Teba a nie som z toho ani nestastny (ako byvas Ty ked Ta Tvoj mily nechape). Pokus sa nad tou informacou - "ked svojho princa vymenis za zleho chlapca lebo iskry preskakuju... - tiez si potom len take zviera" -, zamysliet teda este raz. Mozno pochopis ze onen sexualny vztah (o ktorom tu ide rec) nie je (ani v mojom ponimani) az taky sexualny (tj ze nie je to iba (ono mechanicke) robenie lasky) ale ze (ako spravne tvrdis) s emocionalnou strankou veci to uzko suvisi. :)

    Pozemsky clovek je vsak k tomu nebeskemu ako (mechanicko-chemicky (a neviem ako este) stvoreny) android. Je jeho napodobeninou. A pre vsetkych by bolo aj dobre keby aj fungoval jak taky robot. Aby si vedela co tu pod tymto myslim, otvor si prosim Ta tu 1.cast mojej trilogie VO VOJNE S NAPODOBENINAMI CLOVEKA a porzi bod 23 (Ja, Robot).

    Takto (roboticky) sa spravat moze len clovek. pre ktoreho Laska (s velkym L) je urcujucim motivom. K tomu pozri bod 15 (Bojujuci kral). Alebo aj 3.odsek zaverecneho clanku (E. Agape) - http://robentin.hlava.sk/article.php?article=880 -, v dialogu CO OCI NEVIDIA TO SRDCE NEBOLI [2/2] a na vlastne oci aj uvidis, precitas si, ako sa ja vo vztahu (podobne ako Ty) usilujem o pochopenie (svojej malickosti).

    Lenze nikto, česť vynimkam, nechape takeho cloveka a s jeho hodnotami (ktorymi sa vsak ohana napr kdejaky zamestnavatel) ho posiela rovno do prdele. - pozri (25.12.2009 01:19) komentar pod Dopis-om vod anděla: http://mito.blog.pravda.sk/detail-dopis-vod-andela..html?a=df05c9e6e6830e6149321865e048d999 -, Takto sa potom ludia len mihotaju zivotom (okolo mna). Som od nich vnutorne oddeleny (akoby v inej sfere) hoci tiez som sucastou ich spolocnosti (ktoru kurvia orwellove svine). Mne je lauter-fuk ze Mna (s velkym M) nepoznaju, :) ved su to len plevy vo vetre. Su to debili a ignoranti ktorym hovno zalezi na mne aj na Tebe

    a preto si tu s Tebou takto pisem. Ostatnych ma-amvpitchy (ako mi aj odporucil jeden moj byvaly kolega z roboty): pozri clanok K. Kto so psami spava s blchami vstava - http://robentin.hlava.sk/article.php?article=857 -, v 1.casti epistoly ZA MRAKMI JE TVOJE MILOVANE SLNKO.

    Bublinka, vztah sa laskou ozaj komplikuje (ale bez lasky stoji za nic. Preto ju treba vediet drzat trosku na uzde. Ja som to vcera (co sa tejto veci tyka) zase trosku nezvladol: ktovie co si to dievca (s ktorym by som rad sexoval) o mne asi pomyslelo... Celkom presne chapem Tvoje pocity ked places ze Ta Tvoj chlapec nelubi. on Ti z tych Tvojich psycho sraciek veru nepomoze). ja Ti vsak mozem povedat ako na to, chces? :)
    publikované: 09.01.2010 08:31:45 | autor: Robentin (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. well well...
    Nuž... pokial ide o moje (ne)pochopenie- nad tou replikou, nad ktorou si mi odporucil sa este raz zamysliet, som sa veru nezamyslala. Moja "uvaha" sa na to nevztahovala. A samozrejme, z tej repliky, sa neda vyrozumiet to, čo si si myslel, že si myslím; resp. že ide len o tu sexualnu stranku... :)

    Ludia su plevy vo vetre? debili? Pisala som, ze nie sa kazdym sa da dosiahnut bod vzajomneho dokonaleho pochopenia. Dusevna kompatibilita. Nemozme od vsetkych chciet to iste... Niektori (nam) mi za to stoja a s tym som vytrvala a nenecham ich odfuknut vetrom, ako nejake plevy :)
    Maj si svoj názor, samozrejme... ja osobne som psychologicky (pricom toto slovo nie je dokonale vystihujuce) zamerana a clovek ako taky, jeho podstata, je mojou hlavkou vnimana asi uplne inak ako tvojou. Urcite ich nevnimam ako debilov, ignorantov, co ma maju v pazi. To sa mi zda skor ako take tvoje ospravedlnenie pre nejaky tvoj socialny nedostatok. Mam nedostatok informacii aby som tu "pachala diagnozu" tak som radsej o tom tisko. Ved kto vie ako to je. :)

