Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Fico nie je Šefčovičovo bremeno, ale jeho mecenáš

Len jemu vďačí za to, že môže vôbec kandidovať.
Richard Raši sa o prezidentskej kandidátke vyjadril ako o neznámej, no čo potom taký Šefčovič? Ten mal niekoľko rokov jednu z najdôležitejších funkcií v Európskej únii a pritom mnohí ľudia ani netušili, že niekto taký existuje. Mnohí doteraz netušia napríklad ani to, že je to bývalý komunista. Zdá sa, že Šefčovič celkovo nemá v náture príliš vyčnievať, pretože na rozdiel od Zuzany Čaputovej, jeho sme nevideli v správach pri žiadnej kauze, kde by bránil záujmy obyčajných ľudí. Tento diplomat školený v Moskve sa aj svojej funkcie komisára EÚ chopil tak diplomaticky, že sa stal v podstate neviditeľný.


Teraz sa však vynoril ako kandidát Smeru a často o ňom čítam, že predseda strany je pre neho bremenom, ktoré mu uberá voličov. Mnohým asi uniklo, že keby nebolo Fica, Ševčovič by sa nestal ani komisárom a ani kandidátom na prezidenta. Z diplomatických vôd sa dostal len vďaka lanu od Fica. Len Ficovej vláde vďačí za to, že ho nominovala do funkcie komisára EÚ. Len expremiérovi a jeho poddaným (poslancom) v parlamente vďačí za to, že môže kandidovať. Na rozdiel od tej Čaputovej, ktorá nie je kandidátkou dosadenou poslancami, a ktorej sa pod kandidatúru muselo podpísať 15 000 občanov! V týchto voľbách si budeme vyberať, či chceme, aby prezident konal diplomaticky, alebo rozhodne a v záujme ľudí (nie len tých „našich“).

spolocnost | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014