Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

November 2016

Americké voľby konečne dospeli do finále a vyhral ich prostoreký Donald Trump. Clintonka síce dostala viac hlasov, ale keďže volebný systém je taký aký je, o srandu bude postarané a mnohé elity to tradične šokovalo. Vraj je to signál, že sa k moci dostávajú populisti a náckovia a šírili sa tiež tie otrepané povolebné vtipy o rýchlej emigrácii do Kanady. O Mexiko zrejme záujem nie je. Na pretras prišli aj katastrofické scenáre, nuž ale americké trhy stúpajú, tak to možno až tak blbo neskončí. A náckovia, či populisti vo vládach už dávno sú, takže taká markantná zmena to pre svet aj tak nebude. Napríklad taký Erdogan dal zatvoriť viacerých liberálnych publicistov, bo údajne podporovali júlový pokus o prevrat, v Sýrii vraj islamisti použili chemické zbrane, v Bagdade ich bomba zabila cez 100 ľudí a v Pakistane sa prihlásili k bombovému útoku na mešitu, kde zarvalo 43 nešťastníkov. Na druhej strane sa sýrskej armáde podarilo obsadiť kľúčovú oblasť Alleppa, čím od seba oddelili povstalcov, následne čoho sa oslobodenie Allepa hrdými sýrčanmi, rusmi či kurdami posunulo o niečo vpred. Či to zmierni prílev utečencov do Európy je otázne. Kaliňák v rámci nášho predsedníctva v Bruseli predstavil ohľadom utečencov princíp takzvanej pružnej solidarity, ale nápad sa stretol s nepochopením, ba v prípade talianov aj zhnusením. Ináč talianom sa nevodí v poslednej dobe dobre, postihlo ich ďalšie zemetrasenie a dajaký kňaz prišiel s teóriou o božom treste za sobáše teplích, čím si veľa kamarátov medzi preživšími neurobil. V Amerike ešte buchol ropovod, v Kolumbii sa zdžubalo bolívijské lietadlo a opustil nás tiež veľký revolucionár Fidel Castro. Vyvolalo to rôznorodé reakcie, na Kube sa smútilo, na Floride oslavovalo a aj politický papaláši sa vo vyjadreniach rôznili podľa toho, ako im to politicky myslelo. Tak napríklad náš Robo sa hotoval ísť Castrovi i na pohreb, len mu to na poslednú chvíľu akosi nevyšlo.
Čím sme sa dostali k domácim udalostiam. Okrem toho, že v Blave pri požiari bytovky zarval jeden človek, štát začal konečne rozdávať pokuty za chýbajúce, alebo chybne kúpené diaľničné známky, policajti zatýkaním v rôznych mestách riešili daňové úniky pri obchodoch s betonárskou oceľou a špekuluje sa, či aj SIS-ka prepiera voľajaké prachy, hoci tam sa to blbo dokazuje, keďže ide o tajnú službu. No a nejaká kauza sa tentoraz nevyhla ani najsvätejšiemu smerákovi Lajčákovi. Bývalá zamestnankyňa ministerstva poukázala na to, že podujatia súvisiace s našim predsedníctvom, ako napríklad predstavenie loga, boli predražené a keďže sa toho chytili podaktoré médiá, nasratý Fico nazval novinárov prostitútkami a nezabudol na svoje obligátne vyhlásenie, že Lajčák má jeho plnú dôveru. Inak ide zas o zamotanejšiu kauzu, v ktorej figuruje agentúra Evka, ktorá je zas nejak napojená na Kažimíra. Ale predražené akcie sú zrejme v kurze, bo RTVS sa taktiež plesla po aj našom vačku a urobila galavečer za 300 litrov. Preto niet sa čo čudovať, že podaktorým slovákom rupne v debni a začnú na súdy posielať radioaktívne obálky. Na druhej strane sa zavádzajú dotácie na elektromobily, i keď ich kúpa ľudí tak moc netiahne a Fico by mal naozaj rád dobré vzťahy s Kiskom, ale ono je to vraj ťažké, keď ten pod vplyvom svojich pekelných poradcov rozpráva o zdĺhavom vyšetrovaní Bašternáka či Gorily. Je pravda, že na Slovensku akosi všetko dlhšie trvá. Napríklad v japonskom meste Fukuoka sa urobila na šesťprúdovke hovadská ďúra a tí parchanti to na veľký úžas východoeurópskych smrteľníkov komplet opravili ani nie za týždeň!

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014