    Takze Katka? pekne... Z toho, čo som si precitala mi je ale jasne, ze vo vasom vztahu ide o trosku ine nepochopenie/ nepoznanie ako v nasom. Tazko charakterizovat a vtesnat do slov. a co si nezvladol? ?
    Lasku drzat na uzde aby prilis nekomplikovala?? Myslim, ze som sa o laske a jej prezivani napisala dost, asi sa to da v tych mojich poslednych blogoch lahko najst, ale zhrniem to- lasku podla mna treba prezivat naplno. Ked existuje, ked bola medzi dvoma ludmi stvorena, treba jej otvorit dvere a pustit dnu. Aj za cenu bolesti a trapenia sa. Ved ide o Lasku. Urcujuci motiv :) Som taka.. nechavam sa citmi unasat, to je dokaz ze som tu, ze zijem, ze citim, ze som jednoducho skutocna. Viem, ze to su (pre inych) samozrejme veci.

    A neplacem, ze ma moj chlapec nelubi. To len vtedy 4.12. ci kedy to bolo som mala ten pocit. ale poznas to- hadky a nedorozumenia. hlavne by som na neho nemala hadzat moje psycho sracky, lebo z toho mi veru pomoct nevie nikto a par vztahov mi to zabilo. prilis velka zodpovednost...
    no ako na to? ale tu cast skus cez odkaz autorovi :)
    publikované: 09.01.2010 11:38:48 | autor: Bublinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. DUSEVNA KOMPATIBILITA
    Cez odkaz autorovi? - Ale draha moja Bublinka, ja pisem svoju knihu verejne :) a to ako na to by mohlo dobre posluzit kazdemu vasnivo a hlboko zalubenemu cloveku (ako sme napr aj my dvaja). Vela to ma spolocne s tou (aj Tebou uvadzanou) myslienkou o Tebe ako predstave. Katka bola takou predstavou:

    cely nas vztah sa totizto odohral cez internet! Teda vsetko vlastne prebehlo v mojej mysli :) tj v mojej "predstave" ale pritom to bolo 100%-ne autenticke! A malo toho veru nebolo: pozri ten 6 resp 7 dielny serial V BOJI SO SVETOM BUD SEKUNDANTOM SVETA. A v inych castiach mojej epiktedie najdes toho s tou (realne jestvujucou) osobou (z maesa a kosti) este viac! Cela telenovela!! (- pozri repliku 179.62b 3.riadok odspodu v dialogu - http://robentin.hlava.sk/article.php?article=888 -, NEPRIDE NIC COMU NEPOMOZES [1b/2] -) a vobec nie plocha! Ved uvidis ked sa zacitas. Dnes uz je vsak minulostou...

    Na obzore je ine (pre mna vzrusujuce) dievca, :) to pri tejto novej som svoju lasku neudrzal na uzde. a sice: Istu jej odpoved (v telefone, vlastne cely telefonat aj smsku potom) som vnimal ako narazku na rozchod a chybou bolo ze som jej ju (ved vies - ked je clovek zalubeny a nevidi ju skoro mesiac, hlavne ked sa este ani tak dlho a dobre nepoznate) "vycital" lebo to ju potom odraza a znechucuje. v takych pripadoch musim teda zostat ako kamen a vcera som to taktrochu nezvladol. Ale uz je to (myslim) okej a pokojnejsi som. Teda ako vravis, citujem, nechavam sa citmi unasat, koniec citacie, ale treba ich aj usmernovat aby sa to cele (s prepacenim) neposralo. suhlasis, nie? Ved aj toto patri do mnoziny takych tych psycho sraciek ktore Ti uz zabili par vztahov, nie? :) Teda rozumej spravne co myslim pod tym ze lasku treba trosku drzat na uzde, okej? :)

    Mimochodom, to s plevami vo vetre si tiez nepochopila: ved vsetci (napr zamestnanci vo firme) idu s davom. :) A ze vaecsina ludi su vlastne debili a ignoranti vyplyva aj s mojej konverzacie s jednym mojim kamosom: bod 33 z tej 1.casti mojej trilogie VO VOJNE S NAPODOBENINAMI CLOVEKA je dalsim exemplarnym dokazom toho ako ma maju v pazi. :)

    A co sa tyka tej informacie: - "Bublinka, ked svojho princa vymenis za zleho chlapca lebo iskry preskakuju... -, z Tvojho (08.01.2010 22:54) komentara som si hned pomyslel ze si sa nad nou nezamyslela lebo, ako aj pises, nevztahovala sa na to ani Tvoja uvaha. a pritom to bolo v tom komentari METAFYZIKA POHLAVNEJ LASKY to hlavne! :) Vysvetlujem v mom totiz ze si nielen zviera (ovladane pohlavnym pudom) ale aj akymsi nebesčanom (duchovnym clovekom) ktory sa riadi diametralne odlisnymi principmi nez onen (mechanicko-chemicky (a neviem ako este) stvoreny) android (ktorym tiez som).

