Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nemravnosť a skazenosť – jednoducho móda!

V mnohých mojich článkoch som sa snažil upozorňovať na to, že súčasná ženská móda je vo svojej vyzývavosti a celkovej snahe o vyvolávanie zmyselnosti vyslovene zvrátená. Je v rozpore so Zákonitosťami vo stvorení a teda s Božou Vôľou! Že tento fakt nevnímajú materialisti je pochopiteľné. Avšak absolútne nepochopiteľné je, že tento skazonosný mor zmyselnosti zasiahol i rady ľudí, hlásiacich sa ku kresťanským hodnotám, z ktorých mnohí súčasný stav schvaľujú a svoj pomýlený názor sa dokonca snažia podoprieť citátmi z Biblie.
 
   Ako jeden z argumentov uvádzajú napríklad Veľpieseň, ktorá je plná rôznych zmyselností, alebo trebárs priamy pokyn Stvoriteľa, aby sa ľudský rod plodil a množil, či názor, že žena predsa dostala krásu na to, aby bola obdivovaná.
 
   Iba v stručnosti k jednotlivým argumentom: Veľpieseň bola napísaná pred niekoľkými tisícročiami, kedy sa ľudstvo nachádzalo na radikálne odlišnom stupni zrelosti, než je tomu dnes. V mnohých oblastiach života však vývoj pokročil neuveriteľným spôsobom dopredu a malo by sa to celkom logicky týkať i oblasti morálnej a mravnej. Z tohto pohľadu je potom doslova scestné argumentovať v súčasnosti tým, čo bolo napísané a aktuálne pred niekoľkými tisícročiami.
 
   Proti výroku milujte sa a množte nemožno nič namietať. Iba že to milovanie musí byť čisté, ušľachtilé a ľudsky dôstojné! Nie plné živočíšnej zmyselnosti a niekedy až zvrhlosti!
 
   Taktiež nemožno nič namietať ani voči ženskej kráse, iba musí byť prezentovaná čistým a ušľachtilým spôsobom, hodným bytosti zvanej človek. Ženská krása sa totiž nikdy nemala stať nástrojom dráždenia zmyslov a tých najnižších pudov tak, ako je tomu dnes. Krása predsa nebola ženám darovaná na to, aby prostredníctvom nej v mužoch vedome a cielene vyvolávali sexuálnu chtivosť.
 
   Vari naozaj možno predpokladať, že by Stvoriteľ daroval žene krásu na to, aby ju vložila do nízkych služieb márnivosti, zmyselnosti a nezdravého vyzdvihovania sexuality?
 
   Nie! Pôvab a krása žien je odleskom nádhery Stvoriteľa a táto krása má v čistom ponímaní schopnosť pozdvihovať a zušľachťovať všetko vo svojom okolí. Má schopnosť viesť tam, odkiaľ krása vzišla a odkiaľ pochádza – hore, k Svetlu a k Výšinám! To je skutočným zmyslom, účelom a poslaním krásy.
 
   Na tému nezdravého a nesprávneho vnímania ženskej krásy Kristus riekol: „Bolo vám povedané – Nescudzoložíš! Ja vám však hovorím, že každý, kto žiadostivo vzhliadne na ženu, už s ňou scudzoložil vo svojom srdci!“
 
   To teda prakticky znamená, že keď vo svojom vnútri prechovávame zvrhlé a nečisté myšlienky, už nimi sa previňujeme voči príkazu Nescudzoložíš, za čo budeme v plnej miere braní na zodpovednosť dokonalými Zákonmi Božími!
 
   Len sa z tohto pohľadu pozrime sa na dnešnú ženskú módu, na filmy, na internet, na časopisy! Sú to obrovské zdroje mravnej nečistoty, s ktorou sa so zištných dôvodov vedome pracuje.
 
    Ale odplata za toto všetko musí byť zničujúca! Úmerne zničujúca k špine, v ktorej žijeme, ktorú každodenne vytvárame a ktorou je zaplavený náš skrytý, vnútorný život. Len sa napríklad pozrime na nedávne záplavy, či iné prírodné katastrofy! Živly tejto zeme sa už búria proti strojcovi a zdroju všetkej špiny – proti pozemskému ľudstvu! Ak to ľudia v tomto zmysle nepochopia a vnútorne i navonok sa nezmenia, budú mocným živelným dianím zo zeme zmetení, ako nepoučiteľní a nenapraviteľní škodcovia.
 
   Mnohí, či už materialisti, alebo aj kresťania si povedia, že všetko, o čom bolo hovorené, sú iba slová nejakého fanatika, pričom oni sa so svojim umierneným postojom počítajú k väčšine, ktorá má predsa vždy pravdu. Veď také obrovské množstvo žien a mužov, ktorí schvaľujú smerovanie súčasnej módy, nevidiac v nej nič zlého, takýto obrovský počet sa jednoducho nemôže mýliť.
 
