Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Cestovanie svetlom

alebo casom?

Určite už kazdý z vás sa raz v noci zahľadel na oblohu plnú ligotavých hviezd. Svetlo ktoré my vidíme k nám putuje milóny rokov a vlastne tým vidíme do minulosťi a vedci dokážu skúmať ako sa vyvíjal vesmír. Možno práve na tú hviezdu ktorú sa pozeráš, vidíš jej svetlo počas jej zrodu. Čo ak by niekto túto rýchlosť svetla niekoľko násobne prekonal. Dokázal by sa vrátiť na čas, ktorý teraz niekto na Zemi sleduje a bol by pri zrode alebo by sa iba presnunul v priestore? Kto ma pochopil, čakám na odpoveď.


Creation of the Past | stály odkaz

Komentáre

  1. hmmm
    v priestore sa presunie urcite...
    a pokial niekolkonasobne prekona rychlost svetla, tak dorazi na Zem k pozorovatelovi skor ako to svetlo, to je jasne
    publikované: 30.06.2005 08:50:35 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. tak...
    precitaj si nejaku knihu o teorii relativity a tam to je celkom podrobne rozpisane.aj som tomu z casti pochopil.keby si isiel par sekund niekolko nasobnou rychlostou ako rychlost svetla,zastavil by si sa a zistil ze si v buducnosti lebo na zemi uplnulo par storoci.ak neratame ze sa prostrednictvom molekul a rychlosti castic v nasom tele nerozpadneme uz pri rychlosti svetla.do minulosti by to asi neslo...a mozno hej
    publikované: 19.09.2005 18:49:39 | autor: cake123 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014