    Tou formulaciou toho odporucania (- Pokus sa nad tou informacou - "ked svojho princa vymenis za zleho chlapca lebo iskry preskakuju... - tiez si potom len take zviera" -, zamysliet teda este raz. -) som Ta chcel jemne (aby si sa nezasekla/ neurazila) naviest k tomu zamysleniu. Takze mila Bublinka, :) zamyslis sa teraz? :)

    Nebudeme sa predsa namiesto toho napr hadat kedy a ci vobec si kvoli tomu chalanovi plakala, no uznaj, je to bezpredmetne.

    A samozrejme s Tebou suhlasim ze laske treba otvorit dvere a pustit ju dnu aj za cenu bolesti a trapenia sa. Ja som sa jej uplne poddal (ako aj naznacujem v 10.odseku tej replike 144j) prezival som ju (priam extremne) naplno a nesmierne ma to obohatilo, ani si nevies predstavit ako! (vid jej zaverecny odsek)
    publikované: 09.01.2010 18:05:43 | autor: Robentin (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. neverending story.. :)
    hmm vztah cez internet? no to by som si netipla :) ale ok.

    Z toho co si pisal, ako si nezvladol situaciu, vies si preco si jej to "vycital"? to podla mna vyplyva z "potreby" chciet vlastnit to co sa nam paci (aj ked "to" je clovek) a potom zo strachu ze o "to" prides. nie? tak to poznam ja... a ju to preto odradza, lebo citi, ze jej beries slobodu. ze si na nu robis narok- to je taka moja teoria pravdepodobne platiaca aj na ten pripad co si opisal. Takze sa ukludni, dychaj, uvedom si svoju hodnotu a nechci ju hned pre seba. nechaj jej volnost, ona sa bude citit slobodne a pride sama. tak nejak to funguje- teda by malo- tak to poznam.

    a ano, suhlasim, ze obcas niekde v urcitych situaciach treba citovost zabrzdit- ale zaroven toto absolutne nepatri do mnoziny psycho sraciek kt mi zabili vztahy :)

    k ludom... :) najprv to boli "oni" su plevy, a teraz vacsina... tak co? vsetci ci vacsina? jasne ze vacsina viem, len pozor na vymedzovania.

    a samozrejme som pochopila vsetko tak ako vysvetlujes v 5tom odseku tvojho posledneho komentara. ale co bolo pochopene nebolo odkomentovane. ked netreba tak slovami "neplytvam" :)

    ano :) laska vie naplnit. a to myslim uplne nekliseoidne.
    publikované: 10.01.2010 00:08:49 | autor: Bublinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. avatar
    nuz zda sa mi Bublinka :) ze sa zaciname zosuladovat v svojich myslienkach a to je dobre lebo zasadny rozpor medzi nami nie je.

    Absolutne suhlasim s tym co tvrdis v 2.odseku svojho posledneho komentara, pravdu mas, ona mi to totizto sama takto (od sameho zaciatku co sa pozname) predostiera (ale povedal by som ze je to jej taky (urcite na zaklade toho co uz v predchadzajucich vztahoch zazila a ako sa citila) individualizovany problem/ komplex (povedal by som ze "mindrak" ale nechcem sa vyjadrovat (o nej) nevhodne) a preto aj tvrdim (ale rozumej teda spravne co tym teraz myslim) ze svoju lasku musim trosku drzat na uzde, :) ved napokon sama mi to teraz radis; tak (tomu resp) Ti rozumiem.

    K tomu vlastneniu (a drzaniu lasky na uzde) este: (najprv jeden Schopenhauerov citat):

    Je to slastny klam co muza zvadza tym ze v naruci zeny jemu lahodiacej krasy najde vaecsi pozitok nez v naruci ktorejkolvek inej; alebo ktory ho pevne zameriavajuc na *jedine* individuum pevne presviedca o tom ze VLASTNENIE tohto individua mu poskytne uchvatne stastie.

    Takze aby som sa vratil k tomu co chcem povedat:

    Ano, v istom zmysle by som ju chcel vlastnit. Chcel by som aby bola moja. Moj (emocionalny) chtic (ktory ked je (sexualne (a momentalne) neukojeny resp) vychadza do prazdna (lebo s tym individuom (ktore spomina Schopenhauer v tom citate) nie sme este v tomto (ci uz kvoli nalade alebo nepritomnosti vhodneho miesta) zosynchonizovani) mi vnutornosti trha na kusy) by to chcel. Je to (teda nie laska ale) pohlavna tuzba - tak je to povedane presnejsie -, ktoru treba drzat na uzde. Myslim ze teraz (v tomto bode) uz mozes so mnou bezvyhradne suhlasit. :)

    Takze (ako spravne radis) treba sa ukludnit, dychat, uvedomit si svoju hodnotu a nechciet ju hned pre seba, nechat jej volnost. To puto (ktore spominas v (08.01.2010 22:54) komentari) sa vytvori casom (ak bude osud tomu chciet).

