Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Čučo na obrazovke

Nie je panelák ako Panelák http://www.csfd.cz/film/147490-dnes-v-jednom-dome/

Kedysi dávno v rokoch 80-tych, v časoch mojich gymnaziálnych štúdií a československej koruny existoval obchodný názov "Ovocné víno".  Bol to lacný alkohol pre chudobných opilcov a študentov  z ktorého rástla odvaha a na druhý deň bolela hlava. Ľudovo, čiže  latinsky "vulgo"  sa mu hovorilo "čučo". Moderní obchodníci strhli oficiózny názov vytvorený pre socialistický maloobchod a do regálov vyložili ČUČO. Tu to máte, nalejte si to do hlavy a blbnite.

Aj v iných oblastiach úspešne prekonávame socialistickú oficióznosť. Kedysi v r. 1979 vznikol TV seriál "Dnes v jednom domě", na ktorý som  našiel úplne zdrvujúce recenzie (adresa v perexe). Podľa mojich spomienok to nebolo až tak strašné. Ale všimnime si ten posun. Reálny seriál o paneláku a ľuďoch v ňom žijúcich sa v r. 1979 volal poeticko - oficiózne. Seriál produkovaný TV JOJ na podklade elegantnej  novostavby s barom v prízemí sa snaží zaujať čučovým názvom "Panelák". Ak by sme na tento pseudoPanelák uplatnili kritické kritériá kvalitnej dramatickej tvorby, neviem dokedy by nás bolela hlava.

 

 


Humor | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014