Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Eragon

Včera som sa konečne dostal do kina na Eragona. Obe knihy (Eragon i Eldes) som zhltol a netrpezlivo čakám na zavŕšenie trilógie. Návšteva kina bola vlastne taká povinnosť.

Nikdy nečakám, že by film bol lepší ako kniha. Tentokrát ale odklon bol vhľadom na čas od prečítania knihy (ani nie pred rokom) dosť podstatný. Veľa veci mi tam chýbalo a to nie len preto, že ich vynechali. Ale i preto, ža majú zásadný dopad na pokračovanie.

 Keď som začal čítať knihu, tak zo začiatku dosť vadil štýl akým je to napísané. Ten sa asi po 100 stranách výrazne zlepšil. Až pre prečítaní knihy som sa dozvedel, že ju písal mladík, ktorému v tom čase bolo asi 15. Takže som mu to hneď odpustil a chápal, že sa vlastne ešte len hľadal a musím uznať, že našiel.

Na filme som bol s kamarátom a celou jeho rodinkou. Najmladšia Laura to vzdala (teda presnejšie, zaspala), ale Péťovi sa film páčil. Ak ste teda knihu nečítali, bude sa Vám film pravdepodobne páčiť. Ak ste ju čítali, bude Vám ľúto, že niektoré veci sú preč a niektoré sú dosť podstatne skrátené. Ale pozerať sa to dá. Len Vám to bude pripradať také oveľa plochšie.

Každopádne knihu a jej pokračovanie vrelo doporučujem.


kino | stály odkaz

Komentáre

  1. eragon
    Eragon - výborná kniha čítal som ju niekedy koncom minulého roku. Kde to dávajú v kinách?

    Aspon nejaku stranku s programamy kín.

    (odpoved posli na mail)
    publikované: 24.12.2006 14:45:04 | autor: Pavel (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. eragon!!!!!
    ERAGON!!!WOW NIC LEPSIE SOM NECITALA A AJ FILM BOL SUPER VELMI SA MI TO PACILO NEVIEM SA DOCKAT 3 DIELU A TEN VRAJ VINDE ROKU 2008 !!JA SA NEVIEM DOSKAT SAK UZ LEN NA DRUHY DIEL SOM MUSELA CAKAT ALE ASI SI KUPIM 3 DIEL HOCI AJ PO ANGLICKY.BUDEM TO PREKLADAT A BASTA!!!JA TO CHCEM!!!
    publikované: 03.01.2007 11:48:08 | autor: Eragon,ayra,Murtag,Zafira ATD. (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Roran
    Knihu som uplne zhltol aj s navijakom a aj jej pokracovanie ale film ma dost sklamal a som rad ze ma niekto rovnaky nazor podla mna pokazili najma suboj s Tienom Durzom v knihe to bolo uplne nijak
    publikované: 11.01.2007 18:48:33 | autor: Roran (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014