    No, a teraz by som sa rad konecne presunul k tomu AKO NA TO ale najprv este trosku teorie/ rozjimania:

    Clovek (tu na Zemi) zije a zomrie ako zviera. To si treba uvedomit. Nie vsak ako si to uvedomuje zivocisny clovek, to nie. Uvedomit si to treba ako si to postupne uvedomuje clovek duchovny. Ten nebešťan, ten clovek zhora na ktoreho aj Jezis poukazuje: pozri bod 14 v dialogu - http://robentin.hlava.sk/article.php?article=915 -, MUKELSTVO JE SLOBODOU.

    My tu zijeme akoby v The Matrix-e, videla si ten film? :) Aj tam zohrala laska (v zavere pribehu) velmi vyznamnu rolu. Ale prv nez sa stal Neo potom nadclovekom, tuzil po poznani co je to ten Matrix. tiez som tak tuzil... Precitaj si 8.odsek a nasledujuce styri v 2.casti tej trilogie VO VOJNE S NAPODOBENINAMI CLOVEKA - to som skutocne zazil - nekecam! :)

    Vcera som bol v kine na Avatar-e, tiez nadherny film (boja (domorodcov) o zivot)... Aj tam zohrala svoju rolu laska :)

    Este by som sa tu vratil k tomu co pises ze tamto absolutne nepatri do mnoziny psycho sraciek ktore Ti zabili vztahy. -: ano, myslel som si ze toto nebude Tvoj pripad. Ale to "moje" dievca to za dajaku taku psycho sracku zrejme pokladalo lebo mi nekompromisne (bez štipky empatie) tvrdilo ze vlastne chyba je vo mne lebo to _ja (a nie ona) je tomu na vine ze som ju nepochopil (a v istom zmysle ma aj pravdu - nie som este az taky dokonaly (a neotrasitelny) -, hoci sa domnievam ze nad tym jej vybuchom by kazdy normalny clovek len krutil hlavou).

    No, a este k tym plevam. -: Tiez som akoby tou plevou (vo vetre. To slovko "vo vetre" je tu dolezite): ved ako polahky ma odfukli z roboty: - este raz si prosim Ta otvor moj blog MUKELSTVO JE SLOBODOU, chod na bod/ repliku 4, tu litaniu, a kukni na druhy a treti odsek jeho 2.podotazky, -: skratka je to idiot. A taki idioti ako on su (az na ozaj len par vynimiek) uplne vsetci!
    publikované: 10.01.2010 11:09:24 | autor: Robentin (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. recenzia
    ahoj Bublinka, precital som si z Tvojho blogu aj to zo dna 4.12. - ten Tvoj akoze pocit ze Ta Tvoj chlapec nelubi a preto places (vlastne kvoli nedorozumeniam) -, A precital som si aj to zo dna 21.11. - hlavne ten predposledny odsek kde pises ze je to Tvoje rozhodnutie (lebo si (hodne) mimo) -, vskutku pravdivo pises o laske:

    tiez som taku mal, volal som ju iskricka. A teraz tato moja nova je tiez takto vasniva:

    I ask not. I care not, If guilt's in thy heart; I know that I love thee, Whatever thou art. :Shakespeare
    publikované: 11.01.2010 09:24:23 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  18. na rozlucku
    a poviem Ti este ze taka je aj laska Skutocneho boha. Pre idiotov (akych spominam v zaverecnom odseku mojho predchadzajuceho komentara) je vsak bohom privilegovany trpajzlik. Ktory vsak nema svoju vlastnu silu a v skutocnosti vobec - to da rozum -, ani nejestvuje. Jestvuje len vdaka vymyslom orwellovych svin a potom aj vdaka sirokej clenskej zakladni takzvanych slusnych ludi ktori im to zeru a potom aj vdaka - a to hlavne -, individuam ktore sa o mne vyjadruju ze som hlupak a chuj ked sa s nimi davam do boja. Kedze su vsade okolo mna a preto prehravam...

    K tomu pozri repliku 178.45a v dialogu - http://robentin.hlava.sk/article.php?article=888 -, NEPRIDE NIC COMU NEPOMOZES [1b/2]

    a k tomu boju pozri bod 191. Je to predposledny clanok toho blogu.

    maj sa Bublinka, bye.
    publikované: 12.01.2010 17:18:02 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014