Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Správy z Onoho sveta

Včera som prišla domov neskoro, nemala som čas na snorenie po blogoch a weboch, ktoré mi ako jediné ponúkajú správy, o ktoré stojím. Už asi polroka nesledujem televízne noviny. Nekupujem si mienkotvorné denníky, nečítam web SMEčka. Čítam iba blogy ľudí, ktorí vedia písať, sledujem správy z kultúry a odoberám Konopkára. Cítim sa o dosť ľahšia, keď som menej informovaná o tom, kde zasa záhadne zmizlo lietadlo z radarov, prečo ľudia nemajú radi Fica a na čom všetkom sa v Brusseli dohodli. Skúste to, je to vážne oslobodzujúce.

A ako som si teda včera zapla Facebook ako mienkotvorné médium, vystrelilo na mňa tisíc príspevkov mojich priateľov o tom, že Terry Pratchett je mŕtvy. Nie, že by som bola fanúšik, prečítala som od neho iba pár kníh a určite boli výborné, ale nie je to môj žáner. Poznala som ale niekoho, kto Prachetta miloval. Do chvíle, kým nezomrel chlapík, ktorý robil obálky na jeho knihy a nenašiel si nového ilustrátora, z toho bol nervózny...
Vohnalo mi to slzy do očí. Ani neviem, či preto, že zo sveta zmizol kvalitný autor, alebo preto, že zo sveta zmizlo priateľstvo, ktoré som udržiavala s jeho fanúšikom.

Skoro ráno som sa stretla pri káve so školiteľom mojej diplomovky. Je to úžasný a rozkošný deduško, pil capuccino, bradu mal podopretú a škrabkal sa v sivých chlpoch na nej.
"Víte, Moničko, chtělo by to dobrého konzultanta... někoho, kdo vás dobře zná, ňákého výtvarníka, ideálně tedy fotografa... a určitě budete taky potřebovat na konzultaci psychologa... máte někoho takového?" spýtal sa a ja som si zahryzla do spodnej pery.
Nemám rada znamenia.
"Už nie, ale ja zas niekoho takého nájdem," povedala som a ospravedlnila sa, že si idem prepudrovať nos, pretože som už pred tým starým pánom raz plakala a na človeka, ktorý mi tie slzy spôsobil, vtedy veľmi kričal.
Nechcela som, aby kričal znova, lebo už by ho nemal kto počuť...

A tak si s hlavou v zmätku kráčam v botách na opätku týmto hystericky historickým mestom a hovorím si, že je pekné, keď človeka rozplače niečia smrť. Bez ohľadu na to, z akého dôvodu.
Sú ľudia, za ktorými sa oplatí plakať.

R.I.P.

- | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014