Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pod lampou je opäť tma a Sokol je vraj ŠtBák. Za všetko môže ropa.

Jedna z mála relácií v STV, ktorá za niečo stála, stráca šťavu. Teraz bude bez chuti, bude v nej chýbať Hríb. A akoby mútenie vody nestačilo, zamútila sa aj tá okolo arcibiskupa Sokola. A to všetko v čase, keď nám Rusi zastavili dodávku ropy.
Minulý týždeň bol bohatý na kauzy. Najsamprv obvinili arcibiskupa Sokola, že bol spolupracovníkom ŠtB a v STV začali čistky okolo relácie Pod Lampou.

Obidve kauzy sú jasnou ukážkou mútenia vody okolo iného problému - dodávka ropy z Ruska, ktorý prišiel nečakane ešte v pondelok.

V pondelok nám súdruhovia pozastavili dodávky ropy. Údajne im Bielorusi kradnú ropu, čo tečie do krajín EÚ, tak urobili chirurgický rez a zatvorili kohútik. Ešte dopoludnia sa náš premier Róbertko dušoval, že nám zastavenie dodávok nehrozí a čuduj sa svete o pár hodín na to upokojoval národ, že máme zásoby ropy na 70 dní.

Situácia okolo ruskej ropy by mala byť varovaním pre celú Európu, že už by mala začať intenzívne hľadať náhradu tejto suroviny. Už niekoľko rokov sa pravidelne všade hovorí o znižujúcich sa zásobách ropy a predsa to všetky svetové vlády ignorujú. A to vrátane aj tej našej.

Tá už môžno čo to pochopila, a verím, že aj tie v ostatných krajinách EU závislých v tejto veci od Ruska. Ale na to, aby zabudol aj občan, sa zmedializovali nové kauzy.

Najprv sa vytiahla stará karta okolo arcibiskupa Sokola a jeho údajnej spolupráci s ŠtB. To či spolupracoval, alebo nie, sa bude asi ťažko dokazovať. Je to daň za "Zamatovú revolúciu". Ak by totiž nebola zamatovou, tak by spolupracovníci ŠtB a poniektorí súdruhovia viseli na kandelábroch a dnes by sme nemali takéto kauzičky. A tak sa v 1987 a naslednujúcich troch rokoch sa veľa spisov stratilo a dnes sa už ťažko dokáže, či bol Sokol Judášom, alebo či bol Mečiar "Doktorom". Nehovoriac o detičkách, ktorým je arcibiskup Sokol, podľa bulváru, údajným otcom. Je to skôr vecou svedomia dotyčnej osoby a u Sokola aj vecou posledného súdu, na ktorý ako arcibiskup určite verí.

Ešte sa kauza okolo Sokola poriadne nerozbehla, a bola tu ďalšiu. Hríb vs STV, či skôr nové vedenie STV. Hríbovi sa čistky nového riaditeľa nepáčili a tak toto "upratovanie" dotiahol do svojej relácie Pod lampou, čo samozrejme nemal robiť. Dnes je už údajne Pod lampou bez Hríba. Veď ako by to na Slovensku bolo, aby sme si nectili tradície, podľa ktorých je pod lampou najväčšia tma. Všetko sa zvaľuje na objektivitu. K tej slovenskej objektivite som našiel v komentároch pod článkom "Hríb nebude moderovať reláciu Pod lampou" jednu peknú citáciu Milana Lasicu:

"Kedysi sa to volalo vyváženosť, dnes objektivita. Straší to furt. V praxi to znamená, že keď v televízii niekto povie niečo kritické, musí tam byť prítomný ktosi druhý a povedať presný opak. Lebo objektivita je to, čo máme najradšej a najviac si na tom zakladáme. Objektívnosťou sme sa preslávili aj za hranicami našej vlasti. Keď sa vtipkovalo na konto národných vlastností štýlom ...štedrý ako Škót..., mohlo sa tam pokojne uplatniť ...neobjektívny ako Slovák. Všetci by sa od smiechu chytali za bruchá, pretože naša objektivita je všeobecne známa..."

Čo k tomu dodať? Na Slovensku je to tak...

Komentáre | stály odkaz

Komentáre

  1. Veru tak...
    publikované: 17.01.2007 12:53:09 | autor: Mona (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. pravda je vzdy niekde uprostred
    Mnohe Chmelarove argumenty su podobne tym Hribovim: "jedna baba povedala...", nehovoriac o tom, ze vyhtahuje nepodlozene fakty - pokutovanie STV za Hedvigu x, o ktorom som doposial ani ja a asi nikto okrem Chmelara nepocul.
    Tym poslednym Lasicovim citatom som skor narazal na fakt, ze ono to naozaj funguje na Slovensku tak, ze musis mat oponenta, aby si bol v ociach Rady pre rozhlasove a televizne vysielanie objektivny. Inak, nech povies, co povies, vzdy to bude neobjetkivne.
    Mne sa tiez nepaci Hribove politikarcenie a osobne si myslim, ze to co sa stalo bola Hribova chyba, mozno natruc politika. Ale relaciu Pod lampou som mal velmi rad a bez Hriba ako redaktora, to uz nebude ono. Skonci ako mnoho dalsich relacii s podobnym osudom, odide osobnost a relacia uz nebude dychat tou atmosferou, ktoru jej prave ta osobnost redaktora davala.
    publikované: 17.01.2007 13:23:02 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Nech už skapú konečne tí rusi !!!
    My, čo sme sa im tak hrdinsky vápennými nápimi a hrozením päsťou v 68mom bránili si od nich už tú ropu nekúpime!!! Nech im skysne ako staré mlieko, lebo nikto ju od nich nekúpi, keď my od nich odskočíme. Ropy je plná zemeguľa a nikto ju skoro nepotrebuje, hlavne nie tú ruskú. Taká je objektívna pravda - aj v tomto aj symbolicky modrom článku.
    publikované: 18.01.2007 14:48:43 | autor: Lubo (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. no
    Ta vera..tak jakoška.
    publikované: 21.01.2007 02:14:44 | autor: vychodnar (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Ehm originalita je len jedna
    Ked som sa dozvedela,ze relacia pod lampou uz neexistuje dost ma to sklamalo.Tazko je hovorit o objektivnosti jedneho,kedze mnohi ini,ktori kazu vodu a piju vino robia presny opak.Netreba sudit.Treba to brat azda v tom zmysle,ze v najlepsom treba prestat,aj ked v Hribovom pripade to nie je tak celkom tak,no jeho originalita bola jedinecna.Takze mu zelam vela uspechov.No co sa tyka noveho formatu pod lampou strati to svoje ozajstne caro.
    publikované: 25.01.2007 11:36:42 | autor: maria (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014