   Ale opak je pravdou! Pri svojom povrchnom posudzovaní vecí totiž nikdy nebrali do úvahy známe podobenstvo o dvoch cestách. Z nich iba tá úzka, ktorú nachádzajú nemnohí, vedie do života, kým tá široká a pohodlná, po ktorej kráčajú zástupy, vedie do záhuby. Kto dokáže ešte aspoň trochu samostatne uvažovať, nech sa nad tým dobre zamyslí a nech sa prestane klamlivo spoliehať na povrchný argument, že väčšina má vždy pravdu. 
 
   Kde sú kazatelia a duchovní pastieri, ktorí sa vážne zaoberajú týmto veľkým problémom všeobecnej nemravnosti? Kde sú kazatelia a duchovní pastieri, ktorí upozorňujú na potrebu zastavenia šíriaceho sa morálneho rozkladu prostredníctvom súčasnej módy?
 
   Niet ich! Z akýchsi nepochopiteľných dôvodov mlčia, ba čo viac, pokojne tolerujú tento mor i vo svojich vlastných chrámoch. Áno, i na túto príležitosť sa už ženy dneška obliekajú ako neviestky a to najmä v teplých letných dňoch.
 
   A hoci kazatelia a duchovní pastieri mlčia, rozhodne nemlčí temnota, ktorá, hoci už svojimi zvrátenými názormi ovládla takmer všetko a všetkých, nevynechá ani jediný deň, aby si ešte viac neupevnila a nerozšírila svoje pozície. Aby nakoniec, ak sa už nenájde celkom nikto, kto by sa jej postavil na odpor, strhla do svojho slizko zmysleného náručia a tým do hmotnej a duchovnej záhuby celý svet. Presne k tomuto bodu všetko smeruje, ak sa nespamätáme!
 

M.Š. priaznivec stránky : http://ao-institut.cz/


Mravnosť a morálka | stály odkaz

Komentáre

  1. Holt, léto je tu, mno:-))))
    Osobně se podobným vychytávkám vyhýbám, klopím zrak svůj, nechodím potemnělým parkem ani na koupaliště.Tam je úhroza největčí. Vyzývavě obnažená ženská těla a tak, všicko vokolo teho.
    Uchovávám si potřebný odstup od svodů dnešního světa, smilnosti Satanovy, jak píšeš.
    Zakázal bych to.
    Některý upoutávky sice jsou moc pěkný, to jo, jako demo verze paráda, ale křesťan by se skutečně neměl nechat rozrušit.
    Židé to uměj.
    publikované: 01.07.2010 16:57:52 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  2. nie je pravda, že
    ===kazatelia a duchovní pastieri mlčia==nemlčia! Slušne vyzývajú mladé ženy , že ny a mužov, že ísť do kostola treba isť minimálne s krátkymi rukávmi s krátkymi nohavicami po kolená a trebárs i dĺžkou sukne. Určitým spôsobom máš pravdu. prv, platil kódex určitého správania. Dnes to nepltí. Ženy a muži nepoznajú rozdiel medzi bežným oblečením do práce, na doma, na recepciu, ples, atď. Nevedia pochopiť, prečo by nemala isť študentka na skúšku v tričku na ramienkach bez podrpsenky. Keď ju pedagóg nedajbože začne zvádzať, podá trestné oznámenie. lenže k výchove musíme viesť od mala nie iba v škole, ale hlavne v rodinách, medzi matkou a deťmi

    Zas na druhej strane...sme vedomosťami podkutí a preto zasa spájať potopy s nemravnosťou? Choroby , určíté druhy, áno, ale nie všetko
    publikované: 01.07.2010 19:09:11 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Vasiliso, mne teda, protože jsem pravdomluvnej,
    studentky bez podpůrných prostředků nevadily.Co je pravda, to je pravda.
    Co mi vadilo, že se neklepalo a něčekalo, než se vstoupilo.
    publikované: 01.07.2010 20:04:31 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  4. :))
    milans je na hlavu, to som zistila už dávno.. a nepíše z vlastnej hlavy ale snaží sa moralizovať opakovaním cudzích textov.. to neriešim, ale že sa rozumní ľudia dajú nachytať a reagujú na takéto bludy, to ma fakt neustále prekvapuje..
    a myslím si, že ženy vedia pochopiť rozdiel medzi vhodným a nevhodným správaním a obliekaním sa.
    publikované: 02.07.2010 21:00:12 | autor: janusha (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. som nemravná
    dnes som chodila celýý deň v kraťasoch a tričku na ramienka bez podprsenky.. ba chvíľu, keď som si dávala plavky som nemala na sebe nič.
    publikované: 02.07.2010 21:03:31 | autor: kukucka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. ty máš,
    chlapče, plné gule a v hlave vymleté!!!
    publikované: 02.07.2010 22:23:55 | autor: elektrikár (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014