Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Šľak ma ide trafiť

:)


        Šľak ma ide trafiť z Make-upu

        Make-up je pomerne čerstvý vynález a podľa mňa - je to raj pre obchodníkov s krémami, púdermi, rúžmi, farbičkami na oči, lepenými mihalnicami atď.
Títo ťažkí profesionáli, podobne ako obchodníci s rôznymi pracími práškami, rátajú so ženskou márnomyseľnosťou a túžbou po večnej mladosti a kráse. Ony zdanlivo nadávajú na Vizír, ale kúpia ho. Ony zdanlivo ironizujú všelijaké tie tiene a odtiene farieb, ale kupujú ich aj so štetcami. Istá moja priateľka mi kúpila v Amerike súpravu na strihanie fúzov.
Takú parádu som doteraz nezažil. Firma: Elizabeth Arden. Krásne puzdro, hrebienok na fúzy, nožnice ba aj kefka. Značka môjho parfumu je JULES. Sakramentsky drahá voňavka. Radšej vám ani neprezradím, čo stojí flakón u firmy Dior. Mohol by sa to dozvedieť pracujúci ľud, ktorý tiež má alergiu na drahý make-up.
Musíte ma pochopiť: nebrojím proti kvalitným prostriedkom make-upu. Brojím proti tomu, aby ich používali mladé čučoriedky. Je to proti prírode. Ak má drahý make-up zdravá šesťdesiatnička, čert ju ber! Po plastickej operácii jej dobre spraví robiť si ráno make-up, našminkovať sa, pridať púder atď. Svet je krajší pre ňu aj pre nás. Ale keď si ráno spraví komplikovaný make-up dvadsiatka alebo osemnáska - z toho ma ide trafiť šľak. Som zelený - milovník Prírody ako takej a nemám rád umelé vianočné stromčeky, kašírované vodopády a hrozne mi je, keď vidím umelé izbové kvety po reštauráciách v prvotriednych podnikoch a elegantných hoteloch.
A dievčatá, po ktorých zostáva rúž na okrajoch pohárov, dievčatá, ktoré majú okolo očú modro-hnedo zlaté šmuhy navyše neodborne nakydané v neúmerne veľkom množstve - to sú tie čučoriedky, z ktorých ma ide trafiť šľak! Veď múdra matka Príroda vám dala krásu bez make-upu. Krásu mladosti. Vôňu mladosti. A vy ste ochotné naletieť reklame alebo premúdrelým radám starších čučoriedok (už vlastne medúz - medúzy sú povedzme štyridsiatničky, čiže vaše mamy)... Ničíte si tvár chemikáliami a ešte vás to stojí strašné peniaze. Možno mi po týchto slovách želajú ľudia, ktorí sa živia púdrami, krémami, štetcami, farbami, šminkami, to najhoršie. Želajú mi, aby ma priamo trafil šľak. Mňa naopak triafa šľak pri pohľade na čučoriedky, ktoré vo svojom veku nemusia mať make-up, ale majú ho. Majú na to.
Používajú mamin make-up (veď sú jedna rodina) ale neuvedomujú si, že medzi make-upovanými a nemake-upovanými dievčatami je asi taký rozdiel ako medzi čerstvým maslom a margarínom (už či sa volá Rama alebo Palmolin..)
Dobre, dobre - možno je to rozkoš farbiť sa a pudrovať. Ale aj tak trvám na tom, že mňa z make-upu ide trafiť šľak!

Zdroj: Július Satinský: Šľak ma ide trafiť, HEVI 1997
------------------------------------------------------------------

 

 

Z tvorby L + S | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014